Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nem tudom, hogy Ti miket válaszoltok a gyerkőcöknek?
Kisfiam 3,5 éves, néhány napja elkezdett érdeklődni a kisbaba keletkezése iránt, kérdezte, hogy nekem mim van a kukacom helyett, és a menstruációról is kérdezgetett. Hozzá kell tennem, hogy nem vagyunk olyan szemérmes család, a gyerek lát minket mesztelenül, stb...
Ti mit válaszoltok nekik, hogy megértsék?

Bora
Bora
 


A menstruaciohoz nem tudok mit hozzaszolni, talan nem kene, hogy a gyerek lassa amikor tampont cserelsz es akkor nem vetodne fel a kerdes. Kép Persze nem tudom, hogy latja-e, de ha nem akkor meg honnan tudna egyaltalan egy 3.5 eves a menstruaciorol?
A gyerek keletkezeserol meg miert nem mondasz valami olyat, hogy ha anya es apa nagyon szereti egymast, akkor anya pocijaba bekoltozik egy kisbaba, aki ott novoget, aztan egyszercsak kibujik es itt lesz velunk.
Talan 3.5 evesen meg annyira nem erdeklik az egyeb reszletek. Kép
Juli
 


Szia Bora!

2 könyvet is láttam, ami nagyon aranyosan és szépen beszél a témáról direkt gyerekeknek. Az egyik a Sehány éves kislány (anno még én is sokat forgattam Kép, de láttam most a könyvhéten is) a másiknak sajnos nem tudom a címét, de szintén rajzos gyerekkönyv. Abban konkrétan beszélnek spermáról, menstruációról, stb. Persze csak nagyon diszkréten, de azért pontosan és érthetően. Ha érdekel kiderítem a címét, íróját, kiadót (bár ha jól emlékszem valaki itt a babaneten is kereste már).

Szia
Milla
 
 

 
 

Bora!
Amikor a nagylányom volt kíváncsi, én elmeséltem neki, hogy a lányok pocijában van "baba-bölcsi", és a mamák ott nevelik a pici babákat. Megbeszéltük, hogy neki is van, de pici és még nem működik. És amikor feljött a mensi téma - a TV reklámokból - akkor megbeszéltük, hogy amikor a baba-bölcsi kész a babanövesztésre, időnként ki kell takarítani és ez a menstruáció.
Sokáig nem kérdezett rá se arra, hogy hol jön ki a baba, és elsőre ott is elég volt, hogy a baba-bölcsinek van kijárata, se arra, hogy mivégre vannak az apukák.
Remélem, segítettem!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
 
 


Milla!

Nem a Peti, Ida és Picuri c. könyvről beszélsz. Úgy emlékszem abban vannak részletesebb dolgok...

sasha
sasha
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó