Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szerintetek mennyi áram van a telefonmadzagban? Helyesebben az érdekel, hogy vajon lesz-e valami baja egy 14 hónapos, 8 kilós gyereknek, ha befalja a telefonmadzag végét, és az megcsípi a száját.

A múltkor mesélte valaki, hogy a lakótelepi játszótéren leszedték egy villanyoszlop kapcsolószekrényének a fedelét, egy gyerek meg hozzápiszkált. Mondta, hogy megcsípte valami. nem volt baja, panasza se. Bevitték az ügyeletre, megvizsgálták. Semmi baja, kivéve, hogy a szíve lasabban ver picit. kapott gyógyszert. a doki azt mondta, ha nem viszik be, nem kap ellátást, lassan megállt volna a szíve, anélkül, hogy látszott volna, hogy beteg...
Tisztában vagyok vele, hogy a villanyoszlop min 220- al m?ködik, a telefonba meg két ceruzaelem kell, de hát...

Eszter
RebekAnna
 


Eszter!

A férjem azt mondta amikor csörög a telefon akkor 110 V van benne, amikor nem akkor 24 V?, de ebben az utóbbiban nem biztos. A normál állapot egyenáram a csöngetõs váltóáram.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!
Ha nem csörög akkor 48V!
Mariann
zmariann
 

 
 

Köszi.
Máshonnan tudom, hogy amper viszont kevés van benne, s az a veszélyes.
Nincs baja a gyereknek, remélem, nem is lesz...

Köszi:
Eszter
RebekAnna
 


Eszter!
Ampervadász lesz a babád???
(nem lehet elég korán kezdeni)
Mariann
zmariann
 


Otthoni balesetek megelőzésére ajánlatos ún. fí-relét szereltetni a biztosítékba! Ez hirtelen rövidzárlatkor kivág, azaz az áram nem a gyereken fut át (ha pl konnektorba nyúl), hanem a biztosítékot csapja ki.

Sziasztok!
Ilon
Kép
I
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

cron