Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Kíváncsi vagyok a véleményetekre:
káros-e a gyerekekre a mikrohullámú sütő?
A gyerek helye mellett van (egyelőre), oldalról éri a "sugárzás", úgy egy méterre a gyerektől.
Eltegyem máshová?

Köszi:
mamika
mamika
 


Mamika!

Én úgy általában mikró párti vagyok, nem értek egyet azokkal a véleményekkel, miszerint pl. a gyerek ételét, vagy a lefejt anyatejet nem szabad mikróban melegíteni. Ezzel együtt, akármilyen jó is a mikró, lehet rajta kis rés, nem tökéletes záródás. Ebben az esetben érheti sugárzás a gyermeket. Ez akkor, ha a mikró a konyhában van, és az ember csak ritkán van mellette nem jelent problémát. De ha rendszeresen éri, akkor gond lehet belõle. Én azt javasolnám, próbáljatok más helyet keresni neki!

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi
 


Nagyon veszélyes lehet!
Amíg nem bizonyított, már pedig nem, hogy a mikrohullám nem ártalmatlan abban a lakótérben, ahol a sütõt használják, addig nagyon nem ajánlatos használni!
Ma még azt sem tudjuk, hogy okoz-e valamifajta káros elváltozást azokban az éelmiszerekben, melyeket mikrohullámú sütõben melegítünk.
Ugyanakkor a természetes táplálkozástól is idegen a mikrohullámmal való fõzés, ha lehet használjunk egyéb megoldásokat!

Ilcsimama
Ilcsimama
 

 
 

ha egyszer nem okoz semmi bajt, hogy lehetne ezt bizonyítani? csak arra lehet bizonyítékot találni, ha valamit okoz. ez egyszerû logika.
n
 


szia mamika!
Én már régóta nem használok mikrót, mert már több fórumon is bizonyították, hogy a mikróval nevelt gyerek teljesítménye az iskolában gyengébb mint a többieké. A minap a rádóban is elhangzott, hogy használat közben a mikrótól legalább 1 méterre távolodjunk el. szerintem jobb elővigyázatosnak lenni, mert ha egyszer baj va, akkor nem biztos hogy a lelkiismereted nyugodni hagy.
szia
bea
 
 


Szia Bea,
De ha a konyhaban van a mikro, mi meg mashol alszunk, azért lehet hasznalni, nem??? Melegitgetni benne, természetesen, ahogy irod, legalabb 1 méterre eltavolodva???
Vendég
 


Butasag?
Kepzeljetek, egy ismerosom meselte, hogy egy ceg az osszes megvasarolt mikrojat visszvasaroltatta az eladoval, miutan az egyik dolgozo az alabbi kiserletet tette:
Beletette a mobiltelefonjat a mikroba, becsukta az ajtot, majd felhivta a szamat. A telefon csorgott, tehat a radiohullamok athatoltak a csukott ajton. Kovetkezeskepp a mikrobol kifele is jottek hullamok hasznalat kozben. Az anekdota szerint a ceget kartalanitottak (vagyis visszavettek a keszulekeket)
Mondjatok meg nekem, butasag ez az egesz?????? En bizony kiprobaltam es az en telefonom is csorgott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Butus
 


Nemtom, nem értek hozzá, de a mikrohullámok azonosak a rádióhullámokkal?

Zsóka
 
 


Sziasztok!
Zsoka! Szerintem nem. Kép
Vendég
 


Sziasztok!

A rádióhullámok tartományába tartoznak a mikrohullámok. Minden mikrohullám rádióhullám, de nem minden rádióhullám mikrohullám...
http://www.mozaik.info.hu/mozaweb/Feny/page13.htm

Üdv: Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Na jó Juca, akkor most próbáljuk a következtetést levonni Kép: Ha minden mikrohullám rádióhullám, de nem minden rádióhullám mkirohullám, akkor... bemehet a rádióhullám, de ki nem jöhet a mikrohullám?
Kezdek belezavarodni Kép. Fizikus kellene ide, kérem szépen. (Pethes Ildi, tessen idejönni!!)
Zs.

Zsóka
 
 


Hihi, egyre nehezebb!!! Kép
Butuska, Juca, akkor hajitsam ki a mikrohullamu sütömet???????????Kép
Vendég
 


Zsoka, Ildi fentebb leirta, mit gondol... Ha ért hozza, miért ne hihetnénk Neki???
Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Igaz, én csak egy egyszerű, mezei fizika tanár vagyok, aki nem PhD-zett fizikából, ezért utána kell néznem a témának. Kép
Ezért is nem írtam tegnap bővebben. Kép Mindenesetre érdekes felvetés és még érdekel is. Ha Ildi hamarabb tudja adni a választ, szívesen olvasom! (Egyébként mintha már leírtam volna a mikróval kapcsolatban itt valahol a véleményemet, de tegnap sehol sem találtam...)

Kukacz! Nekem is van mikróm és használom is. Kép A véleményem ebből sejthető...

(A saját magyarázatomat családi okok miatt nem ígérem holnapra. Kép)

Üdv: Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Kukacz,
én hiszek neki, ráadásul fizikus, de kíváncsi lennék, hogy ha fel lehet hívnmi a mobilt a mikró belsejében, akkor mi van, mi arról a véleménye.
Juca,
én neked is hiszek, nem csak PIldinek Kép. Nálam tutira jobban értesz hozzá Kép.
Zs.

Zsóka
 
 


Sziasztok!

A hivatalos álláspont még várat magára, de azért pár gondolat. Lekérdeztem párom a frekikről:"A mikro 2.45 GHz-en üzemel (11cm), a jelenlegi mobilok 0.9 , 1.8 esetleg ha még van ilyen 0.45 GHz-en. Mindegyikre elég nagy csillapítást kell jelentsen a mikro fala. A kérdés az, mekkora a csillapítás. A mobil elég kis jelekre reagál. Kb. 1000-szeres csillapításnál (60dB) már nem jut ki több sugárzás, mint amennyit egy adó üzemű mobil kelthet. Érdekes lenne megnézni, hogy mennyire esik a térerő ha a mobil bekerül a fal mögé."
Szóval a frekitartomány nem olyan nagyon eltérő, ez úgy tűnik igy van. Azt sem vitatja senki, hogy valamennyi sugárzás kijön a mikróból, kérdés mennyi a káros. Ha az nem káros, hogy van mobilod és használod a gyerek mellett, akkor ha hasonló mennyiség jön ki a mikróból, akkor az sem lesz károsabb a mobilnál, nem?

Ez jó.:"több fórumon is bizonyították, hogy a mikróval nevelt gyerek teljesítménye az iskolában gyengébb mint a többieké" Ez olyan, mint a villanypásztor, nem? Kép
Viccen kivül:ezt azért nem hiszem. Mindhárom kölköm hozta a kitűnőt idén, igencsak mikromelegitéses kajákon felnővén. Nekem még mindig nincs PhD-m (JucaKép), csak remélem hamarosan lesz, de nem érzem, hogy ártana a tizensokéve használt mikró.
Összegezve: szerintem, ha arra használjuk, amire való, akkor hasznos. Nyilván ne tartsuk folyamatosan a gyereket a működő mikró mellett, de ez ugyanigy igaz sok más készülékre is. Ételeit illetően meg azt szokták felhozni, hogy helyileg túl tud melegedni a kaja, nos ezellen keveréssel, meg lassabb melegitéssel lehet védekezni.

Ildi

Ildi
 
 


Jut eszembe. Valamikor itt a rendelőben irta a doki, hogy terhesen ne tartozkodjunk sok monitorral ellátott teremben, az elmágn. tér káros hatásai miatt. Vissza irtam, hogy a nagy mágneses tér mégis miben károsit, jó lenne tudnom, mivel ilyenben dolgoztam (várandósan is, többször is), mégis, esetleg veszélyes munkakörnek minősül-e stb. Mit kaptam válasznak? :hááát igaziból nem tudja, ma még nem lehet tudni, csak jobb félni, mint megijedni.

Ildi

Ildi
 
 


Ildi,
azért a frekin elgondolkodtam egy pillanatra, hiogy mit jelent Kép. De leesett Kép.

A "több fórumon is bebizonyították..." mondat tutira nem igaz - ugyan van már annyi éve mikró, hogy lehetne ilyen kutatásokat végezni, de a többi, életünket ért hatást ugyan hogy szűrik ki, hogy kiderüljön, hogy csakis és kizárólag az "ártalmas" mikró miatt olyan buta a kölök?
Kép
Zs.

Zsóka
 
 


Éjjel én is gyorsan megkérdeztem a férjemet, mi a véleménye róla?
Azt mondta marhaság. A liftben is lehet telefonálni, akkor a mikróban miért ne lehetne, sőt a lift és a mikro működhet antennaként is.
A pontos értékeket nem tudta, de úgy magyarázta, hogy a mobil telefon a mikro működése alatt vagy felett van. A mikro ajtaján meg azért van az a szűrőbetét (rács), mert az nem engedi át a hullámokat, az oldalsó falakon meg terelés van így a hullámok viszaverődnek a kajára.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Hello Lanyok!!!
Zsoka, nalam is jobban ért a témahoz szinte mindenki...
Ildi, Juca, köszi a megnyugtato valaszokat!!! Akkor nem hajitom ki a mikromat egyenlöre!!!Kép
Ildi a 3 jo tanulo kölökhöz gratulalok.
Tovabbi jo mikrozast Mindenkinek!!!
Vendég
 


Sziasztok Lanyok!
Butusbol lassan Okoska leszek, ahogy igy olvaslak benneteket!
PIldi, ezek szerint Te is harom gyerek mellett keszulsz a PhD-ra? Nyugtass meg, hogy nem remenytelen! En is hasonlo cipöben jarok (bar nem fizikuskent, mint indito kerdesembol kiderült) es neha azert elbizonytalanodom... Sikerülhet ez igy? Pedig mar "csak" a hajra van hatra (vagyis a dolgozat leadasa es a vedes!!!!)
Butus
 


Szia OKoska-Butus!

Én három gyerek után kezdtem hozzá a phd-hez, mikor ők már mind ovisok lettek. (az ikrek születése előtt 2 héttel lett meg az államvizsgám). Elég kemémy volt, dolgozni, tanulni, meg a srácok. Elég lassan haladtam, de valahogy csak ment. 2,5 év alatt meg lettek a kreditek meg a nyelvvizsga, innen jobb lett , mert nem kellett bejárni az egyetemre (a laborban a munkám meg a kutatómunka meg ugyanaz volt). Idén télen csináltam meg a szigorlatot, és 2 héttel szülés előtt adtam le a dolgozatot, most várok az opponensekre. Befejezdni-megvédeni már 4 gyerekkel fogomKép. (az más kérdés, hogy a fiatal kutatói állásom lejártával nem tartottak rám igényt és nekem si elegem lett a dologból (hajtás plusz gyerekek, kevés sikerélménnyel), igy nem tudom, fogom e valaha használni a doktorimat...Kép )

Ildi

Ildi
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

cron
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó