Új privát üzeneted érkezett!

Borka baba 3 hónapos és tépi a haját. Már magzatkorában éreztem, hogy kapirgál ott ahol a fejecskéje van, úgyhogy valószínû onnan ered a szokás. Hosszú hajjal született, eleinte csak szopizás közben találta meg néha a feje tetejét, mostmár szopizás, fürdés és alvás valamint néha játék közben is azt húzogatja. Néha felsír, lehet, hogy nem amiatt, de nagyon húzza. Én biztos felsírnék a helyében. Találkozott valaki hasonlóval? Nem fogja kitépni az összes haját? Már próbáltam rongyit adni a kezébe helyette, egy ideig el is van vele, de nem sokáig. Már arra is gondolam, hogy sapkát adok rá, de szerintem az nagyon drasztikus lépés.
Kinga
 
 


Szia Kinga!
Az én kisfiam is tépte a haját,és közben üvöltött.Volt hogy ezt alvás közben is,és arra kelt fel hogy fáj neki.Gondolom.
Mi levágtuk a haját géppel 3mm-esre.Ekkor volt pont 3 hónapos.Aztán 6 hónaposan.Most 9 hónapos,de nem vágattuk le a hideg miatt,de már nem tépi.Gondolom sokáig nem volt mit tépni,és ezért szokott le róla.Azért néha még odanyúl.A doktornénink azt mondta hogy a pici szereti fogdosni a testén kiálló dolgokat.1 hete megtalálta a kukacát.Dehát azt nem vághatjuk le......
Üdv.
Mariann
zmariann
 


Mariann!
Hát ez aranyos történet. Borka max. afülét találhatja meg...
Miután levágtátok a haját nem volt gond az elalvással, alvással, nem kereste nagyon? (nálunk ez sarkallatos pont.)
Szia: Kinga
 
 

 
 

Kép
 
 


sziasztok!
Béna vagyok és nem találtam pszichológusos témakört, ezért ide írok. Ha van valakinek tapasztalata, kérem írjon.
Most született a kislányunk 1 hete. A kórházi tartózkodásom alatt 21 hónapos kisfiam rászokott a hajcsavargatásra és tépésre. Apa volt vele otthon, és rá is szólt, de már teljesen önkéntelenül is odanyúl és tépi a haját. Biztos vagyok benne, hogy a kistesó miatti "trauma" lehet az oka, na de hogyan lehet ez megszüntetni? Már rendesen látszik egy kopaszodó folt a fején. Tegnap levágtuk a haját (horror volt), mostmár nem tudja csavarni, de ugyanúgy tépi.
Kérem, hogy ha erre jár egy szakember, vagy szakanyu, segítsen.
köszönettel,
Cirmi
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó