Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Az az én nagy problémám, hogy a 7 hetes kisbabánk, szinte csak kézben van nyugton. Ez azt jelenti, hogy szopizás után büfiztetés, majd dajkálás míg elalszik, és irány a kis ágy. Éber állapotban ha nincs kézben 1-2 perc után üvölt, ha felveszem megnyugszik. Ez normális hogy csak akkor nincs dajkálva a gyerek ha alszik? Mindig kézbe kell tartani, különben üvőlt.
 
 


Szia!

Szerintem teljesen normális. Persze a mi kulturánkban lehet, hogy nem ez a szokás, de a baba biológiája ettől még nem változik. A testi kontaktuson kívül a babák igénylik a társaságot és a stimulációt is (anya vásárol, tereget stb).
Gondoltál már hordozókendőre? Engem teljesen megnyugtatott (nem is beszélve a babámról Kép), amint beletettem, feladtam azt az ambíciómat, hogy letegyem a mózeskosárba. Nálunk annyival volt bonyolultabb a dolog, hogy napközben vígan aludt az ölemben, de ha letettem, öt percen belül felébredt. Éjszaka szerencsére nagyon jól aludt, nem is bírtam volna energiával, ha még akkor sem alszik.
Nem tudom, ez biztató-e. Az Életmód témában van egy hordozókendős topik, elég aktív mostanában. Egyik hozzászóló fel is tett egy rövid ismertetőt a hordozás előnyeiről és mikéntjértől, ha érdekel.
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/282/1685.html?1125863964

Kati
 
 


Szeretnék Katihoz csatlakozni,

az unokám ennyi idős korában még annyira nyűgös volt, hogy szinte egész nap valaki hurcibálta, vagy az anyja vagy az apja vagy én vagy a nagypapi (ő a férjem - a lányom a gyerekágyat meg utána még vagy három hónapot nálunk töltött ). Lelkiiismeretfurdalás nélkül csináltuk, mert annyira kis nyűgös esendő csecsemő volt. Egy idő után szép lassan leszokott rólunk és mára (most 13 hónapos) egy maximálisan önálló kis gazfickó, aki megfeszíti magát ha felvesszük, mert egyedül akar járni. És amúgy mosolygós barátságos gyerek - pillanatnyilag... Kép

Tudománysan megmagyarázva: igaza van annak a szegény gyereknek! Õ az anyja testmelegén nyugszik meg, mert nemrég még a testében volt.

Ja és még valami: én abszolut elkényeztetés elleni vagyok, mert iszonyú idegesítő tud lenni egy elkényeztetett gyerek. De elkényeztetni egy év alatt gyakorlatilag nem lehet, ahhoz hogy egy gyerek el legyen kényeztetve az kell, hogy a gyereknek kialakuljon már a saját tudata. (Elég korán kialakul jelzem, másfél éves korban már nagyon is van...)
 

 
 

Koszonom szepen a valaszokat, egy kicsit megnyugodtam, hogy ez normalis.
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó