Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Kopacs Kopp!

Néhány ponton szeretném pontosítani a hozzászólását. A szakembereink maximum 80 órát dolgoznak egy hónapban (nem minimum). Ha szeretné ezt óradíjban is kifejezni, az minimum nettó 625 Ft. Feltéve, hogy minden órája telített. Ugyanakkor a szakemberek alapbérét a foglalkozások telítettségétõl függõen prémiummal egészíti ki a cég, 100% telített foglalkozások esetén nettó 50,000 Ft-nál magasabb a bér, így a nettó 625 Ft-os óradíjnál magasabb jön ki.

Azt gondolom, hogy netto 50,000 Ft + premium, napi 4 óra munkáért egy stabilan fejlõdõ, szinvonalas munkahelyen ma elfogadható fizetésnek számít. Rengeteg kiváló diplomás szakember dolgozik a mai napon ennél alacsonyabb bérért, napi 4 óra munkaidõre vetítve. De mindegy is, hogy én errõl mit gondolok, ezt nem az én véleményem határozza meg, hanem a munkerõpiac aktuális helyzete. Az állásajánlatainkra minden esetben túljelentkezés mutatkozik. Ettõl független én sem tekintem ezt a helyzetet rózsásnak.

Tudomásom szerint a hálózat még ebben az évben tervezi a szakemberei bérének jelentõs fejlesztését. A béreknek eddig sem a GEKKO bõkezûsége, vagy szûkmarkúsága, hanem az átlagos család anyagi helyzete szabott határt. A szolgáltatások így sem olcsóak, a bérfejlesztéshez az ügyfélkör szélesítése, stabilizálása és az árak emelése szükséges. Ez nehéz feladat, dolgozunk rajta.

A gyógypedagógusok elsöprõ többségénél a kimagasló szakmai tudás, lelkiismeretesség üzleti szellemmel nem párosul. A ritka kivételek esetén egyetértek - biztosan létezik, hogy több pénzt keressenek. Pláne, ha az üzleti érzéküket nem a gyógypedagógia, hanem az ismeretterjesztés, média, pénzvilág, IT területen kamatoztatják, esetleg politikai szerepet vállalnak. Konkrét, gyógypedagógiára alapuló fejlesztõmunka végzésével is kereshetnek valamivel több pénzt, ha felvállalják az ezzel kapcsolatos plusz erõfeszítéseket, kockázatot, beruházást, az ügyfélszerzés fáradalmait stb. Úgy tudom, a GEKKO nem is korlátozza a szakembereit abban, hogy a napi 4 óra munka mellett mivel töltik az idejüket, feltéve, hogy az ügyfeleinket nem csábítják el szervezett módon más helyekre. Úgy tudom többen végeznek a GEKKO mellett más fejlesztõ munkát is.

Üdvözlettel,


Bordás Bence
GEKKO Képességfejlesztõ Játszóházak Országos Hálózata
[url=http://www.gekkonet.hu" TARGET="_top]http://www.gekkonet.hu[/url]
Bordás Bence
 


Kedves Bence!

Itt nagyon epedve várnak téged:
[url=http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9070714&uq=1" TARGET="_top]http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9070714&uq=1[/url]
xy
 


Amit a Gekko beszed, kvázi nyolcezer, ha megvan a négy ember, erre(ebbõl) nem tudom, de saccolom, kell áfát fizetni. A gyógypedagógusnak 625-je is vagy kétszer annyi, nem beszélve a szabadságról, betegségrõl, ha munkaviszonyban van. Plusz bérleti díj, eszközök, rezsi, adminisztráció, könyvelõ, reklám, stb.
Szóval nem olcsó mulatság. Ugyanez van a mosóporral, a kocsiddal, ha szervízbe viszed.
Nekem nem is ezzel a részével van bajom, mert egy gyógypedagógusnak ne csak parizerre fussa, hanem szakkönyvekre, továbbképzésre, feltöltõdésre is.
Végül is még azzal a részével sincs bajom, hogy piaci alapon mûködnek ezek a helyek, amiben pénz van, ott valamilyen fajta minõségnek is lenni kell, persze ehhez konkurencia is kell, sok helyén megy ez a világnak így. Amivel bajom van, hogy ennek költségét, ha én fizetek egészségbiztosítást, meg adózok, ne varrják teljesen az én nyakamba. Azaz, ha egy kicsit szélesebb lenne (bár rajtunk ez már nem segítene, mert melyik biztosító kötne biztosítást az én gyerekemre) a paletta a biztosítási piacon, illetve az állam támogatná ezeket a helyeket is, nem csak a saját éppen csak valahogy húzza helyeit, mert annyit sem ad már nyolc gyerekre fejkvótaként, amibõl a velük foglalkozók bére kijön.

Nemrég olvastam, egy amerikai család "nyafogott", nem kötöttek mentális betegségekre biztosítást. Ciki, ha az embernek autisztikus gyereke születik. Szóval máshol sem fenékig tejfel az élet, meg a biztosítási rendszer sem tökéletes megoldás, de az se ami nálunk van.
De azért amikor Svájcban azt is kifizeti a biztosító, hogy a gyereket elszállítják a fejlesztésre, mert a mama abban az idõben dolgozik, ....
 
 

 
 

De hogy kötözködjek is, kicsit nagy a kontraszt a 625 és a több évvel ezelõtti keveslett háromezer között. Mégha a háromezerért utazni is kellett, és a 625 is legalább kétszer annyi bruttó.
(Azt ne várd, hogy elhiggyem, hogy a háromezer számlára ment, én magánban nem találkoztam még számlát adó gyógypedagógussal, kivétel az alapítványok)).
 
 


Kedves XY!

Megnéztem az Indexen a fórumot, én nem láttam semmi olyat, amire reagálnom kellene. De köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet, ha szükségesnek látom, vagy erre megkérnek, természetesen reagálni fogok a hozzászólásokra ott is!

Kedves Keke!

Idõközben informálódtam. Szeptembertõl a GEKKO nettó 70,000 Ft bért fog fizetni, napi 4 óra munkáért a szakembereinek. A garantált munkabért nem lehet összehasonlítani az óradíjakkal. Az utazótanár díjában benne foglaltatik a fárasztó utazások, a felszerelések megvásárlásának a díja. Ráadásul az így dolgozó pedagógus nem számíthat rendszeresen ügyfelekre, így a bevételei esetlegesek. És igen, arról nem is beszélve, hogy ha legálisan kívánja végezni a tevékenységét, adóznia kell belõle. A GEKKO-nál garantált a pénze, a cégnek kell vállani a fizetése után fizetendõ közterheket, és persze annak a kockázatát is, ha bizonyos hónapokban (például a nyári szünidõ alatt) alábbhagynak a bevételek. A GEKKO biztosítja a színvonalas munkavégzéshez szükséges összes feltételt, és a garantált pénzt. Ezért a szakembereink szeretnek nálunk dolgozni. Megbecsülik ezt a munkahelyet, és mi nagyon megbecsüljük õket. Biztosan észrevetted, nagyon büszkék vagyunk rájuk. :-)

Maximálisan egyetértek veled: az egészségbiztosításra ráférne egy radikális reform. Ugyanakkor azt gondolom, hogy az olyan gazdag országokkal, mint Svájc természetszerûleg nem fogunk tudni versenyezni szociális juttatások terén. Ami viszont a fogyatékos gyermekeket illeti, sok esetben OLCSÓBB a korai fejlesztését finanszírozni, és ezzel képessé tenni az önálló életvitelre, mint késõbb egész életében gondozni. Ez egy hamar, és bõségesen megtérülõ, költségcsökkentõ intézkedés lenne (akármilyen kegyetlenül is hangzik az ilyen kérdéseket is pénzügyi oldalról megközelíteni). Ezt elõbb-utóbb meg kell értenie az államnak és ez hozhat pozítív változásokat, hamarabb, mint a svájci életszínvonal eljövetele.


Üdvözlettel,


Bordás Bence
GEKKO Képességfejlesztõ Játszóházak Országos Hálózata
[url=http://www.gekkonet.hu" TARGET="_top]http://www.gekkonet.hu[/url]
Bordás Bence
 


Szia,
akkor ideírom, jó?:
[url=http://www.hazipatika.com/store/product?pid=855" TARGET="_top]http://www.hazipatika.com/store/product?pid=855[/url]
ez egy nagoyn jó könyv, én is használtam, tanító vagyok.
Amit még tudok ajánlani: Anya taníts engem, a szerzõnõ ugyanaz, iskoláskorig tartlamaz felmérõlapokat, játékokat, fejlesztõ feladatokat.
Ágci

Kép
 
 


Szia Ágci!
Köszönöm,hogy ilyen gyorsan reagáltál,utána fogok nézni a könyvnek,a topicot töröltettem.Szoktam olvasni a szegedi anyukákat, kicsit olyan mintha ismernék egymást.
Üdv:Kata
Kata
 


Szia kata,
csak nem te is szegedi vagy? Gyere csatlakozz hozzánk. Itt ismerkedtünk meg az interneten, azóta rendszeresen találkozunk. Azért tûnhet úgy, hogy ismerjük egymást.Kép
Ágci

Kép
 
 


Azt még elfeljtettem írni, ha bármi kérdésed van, szívesen segítek, az e.mail címem a profilomban van, ha rákattintasz a fejlécben a nevemre, ott találod. Tartottam iskola elõkészítõt, nagyon szerettem és imádták a gyerekek is. Levélben megbeszélhetnénk, mik a fõ irányelvek, mik a problémáitok stb.Kép
Ágci

Kép
 
 


Kép
Vendég
 


Kedves Szülők, Pedagógusok

3 éve működő képességfejlesztő Játszóházunkba délutáni munkavégzésre sürgősen keresünk gyógypedagógus végzettségű pedagógust. Már több hete nem sikerül megfelelő pedagógust találni, úgyhogy akinek esetleg az ismerettségi körében létezik ilyen személy, vagy talán ő maga rendelkezik gyógypedagógus végzettséggel, nagyon várjuk a jelentkezését fényképes önéletrajzzal a bpdelbuda@gekkonet.hu email címen.

Kérjük szépen, hogy csak és kifejezetten gyógypedagógus végzettségűek jelentkezzenek.

Köszönettel

Levendovics András

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó