Új privát üzeneted érkezett!

KépFiam korához képest mások szerint is jólfejlett és okos,egy gondunk van csupán ,nem érdekli és nem is hajlandó a szineket megtanulni!KépAz az igazság,hogy nem is tudom mikor kellene ezzel a próblémával foglalkoznunk!(novemberben lesz 3-éves!)Memoriája jó-fantáziál-5-ig elszámol stb.Van olyan ismerösünk ahol egy hónappal idösebb kisfia még folyékonyan sem tud beszélni és alig tud 10-20 szót(nem ,hogy a színeket).Az a baj,nincs két egyforma gyerek,igy nincs is mindenkire ugyan olyan gyógyír!De azért örülnék ha leírnátok Ti,mikor foglalkoztatok igazából a szinek tanitásával? Minden beszélgetésnél intenziven az egész család bekapcsolja az adott tárgy szinét ,játék közben is használjuk,de eddig semmi...Elöre is köszönök minden véleményt:Kandi72Kép
Kandi72
 


Ha csak a szinek nevét nem használja, az nem baj, de kérdés, hogy például egyeztei-e az azonosakat. Végezz el egy próbát: válogassatok gyöngyöt, gombokat, de úgy állítsd be, minthat ez neked lenne fontos, a te munkád lenne, ne használd minduntalan a szinek nevét közben, az elején mondjad: ebbe a pohárba a zöldek, ide a tányérba a pirosak, stb. A piros és a zöld legyenek benne, ha keveri, az színtévesztés problémáját vetheti fel. Csinálj egy ölyan képet, ahol más színű egy dolog: a fű rózsaszín stb, de csak egy dolog legyen más. Büszkélkedj el, hogy milyen szépet rajzoltál, meséld el, mit alkottál: itt egy szép patak, itt trepül a kismadár, Petike szalad a fűben... a téves színre felhívni a figyelmét tilos. Észreveszi-e?
Többször próbáld ki.
Ha ő szinez inadekvátan, az ne aggasszon, Anna 4,5 éves, nem szeret szinezni, összevissza használja a szineket a kifestőben, ha rákérdezek, azt mondja, a szine mindegy, ő csak gyakorol, hogy ne menjen ki a vonalgól. S képes grafittal szinezni...
Ha ezekkel minden rendben, választhasson ő poharat, tányért stb. Melyiket kéred? Addig ne nyugodj, amíg "azt" a válasz... Persze ne durván, de ez talán módszer lesz.
Értesíts, hogy mi van!

Eszter
RebekAnna
 


Szia Kandi72!
A színek megtanulása az egyik leg elvontabb dolog.
Gondold végig, hány féle pirosra mondjuk, hogy "piros". És nekünk természetes hogy van egy bizonytalan határ a piros és a narancssárga, vagy a piros és a bordó között. Kép Baromi nehéz lehet a pockoknak mire megtanulják ezt az egészet.
Tudtommal egy 3 évestõl is csak néhány szín felismerése várható el. (szakkönyv szerint)
Ha követed RebekAnna (jó) javaslatát a gyöngy ill. gomb válogatással, figyelj rá, hogy a pirosak és zöldek valóban egyszínû és azonos színûek legyenek. Késõbb jöhetnek az árnyalatok. Kép
Üdv.
Malacka
Malacka
 

 
 

Szia Kandi72!

A 3évesek igen kis százaléka használja a színneveket és ismeri föl adekvátan a színeket. Még bőven van ideje amíg iskolába nem megy, ha 6-7 évesen sem mondja, akkor már jogos az aggodalom. Ha meg öszevissza színez, vagy nem ismeri föl, hogy mi van másmilyenre színezve nem gond, ők még másképp gondolkodnak a világról, nem olyan kizárólagos sablonokban, mint mi (pl. a fű csak zöld lehet).

Üdv: Pele
Pele
 


Sziasztok!
A barátnőm kislánya novemberben lesz három éves és az alapszíneket ismeri és rendeltetésszerűen használja. Azt hittem ez normális. Már aggódtam , hogy az enyémnek minden piros.(7 hónappal fiatalabb az enyém) De most megnyugodtam , hogy még ráérünk.
Különben panaszra nincs okom , mert Gergő éjjel-nappal szobatiszta , ötig számol , mondókázik.(Júniusban volt kettő.)
Szóval büszke vagyok rá! A színek meg ráérnek!
Köszi , hogy meghallgattatok!
Kanga
kanga-zsebibaba
 


KépSziasztok!Kép
RebekAnna-Eszter:-nagyon köszi a hozzászolásodat,jó volt,hogy felhívtad a figyelmemet erre a szinválogatásra...,bevallom rég játszottunk a golyokkal(füzni is lehet),mivel a jóidö miatt sokat az udvaron vagyunk és a kerti játékok voltak elönyben!Ma délutáni alvás után ezzel kezdtük a játékot ...és 7 pohárba beleválogattam a szineket,elöször Én -közössen-majd a Nati fejezte be!Az eredmény nem szintévesztö...csak lusta..(megnyugodtam)!Jön a hüvösebb idö-nö a lakásban töltött órák száma és ráhajtunk és talán novemberre mire betöltia 3.évet már tudni is fogja az alapokat!
Malacka:-ugy tettem ahogy írtad ,kivettem a nem alapszineket(piros-paradicsom árnyalatú,zöld-fü szin,sárga-citrom stb.)És tényleg igazad van ,nem szabad fölösleges lenne traktálni még szerencsétlent az árnyalatok megismerésére!!!
Pele:-Neked is 100%-ig igazad van!Talán Én vagyok az egyetlen aki már ilyen korán kétségbe estem ettöl...a tudás-átadás próblémái!!!amikor nem megy simán minden!és saját kudarcomnak fogtam fel ill.segitségért kiabáltam-elkeseredetségemben!
Kanga:-az Én kicsi fiam is november 9.-én lesz 3éves!és a fiuk késön érök-lustikák!Nati is sokmindenben megelözte a kortársait pl:9 hónaposan ment-1 évesen szaladt-17 hónaposan megbizhatóan szobatiszta volt(nappal-éjjel is)-Talán ezért is vártam el szegénytöl azt,hogy a szinek megtanulása is ilyen simán történjen...
DE SZERENCSÉRE TI SEGITETTETEK NEKEM ABBAN,HOGY MEGGYÖZZEM SAJÁT MAGAMAT IS,HOGY ...NINCS MÉG VESZVE SEMMI!-mindenkinek mégegyszer köszönöm!!!
KépKandi72Kép
Kandi72
 


Kandi72! Kép Kép
Malacka
 


Malacka ,igen jó tanács volt!
KépKandi72!Kép
Kandi72
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó