Új privát üzeneted érkezett!

Helló!

A lányom 1 éves múlt, eddig forraltam neki a vizet, de most már nem kell, viszont nem vagyok megelégedve a csapvíz minõségével.(Elég amikor megcsap a klórszag, hát még a többi ...!) Hallottam víztisztítókról, olyanok, mint egy kancsó, van bennük szûrõ ami 8-10 összetevõt megszûr. Engem érdekelne több infó a témáról.
Hallottál róla? Használsz ilyet? Bevált?

Viki
viki (viki)
 


Kedves Viki!
Szerintem ennél jobb megoldás, amit a bejövõ vezetékre szerelnek. Igaz, ez kicsit több beruházást igényel, de nem olyan vészes. Mi most erre gyûjtögetünk. Sógoromék már megcsinálták - és meg kell mondjam, egészen más az íze a víznek, (és mennyivel finomabb a kávé is!). És ha azt veszem, hosszú távon mindenképpen megéri, mert nem lesz vizköves a mosógép, és egyéb gépezet. Ha ez is érdekel, kérek tõlük bõvebb tájékoztatást - úgy is nekem is kell.
Üdv:Bobo
Bobo
 


Szia Bobó!
Engem nagyon érdekel! Kép
Üdv.
Malacka
 
 

 
 

Szia Viki,

mi használunk Brita filter, nagyon bevált. Ezzel fõzünk, ezzel csináljuk a kávét, ezt rakjuk a vasalóba, és ezt isszuk persze. Öttagú családnál elég gyakran kell a filtert cserélni (kb. 6 hét, megérzed, amikor már nem az igazi), de annyira megszoktuk, hogy pl. anyukámnál, vagy nyaraláskor nem iszunk eleget, mert nem izlik a s sima víz.

"Magányos" Szilvi
Maganyos
 


Szia Bobo!

Nagyon érdekel! Nem is hallottam róla!
Elõre köszi,ha megtudsz valamit.

Viki
viki (viki)
 


Helló "Magányos" Szilvi!

Már mi is vettünk "kancsósat"!Keenwood-ot 6000-ért. Tényleg egész más íze van a víznek,kávénak stb. Teljesen beleszerettem és a babának is nyugodtabban adok csapvizet.

Viki
viki (viki)
 


Sziasztok!

Mi is a BRITA víztisztitót használjuk és csak a fentiekhez hasonlót tudnék írni. Szóval szerintem megéri az árát.
A METRO áruházban kb. 6.200,- Ft a kancsós BRITA (kancsó+1 szûrõbetét), néztem van csak szûrõbetét hármas csomagolásban kb. 4.000,-Ft. Egy szûrõbetét 6 hétig elég. Érdemes elgondolkodni, hogy ásványvíz vagy víztisztító a jobb megoldás és az olcsóbb.
Üdv.:

Erzsi
Erzsi
 


Sziasztok!

Én azt hallottam a Britáról (nekünk is van), hogy egy éves kor alatt nem szabad használni, mert ezüst van benne, ez szüri a vizet és az nem jó a babák érzékeny gyomrának.
Nekünk a vízcsapra szerelhetö pici szerkezet van és abba cseréljük a filtert, kb. fél évente. Azt hiszem, hogy 700 literig jó. Sajnos az a baj, hogy ezt kint vettük Kanadában és onnan kapjuk mindig hozzá a filtert.
Ezúton kérdezem valaki hallott-e ilyen készülékröl itthon is?
Bobo! Amit te írtál az mekkora? A miénk az kb. akkora, mint egy Pickwick teásdoboz.

Evey
 
 


Sziasztok!

Mi azt hiszem egy olyanra fogunk beruházni amelyik vízcsapra szerelhetõ, kb.15.000.-Ft-ba kerül, és nem kell benne filtert cserélgetni. Szerelõ az kell hozzá állítólag hogy bekösse, de bõvebbet nem tudok még róla.KépKépKép
Ha érdekel valakit, majd megírom a tapasztalatainkat.

Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Lányok, a piacon most kapható legjobb víztisztító az espring, ami sűrített szénszűrőt és UV szűrőt tartalmaz, január 3-tól kapható az országban. Az ára 230 ezer forint, ami az első évben beruházás igazán, mert a szűrőt évente cserélik, ami már csak 40. Így nagyon alacsony a víz költsége. Mi ezt használjuk otthon, nézzétek meg a www.espring.com oldalt. Ott magyarul is mindent megtaláltok.
Én egy másik topikba írogatok, ha kell segítség vagy tapasztalat, szóljatok.

Azért azon goldokodjatok el, hogy ha nem cserélitek a szűrőt bizonyos feltételek után akkor a felgyülemlő szennyeződés visszajut a vízbe, és többet árt, mint használ, mert a szűrő már nem képes az eredeti funkcióját megtartani, kioldódik belőle a szennyeződés, mert telítődik.

Sok szerencsét,
Noémi
Vendég
 


Ja, a víztisztítóban a szűrőt egy év után, vagy 5000 liter víz után kell szűrni. Amelyik előbb jön.

Pusz
Noémi
"a ma megint megjött"-ből Kép
Vendég
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XBabázz lazán! - Teakiadó