Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Azért hozom létre ezt a topicot, mert tippeket szeretnék kérni Tõletek igazi falusi nyaralás megszervezésére. Két kicsi gyerekemmel+ férjemmel idén nyáron olyan nyaralást szeretnénk, ahol a gyerekek megismerkedhetnek az igazi falusi élettel, annak szépségeivel és a vele járó munkával is.
Nagyon sok helyen lehet falusi turizmus címszó alatt szállást foglalni, de ezek többnyire csak azt jelentik, hogy valahol vidéken kiveszel egy fizetõvendégszobát és kész. Én nem erre gondolok, hanem valami olyasmire, ahol a klasszikus régi vidéki élet részesévé lehetne válni kicsit. Pl. megnézni hogyan fejik a tehenet, hogyan köpülik a vajat, hogyan patkolják a lovat, milyen egy gémeskút, hogyan terelgeti a pulikutya a birkacsordát, hemperegni egy szénakazalban... stb. Városi gyerekeknek úgy gondolom, hogy ez nagy élmény lehetne, sõt valószínûleg én is nagyon élvezném.
Elõre is köszi a segítséget!
Sziasztok,
Vercsi

Várom a tippeket
 
 


Remélem, az alábbiak segítenek!
(Én is kacérkodtam a gondolattal egy idõben, de annyira megtetszett az ötlet, hogy végül vettünk a "világ végén" egy présházat, ez szuper!)
[url=http://www.extra.hu/mgeza/index.html" TARGET="_top]http://www.extra.hu/mgeza/index.html[/url]
[url=http://www.datanet.hu/ftur/index.html" TARGET="_top]http://www.datanet.hu/ftur/index.html[/url]
Üdv. Szofi Kép
Szofi
 


Szia Vercsi!
Igaz, hogy már régen kérdezted, de hátha még mindig várod az ötleteket.Én a Budai-hegységben, Tökön tudok egy falusi vendégházat, amit szívesen ajánlok. Kedves barátságos emberek vezetik, ahol többek között lehet: állatokat (lovak, birkák, kecskék, pulykák, galambok, libák, kacsák...)etetni, simogatni; Kocsikázni, lovagolni; gyümölcsöt szedni a kertben; kenyeret sütnia kerti kemencében, nyársalni; bográcsozni; házi kecske tejet ,sajtot kóstolni stb. Kukorékol a kakas, nyerít a ló, gágog a liba reggelenként. Napközben a cica az öledben dorombol, ha te is úgy akarod.
A környék múzeumait is látogathatod, parkolás zárt udvarban, és gyerekmegõrzés is van, ha esetleg meglátogatnátok pl. a helyi boros pincét.
Ha érdekel emailban elküldöm a címet és telefonszámot. (Lehet, hogy képet is tudok küldeni.)

bedotamas@axelero.hu

Szia! Prü
prü (prü)
 

 
 

Fú de jól hangzik. Gondoltam írok valami jó ötletet, de felülmúlhatatlanok vagytok. Ilyet nem tudtam volna... Kép
Mi a párommal és a nõvéremékkel idén megyünk Pécs környéki településre. Ha nem felejtem el, akkor leírom majd, hogy milyen volt.

Bori
 
 


Kedves Vercsi!

Most találtam ezt a topicot, és ha olvasod még, akkor szeretettel ajánlanám neked a mi baba- és gyermekbarát szálláshelyünket. Férjemmel egy piciny baranyai faluban, az Ormánság nevû néprajzi területen hoztunk létre egy 3 tájjellegû, de új építésû házból álló üdülõt. Tõlünk 5 perc sétára folyó patak partján birkanyáj legel, gulyával, vagy legelészõ kondával is találkozhatsz ("természetesen" gémeskút is van!). Az egész falu számomra az 50 vályogházával a nagymamánál töltött nyarak emlékét idézi, és most már számomra is természetes látvány, hogy az út mellett csacsi legel. A szomszéd faluba át lehet sétálnia szõvõnénihez, aki szívesen mesél. Területünkön is lesz bari, cicák, kutyus, pipik. Egy 140 éves parasztházban alakítottunk ki étkezõt, és a kocsiszínt a gyerekek részére átalakítottuk "virgonckodóvá". 2002. szeptember 1-jén nyitunk. A honlapunk most lett kész, ha gondolod, tekintsd meg: { [url=http://www.csiribiri.hu" TARGET="_top]http://www.csiribiri.hu[/url] }. Üdvözlettel: Kinga
 
 


Sziasztok csajok!

Hétfõn megyünk DABRONYBA nyaralni (Balaton-felvidék), egy családi gazdaságba, ahol azt ígérték, hogy a fiaim hordhatnak majd szénát, etethetik az állatokat, gondozhatják, stb. stb. Hát nagyon kíváncsi vagyok. Megígérem, hogy 20-a után leírom, milyen volt. DE ha véletlenül nem találnék ide vissza, akit érdekel a dolog, nyugodtan írjon mailt, válaszolok!

Cili

Ja, szia Bori!
Cili
 


Sziasztok!
Köszi a tippeket, de ahogy az már lenni szokott, az idei nyár nem úgy alakult, ahogyan azt elõre elképzeltük. No, ez nem panasz, mert azért volt nyaralás. Falusi turistáskodni talán majd jövõ nyáron fogunk, úgyhogy a javaslatokat elraktároztam késõbbi megvalósításra. Rendszeresen olvasgatok, és benézek ide is,úgyhogy további jó ötletek is jöhetnek. Csak írni mostanság ritkán van idõm.

Kinga!
Megnéztem a honlapotokat, nagyon klassz. Jó ötlet és tetszik, hogy így bele mertetek vágni a megvalósításba. Sok sikert!
Érdekelne, hogy az árak éjszakánként értendõek-e (/nap van írva), és hány személyesek a házak, illetve hogy a kisbabák és gyerekek hány éves kortól számítanak 1 személynek elhelyezés szempontjából.

Cili!
Sajnos nem fogtatok ki túl jó idõt, de remélem azért élvezitek a nyaralást. Izgatottan várom a beszámolót!

Köszi és sziasztok,
Vercsi
 
 


Kép Szia Cili! Kép
Kiváncsian várom a tapasztalataidat! Kép
(A játszószõnyeged rendesen ki van használva. Pont a járókánk mérete)
Mi majd szeptemberben megyünk falura. Majd én is leírom, hogy mit tapasztaltam...
 
 


Na, akkor jöjjön a dabronyi beszámoló. Tudni kell, hogy 6 és 4 évesek a fiaim, és a hetediken lakunk.

Megpróbálom röviden, de nem fog sikerülni... A nagyfiam az elsõ nap után mondta, hogy ez volt életem legszebb napja. Szóval. A falu utolsó háza, 2 szobát kaptunk, roppant kulturált körülmények között. A család teljesen családtagként kezelt minket. A kertben halastó (pecázni) és csónakázótó, kb. 80 cm mély, pancsolni is lehetett. Barátságos kutya (labrador). A háztól kb. 5 percre van a farm, kb. 20-25 tehénnel (bocik is vannak, most épp 3 hónaposak). És az Ági, õ a ló. A fiaim minden este 3-4 órát "dolgoztak", hordták a szalmát alomnak vasvillával, darálták a takarmányt, etették az állatokat, természetesen zömében kézbõl. Nem lehet röviden leírni, annyi minden munka van ott. És komolyból dolgoztak, nem csak szórakoztak! A nap fénypontja persze a fejés, 3 állású fejõgép, szivattyúk, óriási tejhûtõ, vérprofi minden. És este jön a tejeskocsi, elviszi a mindennapi 250-300 lityi tejecskét. Dudál, integet, tiszta élvezet egy ilyen korú gyereknek (na meg nekünk is!...) Térdig tocsogtunk eleinte a sárban, késõbb már csak a tehénszarban, de erre való a gumicsizma, nem? Meg az esõköpeny (na meg az akkor is hasznos, ha fejés közben jut eszébe az illetõ tehénnek sz..ni egyet...)
Azt mondanom se kell, hogy "bocitejet" ittunk, meg a belõle származó tejtermékeket ettük.
Emellett persze rengeteget kirándultunk, voltunk egy igazi (kialudt) vulkán kráterében (Sághegy), hoztunk haza bazaltot. Meg az összes környezõ helyet megnéztük.
Komolyan mondom lányok, ez egy olyan hely, ahová minden gyereket el kéne vinni!!! Ha valakit érdekel, privát szívesen megadom a család elérhetõségét (van internet is), még összel is lehet menni, annyira jó, hogy nem szabad kihagyni. Arról már nem is beszélek, hogy rengeteg ismerettel gyarapodtak a gyerekeim, amit ugye a lakótelepen nem tudok nekik nyújtani.
Még rengeteget tudnék írni, de legyen elég egyelõre ennyi.

Sziasztok! Cili
Cili
 


Kedves Vercsi!

Elõször is nagyon örülök, hogy tetszik a honlapunk, köszönöm a jókívánságokat!
Elnézést, a késedelmes reagálásért, de most tényleg igyekszem mindenre kielégítõen válaszolni!
Tehát:az árak a nálunk töltött vendégéjszakánként értendõek. A házak hat személyesek. Két hálószobával rendelkeznek és 3-3 ágy kényelmesen elfér mind a két szobában. 4 fõig (akár gyermek, akár felnõtt) az adott alapár érvényes, és utána csak a plusz ötödik, illetve hatodik személyért szükséges fizetni. Ahogy az ártáblázat is mutatja a honlapon, ha az "plusz" személy kisgyermek (3 éves korig), akkor fele annyit, mint egyébként.
Bármely további kérdésedre készséggel válaszolok, és ígérem, elõbb, mint most.
Most hétvégén nyitunk, tele vagyok izgalommal!

Üdv:
Kinga
 
 


Kinga! Én is elámultam az oldalatokon. Kedvem is lenne menni, de erre a nyárra már befizettünk máshova. Mi Regenyére fogunk menni, ami szintén Pécs alatt van, úgyhogy majd valószínûleg beugrunk hozzátok is körülnézni. Kép Most szombaton utazunk és egy hetet töltünk a környéken.
 
 


Kedves Bori!

Köszönöm a kedves szavakat. Most olvastam fel a férjemnek írásod, azóta mosolyog :-)). Azt mondja, ezek azok a pillanatok, amiért úgy gondolja, megérte. Szóval szép estét szereztél nekünk.
Várunk Benneteket szeretettel! Kérlek, hogy telefonálj ránk mielõtt jönnétek (honlapon megvan minden számunk), mert bár a hivatalos megnyitó elseje, az elsõ vendégek, csak 7-én jönnek, így lehet, hogy épp nem tartózkodnánk "otthon" (a Csiribiriben), ha nem értesülünk érkezésetekrõl. Nagyon szívesen megmutatunk mindent, csak gyertek! Üdv:

Kinga
 
 


Kinga! Írtam nektek mailt, de nem jött válasz. Nem tudom, hogy egyáltalán megkaptátok-e. Elküldeném a nálatok készült fotókat. De csak ha igényt tartotok rájuk.
Remélem nálatok minden rendben és szépültök! Puszi!
 
 


Sziasztok!!

Nem ír senki?? nagyon izgat a téma, kerestem is rá a neten, de sajnos úgy néz ki a legtöbbet nem tudjuk megfizetni....Kép 8.000,-Ft / nap alatt szinte nincs szállásKép nekem bármilyen picur falu megtenné.........csak pár elvárásom van:
1.) jó levegõ
2.) sok háziállat
3.) esetleg tücsökciripelés
4.) minél kissebb csöndesebb falu
5.) kedves háziak

Puszi: Nagyon várom a leveleketKép

Kata
LadányiKata (ladán
 


Senki???Kép

KataKép
LadányiKata (ladán
 


Kata!

Én húsvétra kerestem szállást, és találtam is!
Noszvajra megyünk egy családiháznál külön tetõteres apartmanba ahol alul egy szoba fürdõvel és fölül egy szoba fürdõvel, étkezõ, konyha és nagyon izléses szép./látam képeket/.Két család megy és egy éjszaka 12000 Ft, így elosztva nem olyan rossz az ár, persze ez egy családnak húzos.Hogy milyen lesz azt csak húsvét után tudom elmesélniKép.
Becsi
becsi
Iklad
 
 


Becsi!!!


Köszi, nagyon várom az infót, akár magánban isKép
ladanyikata@freemail.hu

Állatok is vannak, meg hasonló?

Az alsó lakón akkor átjár a felsõ????
Mert a tetõtér szimpibb, de a Peti + lépcsõ.....háttt....Kép

Puszi, köszi: Kata
LadányiKata (ladán
 


Szia!

Most csak ide gyorsan:Ezt direkt úgy kerestük hogy a két család együtt legyen de még se zavarjuk egymást, de ha Ti egyedül mennétek arra nem biztos hogy jó, de én sokat találtam a travelport.hu-n , nézegetted már?
Ha egyedül mennénk mi is olyamit keresnénk mint Ti.
Olvastam itt a társalgóban , hogy valaki volt ilyen állatokkal teli helyen ahol még dolgozgatni is lehetett.Biztos szuper!
A 8000-et Te mire írtad, mert én a miénknél olcsóbbat nem nagyon találtam, és ez lebontva 1700 körül van egy éjszaka, szerintem az nem olyan rossz /persze ingyen szívesebben mennékKép?
Becsi
becsi
Iklad
 
 


Becsi!

8000/2 fõ/napKép + 1500/nap a Peti

Megnézem máris a travelport-ot!!!!

Köszi: Puszi: Kata
LadányiKata (ladán
 


Becsi!

Most nézem Noszvajon a Kemencésházat. az is nagyon jól hangzikKép
LadányiKata
 


Kata!

Mi a Vasas portára megyünk, nézd meg szerintem tök jó!
a Kemencés mondjuk más stílus, de ha ilyet kerestek akkor lehet hogy megtaláltadKép
Van Noszvajon egy szép barokk kastéy, közel Eger, Mezõkövesd, Bogács, nálunk nem utolsó szempont hogy lehet horgászni.
Te nyárra keresel?

Becsi
becsi
Iklad
 
 


Becsi!

Na, megtaláltuk az IGAZIt (remélem). Anna néni vendégháza. Majd nézd meg. Húsvétra megyünk kipróbálni, aztán ha jó nyárra. Itt is lehet horgászni, itt a Tisza-tó. Ezért nyáron is jó lenne. Elég olcsó is 5000/éj hármunknak, a reggeli 350 ft. Ha bejön, akkor csak úgy egy-egy hétvégére is elmegyünk, ha már nagyon bezárva érzem magam. Idézek egy picit a bemutatkozásukból, amiért szimpatikus:A szomszédban lakik édesanyám, Anna néni, aki szívében õrzi a falusi vendégszeretetet. Kezei közül csodálatos ízû túrósbukta, mákos kalács, tepertõs pogácsa kerül a vendégek asztalára. Az udvarán Pityu pulyka, Cirmos cica, Bundás kutya, és népes csapata, illetve egyéb háziállatok várják a gyerekeket.

Jöjjön, és válassza pihenése helyéül egy több, mint 125 éve épült parasztházat, ahol a berendezések az Ön kényelmét szolgálják, és édesanyám vendégszeretete sok-sok embernek adott maradandó lelki élményt.

Õszinte szívvel és szeretette várva Önt és hozzátartozóit:

Halász Ildikó, Halász Károlyné Anna néni, és Halász Károly


Na, ezért szimpi. Húsvét után mesélek.

Mindjárt megnézem, ti hová mentekKép
Nagyon köszönöm az infót, nélküled nem találtam volna ideKépKépKép

puszi, és hála: Kata
LadányiKata (ladán
 


Szia Kata!

Örülök, hogy találtatok és segíthettemKép, majd várom a beszámolót!
Nekünk azért nem fekszik ez a falusi parasztház, mertanyósom és a nagyszülõk is ilyenben laknak, elég sürün élvezhetjük elõnyeit, hátrányait /kinti wc, lavorba fürdés stb/.Persze amit választottatok sokkal jobb!
A húsvét különösen nagy élmény lesz ott!
Én már kezdek nézelõdni nyárra!

Szia:Becsi
becsi
Iklad
 
 


Szia Becsi!

Igen, amit mi választottunk, öszkomfortosKép nagyon örülök neki. Húsvét április végére esik, akkor talán már "pulóveres" idõ lesz, nem kell ez a sok cucc remélem. A kölök is jobban tud szaladgálni, mint anorákbanKép

Puszi, köszi: Kata
LadányiKata (ladán
 


Kata!

Én is próbáltam küldeni tájékoztatót, képeket is. Ma újra elküldöm. Ha nem megy át küldj pár sort, ha még érdekel.

Prü
prü (prü)
 


Köszi Prü, megkaptamKépKép

Kata
LadányiKata (ladán
 


Sziasztok !

Itt is vannak jó szálláshelyek :

[url=http://www.extra.hu/ftur/" TARGET="_top]http://www.extra.hu/ftur/[/url]

Remélem tudtam kicsit segíteni !

Sziasztok

Szilvy
Szilvy
 


De itt is sok minden található :

[url=http://www.utazas.lap.hu" TARGET="_top]http://www.utazas.lap.hu[/url]

Szilvy
Szilvy
 


Még egy link :

[url=http://maganszallas.lap.hu/" TARGET="_top]http://maganszallas.lap.hu/[/url]

Szilvy
Szilvy
 


Sziasztok!

Mi három éve már mindig ugyanoda megyünk vissza, annyira meg vagyunk elégedve.
Ez Magyarhertelend, az Orfûi tótól kb. 10 km-re.
A házak egy olyan utcában találhatók, amelyek szomszédságában már az erdö található. Rendkívül csendes, háziállatok itt nincsenek, viszont tücsökciripelés az dögivel. Általában a család lakik a felsö szinten és az alsót kiadják. Teljesen komfortos családi házak ezek.
Egy felnött egy éjszakára 1700-1800 Ft-ot fizet (ahol mikró is van, ott a drágább), gyermekek után minden háznál más és más a megállapodott összeg. Általában 14 év alatt fele ár.
A környék gyönyörû, a falu saját termálfürdöje kb. 10 perces sétával elérhetö, a közelben lovaglási lehetöség, az Orfûi tó és cseppköbarlang is van nem messze.
Ha érdekel vkit, megadom a falusi túrista iroda számát. Idén augusztusban is ide megyünk.

Sziasztok, Evey
 
 


Sziasztok !

Holnap indulunk Poroszlóra a Tisza-tóhoz, mesélek majd.

Kata
LadányiKata (ladán
 


HááátttKép Várok még ajánlatokat, ha tudtok....

Kata
LadányiKata (ladán
 


Szia Kata!

Figyeltem beszámolsz-e a húsvétról, én lusta voltam kezdeniKép
Most olvastam a másik topicban, hogy nem jött beKép
Mi jól éreztük magunkat Noszvajon, a szállás szuper volt, a háziaktól puszival váltunk el.A húsvéti programok a faluházban jók voltak, a másik 2 nap kirándultunk, szép hely.
Talán megyünk még.
Mi egyedül a barátainkban csalódtunk, és utána 2 hétig szenvedtünk, mert a srác tök betegen jött és végig fertõzõdtünkKép

Becsi
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok!

Ide is leírom a falusi nyaralásunkat! Hiperszuper volt!:

Mi Holládon voltunk, icipici gyönyörű falu Somogyban. Erdő közepén egy völgyben fekszik..
Úgy találtam, hogy anyut kérdeztem, mennénk a gyerekkel nyaralni, olyat szertnék, mint az én gyerekkoromban: tücsökciripelés, háziállatok, házi koszt, este etetést, reggel kihajtják a teheneket.....
Anyu mondja: Ő dolgozott ott földmérőként 2 hetet, gyönyörű hely. Mondom, de hát 200 lelkes település, tuti nem foglalkoznak szobakiadással, hogy keressek rá? Azt mondja: Hívd fel a polgármesteri hivatalt. Felhívtam, a takarítónő vette fel, ami egy kis faluban nem olyan alja munka. Mondja, Ő hordja ki az ebédet is (mind a 6 családnak,) körbekérdez.
Este hívtam vissza, addigra eszébe jutott, hülye lenne a boltot másnak átpasszolni. Mondta (nagy mentegetőzve) hát, Ők nem valami gazdagok, de rendesek, hát ha 10.000 Ft-ért megfelel hármunknak három napra a szállás.....
Hát nekiindultunk, nem tudva mi vár ránk.
Nagyon szép nagy tisztaszobát kaptunk, teljesen átlagos vidéki berendezéssel, plussz kisággyal. Levágott két csirkét a fogadásunkra, kirántotta. Másnap tojásos-kolbászos-hagymás rántotta a reggeli, vacsora nagyon nagyon nagyon finom bableves csülökkel, túrós mácsik (kézzel gyúrt, szaggatott tészta) volt. Másnap és harmadnap hasonló laktató reggeli, majd aprólék leves, házi tejből altatott aludtejes prósza (recetet a nevem alatt a "Gyors ételek hétköznap amikor a gyerek a lábad alatt..." topicban találjátok) volt. A kajáért hármunknak a három napra 2000 ft-ot akart kérni, és azt is úgy érezte, sok. Mi ötöt adtunk. Volt kiskacsa, kiskutya, tehén, kecske, jó levegő...
VAn a közelben egy idén átadott szupi strand. Rossz idő esetén a belső részben lehet lenni, de az is hatalmas igazi aqua park. Óriáscsúszdával, babapihenő szobával (aminek teljesen üveg minden oldala látod a család többi tagját, szuper. Balcsi, Zalakaros kb 20 km-re.
Szóval nagyon jó volt. Peti nagyon nagyon élvezte. Reggel, ahogy felébredtünk, rohant a kacsákhoz, a kiskutyákhoz, a háziak teljesen családtagként bántak velünk. Nagyon nagyon jó volt, tényleg "nagymamánál töltött nyarak" szinten mentKép

Bővebb infót írok e-mailben, akit érdekel
Ladanyikata@freemail.hu

Kata
LadányiKata
 


Kata! Légyszi mesélj az Anna néni vendégházában töltött húsvétról!
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

cron