Új privát üzeneted érkezett!

Solya!

Angyal vagy, erre sem gondoltam...Jesszus, meg még ki tudja mire nem.
Köszi:
Bellana
 
 


Ha ki tudta rantani a 16 honapos a konektort, akkor az mar eleve logott, nem volt stabil! Ti nem vettetek eszre, hogy log? Kép
Edit
 


Edit,
imádom az ilyen építő jellegű hozzászólásokat! Miért, gondolod, ha észrevették volna, akkor hagyják, hogy a gyerek eljátszadozzon vele? ,,Lássuk csak, ki az erősebb, a baba vagy a konnektor? Jé, a baba nyert!"
Ugye hogy hülyeségeket írsz?
Jamina
 
 

 
 

Miert irnek hulyesegeket? Kép
Nalunk olyan konektorok vannak, hogy keptelen lenne akar egy dijbirkozo is kihuzni a falbol.
Ott valami nem stimmelt, ha egy 16 honapos (!!!) kisbaba (gyorsan) ki tudta rantani. Kép
Edit
 


Hát épp azt írta, nem, hogy mindenki nézze meg, hátha már éppoly labilis, mint az övék. Miért kell mindig direkt rosszindulatúan félreérteni a másikat?
Miért nem azt váltja ki belőled a hozzászólás, hogy dejó, hogy nem lett semmi baja a kicsinek? És hogy kösz, hogy szóltál?
Teleahócipőmabeszólókkal
 


Egyetértek a hócipőssel Kép
J.
 
 


Sziasztok!

Tegnap történt egy Indexes anyuka kislányával:
Olyan etetőszékük van, amit az asztalra lehet tenni és az fixálja, hogy a baba ül benne és a súlya húzza lefelé. Nagyon jó kis találmány, csakhogy a kislány az asztal alatt lévő széknek támasztotta a lábát és kicsit megemelte a popsiját, így már nem húzta lefelé a súlya a széket, ami így lecsúszott a 120 cm magasan lévő asztalról, benne a kislánnyal. Persze hanyatt, de nem lett semmi baj, szerencsére. Leszámítva egy jókora púpot és azt, hogy az etetőszék a kukában landolt.
Szóval anyukák, ha ilyen etetőszéketek van, akkor ne legyen az asztal alatt elérhető közelségben semmi, amin a bébi megtámaszthatja magát!

Annamari
 
 


Akkor most lehet beszólni Annamarinak is, hogy nem kellett volna az anyukának azt a fajta széket venni...
J.
 
 


Nekem nyugodtan, én veszem a kritikát a másik anyuka helyett is (akinek ez az etetőszék a "mobil-", vagyis vendégségbe menős etetőszéke volt és amúgy kimondottan óvatos anyuka), mert köztudottan sz@r anya vagyok KépKépKép
 
 


Sziasztok!
Nem értem az anyukákat komolyan!
Tényleg örülnünk kellene ha valaki felhivja a figyelmünket egy újabb veszélyforrásra!
Jaminának, és Teleahócipőnek teljesen igaza van!
Kiváncsi lennék, hogy aki ilyesmit ir, mint Edit, volt e már hasonló helyzetben! Nem hiszem el, hogy az ő gyerekeik búrában nőnek fel.
Azoknak a szülőknek szólogassatok be , akik verik a gyerekeiket stb...ők megérdemlik.
A lelkiismeretükkel küszködő, vagy mások gyerekeiért is aggódó anyukákat hagyjátok békén.
Köszi

KépKép
KépKép
 


Helló Anyucik!

Nem gondoltam volna, hogy ilyen parázs vita lesz a konnektoros felhívásomból. Én tényleg azért írtam le, hogy más is okulhasson belőle.
Kedves nem regiszrált EDIT, ugye nem gondolod, hogy valóban lógott a falból a konnektor?! Kedves hogy, ilyesmiket feltételezel valakiről akit nem is ismersz! Amúgy roppant szerencsés vagy, hogy te mindenre figyelsz és előre látod az előre nem láthatót!
Lehet, hogy egyszer veletek fog majd történni valami, ami ellen nem tehetsz, mert eszedbe sem fog jutni, hogy ilyesmi megeshet...Kép
Mellesleg egy 16 hónapos már nem olyan "kisbaba", nem egy tehetetlen báb, mint hiszed.
Kívánok további szerencsét, hogy ezután is elkerülhesd a szerencsétlenségeket! És ha már egy-két anyuka észre veszi, hogy laza a konnektor a falban akkor már megérte ideírni!!!

Kedves Jamina, Hócipős és Betti!

Kedves tőletek, hogy így ismeretlenül megvédtetek a rosszindulatú beszólásoktól! Köszönöm és jól esett! Kép
Úgy tűnik minden topicban feltűnnek a többnyire névtelen nem regisztrált de, mindenttudó és ítélkező okostónik.
Én viszont továbbra is azt gondolom azért vagyunk itt és máshol egymásnak, hogy megosszuk a tapasztalatainkat és segítsünk a másiknak.
Persze a jóindulatú és építő jellegű kritikákkal nincs bajom, főleg ha azt regiszrált felhasználó teszi.

Üdvözlettel:

Bellana
 
 


Csak annyit tennék hozzá a 16 hónapos "kisbaba" témához,hogy egy 16 hónapos már nem olyan kisbabaMint ahogy Bellana is írja!Az én fiam még "csak" 14 hónapos,teljesen átlagos súlyú és magasságú,de olyan erő van benne,hogy néha én sem hiszem el!És lehet,hogy az a konnektor tényleg nem látszott labilisnak,de egy ilyen jó erőben levő ugribugri igen is ki tudja rántani!

Viszont azzal is egyet értek,hogy minden balesetforrást nem lehet kivédeni...még a tetőcserepet sem.Egyszer az én fejemre majdnem ráesett egy kb 8-10 m magasból.Kb előttem egy lépéssel vágódott a földbe..KépKép
De azért kimegyek az utcára,legfeljebb nem a házak alatt megyek,hanem a járda másik szélén...hátha egy fa dől rám!KépKép
Egyébként meg jó,ha tudjuk,hogy ezek a kis csemeték nincsenek üvegből és néha csak úgy visszapattannak,mint ha mi sem történt volna.KépKép
Ha meg nem,akkor ezzel a tapasztalattal is gazdagodunk..meg ők is.És továbbra is bízunk a szerencsében,hogy ennél nagyobb bajuk ne essen!!!KépKépKép(ha már úgysem lehet mindent kivédeni)

Jamina

Oda se neki!Mi lesz majd,ha kétkerekűn tanul bicajozni????Én még emlékszem,mekkorákat estem a murvás úton otthon!KépKépFogakkal mi a helyzet?

Ildi

Az én fiam meg olyat csinált rendszeresen,hogy mászás közben(már régóta mászott) egyszer csak hanyatt esett...de meg ne kérdezd,hogyan csinálta!!!A mai napig nem tudom megfejteni,epdig nem egyszer láttam is!Egyszerűen olyan hirtelen történt mindig,hogy se kivédeni,se megelőzni nem tudtuk.Azóta leszokott róla,de volt néhány üvöltős napunkKép!

Anyapoc

 
 


Kedves Anyapoc, neked is köszönöm a támogatást! Kép
Mindenesetre kissé eltértünk az eredeti témától, ezért azt gondoltam nyitok 1 topicot ahová jó lenne ha megírnátok a nem várt balesetek és veszélyforrások történetét.
A topic címe: Váratlan balesetek amikre nem számítunk.

Sziasztok:
Bellana
 
 


Sziasztok!
Ma a bababörzén a párom kiment perecet venni és amikor visszajött elfehéredve mesélte,hogy egy pár hetes kisbaba felborult a babakocsival oldalra és kiesett a betonra.A babakocsin volt a bébihordozó,abban a baba!Szerencsére nem lett semmi baja.
 
 


Sziasztok!
En gyerekemet bekotom, mar szuletesetol kezdve. Autosuleset ralehetett kattintani a babakocsira, miutan azt kinotte hasznalta a babakocsit, amiben szinten be van kotve a mai napig, lassan 3 eves. Megnyugtatja, ha abban ul es bekotom, barmennyire is szaladna mindenfele.
Jo tanacs:
nalunk a szekrenyek, (tv allvany, fiokosszekrenyek) hozza vannak szogelve a falhoz, vagy a padlohoz. Fiam egy idoben mindig meg akarta maszni oket. Igy konnyen felborulhat.
A korhazban egy kislanyra radolt a tv allvany igy, eltorott a laba.
Csilla
 


Nálunk a suliban esett szekrény tetejéről TV egy gyerekre!!! (nem a mi osztályunkban) Brrr.
Ildi

Ildi
 
 


Jajjj, remélem, minden kicsi jobban van!!! Brrr. Az én Fiam 9 honaposan esett ki a babakocsijabol, pedig be volt csatolva az öv. Kimaszott belöle 1 pillanat alatt, amig mi az uzsonnat pakoltuk 1 padra. Nem lett semmi baja, de aznap éjjel nem aludtam...
Anyu megvigasztalt, én is kiestem a babakocsibol, hasonlo körülmények között (ez sokmindent megmagyaraz???KépKépKép) Az Uram pedig a szupppermarketttttban esett ki a bevasarlokocsibol... Na, az ö fejin ettöl lett 1 heg.
Nagyon vigyazzatok a Picikre, Lanyok!!! En mar ott tartok, ha beszijazatlan babat latok, vagy bevasarlokocsiban, akit otthagy par pillanatra a mamaja, hogy szolok... Van, aki igazat adKép, van aki elküld a francbaKép...
Vendég
 


Én jártam úgy, hogy jól bevásároltam, és hazafele menet épp egy pillantra engedtem el a babakocsit, és máris a térdemnél volt a "tolója", és ha nem vagyok elég gyors, akkor már hanyat is vágódott volna a kocsi. (a tolórészre akasztható háló volt megpakolva) Tehát ne csak a buszozásnál ügyeljünk erre, hanem az utcán tologatásnál is!!!

Titati
 
 


Sziasztok!

Mentünk ma a kisfiúval haza, akire vigyázok, Kisfiam pedig babakocsiban. Régi típusú busz, hátsó ajtónál álltunk, szálltunk volna le, háttal mentem a babakocsival, félig már lent voltunk, babakocsi eleje és a kisfiú még fenn, mikor a buszvezető gondolt egyet, becsukta az ajtókat és ELINDULT. Úgy, hogy mi félig kilógtunk a hátsó ajtón. Az utasok ordítozásának köszönhetően aztán mégis megállt és kinyitotta az ajtót. Hát nem tette zsebre, amit tőlem kapott!

Annamari
 
 


Annamari!

Főnökségénél bejelentetted??
Rémesek ezek, de megússzák, mert minden szerencsétlen anyuka örül, ha szabadul a szituból, semmi kedve visszaszállni és elmenni a végállomásra a főnökséghez. A sofőr meg persze nem fogja elmesélni a főnökének, és minden megy tovább. Legalább egy emilt kéne irni a bkvnak, főleg ha tudod a busz rendszámát, vagy egyéb infót, amiből beazonositható! (bár lehet, azt fogják válaszolni, mért nem mentél be a forgalmi ügyeletre jegyzőkönyvezni...)

Ildi

Ildi
 
 


jaj, Annamari, minket is pont így csukott oda a múltkor a 72-es troli! Nagyobbik gyerkőc fenn a buszon, kicsi a kocsiban a lépcsőn, én még lenn. Többször rácsukta az ajtót a kocsira, csengetett, indult! Aztán sikítozásomra megállt, valaki segített, fenn voltunk. Mivel a kicsi nagyon sírt, megállította a trolit. Végül kijelentette, hogy csak akkor megy tovább, ha jegyzőkönyvezőket hívunk, de mi időre mentünk orvoshoz, így még nekem kellett leszállnom! Annyira sokkos állapotba kerültem, hogy se a rendszámát nem jegyeztem meg, se a nevét nem kérdeztem. Persze rendesen ki is akadtam, pedig nyilván diplomatikusnak kellett volna maradnom. Annyira megijedtem, hogy alig merek trolira szállni, inkább autóval járok, kisebb stressz a dugóban vezetni, mint BKV-zni! Klára
 
 


Klára!
Szépen állunk, mondhatom! És akkor még fizessünk is a BKV-nak, nem is keveset! Kép
De legalább a sofőr vállalta, hogy jegyzőkönyvezőket hív. Ez is valami.
Kár, hogy nem tudtál ottmaradni a helyszínen Kép
de vajon miért ajánlotta fel? Talán mert tudta, hogy úgy se fogsz ottmaradni a gyerekekkel? Vagy mert, úgy gondolta, hogy ezzel meg tud enyhíteni Téged? Szerintem érdemes ezen elgondolkozni!
Még jó, hogy megúsztátok sérülés nélkül!

Titati
 
 


Titati, szerintem azért ajánlotta, mert nagyon ordibáltam, a többi utassal együtt. Vagy mert tudta, hogy úgysem lehet bizonyítani semmit, vagy? Klára
 
 


SZiaztok!
Velünk az utóbbi időben szinte hetente történt meg ilyen a 83-as trolin. A legdurvább az volt, amikor a férjemmel voltak, a nayg már leszállt, a párom a babakocsival meg fennt maradt, mert rácsukta az ajtót. Azután az ordításra újra megállt. A férjem megjegezet a számát és felhívta a BKV ügyfélszolgálatát és bejelentést tett. Kb. két hét múlva visszahívtak, hogy azonosították a sofőrt, és prémiummegvonással büntették. SAjnos én nem tudtam a következő 3 esetben megjegyeznia számot ill. nem vettema fáradtságot a telefonra, naygyon helytelenül.
Zsuzsa
 
 


Sziasztok!

Sajnos nem tudtam megjegyezni a rendszámot, mert a nagyobbik gyerkőc iszonyúan megijedt és alig tudtam megvigasztalni. Mindenesetre azon a buszon (99-es) eddig nagyon rossz élmények értek. Valamelyik nap futottam utána babakocsival, a busz megvárt, már emeltem a babakocsit és akkor vágta be az ajtót! Azért engedett fel mégis, mert látta egy fiatal pasi a megállóból és beállt a busz elé, nem engedte elindulni.
És a busz minden alkalommal úgy száguld, mintha kergetnék, nem merek rejta állva utazni. De ez már kicsit OFF-topik, bocsánat, csak nagyon mérges vagyok még mindig!

Annamari
 
 


Sziasztok!

Egy kérdés: szerintetek melyik irányba állítva a legstabilabb a babakocsi közlekedési eszközön? Hogy a legkevésbé veszélyes, egy esetleges nagyobb fékezésnél, vagy kanyarnál?
Egyszer úgy jártam, régi típusu buszon, aminél hátul van a babakocsi helye, hogy oldalirányban állítottam a kocsit, vagyis a gyerkős felém nézett. aztán jött egy kanyar, és mivel le volt fékezve a hátsó kerék, így röptében kaphattam el a babakocsit, hogy ne boruljon fel a tolókarja felé.
Ötleteket várok. (iagz nekem most nem aktuális, de foglalkoztat a probléma megoldása)

Múltkor hazafelé egy anyukától megkérdeztem, hogy segítek felszállni neki a babakocsival, és csak bólogatott, de nem mondta, hogy hol fogjam meg. Pedig esernyőre csukható kocsi volt, és ha ott fogta volna meg, ahol a legkézenfekvőbb, akkor lehet, hogy becsuktam volna a kicsit Kép Miért nem mondta, hogy hol lehet megfogni?
Egyszer Apukám be is csukott így egy gyerkőcöt, és az anyuka még fel is volt háborodva... Pedig ő csak segíteni szeretett volna. azóta mindig azt kérdezi, hogy hol foghatja meg Kép

Titati
 
 


Sziasztok!

Én menetirányra merőlegesen teszem a kocsit, plusz befékezem. Ezzel szerintem a gyorsulás-fékezés miatti kocsi-mozgásokat amennyire lehetséges kivédtem. A kanyaroknál értelemszerűen csaka babakocsi saját fékje fogja, plusz a lábam a kerék alattKép. mindenesetre elég rémes sofőrök vannak errefelé, volt már olyan, hogy egy középkorú hölgy esett volna el fékezésnél vagy kanyarban már nem tudom, mindenesetre kis hiján a babakocsiban landolt. És a kocsi megtartottaKép.

Ildi

Ildi
 
 


jó régen írtak ide de én azért leínám hogy én NEM kötöm be a kisfiam a kocsiba.a kapaszkodóra fellehet csatolni egy valamit(nem tom hogy hívják)és attól nem tud kicsúszni.ha bekötném akkor meg nemtudna felülni és jönne a balhé.meg a kapaszkodó is elég magas.most 8 hónapos a fiam 75 centi és ahogy felül éppen csak a feje van a kapaszkodó felett.tehát kiborulni sem tud és a kapaszkodótol felálni se sikerül neki. Kép Kép
ezeken a képeken talán érthetőbb lesz amit írtam.és az is hozzá tartozik hogy mindig látom mit csinál.tehát ha esetleg ki akarna mászni akkor látnám.

ÉS MÉG MIELŐTT FELELŐTNENNEK NÉZNÉTEK TISZTÁZZUK NEM VAGYOK AZ!!!CSAK ISMEREM A FIAM ÉS TUDOM HOGY MIRE KÉPES ÉS MIRE NEM.
 Pár hete pont a bekötés mentette meg a kislányomat egy nagy esésben. Siettünk, egyszer csak a kocsi első kerekei keresztben megálltak és beakadtak egy járdahibába. ( Be-Be-GO összecsukható kiskocsi). Mondanom sem kell, hogy azonnal majdnem átestem a kocsin. Pillanat volt az egész, de nem tudom, hogy hogyan volt annyi időm meg józaneszem, hogy két térdemmel összeszorítottam a hátsó részét és felborult ugyan a kocsi, de a babám nem sérült meg , éppen leraktam homlokával az aszfaltra. Még egy karc sem volt rajta vagy ütés. Még nem is sírt. A combom tiszta kék volt mindkét lábamon, de ez legkevésbé érdekelt.

Másik esetben meg egy ismerős 2 éves gyerek megtolta a babakocsit, ahol egy másik 6 hónapos baba volt és nem volt kikötve. Sajnos pont a terasz egyetlen lépcsőfokán történt. Kiesett, de riadalmon kívül nem történt baj.


Itthon meg egyszer szemetet dobtam ki a zárt folyósón, de a huzat úgy becsapta a bejárati ajtót, hogy nem tudtam kinyitni, 7 hónapos fiam meg bent volt a lakásban. Pedig direkt olyan zár volt, hogy kívül is lehetett kilinccsel kinyitni, pont az ilyen eset kikerülése érdekében. Csak hatalmas volt a huzat, hogy beletört a zár...Szerencsémre a kiságyban volt ( ez szabály volt számomra, ha csak erkélyre mentem, akkor is ágyában vagy járókában hagytam).
kb. 45 percbe került, hogy betörjük az ajtót. Rendesen megijedtem


Kép
Kép
Kép
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó