Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy hány hónapos korig kell a vízet felforralni? Van akitől hármat hallottam, mástól tizenkét hónapot.

Ásványvíz nem jó?
Köszi

Rita
Rita
 


Szia Rita!

Legalább egy éves koráig, legalábbis egy csomó könyv és a dokik szerint.

Az ásványvíz nem jó, abban ugyanúgy vannak kórokozók. Söt, a különféle ásványi anyagok miatt sem túl jó...

Puszi:

Dia
Dia
 


Szia Rita!

Én is 12 hónapot tudok, tehát csecsemőkor végéig.
(Mondjuk én a 11 hónaposomnak már nem forralom, mert ahhoz képest, amit a homokozóban megeszik, mi az a csapvíz...)

Üdv: Pele
Pele
 

 
 

Sziasztok!
Én csak pár hónapig forraltam, mert nekünk van a csapon viztisztitó berendezés és az kiszür mindenféle káros dolgot.
Hogy vagytok Pele?
Sziasztok, Evey
Evey
 


Szia Rita!
Én a gyerekorvosunktól megkérdeztem, hogy a 11 hónapos gyerekemnek ha elutazunk, felforraljam-e a csapvizet, vagy ásványvizet adjak, ő az ásványvizet javasolta,én mindenestere jobban megbizom abban, mint a csapvizben főleg ha külföldre (Horvátország) megyünk.
Üdv
Móni
Moncsi
 


A mi gyerekorvosunk szerint hat hónapos korig az ásványvizet is forralni kell, utána nem (egyébként a Teodora Quellet ajánlotta). Külföldön semmi esetre sem használnék csapvizet, még mi sem isszuk meg, nemhogy a gyerek. Egyébként a babanet Rendelõben a Szõdy Judit egyszer azt írta, hogy van egy olyan ásványviz (nagyobb helyeken lehet kapni), amit nem kell forralni és rá van írva, hogy tápszer készítéséhez is alkalmas. Én soha nem láttam ilyet, azóta is keresem, tud valaki róla valamit? Andi
andi
 


Andi!

Egyszer három évvel ezelött sikerült nekem is a Corában egy olyan ásványvizet venni amire egy baba arc volt rajzolva és úgy hirdették babának való. Azóta sem láttam olyat.

Én próbálkoztam a szénsav mentes ásványvizzel (Theodora rózsaszín kupakos), de a gyerek rendszeresen visszautasította a belole készített tejet és teát. A férjem szerint ebbe is van egy kis széndioxid amit a csomagoláskor tesznek bele. Azt tanácsolta hagyjam nyitva az üveget. Így már jobb volt a hatás, de inkább felmelegítve és lehütve tetszett a gyereknek.

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


sziasztok!
én szombathelyen lakom, így ki szoktunk menni ausztriába vásárolni és ott van kifelyezetten babákanak készült ásványvíz. egyébként ha jol emlékszem az eviant reklámozták ilyennek
mea
mea
 


Köszi!!!
Kata, a Theodora szerintem is enyhén buborékos, én pl. pont azért szeretem. Majd megnézem az Eviant. Nekem csak azért lenne hasznos, mert Fóton lakunk, és itt a csapvizet egy éven aluli gyereknek még forralva sem szabad adni a nitrit tartalma miatt. Artézi kutak vannak, onnan hordjuk - szóval az ásványviz egyserûbb lenne, de a Theodora nem vált be. Andi
andi
 


off
Andi Ti hol laktok? A hugom a vasutállomásnál a Somogyi B. utcában.
A hugom is a faragott kutrol viszi a vizet na meg innen pestrol ha ejönn.

bigacsiga Kata

on
bigacsiga
 


Köszönöm a hozzászólásokat! Akkor még forralgatom pár hónapig.

Rita
Rita
 


Bigacsiga Kata,
mi a Somlói utcában lakunk, a domb aljában (Kisalag, Dunakeszihez közel). Ismerõs? Andi
andi
 


Ásványvizet nem szabad adni a kisgyermeknek, adjatok forrásvizet, nem sokkal drágább.
Névtelen
 


Igen tartósitás céljából tesznek CO2-t a Theodorába, még az un. szénsavmentes-be is!!!!!! Óbudai ásv. viz nem szénsavas, azt UV szüréssel kezelik, h. eltartható legyen. De többet erröl a vizröl nem tudok.
Felforralt csapviz végülis nem árthat??
nimaat (nimaat)
 


Sziasztok, mi a véleményetek adhatunk tíz hónapos babának PI-vizet?
köszi Geva
Geva
 


Geva

Szerintem nyugodtan. En nagylanyaimat ujszulot koruktol itattam azzal forralas nelkul. Nekunk semi bajunk nem lett tole.

Napocska
 


Sziasztok,

2 hónapos a fiam, és csak anyatejet kap. Eltérõek a vélemények, hogy az elég-e szomjúság ellen, vagy adjak-e nagy melegben forralt vizet. Õ ugye nem tud szólni, hogy szomjas. Szerintetek honnan fogom tudni, hogy vizet kell adni?

Abi
abi (abi)
 


abi szerintem ugorj be a szoptatás topicba, és ott képzett szoptatási tanácsadók fogják megadni a kérdésedre a választ.

Szia:Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Abi!

Fenti topik javaslata mellett egy rövid válasz: elég az anyatej! Az anyatej eleje hígabb, szomjoltóbb. Melegben érdemes sûrûbben megkínálni szopival a babát, ha szomjas, sokszor elég neki az eleje. Szomjúságra, kevés folyadékra utalhat a besüppedõ kutacs, illetve ha nincs elég pisis pelus (ezt textilre kb 8, eldobhatóra 5-6-ot szoktak mondani per nap)

Ildi

Ildi
 
 


Abi!

Szerintem közhely, hogy elég a tej. Nyári melegben sokszor nem elég. Ha horpadt a kutacsa, pedig éhes még nem lehet, akkor bizony szomjas. saját véleményem, hogy nem a legjobb tejjel kínálni ilyenkor, mert elszokik attól, hohy megdolgozzon a sûrûbb,laktatóbb tejért,nem tud igazán megéhezni, és a gyomra sem tud pihenni 2 étkezés között. nálunk néhány korty forralt-lehûtött víz vált be.
juli
juli
 


Hááát, nekem minegyik baba nyáron született, de nem kaptak forralt vizet, de azért biztos csak közhely.
Ildi

Ildi
 
 


abban a pillanatban, ha van olyan baba, aki szomjas és a víz vált be, akkor ez már csak közhely
judit
 


Nálunk is elég volt a szopi, totál máshogy iszik, és eszik a baba is. Vizet akkor kezdtem adni, amikor már mást is kapott az anyatejen kívül. Én is hallottam, amikor 1. gyerekes ágyszomszédomat okította egy csaj,talán 35 lehett, hogy 'Te sem tejet iszol a szomjas vagy , adjál neki teát....'Azért ez egy kicsit jobban ki van találva.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Sziasztok, azt olvastam, meg a védõnõ is megerõsített, hogy pl. Óbudai szénsavmentes ásványvizet lehet itatni a babával, ha épp nincs forralt víz a környéken.

Mom
Mom
 


Sziasztok!
Prsze az anyatej bõven elég szomjoltó nyáron is. De vannak olyan helyzetek, amikor nem lehet megszoptatni a gyerkõcöt (pl. egy orvosi rendelõben a védõoltás után...). Szóval, jól jön akkor egy kis forralt-lehûtött víz!!
ezzel kapcsolatos a kérdésem is: Meddig kell forralni a vizet? Van, aki szerint a gyöngyözésig. De szerintem ez kevés. Vagy mégsem? Ha tovább forralom, akkor kiütközik a vízkõ pl.
jandora
jandora
 


Bocs, de szerintem a forrásponttól kb.fél pecig, elég.Azt nem értem, hogy miért nem lehet megszoptatni a gyereket a rendelõben oltás után?!
Ha egyszer a gyereknek az jó, és azt eszi, akkor természetes, hogy fõleg a gyerekorvosnál meg lehesen szoptatni. Szép is a világ, ha már ott sem lehet, bár nem tudom ki, vagy mi tiltja. Egy laza póló, vagy legombolható vállpántu ruha alatt BÁRHOL megetethetõ a gyerek.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Jandora, én mindig megszoptattam mindhárom fiamat oltás után. Ez megnyugtatja õket, valamint az anyatej fájdalomcsillapító hatású is. Rám is volt ahol furcsán néztek, volt ahol nem, de hát szerintem, ha valahol, akkor a rendelõben az egészséges rendelésen a legtermészetesebb dolognak kellene lennie a szoptató anyukának és babájának. Kép
Liesel
Liesel
 


Hát ez az! Az anya közelsége, a szopizás a legfontosabb bizalomépítõ dolog a baba életében. Nem csak azért akar cicit mert éhes, hanem az jelenti számára a vigaszt, a melegséget, a biztonságot. Nemhiszem, hogy ezt a cumisüveg, meg a víz pótolná. A saját gyerekenkünket szerintem kutya kötelességünk a legjobb tudásunk szerint egy ilyen "atrocitás" után megvigasztalni.
Nagyobbaknál is megpusziljuk, megöleljük, az sem ciki senkiek.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


kedves Zsomimama és Liesel!
Az az igazság, hogy a rendelõben való szoptatás lehetõsége fel sem merült bennem. Talán azért, mert a rendelõ pici, összesen 12 ülés van, bezsúfolódik az egészséges rendelésre egyszerre kb. 8-10 baba (+anyukák, nagymamák, férjek igény szerint). Leülni sem tud mindenki, alig várják, hogy menjél már hazafele...
De lehet, hogy a következõ oltásnál kipróbálom. Végül is, szoptattam már vonaton, Duna-parton, parkban is.
Kíváncsi vagyok, milyen lesz a reakció, július közepén megírom.
Kösz a tanácsot!
jandora
jandora
 


Sziasztok! Úgy tudom a Nestlé aquarel is jó
dvera
 


Sziasztok!

Ha még idelátogat valaki: azt mondta nekem egy élelmiszer szakértő, hogy az ásványvizeknél azt kell nézni, ha babának adjuk, hogy minél kevesebb ásványi anyag legyen benne - és természetesen szénsavmentes legyen.

GyeZsu
 
 


GyeZsu,

Nekünk azt mondták a védönök (angolok), hogy ásványvíz nem jó a babáknak, csapvizet adjunk, 6 hónapos korig forralva. Nekem van filterem (és nem tudom az ad-e valamit a vízhet)
Valahogy azzal kapcsolatos, hogy a veséjük még nem bír ilyen extrákkal megbírkózni (mint ahogy a sóval sem).

Kati
 
 


GyeZsuKép

Van már kifejezett babaviz, az Óbudai gyémántnak, másfélliteres palackban lehet kapni, kb 90 Ft körül, ajánlják a mamiknak is. Fél éves korig azt is forralni javasolják.

KépKép
KépKép
 


Szia Kati, Ágica!

Nem az egészen kicsi babákról volt szó a műsorban, ha jól emlékszem. És az illető (Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszer-szakértője) azt mondta, hogy nem létezik olyan kategória, hogy babavíz, az csak reklámfogás. Néztem én is az Óbudai Gyémánt babavizet, nekem úgy tűnt, hogy ugyanaz a víz, mint a "rendes" Óbudai Gyémánt, csak más helyiségben palackozzák, hogy tiszta legyen. Úgyhogy el is gondolkodtam rajta, hogy 1) milyen körülmények között palackozzák akkor a "rendes" ásványvizet 2) ha valóban nincs különbség a "rendes" és babavíz Óbudai Gyémánt között, akkor van valami bibi, a felnőtteknek ugyanis az jó, ha minél több ásványi anyag van a vízben, a babáknak meg az, ha minél kevesebb. Ha lesz rá érkezésem, megkérdezem az Óbudai Gyémántot erről a babavíz dologról.

Egyébként ha már az ásványvizeknél tartunk: ugyancsak a Civil Rádió fogyasztóvédelmi rovatában volt szó arról, milyen galádság, hogy én, mint fogyasztó nem lehetek környezetbarát, ha szénsavmentes ásványvizet akarok vásárolni, mert nem létezik szénsavmentes ásványvíz visszaváltható palackban.

GyeZsu
 
 


Sziasztok!

A DrInfo-n olvastam egy írást arról, hogy milyen veszélyes lehet a csapvíz a baba egészségére, a szennyeződések miatt. Itt a szakértők a vízforralással kapcsolatban azt mondták, hogy nem teszi tisztábbá a vizet, csak a baktériumokat öli ki a vízből. Persze ezek egy idő után újra megjelennek a vízben.
A Humana bébivízről mondták, hogy azt nem kell forralni, úgy is adható. Azért, ha nyitva teszem el a dobozt, az újbóli felhasználás előtt felforralom...
 
 


És ominózus oldalon nem szerepelt, hogy ezt az oldalt mely cég támogatja?????
Ha a csapviz nem lenne egészséges, akkor ÁNTSZ meg a védőnő, meg a gyerekorvos tudna róla, nem? És szólna, nem?
Félelmetes biznisz van ebben a palackos vizes dologban!

Ildi

Ildi
 
 


Szia Ildi!

Persze, hogy biznisz, mint minden. De egy ismerősömnél víztisztító berendezés van, és nagyon csúnya dolgokat szűr ki a vízből. Mindenesetre mi évek óta nem isszuk a csapvizet, csak ha nagyon muszáj, és a gyerekeimnek sem adom.
Ami a szólást illeti, szól az orvos is, meg a védőnő is, amikor már tudni lehet, hogy egy hete kb. szennyezett a víz. Lsd. Esztergom. Mert a csapvíz is biznisz, csak az másnak...
 
 


Sziasztok!

Korábbi hozzászólásomat szeretném annyival kiegészíteni, hogy egy napokban elhangzott hír szerint (Magyar Hírlapban, RTL Klub híradóban, rádió híradókban, azaz nem cég reklámban!), minden tizedik ember a megengedettnél magasabb arzén tartalmú vizet iszik a csapból. A vízvezetékek felét ki kellene cserélni, de erre nincs 100 milliárd forint. ennyibe kerülne a csere. És még egy dolog, a hír szerint a vízvezeték hálózat több mint fele azbesztcementből készült. Szerintem ez ugyanaz az azbeszt, ami bizonyítottan rákot okoz. Na, ezek azok az anyagok, amit a forralás nem tüntet el a vízből. És szerintem ha a palackozott, vagy dobozos vízben "üzlet" van, az még mindig kisebb baj, mint ha a csapvízben van méreg.:-)
 
 


Későn kerültem a topikba.
De talán nem is. Háztartási víztisztítóval egy csomó macerától megkímélitek magatokat.
Nézzétek meg a www.espring.com oldalt. Szén és UV szűrő van benne, jelenleg a legjobb ami kapható. A gyereknevelésnél van egy víztisztítós topik. Talán segíthet. Én is ilyen vizet iszom, ez a szakterületem.
Pusz
Noémi
Vendég
 


Sziasztok!

Örülök, hogy rátaláltam erre a topikra, mert a viz minősége engem is aggaszt. Mi már több éve nem isszuk a csapvizet, eredetileg azért, mert nagyon klóros volt, és már a szagától is undorodtunk. Forrásvizet használunk (Vera) a főzéshez, teához, kávéhoz is. A három hónapos kisbabánknak pedig Humana bébivizet adunk, ebben csak a szükséges mértékű ásványi anyagok vannak benne. Jó lenne tudni, hogy hat hónap után milyen vizet ihat. Én őszintén szólva nem nagyon hiszem el, hogy a csapviz egészséges és iható itt Budapesten. Tulajdonképpen már nem nagyon tudom, hogy mit higgyek, ezért inkább a biztonság kedvéért isszuk a forrásvizet. Azért jó lenne érdek nélküli véleményeket is hallani erről a kérdésről.

Üdv, Bébiőr
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó