Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kisfiam hamarosan betölti a három évet, és ovit keresek neki Újpesten. Tudtok valamit ajánlani, melyik jó, melyik rosszabb ovi?
Köszönöm
 


Szia!

Az én kisfiam most szeptemberben kezdett a Deák Oviba járni (a Víztoronynál van). Vegyes csoportok vannak, 20-21-es létszámmal.
A beszoktatás könnyen ment, imádja az ovit, az óvónéniket. Nekem is nagyon tetszik, már amennyit eddig láttam.
Nem tudom mire vagy kíváncsi az ovival kapcsolatban, kérdezz nyugodtan.

Szia
Andrea
 
 


Mi a Nyár utca elején lakunk, mihez a JMK ovi, a Nyár ovi, a Virág utcai ovi, illetve az Aradi utcai ovi közel. ezeket ismered?? Tudsz róluk valamit? Jártatok ovi előtt bölcsibe? Mennyi idős a kis lurkó??
Bocsi hogy ennyit kérdezek! Kép
 

 
 

Szia!

A kisfiam 4 éves (ő a középső, van még kettő), bölcsibe nem járt. Májusig volt egy babysitter-ünk, aki a Nyár u. 14.-ben volt óvónő még két évvel ezelőtt is, tehát elég frissek az információi.
A saját óvódáját nem ajánlotta, nem jó a vezető óvónő és ez érezteti hatását a többi óvónőnél is.

Az Aradi u-t hasonló okok miatt nem ajánlotta, de ott anyukám is volt óvónő, igaz tizenvalahány éve, de ő sem szerette. Viszont a legnagyobb fiam osztálytársának anyukája meg el volt az ovitól ájulva.

A Virág u-i oviban voltam, nekem nem volt szimpi a vezető óvónő (elfelejtette a megbeszélt időpontot, elég lekezelő volt és nem tetszett ahogy a kisfiamhoz beszélt). Persze ezek inkább csak benyomások, ettől még nagyon jó óvóda is lehet. Itt nincs nyílt nap, de be lehet menni a vezető óvónőhöz aki körbevezet és válaszol a kérdéseidre. Az udvar szép nagy, a termek rendben vannak, világosak, ennyi külsőség jut most eszembe. Külön kis, középső és nagycsoportok vannak.

Amiról jókat hallottam az a Rózsaliget u-i ovi, de elég nehéz bekerülni. Ott sincs nyílt nap, sőt meg sem lehet nézni, beírathatod a gyereket aztán vagy felveszik vagy nem. Nekem ez kicsit furcsa volt.

Mivel úgy történik a dolog hogy beiratod a gyereket x helyre, a körzeteseket felveszik, ha marad hely akkor a vezető óvónők eldöntik egymás között hogy melyik ovi kit vesz fel.

Egyébként mi a Leiningen úti oviba tartozunk és mégsem odajárunk.

A Deák oviban, ahová a kisfiam jár, a vezető óvónő azt mondta hogy ha aláírom hogy csak hozzájuk iratom a gyereket akkor felveszik az oviba. Aláírtam, beirattam máshová (Rózsaliget, ill. Dalos Ovi), majd telefonáltak a Deák oviból hogy most már döntsem el hogy mégis hova szeretném a gyereket járatni. Döntöttem, fel is vették.

Remélem segítettem.

Szia
Andrea
 
 


Még annyit, hogy szerintem menj el annyi oviba, amennyibe lehet (meg ahová beengednekKép).
A fent leírtak erősen szubjektívek. A legnagyobb fiamnak nem sikerültek az óvódásévek, máig nyögjük a hatását. Annyit tudtam a keresés során hogy mit NEM akarok egy ovitól.
 
 


Jesszus, szegény legnagyobb kisfiad! Mit csinált vele az óvoda?
Mit nem akartál egy ovitól? Szerinted milyen egy jó óvoda?
Bocs hogy ilyen naiv dolgokat kérdezek, de első csemetés anyukaként fogalmam sincs ilyen dolgokról. ( a bölcsi választással is gondban voltam Kép )
Ha jól tudom a mi bölcsinkből automatikusan átveszik a gyereket a Nyár utcai oviba, de mondjuk mi körzetileg is oda tartozzunk. Aradinak láttam a weboldalát, de nem tudom mit gondoljak róla.

szia Kép
 


A legnagyobb gyereknek sikerült katonás modorú óvónéniket kifogni. Azt tudtam róluk hogy szigorúak, de kimondottan ridegek voltak. Amiket Marci visszamondott pld. "óvónéni azt mondta hogy aki sír annak a nyuszi nem hoz ajándékot" (ez beszoktatás ideje alatt történt), megtömték őket az ebéddel, már középső csoportban ijesztgették őket az iskolával, "mi lesz veled az iskolában ha nem tudod ezt meg azt", stb. Feladatlapok már középső csoporttól, a gyerekek rettegtek tőle. Nem a feladat lap volt a baj, hanem ahogy tálalták a dolgot. Vagy nagy csoportban fekete pontot kapott az aki nem tudott cipőt kötni.
Sokszor nem vitték ki őket levegőzni, a mosdóban a legnagyobb hidegben is nyitva volt az ablak. Nem csoda hogy állandóan megfáztak a gyerekek. Nem rakták ki a gyerekek munkáit, mert "sérülnek a személyiségi jogaik".
Stb., stb.

Olyan ovit kerestem, ahol hagyják őket játszani, és játékos formában foglalkoznak velük. Pld. a Deák oviban minden tevékenységet mondóka kísér. Aki tudja mondja, aki nem az hallgatja. Nagyon jól terelgetik a gyerekeket hogy pld. rajzoljon, fessen, gyurmázzon vagy társasjátékozzon. Heti 2x van torna, szép nagy tornaterme van az ovinak. Eddig minden nap voltak az udvaron.
Pld. ha Marci óvónénijét megkérdeztem hogy mi van a gyerekkel, akkor azt mondta hogy evett, aludt, rendes volt. Nem ez érdekel a gyerekkel kapcsolatban. Balázsnál ha megkérdezem, elmondják hogy aznap hogy játszott, volt-e valami gond vele. Balázs imádja az ovit, mindenkivel és mindennel játszik. Szerencsére hagyják őket játszani. Vannak foglalkozások, de a gyerekek jószerivel észre sem veszik hogy ők most "fogalkoztatva" vannak. Elmondták szülőin hogy hogy csinálják. Tetszett.
Balázs kiegyensúlyozott, boldog kisgyerek, örömmel megy oviba és örömmel jön haza. Nekem ez elég.

Bocsi, ha hosszú voltam.
 
 


Nem, nem egyáltalán nem voltál hosszú, sőt érdekel minden tapasztalatod, és köszönöm hogy megosztod Velem!
Újpesten merre laktok?
Marci és Balász hány évesek is most? És a harmadik csemete?
A Munkásotthon u bölcsibe Matyi is nagyon jól érzi magát. Korát meghazudtolóan mondd már verseket és énekel, most például a télapós dalok vannak nála porondon, mert a Gondozói mindig azokat éneklik nekik játék közben.
 


Bocsánat, hogy nem válazsoltam korábban, de beteg volt mind a három fiú.
Marci 8 éves lesz februárban, most másodikos. Balázs szerdán volt 4 éves, Dávid 16,5 hónapos.
Nagyon ügyes a kisfiad hogy már énekel és verseket mond! Balázs egyelőre erre még nem hajlandó, ami azért is érdekes hogy volt egy bébiszittere (akiről már írtam) a télen és tőle tanult verseket és irtó hamar megtanulta őket és mondogatta is.
Úgy néz ki hogy az ovinak még annyira új a varázsa hogy inkább a játszás van nála előtérben és egyelőre nem érdekli semmi más.
Kíváncsi vagyok én is hogy Balázs hogy fogadja majd a Mikulást az oviban, neki még nem volt ilyen ben része.
Hogy telik a 4 napos hétvége? Nekünk minden napra ki kell találni valami "gyereklefárasztó" programot, különben itthon szedik szét a lakást és a mi idegeinket.
Kedden elutazunk 3 napra Kehidára, remélem élvezni fogják a fiúk!

További szép hétvégét!
 
 


Szia!

Jó hallani újra rólatok! Kép
Balázsnak utólag is boldog születésnapot kívánunk! Kép
Matyi már tavaly találkozott a bölcsiben a Mikulással (akkor volt 18 hónapos), de szerintem akkor még nem igazán érthette a dolgot. Talán majd ebben az évben nagyobb hatással lesz rá. Én mindenesetre már most töröm a fejem, hogy mivel tegyem neki emlékezetéssé. Ti hogyan készültök rá?
Dáviddal otthon vagy még?
Én sajna mind a négy napot a "dolgozdában" töltöm, mert ilyenkor rengeteg a munka nálunk. Kisfiam apukájával élvezi a hosszú hétvégét. Rengeteget sétálnak, mókáznak, felmennek a nagymamához meg ilyenek, szóval nem unatkoznak. Csak szegény férjem nap végére hulla fáradt lesz a sok játéktól.
Kehida??? Húú, az csodaszép hely!! Jó szórakozást kívánok Nektek!!! Ugye majd beszámolsz, hogy éreztétek magatokat??
 


Sziaztok!
Elnézést, hogy közbe szólok, de ha tudok szeretnék segíteni ovi-ügyben. A nagyobbik fiam most kezdett szeptemberben a JMK oviba járni. Nagyon szereti az ovit, az óvó néniket és a gyerekeket is. Õ nem volt bölcsödés és egy kicsit izgultam mit fog szólni, de kár volt. Az első naptól imád járni, egyszer sem volt szó arról, hogy ma ne menjünk. Az oviban aludni is hajlandó délutánonként pedig otthon már egy éve nem alszik és enni is viszonylag normálisan hajlandó (arról, hogy otthon hogy eszik inkább nem írnék).
Ha bármi kérdésed van nagyon szívesen válaszolok.

Fagyi
 
 


Szia Fagyi!

Örülök hogy ilyen jókat írtál erről az Oviról, mert mi azzal szemben lakunk, s úgymond esélyesnek indult nálunk a "versenyben". Igaz körzetileg a Nyár utcai Oviba tartoznánk, mert bejelentett lakcímünk a Munkásotthonban van. Nem tudom, szerinted ez mennyit számít??
JMK-ban van nyílt nap?? Milyen csoportok vannak? Vegyes vagy szokványos?
Köszi a segítséget!!
 


Szia!

Szóval igyekszem mindent leírni az oviról ami csak eszembe jut:
- az oviban hagyományos csoportok vannak, egy csoport létszáma maximum 23 fö (általában ennyien is szoktak lenni, mert nagyon sokan jelentkeznek ebbe az oviba). Összesen 8 csoport van, általában 2 kiscsoportot indítanak minden évben.
- nem hiszem, hogy sokat számítana, hogy nem vagytok körzetiek (mi sem vagyunk azok). Az a fontos, hogy újpestiek vagytok, a körzeti gyerekekből úgysem telik meg 2 csoport, utánuk pedig az újpestiek következnek a sorban.
- nyílt nap nincs az oviban, hanem szülői tájékoztató van a tavasz folyamán többször is. Érdemes felhívni az ovit és megkérdezni, hogy mikor fogják tartani. Ekkor a vezetönö elmondja az ovi programját, körül lehet nézni, stb.

Bármi kérdésed van írjál nyugodtan. Ilyenkor este már elég lassan jár az agyam az egész nap után és nem jut eszembe mit írjak még.
Jó hétvégét!

Fagyi
 
 


És van esetleg valami különfoglalkozás? Uszás vagy angol, vagy valami ilyesmi??
Milyenek az óvonénik? Idősebbek, fiatalabbak??

Nektek is jó hétvégét!!! (én sajnos dolgozom Kép )
 


Titianya!

- Középső csoport második félévétől van úszás (Darnyi Tamás úszóiskola). Ezen kívül látom, hogy már most járnak korizni is a srácok (gondolom középsőtől felfelé mert az enyémnél még szó sincs róla).
- nyelvoktatás szerencsére semmilyen formában nincs az oviban. Az az álláspontjuk, hogy a gyerek játszon és mozogjon, felesleges mással terhelni.
- van viszont minden csoportszobában galéria csúszdával (nagyon szeretik a srácok, az óvó nénik maximálisan odafigyelnek rájuk).
- minden félévben kétszer jön bábszínház
- van őszi- és tavaszi vásár. Az őszi vásár arról szólt, hogy minden csoport készített tárgyakat (tésztanyaklánc, kókuszgolyó, sült alma, gipsz képecskék, stb), ezeket árulják egymásnak és fabatkáért lehet vásárolni (ezt az óvó nénik adják nekik). Láttad volna milyen büszke volt a fiam amikor hazajött a szerzeményeivel! A tavaszi vásárról még nincs tapasztalatom, de azt tudom, hogy azon ott lehetnek a szülők is.
- az óvó nénik kormegoszlása: fiatalok és középkorúak. Idősebb óvó néni emlékeim szerint nincs.
 
 


Húú, nagyon tetszenek amiket írtál, valószinű elmegyünk majd megnézni, ha eljön az ideje. Az öszi vásár gondolata is írtó aranyos. Megkérdezhetem, hogy ki az óvónénitek? Más ovikat is megnéztettek annak idején??
 


Szia!
A mi óvó nénieink Hajni néni és Zsuzsa néni. Hajni egészen fiatal, vagány; Zsuzsa középkorú inkább "anyás". Mind a ketten tündérek, nagyon figyelnek minden gyerekre. Nem egyszer fordult elő, hogy amikor jöttünk haza Botondot megölelték, megpuszilták búcsúzóul.
Természetesen megnéztem más ovikat is tavasszal, mert egyáltalán nem bíztam benne, hogy felveszik ide Botondot, de mivel mi Megyeren lakunk az itteni ovikat ismerem amik szerintem neked nem érdekesek (Vörösmarty, Bőrfestő, Fóti úti, Óceán).
Még az jutott eszembe az ovi hozzáállásával kapcsolatban (ez tudom, hogy neked pillanatnyilag nem aktuális), hogy -bár én itthon vagyok a kisebbik fiammal- egyetlen egyszer sem mondták, hogy Botond ne aludjon ott vagy hozzam haza ebéd után. Tudom, hogy pl. az Aradi oviban azt mondják az otthon levő anyukáknak, hogy a törvény értelmében az ő gyerekük csak délelött lehet oviban.
 
 


Ti melyik gyerekorvoshoz jártok? Tudtok valakit ajánlani? Nagyon nem vagyok megelégedve a mi orvosunkkal, így szeretnék egy újat keríteni.
 


Sziasztok!

Az én kisfiam 2,5 éves és szeptembertől óvodába szeretném járatni. Káposztásmegyeri vagyok, a Homoktövis és a Bőrfestő oviról szeretnék bármilyen információt megtudni, ha valakinek van tapasztalata.
 
 


Szia Lorcic!

Mi is Káposztásmegyeriek vagyunk nekem is van egy 26 hónaos kislányom elvileg mi is ősszel kezdenénk az óvit de még képlékey a dolog.
Homktövis ovit csak hallásból ismere elég pozitiv dolgokat hallotam rola.
Börfestő ovival kapcsolatban pedig saját tapasztalattal rendelkezem nagy fiam oda járt .
Tökéletesen megvoltam elégedve az egész ovival ovonénikkel vezetőovonénivel tök családias légkör van az egész oviba

Zsuzsi
 


Szia Szuszoka!

Nagyon örülök a válaszodnak! Sajnos nálunk is elég képlékeny az ovis indulás, mert a kisfiam nem igazán akar szobatiszta lenni, sem folyékonyan beszélni.
Én mondjuk nem hallottam túl jókat a Homoktövisről, viszont a Bőrfestőről mástól is azt hallottam, hogy nagyon családias.
Esetleg tudnád részletezni, a Homoktövis információidat, bár inkább a Bőrfestő felé hajlunk.
 
 


Sziasztok!

Én is újpesti vagyok. Kislányom még csak 4 hónapos, de szeretném őt viszonylag korán bölcsibe adni, mert úgy látom, szereti a gyerektársaságot, és nekem is kéne egy kis pénzt keresnem. Ideálisan 1 éves korától adnám be fél napokra, és lehet nem is minden nap. Van ilyen, vagy teljesen el vagyok tájolva? Azt hallottam, amig GYEDen vagyok, addig nem kötelesek bevenni bölcsibe egyáltalán, én meg GYED alatt szeretnék klienseket vállalni (pszichológus vagyok) de ezt nem tudom úgy, ha a baba otthon van. Tudja valaki milyen a bölcsi-helyzet Újpesten? A központ közelében vagyunk.

Gondoltam arra is, hogy valakit fogadni mellé, de egyrészt gondolom ez jó drága, másrészt meg az is fontos lenne, hogy gyerekek között legyen. Magánbölcsik mennyibe kerülnek? Horror áron vannak?

Köszi!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
 
 


Sziasztok!
Az örökbefogadó szülők nevében szeretnék figyelmetekbe ajánlani egy szuper koncertet, ha tudjátok, terjesszétek és gyertek el! KÖSZI!!!
„Muzsikával az újszülöttekért!”


Különleges eseménynek, a Gólyahír Egyesület javára szervezett gálakoncertnek ad helyszínt hamarosan a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme!
Valóban különleges koncert ígérkezik ez estére, ami így is van rendjén: a segítendő cél sem hétköznapi!

A Magyar Állami Operaház művészei - jelenlegi és volt énekkari művészek, korrepetitorok - a Gólyahír Egyesület nemes és önzetlen tevékenységének segítésére muzsikálnak majd ez alkalommal!
A koncert fővédnöke Medveczky Ádám, a Magyar Állami Operaház karmestere.

A Gólyahír Egyesület a nem kívántként születendő újszülöttek életben maradásához és családba kerüléséhez nyújt segítséget.
Válsághelyzetbe került várandós anyák fordulnak hozzájuk, ezért egy ingyen hívható krízisvonalat működtetnek, mely Magyarország területéről az év minden napján reggel 6-tól este 22 óráig ingyen hívható.
Megyénként egy mobiltelefonos karitatív munkatárs végez szolgálatot, mely önfeláldozó munka nélkül megannyi sorsára hagyott várandós anya és születendő gyermek sorsa maradna továbbra is kilátástalan.
Fennállásuk óta végzet munkájuk eredményességéről legékesebben a tények beszélnek…

Az elmúlt öt év alatt:
- 234 anyát sikerült elhelyezniük anyaotthonban, hogy fedél legyen a fejük felett
- 311 esetben gondoskodtak kelengyéről a rászoruló újszülöttek számára

A Gólyahír Egyesület által gondoskodásba vett terhességek közül:

- 112 gyermeket előzetes örökbeadási szándékának megváltoztatásával végül
saját családja vállalt
- 220 újszülött alig egy hetesen örökbefogadó családokhoz kerülhetett
- 620 házaspárt világosítottak fel az örökbefogadással kapcsolatban.
- 39 családi találkozót szerveztek örökbefogadó családoknak Budapesten, Tatabányán, Veszprémben, Százhalombattán és Székesfehérváron
- 3 konferenciát is tartottak a nyílt örökbefogadásról szakemberek számára
- folyamatosan biztosítanak ellátást és szállást a krízishelyzetbe került várandósoknak
- 2004-ben könyvük jelent meg GÓLYAMESÉK címmel
- Az újságokban, rádiókban, televíziókban, 5 év alatt 145-ször esett szó munkájukról
Sajnos azonban az állami támogatás megvonása miatt mostanában igen nehéz anyagi körülmények között kénytelenek küzdeni pártfogásukba vett várandósaik és aprócska újszülöttjeik sorsáért…
A 2006. február 6-án, 17 órától tartandó jótékonysági operagála teljes bevétele ezen nemes tevékenység támogatására kerül majd felajánlásra!
Az este műsoráról Töreky Katalin, a koncert szervezője mesélt nekünk:

„A gálakoncert műsorának összeállításakor fontosnak tartottuk, hogy minden kedves megjelent számára emlékezetes pillanatokat jelentsen majd ez a korafebruári hétfő este!
Választásunk végül az operairodalom négy remekművére:
- Mozart: A varázsfuvola,
- Rossini: A sevillai borbély,
- Bizet: Carmen és
- J. Strauss: A denevér című művére esett.

Az opera műfaját jól ismerők bizonyára örömmel hallgatják majd e méltán népszerű művek felejthetetlen pillanatait, az operai dallamokkal ismerkedők pedig olyan ízelítőt kaphatnak, mely reményeink szerint kedvcsináló lehet az opera műfajának mélyebb megismeréséhez!
A koncert sikere a népszerű dallamokon túl természetesen az előadóművészeken is múlik.
Személyes érintettségem okán külön figyelemmel igyekeztem az operakórus olyan tehetséges művészeit - énekeseket, korrepetitorokat - megnyerni ez estére, akik személye már önmagában is garancia, hogy színvonalas és szórakoztató koncertnek lehessünk majd részesei!”


A Jótékonysági operagála időpontja tehát: 2006. február 6. (hétfő) - 17 óra.
Helyszíne a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme - Bp. VI. ker., Jókai u. 4. (az Oktogontól 1 percre!)
Jegyek 2006. január 9-től kezdve válthatók a Magyar Állami Operaház jegypénztáraiban és szervezési osztályán (Bp. VI. ker., Andrássy út 22.), valamint beszerezhetők a Gólyahír Egyesület segítségével (tel. 06-30-529-8329, bankszámlaszám: 64800073-10705005).

Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokak döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni a remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával - melyek ára 1400 Ft - segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!

Kép
 
 


Sziasztok,

Bár elég rég nem írt ide senki, talán tud valaki segíteni. Az Újpesten (Megyeren) lévő óvodákról (Lakkozó, Bőrfestő, ÁMK...) szeretnék többet megtudni. Kisfiam szeptemberben kezdett járni a Vörösmarty óvodába, de nem nagyon vagyunk megelégedve vele (kicsi az udvar, sokan vannak...). Arra gondoltunk, hogy átraknánk másik óviba, de nem tudjuk eldönteni melyikbe. A további kérdés, hogy év közben érdemes-e váltani vagy inkább a következő évet kezdjük új helyen? Hogyan kell ezt egyáltalán intézni? Kérlek írjatok tapasztalatokat a különböző óvodákról, hogy tudjunk dönteni.

köszi
Kriszta
 
 


Zekk!
Mi a Dalos oviba jártunk és majd két év múlva megint szeretnénk.Én nagyon meg voltam vele elégedve, egy tündér az ovónénink. Sajna két hátránya van:nem olcsó és nagyon nehéz bekerülni. Van honlapjuk, nézz körbe.
http://www.dalosovi.hu/honlap/1024/index.html

Kép
 
 


szuszoka írta:Szia Lorcic!

Mi is Káposztásmegyeriek vagyunk nekem is van egy 26 hónaos kislányom elvileg mi is ősszel kezdenénk az óvit de még képlékey a dolog.
Homktövis ovit csak hallásból ismere elég pozitiv dolgokat hallotam rola.
Börfestő ovival kapcsolatban pedig saját tapasztalattal rendelkezem nagy fiam oda járt .
Tökéletesen megvoltam elégedve az egész ovival ovonénikkel vezetőovonénivel tök családias légkör van az egész oviba

Zsuzsi


Sziasztok.
Hát nekem erről az oviról a családias légkör ,ha eröltetem sem tud az eszembe jutni!A véleményem az oviról az ,hogy katasztrófális úgy ahogy van!Igen sokáig kéne írnom ha el akarnám mondani ,hogy milyen felháborító dolgok történtek velünk 3 év alatt!Nagyon várom már ,hogy vége legyen és elég nagy baj ,hogy nem lesznek szép emlékek az oviról.Aki teheti ne menjen ebbe az oviba!Sok szülőnek van baja ,de nem mernek az ovónökkel vitatkozni, mert félnek ,hogy a gyerek issza meg a levét./amit jól hisznek/
d.m
 
 


Kedves d.m!

Előre szólok, hogy Lorcic is én vagyok (csak már nem tudom, hogy melyik e-mail címmel regisztráltam magam).

Nagyon érdekes amit írsz...

Egyébként végül én is a Bőrfestőbe írattam be a kisfiamat. Szeptember óta jár a kisfiam oda és az én zárkózott, félénk gyermekemre nagyon jó hatással voltak az óvónők. Eddig még felháborító dologra nem volt példa, olyan véleménykülönbségre igen amit meg tudtunk beszélni. Egyébként szerintem ha vitatkozol
az egészen biztosan nem jó taktika... Lehet finoman érzékeltetni, ráhatni egy óvónőre is.

Egyébként csak azt nem értem, ha annyira borzasztó volt ez a három év miért nem vitted át más óvodába a gyermekedet.

A másik azt írtad, hogy sok szülőnek baja van az óvónőkkel.
Szerinted van olyan óvoda, ahol nincsenek problémák a szülők és óvónők között?

Bocs, ha megvédtem az óvónőket, de kiváncsi lennék rá mik azok a felháborító dolgok, amelyek veletek történtek. Mire készüljek fel??
 
 


Szuszoka!

A te kislányod óvodai kezdésével mi a helyzet, ha jól számolom most 3 éves nem??
 
 


Sziasztok!

Annyira örülök, hogy megtaláltalak Titeket!!! :-) Szeptembertől szeretném a kisfiam oviba iratni, de nagyon tanácstalan vagyok... Káposztásmegyeren lakunk és a Homoktövis ovi van hozzánk a legközelebb, de nagyon sok anyukától hallottam, hogy nem veszik fel a gyerekeket, ahol van kistesó. Marci szeptemberben már 3,5 éves lesz, szerintem időszerű neki az ovi. Szerintetek igazak ezek a rémhírek? A JMK melyik ovi? Megköszönök minden ötletet! :-)

KépKép
KépKép
 


Farsang 2007 február 24-én szombaton!
Farsang, jelmezvásár, jelmezbemutató jelmezbál!

http://www.szulokhaza.com/szulokhaza_pr ... ujabb.html

Helyszín:

Szülők Háza Családi Központ és Játszóház
Budapest XI. Gazdagrét, Eleven Center
1118 Bp., Rétköz utca 7. I. emelet (P2 szint)

Program:

10:00 - 11:00 Kreatív játékok, kalandfal, alkotó
foglalkozás (kézműves)
11:00 - 12:00 Varázserdő: zenés drámajáték a
gyerekek részvételével
12:00 - 13:00 Jelmezvásár, könyvvásár,
arcfestés, farsangi köröm az anyukáknak
- szünet -
16:00 - 17:00 Kreatív játékok, kézművesség,
kalandfal
17:00 - 18:00 Bábelőadások
Hol lakik az idő?
Manómese
18:00 - Zenés jelmezbemutató: mutasd meg
magad, és ha kedved van, mondj verset, énekelj,
táncolj az otthon készített, vagy a délelőtt itt
vásárolt jelmezedben; ajándékok a résztvevőknek.

Árak:

Gyerek jegy:
1.500,- Ft / gyerek (1-14 év)
Kísérő jegy:
500,- Ft (14 év fölött)
Családi jegy:
3.000,- Ft / család
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy csak úgy bepofátlankodok, de a Vadgesztenye ovi-bölcsiről van valami infotok?
Esetleg valakinek jár oda a csemetéje?

Kislányom januárban kezdi ott a bölcsit.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
 
 


Sziasztok!

Ha logopédusra vagy szurdopedagógusra van szükségetek, nézzétek meg a következő honlapot!

www.logoland.hu

Zsuzsa
 
 


Sziasztok! A mi körzeti ovink a Vörösmarty, tudtok-e bővebben írni róla? Köszi

WKriszta


Sziasztok!

Segítségeteket kérem óvoda ill. óvónő választással kapcsolatosan Káposztásmegyeren.
Tudtok valamit a Lakkozóról és a Karinthiról?
A kislányom már jár óvodába, sajnos nagyon melléfogtunk.
A Bőrfestő oviban kezdtünk, amivel nagyon elégedetlen vagyok. Ezzel persze nem vagyok egyedül, a csoport kb. fele így van vele, csak nem mer szólni, lépni. Mivel olyan hosszú a lista, ezt nem részletezem, de szeretném átíratni a kislányt másik oviba.
Segítségeteket előre is köszönöm


Sziasztok!

Segítségeteket kérem óvoda ill. óvónő választással kapcsolatosan Káposztásmegyeren.
Tudtok valamit a Lakkozóról és a Karinthiról?
A kislányom már jár óvodába, sajnos nagyon melléfogtunk.
A Bőrfestő oviban kezdtünk, amivel nagyon elégedetlen vagyok. Ezzel persze nem vagyok egyedül, a csoport kb. fele így van vele, csak nem mer szólni, lépni. Mivel olyan hosszú a lista, ezt nem részletezem, de szeretném átíratni a kislányt másik oviba.
Segítségeteket előre is köszönöm


Mi a baj a Bőrfestő óvodával ?? Mi közvetlen mellette lakunk, mi épp azt céloztuk meg.
Melyik csoportról van szó Elégedetlenke????? Még véletlenül se vegyük célba !!!!!!! :) :D
 
 


Sziasztok!
Mi is a Bőrfestő oviba járunk, vagyis járnánk, de sajna a gyerkőc sokszor beteg, hiába kúrálom otthon és a nagymamánál , mindig újra fertőződik ha a betegség után visszamegyünk, sokan betegen is beviszik a gyereküket hiába próbálnak meg szólni az óvónők!
Mi már két éve járunk ide, de nem soha nem volt problémánk, bármi kérdésünk adódott mindig megbeszéltük.
A lényeg, hogy a kislányom szívesen jár oviba, jó fej a vezető is, úgyhogy én csak ajánlani tudom Nyunyunak, azt hiszem lesznek nyílt napok is, érdeklődjetek!
:P

Mircsi
 
 


Sziasztok,

Remélem valaki olvassa még a topikot.:)
Szóval nekünk meg most szóltak a bölcsödében, hogy akik idén szept. és dec. között töltik a 3 évet azoknak mégiscsak kell jelentkezni az oviba.

Állítólag esélyünk sincs bejutni, mert mindenhol már tele vannak, (ami nekem jó, mert szeretném ha még egy évet bölcsis lenne), viszont jelentkezni mégis kell.

Körzetileg a Violába tartozunk. Mondanátok róla valamit milyen?
Hát ha a Rózsaligetet meg sem nézhetjük, az elég gáz...
Még a Deák vagy a Király ami nekünk jó lenne....

 


Sziasztok!

Nekünk a Dalos a körzetes, de 20 helyre 170 gyerek jelentkezett..átirányitották az ÁMK-ba amit nem is ismerünk,holnap lesz a szülöi.

Valaki esetleg ismerös az ÁMK ovis dolgokban, örülnék,ha irna , tényleg nem ismerjük egyáltalán.
Vendég
 


Szia Andrea!
Szeretnék veled beszélgetni egy kicsit :-)
köszönöm, áginéni

tandrea írta:Szia!

A kisfiam 4 éves (ő a középső, van még kettő), bölcsibe nem járt. Májusig volt egy babysitter-ünk, aki a Nyár u. 14.-ben volt óvónő még két évvel ezelőtt is, tehát elég frissek az információi.
A saját óvódáját nem ajánlotta, nem jó a vezető óvónő és ez érezteti hatását a többi óvónőnél is.

Az Aradi u-t hasonló okok miatt nem ajánlotta, de ott anyukám is volt óvónő, igaz tizenvalahány éve, de ő sem szerette. Viszont a legnagyobb fiam osztálytársának anyukája meg el volt az ovitól ájulva.

A Virág u-i oviban voltam, nekem nem volt szimpi a vezető óvónő (elfelejtette a megbeszélt időpontot, elég lekezelő volt és nem tetszett ahogy a kisfiamhoz beszélt). Persze ezek inkább csak benyomások, ettől még nagyon jó óvóda is lehet. Itt nincs nyílt nap, de be lehet menni a vezető óvónőhöz aki körbevezet és válaszol a kérdéseidre. Az udvar szép nagy, a termek rendben vannak, világosak, ennyi külsőség jut most eszembe. Külön kis, középső és nagycsoportok vannak.

Amiról jókat hallottam az a Rózsaliget u-i ovi, de elég nehéz bekerülni. Ott sincs nyílt nap, sőt meg sem lehet nézni, beírathatod a gyereket aztán vagy felveszik vagy nem. Nekem ez kicsit furcsa volt.

Mivel úgy történik a dolog hogy beiratod a gyereket x helyre, a körzeteseket felveszik, ha marad hely akkor a vezető óvónők eldöntik egymás között hogy melyik ovi kit vesz fel.

Egyébként mi a Leiningen úti oviba tartozunk és mégsem odajárunk.

A Deák oviban, ahová a kisfiam jár, a vezető óvónő azt mondta hogy ha aláírom hogy csak hozzájuk iratom a gyereket akkor felveszik az oviba. Aláírtam, beirattam máshová (Rózsaliget, ill. Dalos Ovi), majd telefonáltak a Deák oviból hogy most már döntsem el hogy mégis hova szeretném a gyereket járatni. Döntöttem, fel is vették.

Remélem segítettem.

Szia
Andrea


Sziasztok!

Láttam korábban már valaki érdeklődött a Vadgesztenye oviról (chinoin). Valaki tud róla esetleg? Tapasztalat? Óvónénik milyenek stb. Úgy néz ki hogy oda fog járni a kislányom (sehova nem vették fel önkormányzati oviba kistesó miatt) januártól. Elsőre jó benyomásaim voltak, de nyilván más ha valaki már benne van.


Köszi előre is.

Kép
 
 


Sziasztok! Nem tudom, valaki jár-e még ide, de most érdeklődnék a
JMK
Szent Anna (Kassai utcai)
Pozsonyi
ovikról.

A JMK-ról még nem hallottam rosszat.
A Szent Anna weblapját láttam, ott elég sok program van, és sakkoznak is.
A Pozsonyi oviról szeretnék még hallani pozitívat/negatívat, bármit. Milyenek az óvónénik, programok, tapasztalatok?

Köszi
(jaj istenem, de rég jártam itt, akkor még egy pocaklakó képem volt az avatar, most meg már szeptembertől ovis lesz :))

Kép
 


Szeretettel vár minden gyermeket, szülőt és pedagógust a Gödi Waldorf Óvoda
2012.március 31-én, szombaton 9.00-12.00-ig tartandó
TAVASZKÖSZÖNTŐ, NYÍLT NAPJÁRA.

Programok:
- kézműves vásár
- bábjáték
- gyermekfoglalkozások:
akvarellfestés, gyurmázás, gyapjúkép-készítés
Érdeklődni lehet: Nyeste Katalin (óvónő) 30/907-3317
Pénzes Barbara (szülő) 30/606-2494
Cím: Felsőgöd, Tél u. 2. (bejárat az Ősz utcából)
[b]godiovoda.waldorf.hu

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
 


Sziasztok, ha esetleg valaki költözés vagy bármi egyéb ok miatt SOS keres 2017. szeptembertől ovit újpesten,  középső csoportban tudok egy helyet egy szuper magánóvodában. Elég nehéz amúgy bekerülni, nekünk sajnos költözés miatt kellett megválni az ovinktól. Nagyon aranyos csoport, tüneményes óvó nénivel! Imádtuk, lányom is és én is! Ha valakit érdekel privátban megírom a részleteket! :)
 
 


Sziasztok! Oviváltáson gondolkodom. Kislányom a myár oviba jár. Eddig szerettett járni de most egyszerüen sir fél és nem akar járni és utálja az ovit. Nekünk a körzetes óvoda, nekem már a beszoktatáskor nem tetszett sok minden de mivel gyorsan és ügyesen beszokott és örömmel ment igy probáltam csak a pozitivimra koncentrálni. A csoport 90 % utálja az ovit félnek és sirnak a gyerekek.Olvasgattam a posztokat ki hová jár. Rózsa utcába lakunk. Virág ovi, JMK ,Liget ovi , Királykerti ovi. Kinek mi a véleménye.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó