Új privát üzeneted érkezett!

Lányom 8 hónapos és idén nyáron lehet,hogy visszamegyek dolgozni.Mivel a szakmám fodrász nem tehetem meg,hogy évekig otthon maradjak (sajnos). Nem tudom mit tegyek babyszitterre bízzam vagy adjam bölcsibe.Szeretném ha megosztanátok személyes tapasztalatokat, babyszitterõl vagy bölcsirõl.Elõre is köszönöm.
Pintér Ramóna (ramÓ
 


Szia!
Az enyémek 2 év körül mentek bölcsibe, bár a második gyereknél vissza kellett mennem dolgozni, 11 hónapos korában. Apa sokat itthon volt vele, és délután én is, de volt egy állandó bébicsõsz, aki szinte naponta itt volt vele.A szívem szakadt meg. Nagyon nehéz kiválasztani azt az embert, aki helyettünk "tanítja" meg gyerekünket járni, beszélni ,egyedül enni stb.de ebben a korban talán jobb otthon, egy állandó normális emberrel, a saját környezetében, éppen elég neki, hogy nem te vagy vele.
Olyan ember kell szerintem, aki tényleg ismeri és szereti a gyerekeket, persze az egyik legfontosabb, hogy szimpatikus legyen a gyereknek is. Elõször bevonnám néhány órára, a napi tevékenységekbe, a gyerekörül, majd õ csinálná, és te volnál a külsõs. Aztán, ha tényleg mûködik a bizalom, akkor bíznám rá pár órát, egyedül.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Bocs, most látom a hibákat, inkább megyek aludni.Van egy bölcsis topic is itt, keress rá!
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 

 
 

Szia Ramóna!

Én már április óta dolgozom, akkor a lányom kilenc hónapos volt.
Nem akartam bölcsibe adni, mert szerintem ahhoz még túl pici volt, ráadásul a munkám is csak 4 órás volt, így megbeszéltük a párommal, hogy napközben -ha teheti- õ lesz vele, amikor pedig nem ér rá, akkor egy babysitter. Én találtam is egy nagyon jót, Bori imádja. Eleinte furcsa volt látni, hogy mennyire megszerette Annát, kicsit talán féltékeny is voltam, de ma már örülök neki. Olyan neki, mint egy második anya. Hozzáteszem, az látszik a gyerekemen, hogy engem soha, de soha senki nem tudna pótolni neki.
Bori most már 20 hónapos, még mindig nem bölcsis, és terveim szerint, ha tudom, hároméves koráig megoldom úgy az életünket, hogy ne is kelljen mennie. Láthatóan nem látja kárát annak, hogy néhanapján mással van, sõt, nagyon barátságos, és kiegyensúlyozott kislány. Nem sír, (na, jó, nagy ritkán), ha elmegyek dolgozni, és mindig annyira örül nekem, amikor hazajövök.

Hogy miért döntöttem a babysitter mellett? Elõször is, szerintem három éves kor alatt még nem eléggé szociálisak a gyerkõcök, nem sok profitálni valót találnak egy nagyobb társaságban. Aztán így csak vele foglalkozik egy ember, ráadásul abban a környezetben, amit már megszokott, és szeret. Mivel még pelusos és szopizik is, így sokkal nyugodtabb vagyok, hogy cserélve van a pelusa, és amint hazaérek hozzá, azonnal kaphat cicit, ha kér. A bölcsikrõl fõleg pelus ügyben elég sok negatívumot hallottam.
Anna ráadásul végzettségét illetõen is ért a gyerekekhez, meg alapból is, nagyon jó érzéke van hozzájuk. Rendszeresen mondókáznak, mesél Borinak, már ismeri minden rezdülését, tudja, mikor mit igényel a lányom, annak ellenére, hogy esetleg még nem tudja magát tökéletesen kifejezni. Tudom, hogyha sír, mert baja van, megvigasztalják, felveszik. Tudom, hogy akkor alhat, amikor álmos. Nekem ezek fontosak voltak.

Én azt javaslom neked, hogy egyelõre inkább dönts a bébisintér mellett, fõleg akkor, ha esetleg a papával kombinálva tudnak vigyázni a babádra. Jól körül kell nézni, lehet, hogy sokáig fogsz keresgélni, de biztos találsz majd egy olyan illetõt, aki neked is, és a lányodnak is megfelel. (Ráadásul, olykor kifejezetten sok dolgot lehet tõlük tanulni, mert kicsit kivülrõl látják a gyereket, vagy a gyerek és anya kapcsolatát, én az ilyen irányú véleményeit Annának mindig szívesen meghallgatom, lévén nagyon jól ismeri a gyereket és most már engem is.)
Ha teheted, egyelõre inkább csak 4 órában menj vissza, és fokozatosan állj vissza a teljes munkaidõre. És ha bármikor aggódnál, nyugodtan hazatelefonálhatsz, hogy hogy állnak a dolgok.

Sok szerencsét:

Dia
Dia
 


Kedves Dia!

Nagyon szépen köszönöm a tanácsodat.Gondolkodni fogok rajta
Nagyon szép neve van a kislányodnak.Sok boldogságot hozzá.
Pintér Ramóna (ramÓ
 


Kedves Ramóna!

Kisfiam, Levi 16 hónapos. Én 36 éves vagyok, nem kell mondanom, hogy állást találni nem egyszerû dolog "ilyen vénen", ráadásul a gyedem nagyon alacsony. Kaptam egy ajánlatot, így hát, elfogadtam. Levit most szoktatom a bölcsibe, és azt hiszem, nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert egyelõre úgy tûnik, nagyon jól érzi magát a gyerekek között. Ez a munkalehetõség ugyan most jött, de õsztõl biztos munkát kellett volna vállalnom, mert a gyes ugyebár éhenhalni is kevés.
Nyilván okosabb leszek pár hónap múlva, de mondom, Levi szereti nagyon a gyerkõcöket, és jó látni, ahogy a picurkák õt is szeretettel fogadják. Kép
Ha érdekel esetleg késõbb, majd beszámolok a továbbiakról, mi is érdeklõdéssel figyeljük az eseményeket. Kép
Remélem, én is segítettem vmit a döntésedben.
Eryc@
 


Kedves Eryc!

Köszönöm a válaszodat.Nagyon megköszönném,ha tájékoztatnál
a fejleményekrõl.Sokat segítenél vele.
Pintér Ramóna (ramÓ
 


Szaisztok!


8 éves tapasztalattal és referenciákkal, valamint óvodapedagógusi diplomával rendelkező bébiszitter vagyok.
Egy szimpatikus családot keresek, akiknek délutánonként (hétfő 16-, szerda 16-19,csütörtök 16-, miden második péntek 13-21) és hétvégeken egy megbizható, lelkiismeretes, és viidám bébiszitterre van szüksége hosszú távon. Nem csak vigyázok a gyermekekre, hanem játszva tanitom is őket!

1100,- Ft-os órabérrel dolgozom.
Esti, éjszakai gyermekfelügyelet 20-08 között 4500,- Ft alkalmankénti dij.

Pest környékén is vállalok gyermekfelügyeletet, de ilyen esetben a benzinköltség az óradijon felül fizetendő.
Saját autóval rendelkezem, amiben 2 db gyermekülés található, ha a gyermeket, gyermekeket szállitani kell.

Telefon: 06-30-811-44-54

Várom hivásukat, hivjanak bizalommal!
Kérem, csak azok jelentkezzenek, akik komolyan gondolják!
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó