Új privát üzeneted érkezett!

Lányok,
engem mindig lenyûgöz, ha olyan emberek találkoznak, akik (majdnem) egyidõben születtek.
Tehát ezúton keresem azokat a babákat, akik 2001. május 9-én, vagy környékén születtek.
De azokat is, akik nem ebben az évben, de ugyancsak májusban. Kíváncsi vagyok, hogy a jellemük és fejlõdésük mennyiben hasonló.
Jamina
Jamina
 


Ez egy jó kérdés. Sajna májusi babával nem tudok neked szolgálni, nõvérem májusi (vége), meg anyósom, meg egyik barátnõm. Különbözõ évek persze mind, de 28, 30 és 31. HÁt a három ember eléggé más és más. Egyébként a férjem és én 2 nap különbséggel születtünk (ugyanabban az évben). Azért mi sem vagyunk egyformák, de lehet, hogy nem véletlen találtunk egymásra? Kíváncsi leszek, miket sikerül találni!

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi
 


Szia Jamina!

Az én lányom 1991.május 16-án született. A sógorom is májusi és van egy-két közös vonásuk. Kép

Madgi
gallainemagdi (gallainema
 

 
 

Kedves Jamina!

A hugom 1977 majus 8-an szuletett.

Agi
Agi
 


Kedves Jamina!
A fiunk 1996.május 18-án született!
Bobo
Bobo
 


Szia Jamina!

A leányom és én egynapon ünnepeljük a
szülinapunkat május 16-án.Még egy érdekesség
én 69-es õ pedig 96-os,megfordítva ua.
Hogy a jellemünk mennyire egyforma,nem tudom,
de anyukám szerint nagyon hasonlít rám.:o)

Van még két barátnõm gyermeke,õk mindketten
május 9-én születtek,bár egy év különbséggel.

Estike
Névtelen
 


Köszi a gyors válaszokat. Akkor most bõvebben is leírom, miért olyan izgalmas számomra ez a ,,számmisztika".
Gyerekkori barátnõm ápr. 23-án született, életem párja ápr. 22-én (u.a. az év). Marcsi okt. 29-én, én okt. 30-án ismerkedtem meg a párommal. Az õ elsõ gyereke május 6-án, az én elsõ porontyom máj. 9-én született. Nem vagyok fatalista, vagy ilyesmi, de tényleg érdekesnek találom.
Az én májusi kisfiam nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott baba, de azért szörnyen akaratos is. Ha tele van a pocak és üres a pelus, szinte össze lehet téveszteni egy kisangyallal. Ugyanakkor nagyon is egy kis csibész.
Az apja is Bika jegyû, családcentrikus, megbízható, nagylelkû, igazi családapa. Tehát tipikus Bika.
Meséljetek egy kicsit bõvebben a májusiak jellemérõl!
Jamina
Jamina
 


Szia, Jamina!

Az én Dominik fiam 2001. május 10-én született 17.18. órakor. Nyugodt, aranyos baba, de nem alussza át az éjszakát, és elég akaratos. Nem szeret karban elaludni. Barátkozó. Nem fél a víztõl, sõt imádja azt. Megjegyzi, ha valaki nem volt kedves hozzá akár egyszer is, és attõl sírni kezd. Nagyon izmos, ügyes. Hú, mennem kell szoptatni, mert éhes.

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


Sziasztok!

Zsombor máj 30-án született. Babahoroszkópja (by Kismama) nagy érdeklõdést, gyorsan kialakuló beszédet, mászást, felállást jósolt. Vészes kiváncsiságot.
Ügyes, erõs, kiváncsi. A többirõl még nem nyilatkozhatok.

Unokatesóm egyik fia épp ezen a napon született 3 évvel ezelõtt. Õ volt az egyedüli a családban , aki csak 12 hónaposan állt fel és persze még késõbb járt. Egyébként semmi baja.

Ennyit tudok hozzátenni.
Snoopy
snoopy
 


Snoopy,
amit a fiadról írsz (ügyes, erõs, kíváncsi), elfogultság nélkül az én fiamra is igaz. És a Krisztináéra is.
Pethes Ildi, már hallom is a közbeszólásod: minden anyuka ezt mondja a gyerekérõl Kép
De ez tényleg így is van. Szerintem lehet valami plusz energia a májusi napfényben Kép Kép Kép
Jamina
Jamina
 


Sziasztok!
Igaz Kata lányom nem májusi, de majdnem ugyanis 2001. április 27-én született (Margit Kh)császárral este 18.55-kor. Tegnap volt 7210 gr és 69 cm. Nagyon nyugodt, mosolygós baba. Az éjszakákat este fél tíztõl reggel 6-ig átalussza. Ha üres a pocak akkor viszont nagyon tud veszekedni. Egy hete már a hasára fordul és kétszer már sikerült vissza is.
Ha e-mailt küldtök azt megtehetitek a gambella@freestart.hu címre.
Jó babázást mindenkinek!
Katamama
Névtelen
 


Bebérõl 1,5 héttel ezelõtti adatok:
- 6390 g; 69 cm
- állandóan hara fordul, vissza még nem mindig sikerül, ebbõl hiszti van (utál hason lenni)
- ha hason van, kinyomja magát, és képes percekig így nézelõdni (nekem már rég kipurcanna a hasizmom Kép )
- nagyon sokat dumál, fõleg, mikor már fáradt, néha álomba beszéli magát
Jamina
j
 


Sziasztok!
Az én Zsomim ápr. 27-én született, nyugis "bika", az aszcendensét most fogják meg megmondani. Van egy ismerösöm, aki három éve elkészítette a horoszkópomat, életút,fontosabb állomások stb.
Telefonon adtam meg a születési dátumomat óra pontossággal.Semmi mást. Az anyag azóta is megvan, egyszer személyesen is elmentem megnézni ezt az embert,aki mindent tudott rólam. A teljesen szkeptikus férjem is elment hozzá tavaly, mert ugye a tények azok tények, még neki is.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Sziasztok!

Az én Norbim 2001. április 30.-án született, tehát majdnem májusi.
Amikor kihoztuk a kórházból nagyon nyugodt baba volt, egyfolytában aludt. Most már nem mindig lehet elmondani rá, de azért még most is azt lehet mondani hogy jó baba. Három hónapos kora óta hasra fordul, kb 2 hete már vissza is sikerül néha. És már négy kéz lábra áll és rugózik. pár hét és el kezd mászni, szóval nagyon ügyes.
viszont a szoptatással elsõ perctõl gondok voltak. Nem nagyon akart szopizni, már a szülõszobán sem kellett neki, ezt futcsállóttam, mert Bettina (õ a nagyobb) már a szülõszobán úgy szopizott, mintha mindig ezt csinálta volna.
Norbi még utána sem és most is gondok vannak.
Egyébként az én férjem 1975.11.21- én én pedig1978.11.19-én születtem. Skorpiók vagyunk, de korntsem annyira akaratosak mint mondani szokták.

Gabi1
gabi1 (gabi1)
 


Az én Kristóf fiam 2000. május 12-én született, még az aszcendense is bika. Nagyon kiegyensúlyozott, csak legyen tele a pocakja (14 kg). Iszonyúan keményfejû, akaratos, életvidám, huncut, jön-megy-mász-kukac a beceneve, mert olyan, mint egy sajtkukac. Nagyon nehezen kezdett járni, beszélni még nem beszél (persze, papa, mama, baba és a különlegesség a cica, ezeket már mondja).
Dorka
dorka (dorka)
 


Boglárka kislányom 2000.ápr.28-án született. Május 19-re vártuk a számítások szerint, de így is jól és gyorsan alkalmazkodott a "kinti" életre.
Már az elején kiegyensúlyozott,határozott baba volt és azóta is igen akaratos kislány. Nyugodt volt egész picinek is és éjszaka is mindig aludt rendesen. Nagyon akaratos,állandóan mozog,mindig jár keze lába,rengeteget csacsog. Imádja az állatokat és a labdákat. Járni elég késõn 14 hónaposan kezdett, pedig 8 hónaposan már felállt, de elindulni nem mert, egyébként mindennel elég elõvigyázatos, nem megy fejjel a falnak, pedig Bika.
Sissy
Bo-Szi
 


Úgy látom, a legfõbb közös vonás a nyugodtság és az akaratosság.
Gabi,
az én fiam sem nagyon akart szopizni, de ez fõként a koraszülöttség miatt van, már mindenki azt mondta, hogy ez a gyerek úgysem fog soha szopni, csak tápszeren fog élni; de én ,,magmagyaráztam" neki, hogy szüksége van az anyatejre, és csak sikerült kiharcolnom, hogy anyatejjel kezdjük a kajálást és csak utána jön a mûkaja.
Írjatok többet a csemetékrõ!!!!
Jamina
Jamina
 


Sziasztok!
Marcell fiam 2000.máj.26.-án született/igaz 3 héttel késöbbre vártuk/.Nagyon élénk,de akaratos gyerek.Mindenre figyel,mindenhez füz valamit a maga nyelvén/minden szó elsõ szótagját mondja/,1 éves kora jelzi a kakát. A születés napja elõtt 3 nappal indult el,most alig lehet utolérni. Mindenhová felmászik,mindenbe bekukkant.Õ a mi házi koboldunk,mert ráadásul igen huncut.
Ancsi
Ancsi71
 


Sziasztok!

Norbi állandóan aludt és a szopizáshoz is alig tudtam felébreszteni, amikor sikerült akkor is csak 80g-körül evett. Sajnos csak anyatejet 4,5 hónapos koráig kapott mivel annyira nem kell neki. Megfeszíti magát és ordít, elfordul ha a szájába akarom tenni, így most már kap fõzelékeket és gyümölcsöt. Nekem viszont nagyon lelkifurdalásom van ez miatt hogy csak ennyiideig kapott csak anyatejet hiszen én még szerettem volna szoptatni úgy hogy csak most kezdenék adni neki fõzeléket vagy gyümit.

Már egy nagyon keveset tud elõre mászni, de visszafelé gyorsabban megy.
Van 2 foga és úgy tûnik jön a következõ mert nagyon rág. Ha tele a poci akkor elég jól el van a földön.
Nagyon szereti a tesóját, van hogy hangosan kacag vele.Viszont az éjszakát nem alussza végig, még mindig eszik éjjel, szerintetek mikor szokik le errõl vagy hogy lehetne leszoktatni róla?

Sziasztok

Gabi1
gabi1 (gabi1)
 


Sziasztok,

az én kisfiam 2001. május 23-án született. Alapvetõen nyugodt kisbaba, de jaj, ha nem az történik, amit õ szeretne.... szóval õ is akaratos kissé(?). Az éjszakákat 6 hetes korától gyakorlatilag átaludta, aztán 3,5 hónapos korától elkezdett felébredezni éjszaka, soha nem volt igazán éhes, így aztán most kezdjük leszoktatni a felébredésekrõl. Persze csak óvatosan, eddig úgy tûnik sikerrel.
Erika

Hogy kell nem névtelenül küldeni? Soha nem enged másként.
Névtelen
 


Kedves Erika

Ha csak az Azonosító-hoz írsz nevet és nem kattintod be Névtelen kockát, rögtön megoldodik gondod. Hosszú távon ha regisztráltatni szeretnéd magad akkor irj egy mailt a szerk@babanet.hu -ra.

Kiscica
kiscica
 


Kiscica,

köszönöm a választ, idõközben rájöttem, hogy én vagyok a béna...Kép

Erika
Erika
 


Sziasztok!
Eric 2001. május 27-én született.
Én is nagyon szeretek a számokkal játszani.
Nagyon izgultam is mikor a dokim mondta hogy neki muszáj meginditani a szülést és pont 26-án. Ugy hogy engem avval nyugtattak 12 után hogy már 27-e van Kép Eric 0.42-kor kiabált elöször.
Ami érdekes szerintem hogy én is Skorpió vagyok, okt. 28-án van a szülinapom Kép
eric-mama
 


Az én fiam 2001. május 12-én született. Nagyon aranyos nyugodt gyerek, egy kicsit keveset alszik napközben (a nõvéréhez képest, õ két éves) még mindig csak szopik, de a doktor néni szerint már ismertetni kellene a gyümölcsöket. Ez nekünk egyáltalán nem akar összejönni. Már próbálkoztam mindenféle praktikákkal, de õ csak cicit akar, abból pedig egyre kevesebb van, már minden második órában enni akar. Írjatok ha van valami ötletetek!

Köszi, tanda
tanda
 


Hello Lányok!
Adrián Zoltán nevü kisfiam 2001. május 28-án született tervezett császárral, kár, hogy nem elöbb két nappal, mert akkor van a névnapom. Az én apukám május 19-i, lehet, hogy badarságnak tartjátok, de néha úgy érzem, hogy Adriánban született újjá (sajnos meghalt egy pár éve). jm ,ilnflkjnhjk (Ezt most a baba írta)
Adrián nagyon jó baba, keveset sír, figyelmes, csak szopik még. Fogalmam sincs, hogy mi jellemzi az ikreket.
Zsomimama! Lehetne esetleg többet is megtudni a horoszkópos ismerösödröl?
Sziasztok:
Evey
Evey
 


Akik 2001. májusában születtek, azoknak mostanában van/volt a féléves születésnapja. Számomra hihetetlen, hogy már fél éve annak, hogy vajúdtam, szenvedtem, fájtam, lebegtem egy addig ismeretlen tudatállapotban... és megszületett az a valaki, aki egyszeri és megismételhetetlen. Az én fiam.
Jamina
Jamina
 


Sziasztok!
Tényleg elröpült az idö. Még csak most születtek!
Adrián még október közepe táján többször is hasról hátra fordult, de azóta semmi... Mi a véleményetek?
Üdv,
Evey
Evey
 


Sziasztok!Mi van a fiúkkal ,lányokkal?Mindjárt itt a második szülinap!Ti hogyan ünneplitek?
Ancsi
Ancsi71
 


Sziasztok!

Az én Kristóf fiam 2002. május 13-án 3.40-kor született. Nem valami szerencsés a 13-as számKép Tegnap volt 3 hónapos. Már nagyon nyáladzik, remélem még nem a fogacskája jön. Most 6600 g, és 62 cm. Kis HógolyóKép Amikor felébred rögtön ennie kell. Már a kiságyban elkezd nyöszörögni, kiveszem és azonnal égtelen követelõzésbe kezd. Amikor vízszintes testhelyzetbe kerül rögtön oldalra fordítja a fejecskéjét és már eszik isKép
Anyósom szokott úgy járni, hogy nem tudja, hogyan fogja meg, így fekteti a karjára. Az én fiam reflexszerûen fordítja a cici felé a fejétKép
Egyébként eddig nemnagyon emelte a fejét. (hanyat fekve amikor a doktornõ húzta fel a két karjánál fogva, a feje ottmaradt) Így sokat kellett volna hasra fektetni, amit nem szeretett. Úgy oldottuk meg, hogy a hasamra fektettük. Bár így is csak 3-5 percig képes ellenni, de már ez is valami.
Most már inkább ülni akar. Egyre többször próbálja ülõ helyzetbe felhúzni magát.
Tegnap sõ-liszt gyurmába "öntöttük" a kezét és lábát. Édes kis emlék leszKép
Na egyenlõre ennyit rólunkKép
 
 


Kedves Jamina!
A Boldizsár fiunk május 7-én született idén.
Tündér, békességes, mosolygós baba ( nemcsak szerintem).
Kibújt két foga alul és még szopik. Szerintem nem akaratos, inkább határozott.
Érdekes, hogy amit megmagyarázok neki szeretettel, és igazán fontosnak érzem, azt mindig elfogadja. Ilyen a gyógyszer bevétele (Panadol szirup), az hogy dolgom van még és nézelõdjön nemsokára jövök ( fõleg a háztartás végzése közben. Igy volt ez a szopás kezdetén a kórházban is. Mondtam neki: -Boldi, nem adjuk fel, nagyon ügyes kisfiú vagy, jönni fog a tejecske!
Úgy is lett.
Móni:Kép)
moni
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó