Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
A kislányom 16 hónapos múlt. Amióta felfogja ordít ha a körmét vagy a haját vágjut. De úgy, mint akit minimum nyúznak. Nem hittem volna, hogy ennyire fáj a körömvágás Kép
Ti hogyan oldjátok meg? Nálunk legalább 3 ember kell hozzá. Kép Egy aki vágja, egy aki közbe lefogja a szabad kezét és lábait (muszáj, mert kapadozik,rúgkapál és félek nehogy megszúrjam az ollóval) meg egy aki szórakoztatja (ének, tánc, hülyéskedés....) Próbáltam már amikor alszik, de csak sötétített szobában tud aludni és ha felhúzom a redőnyt felébred és sír.Sötétben meg nem látok.Kép A hajvágás nem akkora gond, mert azt ritkábbaan kell, de körmöt szinte hetente kell vágni, mert olyan gyorsan nő, és karmol vele. Az hagyján hogy bennünket a szüleit, de saját magát is (vélelenül)!! Szóval meséljétek már el légyszi, hogy nálatok hogyan működik ez a horror!!!Kép Köszi!
Tázi
Anasztázia
 


Szia Tázi
Nálunk nem volt semmi gond a körömvágással egészen addig amig anyósom egyszer-kétszer le nem vágta a kisfiam körmét. Anyós elmesélése szerint a kisfiam orditott, kapálózott és anyós ezt úgy gondolta megoldani, hogy legközelebb majd egyikünk lefogja, másikunk meg vágja a körmét. Na nekem meg ettől lett lila a fejem. Egy ekkora gyereket erőszakkal lefogni?!
Három hónapomba került mire sirás nélkül tudunk körmöt vágni. Addig minden nap mese a manikűrözésről, az anya műkörméről, ollóról miegymásról. Szóval eljátszottuk minden nap, de olló nélkül. Megbeszéltük hogy holnap le kell vágni a körmét, hogy olyan szép legyen a keze meg a lába mint apáé. (előszőr még akkor is sírt, ha a párom lábához hozzányúltam ).
A hajvágást én géppel oldom meg, szerintem egy kicsit félhet tőle, mert egész idő alatt meg sem mer mozdulni, de aztán annál nagyobb az öröm a tükör előtt, hogy milyen szép lett.
Ja és sok dicséret kell, ha szipogás nélkül kibirja a köröm és hajvágást.
Sok sikert
Kleo
Kleopátra
 


Szia

Nálunk is először nagy bömböléssel járt a hajvágás. Aztán leültettem a asztalhoz az ölembe elé raktam egy tál pattogatott kukoricát (ez a kedvence) és simán levágtam a haját. Azóta is működik. Ő szemezgeti a hamit én meg vágom a haját.

Üdv
Liza
Liza
 

 
 
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó