Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsa
köszi, majd megírom ha túlvagyunk rajta, szerintem jövö évre tolódik.
Kriszta
Nyanya
 


Zsuzsa
Nem találtam vissza, most is csak véletlen jártam erre, illetve nem véletlen, csak más ügyben. Túlvagyunk az allergia vizsgálaton és minden eredmény negatívKép Azért még HA tápszert kap, jelenleg Sinlac-ot és Milupa HA pép-et, mert az ekcémája még nem múlt el.

17 hónapos fiam 8 órakor lefektetem egy nagy adag tápszerrel és éjfélkor felkel enni, aztán hajnali 5-6 körül néha még előbb megint. Próbáltam ilyenkor tápszer helyett vizet adni, de addig üvölt, míg nem kap tápot. Nem tudom, hogy tudnám leszoktatni az éjszakai evésről. Nem tesz jót a fogainak sem, mert hiába mosunk fogat este, ha felkel éjjel enni. 14 hónapos korában még szopott és akkor is 3-4 órnként kelt. Most már csak 4-5 óránként, de nekem ez is sok. Mit tegyek, van ötletetek? Kép

Kriszta

Kép

KépKép
 


Szia Kriszta!

Nálunk ez már nem téma, de azért leírom a tapasztalataimat. Én úgy látom, hogy ha a lányom minden éjjel x órakor kap tejet, akkor hozzá van szokva, mint ahogy reggel x órakor, délben, este x-kor is éhes lesz. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy éjszaka is szüksége van táplálékra, föleg, ha nappal eleget evett.
Nálunk apuka besegített, mert még szoptattam. Ö csak ült vele a széken a kiságy mellett, és nyugtatgatta. Vizet mindig felajánlottunk, hátha szomjas. Néha ivott, de nem mindig. Amikor én magam vettem fel (apuka nem volt otthon), mindig az volt, hogy öt perc után már majdnem feladtam, oké szopizunk. És pont akkor aludt el! (Lehet, hogy én megnyugodtam egy másodpercre, hogy most már mindegy, mindjárt elalszik a cicin). Azt írom mindig, pedig 2-3 alkalom elég volt ahhoz, hogy a kört megszakítsuk.

Attól is függ, mennyire akarod elkerülni a sírást, ill. bánod-e, ha 5-10 percig sír (én tovább nem tudom bírnám-e). Nem azt mondom, hagyd a szobájában, hagy üvöltsön. Én mindig szorosan átöleltem, nálunk a fel-alá sétálás nem vált be, nem nyugtatta meg. Csak ültem a széken nyugodtan. Abban viszont hiszek, hogy ha tudja, hogy tejet fog kapni a végén, akkor kivárja (üvöltve) azt.

Azt is megérzik a gyerekek, hogyha nem vagy biztos az elhatározásodban, és a siker kevésbé lesz valószínü. Próbálj meg következetes lenni, és kérd meg a férjedet, hogy ö is segítsen be. Hamár csak annyiban, hogy nem morog, ne legyen neked lelkiismeretfurdallásod, hogy sír a gyerek. Kép

És a védönömtöl kapott tanács (akkor ösz volt): legyen elég melegen felöltözve, hogy ne fázzon, még ha lerúgja is a takarót. Mert ugye attól is felébredhet. Én nem szeretem túlöltöztetni éjszakára, úgyhogy ö azóta hálózsákban alszik + még egy vékonyabb takaró, amit le lehet venni, ha melege van. Kép

Remélem ez segít.
Kati
 
 

 
 

Kati

Köszi a választ. Férjem nagyon sokat segít, csak az a baj, hogy Ő hamarabb megenyhül mint én és nem azért, mert a sírás idegesíti, csak nagyon sajnálja a gyereket. A sírás max a szomszédot idegesíti, mert ahogy elkezd sírni a gyerek fél perc múlva dörömböl a falon. Nem normális, mint ha a gyerek direkt Őt akarná idegesíteni. Hiába próbáltuk kivenni a kiságyból és férjemmel mindketten szeretgettük, énekelttünk Ő csak feszítette magát és üvöltött. Ha a kiságyba visszatesszük akkor meg csapdossa magát és rugdossa a rácsot.
Öltözködésről csak annyit, hogy Balázs egy badiban és mostanában egy pizsamanadrágban, (hogy ne pakolja ki a pelust) alszik. Hálózsákot fél éve nem használunk, mert nem bírja.

Nektek hány nap alatt sukerült leszoktatni?

Kriszi

Kép

KépKép
 


Kati

Köszi a választ. Férjem nagyon sokat segít, csak az a baj, hogy Ő hamarabb megenyhül mint én és nem azért, mert a sírás idegesíti, csak nagyon sajnálja a gyereket. A sírás max a szomszédot idegesíti, mert ahogy elkezd sírni a gyerek fél perc múlva dörömböl a falon. Nem normális, mint ha a gyerek direkt Őt akarná idegesíteni. Hiába próbáltuk kivenni a kiságyból és férjemmel mindketten szeretgettük, énekelttünk Ő csak feszítette magát és üvöltött. Ha a kiságyba visszatesszük akkor meg csapdossa magát és rugdossa a rácsot.
Öltözködésről csak annyit, hogy Balázs egy badiban és mostanában egy pizsamanadrágban, (hogy ne pakolja ki a pelust) alszik. Hálózsákot fél éve nem használunk, mert nem bírja.

Nektek hány nap alatt sukerült leszoktatni?

Kriszi

Kép

KépKép
 


Kriszta,
nalunk is ez volt es en is ugy masfel eves koraban sokalltam be. Ill. ekkor mar meg lehetett vele beszelni dolgokat, "beszelt" mar o is.

Kikerestem, mit irtam rola akkoriban:
"Ejszakai kelesek: 1-2 honapja mar csak max. egyszer ebredt fel, sokszor vegig is aludta az ejjelt, ugyhogy 3 hete bekemenyitettem, nem kapott tejcsit /cumisuvegbol/ ejjel es nem vettem ki az agybol. Egyreszt ejjel megivott kb. 1/2 l folyadekot, neha kipisilt a pelusbol is, masreszt a novekvo pocakom miatt is le kellett szoktatni errol az emelgetesrol.
3 napig volt orditas ejjel a tejcsi utan, vizet nem kert helyette. Kitalaltuk, hogy van olbeveves helyett "bujik", ahogy Reka mondja. Ilyenkor behajolok kicsit az agy fole, o meg odahajtja a fejet, en simogatom a hatat, igy megvan az anyahiany ellenszere... azota egy-egy kiveteltol atalussza a ejjelt. Persze felsir tobbszor is almaban, hallom, hogy kiabalja, hogy "Rékáé"" /ezt olyankor szokta, mikor egy jatszopajtasaval kuzd valamilyen jatekert/, vagy a "Telapo"-t emlegeti, vagy epp, ami aznap tortent. Szoval almodikKép De aztan visszaalszik, vagy sokszor fel sem ebred igazan. Ha meg megis, egybol megyek, bujunk egyet, betakarom es csendben elalszik.
Ugy latszik, o csak mostanra erett meg ra agyilag, idegrendszerileg. Jobb keson, mint sohaKép"

Persze az ejszakat azota sem alussza at stabilan, kb. minden masodikat, de nem is ez volt a celom. Most is felriad, odamegyek, megsimogatom, visszaadom nyuszit-cicat /aktualis kedvencet/ es alszunk tovabb. Mivel a terhesseg miatt pisiturazom ugyis ejjelente, igy beleferKép
Ja, es 2 ora - 1 ora - 1/4 ora volt az esti musor anno, ugy remlik.

-Afonya

OFF: mi van a dalmata-bábbal?
 
 


Kriszi,
Nálunk is három nap volt. Illetve két hétig vagy apuka vette fel, és nyugtatta, vagy én szoptattam. Azután két éjjel én nyugtattam, és a harmadikat azt hiszem már átaludta.
Beszéljétek meg sztem a férjeddel, hogy mindketten ugyanazt akarjátok. Jobb úgy a fiaddal szemben, és ha egyikötök már beadná a derekát, a másik támogathatja.

Amúgy amikor tejet kap, ki szoktátok venni, vagy a kiságyban issza? Napközben mennyire akaratos? Csak azért, mert ugye én a saját gyerekemröl írok, de minden gyerek más.

Szomszéd Kép

Kati
 
 


Afonya, Kati!

Azt hiszem jövő héten megpróbálom a leszoktatást, mert férjem akkor délutános és nem kel hajnali 5-kor. Már előre félek tőle. Az éjszakai evéseknél nem szoktuk kivenni, nem is szereti, ha ilyenkor kiveszem, csak nyúl az üvegér és félálomban szopizza aztán visszaalszik. Nem kell ilyenkor visszaaltatni meg nyugtatgatni, de mint írtam a fogai miatt nem örülök neki, hogy éjjel is eszik. Már azt is próbáltam, hogy este jól bezabáltattam, de ez sem jött be.

off: A bábjáték készítő csaj nem hívott vissza, azt hiszem befejezem a keresgélést, majd talál valami mást helyette. Van egy két plüss amik kiemelt figyelmet érdemelnek, de egyik sem olyan kedves neki, mint a dalmata volt. Azért nyitott szemmel járok és ha rátalálok egy olyan dalmatára azonnal lecsapok rá. Szerintem ha még meglenne könnyebben leszokna az éjszakai evésről is Kép

Kriszta

Kép

KépKép
 


Szia Kriszta,
na mizujs, hogy vagytok? Sikerült?

Kati
 
 


Kati!

Egyenlőre tolódott a project, mert közben betegek lettünk. Azóta persze meggyógyultunk, de közben lett egy pozitív terhességi tesztem és nem tudok másra koncentrálni, amíg a dokim nem erősít meg Kép
Viszont a betegség alatt diétáznun kellett és ezért az éjszakai tápszer helyett teát kapott. Vissza sem állunk a tápszerre. Ez már előrelépés, hogy nem táplálót fogyaszt éjjel. Most azt csinálom, hogy egyre kevesebb instant teát teszek a vízhez, míg a végén már csak sima vizet kap.

Kriszta

Kép

KépKép
 


Nahát már megint elszállt Kép
Kriszta, remélem jó hír lesz a dokinál. Én már eddig is azt hittem, hogy terhes vagy Kép - biztos félreolvastam valamit.
Lilinek régen betettem a kiságyba a fedeles poharát (matrac mellé) és kiszolgálta magát, ha megszomjazott.

Kati
 
 


Kati!

Most már tuti baba lesz, bár még csak egy 7mm-es petezsák látszott az ultrahangon Kép
Balázs egyre ritkábban kel fel éjjel, várok még egy kicsit, mert lehet, hogy egyszercsak magától végigalussza az éjszakát.
KRiszta

Kép

KépKép
 


Kriszta!
Gratulálok Kép
Igen, ez tényleg igaz. Idövel egyre többet alszanak. Érdemes kivárni, mi meg esetleg besegíthetünk egy kicsit. Sokkal jobb ez, mint bömböltetni egy kisbabát, aki még nem ért meg rá. És sajnos sokan azt csinálják.

Kati
 
 


azért remélem mire jön a kistesó végigalussza az éjszakát

Kép

KépKép
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó