Új privát üzeneted érkezett!

Kedves szulok,

Az MTA es a Harvard egyetem tamogatasaval egy kutatas indult, hogy 12-20 honapos magyar gyerekek hogyan tanulnak meg beszelni.

Olyan szuloket keresunk, akik vallalnak, hogy 2 havonta egy kis kerdoivet kitoltenek (10-15 perc), hogy miket mond mar a gyerek (e-mail vagy posta). Ez egy nemzetkozi teszt magyar sztenderdizalasahoz es egy Ph.D. dolgozat elkeszulesehez lenne nagy segitseg.

Reszletekert szivesen allok rendelkezesre: magyarCDI@yahoo.com

Elore is (ekezet nelkul) koszonom,
Zsolt
Névtelen
 


Szia,Zsolt!

Én szívesen vállalom. Kisfiam 14 hónapos lesz, és magam is kíváncsian várnám ennek a tesztnek a majdani eredményét.

Szia: Erika
Eryc@
 


Szia Zsolt!
Minket is érdekel a teszt!Kisfiam 19 hónapos.
beako@freemail.hu
Beáta
 

 
 

Szia Zsolt,
Érdeklõdve és szívesen csinálnám meg a teszteket. A kislányom 15 hónapos.
emil: dersu@axelero.hu
Zsóka

Zsóka
 
 


Szia Zsolt!
Mi is szívesen vállalkoznánk a teszt kitöltésére. Zsófi most 18 hónapos lesz.
Kriszta
Kriszta
 


Az elõbbihez:thermoart@freemail.hu
Kriszta
 


Szia Zsolt!
Szintén csatlakoznánk, 2 db 16 hónapos lánykával.
sarav@freemail.hu
Sára
 


Szia Zsolt!

Ha még szükség van jelentkezõre, akkor a 16 hónapos lányommal én is benevezek.

Szabo.Zsofia@szinergia.hu

Zsófi
szzsofia (szzsofia)
 


Köszönöm a lelkesedést!

Igen, még mindig "gyûjtjük" a gyerekeket. Küldöm a kérdõívet emailen.

Zsolt
Névtelen
 


Egy még négyévesen sem beszélõ kölyök hugicája? Kilenc hónapos.

kekeke@freemail.hu
Keke
 


mimi@freemail.hu a pici 13 honapos
Mea
 


Mea
 


17 hónapos, címe: cleofash@egon.gyaloglo.hu
Edvina
 


Szia!

16 hónapos kislány: dormouse@freemail.hu
Pele
 


szia, mi most vagyunk 20 hónaposak, de mindent felírtam, ha kell még gyerek, mi is szívesen beszálunk.
idras (idras)
 


szia, mi most vagyunk 20 hónaposak, de mindent felírtam, ha kell még gyerek, mi is szívesen beszállunk.
idras
 


Mi is szívesen beszállunk Baláza 16. hónapot tölti be 27-én. e-mail: bokonyi1@axelero.hu
Üdv: Judit
BJudit
 


Szia Zsolt,
Nekem is kuldhetsz tesztet, ha kell meg gyerek. (13 honapos).
mia
 
 


Szia Zsolt!
kisebbik lányom 15 hónapos, szívesen kitöltöm a kérdöivet:

kulcsarmoni@freemail.hu

Üdv
móni
Moncsi
 


Mindenkinek BÚÉK!

A gyerekeket folyamatosan várjuk, csak arra kérlek benneteket, ha nem adtatok itt meg az email cimeteket, akkor küldjetek a magyarCDI@yahoo.com-ra egy emailt, mert nem tudok válaszolni innen. (pl. idras)

Köszi,
Zsolt
Névtelen
 


Edvina,

Visszajött az email a cleofash@egon.gyaloglo.hu cimrol. Elirtal valamit?
Névtelen
 


Sziasztok!

És van valami eredménye ennek a tanulmánynak? A tapasztalatokról jó lenne beszélgetni.
Üdv: zsu
zsu26
 


Hello!
11 hónapos gyerkõccel én szívesen beszállok, ha fut még a projekt, és kell gyerek!

Anita

atina@ludens.elte.hu
 
 


Nekem 18 hónaposom van: ladanyikata@freemail.hu

Kata
LadányiKata (ladán
 


Dani 15 hónapos : kne_andrea@axelero.hu

Xsara

KépKép
Kép
xsara
Érd
 
 


Sári 18 hónapos.:berkikatalin@freemail.hu
 


Én nem akarok sehova beszállni Kép, kérdésem van. Tapasztaltatok olyat, hogy a gyerek - 13 hónapos - úgy halandzsázik, hogy mondogat bizonyos szavakat, amelyeket gyakran hall, de nem kontextusában használja őket. Pl. szerintünk a gyakran mondogatott szavai közül kettő a "mindjárt" meg a "nem baj".
(Egy csomó szót nem értünk. Aztán persze vannak szavak, amelyeket jól használ (hintára hinta-palinta, kutyára vau-vau, macira moi, stb.)

Méri
 
 


Szia Meri!

Nalunk ugyan ket nyelv (angol, magyar) megy egyszerre a Bencenek, de olyan 13-14 honapos kora korul o is ezt csinalta, hogy tudott szavakat, de inkabb csak "makogott" mikor kert valamit, azt a par szot meg mindenre hasznalta. Angolban es magyarban is igy volt. Most 32 honapos es folyekonyan beszeli mind a ket nyelvet. Egyebkent olyan 20 honapos kora korul kezdett rendesen beszelni. Ugy ertem, hogy mondatokban, es a szavakat is megfeleloen alkalmazva.

Pocok! Ez az "elfrankozgatas" marha jo. Akkorat rogogtem! Kép Kép

Agi

Kép
Kép
agi
 
 


Lányok, én se jelentkezem, én is tanácsért jöttem:

Peti 20,5 hónapos, de még nem beszél. A saját nyelvén is most kezdett el halandzsázni, egy - két fura (meg kell enni, menjünk enni, kösz, stb) dolgot mondott már, de egyetlen egyszer, és soha többet. Az apa-anya-t ki lehet hallani, a pápát is, de a többi gyerek a környéken már mind beszél......

Puszi: kata

megveszem a mondókáskönyvet
LadányiKata
 


Hát szia Mindenkinek!
Kata! Neked most irtam már levelet, de megint megtaláltalak, igy én is javaslok tök jót, mert már annyi mindent "kaptam" a duma-fórumokból, hogy hátha valakinek én is tudok valami jót irni...Szóval: Ablakos Mesekönyv-sorozat. Nekünk bejött ezerrel, bár nem beszél a picikénk még (11 hónapos), de ezt a könyvet úgy figyeli mintha már minden szavát (nincs sok benne..) értené. Talán mostanság már elfogyott -én egész Bpt bejártam már a nagy siker miatt- , de pont ma találtam egy másik sorozatot, ami kicsit drágább (3*=1200) viszont még lehet kapni és ugyanolyan elven (sőt kicsit okosabb a szavak csoportosítása) működik. Elérhetősége: Anima könyvesbolt - MOM Park. Ilyenek mint: Hol van?, Kicsik és Nagyok, Mi van benne? A lényeg: egyes oldalakon kis ablakocskákat kell a babának felnyitnia úgy hogy közben tematikusan tanit is.

Puszi és tényleg hajrá Peti!

Gammi
 
 


Pocok!

Tudtam, hogy Édes MankádKépKépKép
Nem haragszol, én nagyon jót mosolyogtam

Zsuzsa
 
 


Szia Kata.

Az én fiam 2 éves volt mire az elsőértelmes szót kimondta,aztán 2-3 hét alatt gyönyörűen megtanult beszélni.Már 4 éves,és be se fogja a száját.
 


Sziasztok.

Fiúnk 2 éves. 13 hónaposan mondta ki az első érthető szót, azóta szinte naponta fejlődik a szókincse. Mára mindent ért és mond.
expressyourself
 


Sziasztok!

Nekem 15 honapos a kisfiam, de nem a beszeddel kapcsolatban lenne kerdesem, hanem a jatekkal. Igazabol sokszor nincs otletem, hogy mit jatszak vele. eleg nehez lekotni amugy, egy orokmozgo. Mostanaban szoktunk nezegetni kepeskonyveket, es olyankor jokat rohog, hogy kutyus, meg cicus, meg ilyenek, de ezen kivul orulnek, hogyha irnatok par otletet, hogy ti mit szoktatok jatszani ilyen koru gyerekekkel. A legfobb mulatsaga, hogy szetszedi a lakast, es mar nagyon unom az allano pakolast, meg szerintem o is vagyna valami masra, szoval ez csak amolyan potcselekves. Szoval nagyon varom az oteleteiteket, es elore is koszi.

Bea
Bea
 


Sziasztok!

örömmel jelentem, peti nekiállt beszélni!

Kb két hete számoltam össze, akkor 30 szóig számoltam. Azóta még legalább ennyi újat tudKépKép

Kivettem a könyvtárból a Füzesi Zsuzsa féle "gyermekdalok" sorozat második könyvét ennek a címe Eszterlánc. (erre gondoltatok?)Nagyon jó általam is ismert gyerkdalok vannak benne. Igaz, egy hete vettem ki, de azóta csak és kizárólag az "én elmentem a vásárban"-t kell énekelni. Az egyik oldalon vannak a dalok, másikon a rajz. Ehhez pl egy nagyon édes rajz van, középen egy kislány, körülötte a dalban szereplő állatok (pulyka, tyúk, kakas, csibe, liba, kacsa, disznó, bárány, kecske és ló. ) Amikor éneklem, mindet megmutatja, ma pedig elkezdte, hogy Ő "énekli" hozzá egy két állatnál, hogy pl csibe mondja:-csipcsip. Persze a kakas nem a dal szerinti bokrétát mondja, hanem Peti fordításban: "kakari"Kép
Szóval haladunk haladunk. Két hete két héten át következetesen Csabinak szólította az apját (mondjuk, nem Béla, valóban így hívják), hiába próbáltuk lebeszélni, az Árkádban is így üvöltözött nekünk: Annnyaaaaaa, Csabiiiiiii......mindenki nézett, hogy de ügyi vagyok, szereztem egy új apukátKép és már terhes is vagyokKép
Most hétfő óta teljesen magától (érdekes, mi ezt a szót nem is használtuk) Apuka-nak szólítja teljesen tisztán az apját. Mindenki el van olvadva, csak Apa érzi kicsit sziruposnak. Engem Anyiiiiii-nak becéz. Pár napig összekapcsolva a következőt mondta: Any-iá-iá-iá
iá : csacsi. Bár már mondja a csacsit is.

A múltkor a metrón jól beégetett egy csajt. Felszáll egy nyakig felnyomott mellű bige köldökig kivágott topban. A metró megáll az alagutban, viszonylagos csönd, csaj szemben ül. Peti rámutat, felvisít: Néénniiiii. Mindenki mosolyog, csaj is. Peti: Ciciiiiiiiii Kép

Ja, és mutatja a hasam, és mondja: TesóóóóKép

Szóval haladunk, haladunkKép Köszönjük a drukkot.Kép

Puszi: Kata
LadányiKata
 


Bea, aktualis meg a keresed?? Ugy tunik, tobbe-kevesbe azonos koru gyermekunk van (az enyem 2002. majus 16-an szuletett), es sok jatekotletem van, igaz, mar nagyobbak a gyerkocok egy-ket honappal.
Szoval irj, hogy erdekel-e meg a dolog, es ha igen, akkor irok.
Udv,
Kinga
 


próba
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó