Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Az a problémám, hogy a fiam egyszeűren nem tűri meg a lábán a zoknit. Cipőben semmi gond nincs, de amint lehúzza a cipőt, rögtön a zoknit is. Télen is. Mit tudok ez ellen tenni? Azt mondja, hogy nem fázik a lába, de szerintem hideg. Ebből a késbbiek során nem lehet baja? Pl. a veséjének, vagy ilyesmi?
 


Szia!

Nem írtad, mennyi idős a fiad, ha ezt mondjuk 1-2 évesen csinálja, akkor belefér a határok feszegetésébe pl. Ami a lényeg, az én lányom másfél évesen kezdte pont ugyanezt, de olyan szinten, hogy a hipermarketben fogta magát és cipő-zokni le. Egy ideig küzdöttem vele, de mikor már mindenki rosszallóan nézett, annyira üvöltött, akkor feladtam. Otthon is kövön, fűtésszezon előtt, után, mindig. SOHA SEMMI baja nem lett. Jéghideg a lába és mégsem. Kezdetben még működött, hogy otthonra harisnyanadrágot adtam rá, de pár hét után azt is levette. Volt olyan, hogy vendégségben pelenkáig vetkőzött.Kép Egyszerűen zavarta, hogy van valami a testfelszínén. Mostanra (2é) csak a zoknit veszi le, azt is csak lakásban, szóval házon kívűl nem hoz kellemetlen helyzetbe.
Szóval ne foglalkozz vele, úgyis jön a nyár, őszre meg csak megjön az esze, de, ha nem, akkor jövő őszre vagy azután.Kép Leginkább akkor, ha látja, hogy ezzel senkit nem tud stresszelni és rájön, hogy az emberek többsége nem mezítlábaskodik.
 
 


Klárika,

Az én lányom is mezítláb szeret a legjobban lenni, télen-nyáron. Anyukám nem tudja nézni, mert én gyerekkoromban "vesés" voltam. Semmi baja nem szokott lenni, sőt ha meg van fázva, még rá is tudom adni a papucsot (ami félórán belül lekerül róla).
Azt szoktam mondogatni magamnak, hogy ha melegem van, én is először a cipőt, zoknit szoktam levenni!

Kati
 
 

 
 

Sziasztok!

9 éves a kisfiam. Már régebben is voltak ilyen gondok, de eddig még mindig rá tudtam erőszakolni a zoknit, de most valahogy semmiképpen. Tudom, most jön a nyár, de télen is ugyanez volt, és szerintem ez is lesz. A harisnyanadrágra én is gondoltam, de az csak arra lenne jó, hogy ha rajta van, akkor nem tudja olyan könnyen levenni, mint a zoknit. De szerintem azt méginkább nem venné fel.

Tulajdonképpen nem zavar, meg nem is szokott gyakrabban beteg lenni, mint más gyerekek, csak félek, hogy hosszútávon nem fog neki jót tenni.

Egyébként nem tudtok olyan fórumot, ami kifejezetten iskolás gyerekekkel foglalkozik?

Klárika
 


Sziasztok!

Klárika!
Szerintem ha már ilyen nagy, el tudja dönteni, hogy megfagy a lába, vagy sem. Mert amíg 1-2-3 évesek, addig muszáj beleszólni, mert nem tudják, de ő már nagy. Végül is van aki felnőtt korban sem hord zoknit. (Einstein asszem) Kép
Biztos mond valamit miért nem szereti. Nem?
Nekem egyszer volt lábgombám, (elég kellemetlen) akkor mindig úgy éreztem ég a lábam. Néha viszketett is. Na, akkoriban én sem tűrtem a zoknit. Szerencsére kb. 2 hónap után lemúlt.

Minden jót!
Andi
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó