Új privát üzeneted érkezett!

Szia Liesel!

Igen, általában minden állatkereskedésben megtalálható,
ha az elsõ helyen nem találsz, másodszor már biztos...
egyébként ne zavarjon, ha azt mondják, hogy kutyáknak is ilyet vesznek!

elég univerzális és praktikus eszköz, én kb. 1200 Ft-ért
vettem./ Gyõrben /

Sheila

Kép
Kép
Kép
Sheila
 
 


Sheila! Köszönöm, megyek beszerzek egyet. Kép
Liesel
Liesel
 


Liesel!

Örülök, ha tudtam segíteni!

Üdv,
Sheila
Sheila
 

 
 

Szia, Liesel!
A mi macskánk is gyermekáldás elé néz, de mi csak ajánlgatjuk neki a spájzot. Legutóbb -teljesen hihetetlen, de így volt- felmászott a nagyfiam ölébe,aki valami rajzfilmet nézett, és egyszercsak azt hallom, hogy Marci valami nagyon szerencsétlen hangon azt kérdezi: -Mi ez???
Hát az elsõ kiscica volt...
Aztán persze átraktuk az erre a célra berendezett kosárba, és persze az én gyerekeim is nagyon felvillanyozódtak, csak Bálint volt csalódott, mivel õ már túl volt a bárányhimlõn, és iskolában volt az események idején.
Talán idén több szerencséje lesz...
Vera
 
 


Sziasztok Állatbarátok!
Örömmel látom, hogy nem vagyok egyedül baba és állatszeretet ügyében. Nekem három Colliem van, az egyik 13 éves fiú, a másik kettõ lány,az egyik 12, a másik 2 éves. Nekem is sokan mondták,
hogy "nem lesz ez így jó, mi lesz a két picivel, amikor megszületnek ?". Megszülettek. Nem történt semmi. Most lesznek
két hónaposak. A két csajszi borzasztóan érdeklõdik utánuk, fõként az öreglány - neki már volt kölyke. Ahányszor kihozom õket a babaszobából meg kell nekik mutatni, hogy még mindig az a két emberpalánta van, nem cseréltem el õket. Leltárba vették,
rendben. Egy alkalommal nyitva felejtettem a szobaajtot, pótlásért jöttem ki. A két gyerek az ágyra letéve sírt. A két leányzó a két gyerek mellé tette a fejét, az egyik az egyik mellé, a másik a másik mellé. Talán az egyenletes szuszogás és a nyugottságuk tette, a két pici abbahagyta a sírást.
Szóval én azt mondom minden hitetlenkedõnek és "állat ne legyen a gyerek közelébe" embernek, hogy ha úgy nevelõdik az a jószág mint egy igazi családtag és nincs mindenbõl kirekesztve amikor a pici megszületik, akkor nem fordulhat elõ semmi baj. Az allergiákra ugyanez érvényes. Szerintem nem szabad agyon sterilizálni mindent. Mi ellen tanuljon meg védekezni az a pici szervezet, ha mindent tudatosan kiirtunk.
 
 


15 éves lányom van.Mióta megszületett, hadakozok a környezetemmel. (Akkor még az volt a divat, hogy nem szabad sokáig szoptatni, nem "fejlõdik" (hizik) stb.)
Meg kell értetni a környezetünkkel hogy felnõttünk.
Az állatokról és az emberekrõl. Amig otthon van nincs semmi baja, pedig sok cicánk és kutyánk van. Õ az iskolára allergiás (miért kell a gyerekeknek többet tanulni, mint a felnõtteknek dolgozni? Miért olyan vacakok a könyvek, hogy nem tud önállóan tanulni az a gyerek sem, aki tud értelmesen olvasni? És nagyon allergiás a butaságra, különösen ha hatalommal párosul.
Az állatok okosabbak mint némelyik ember.
Elnézést kérek tõletek de nagyon el vagyok keseredve!!
névtelen
 


Ugyan, nem kell elnézést kérned. Azért van ez a lehetõség, hogy megoszthasd másokkal amit akarsz. Hátha tud valaki segiteni. Hova jár a lányod?

zsunya

 
 


Sziasztok!
Sok emberrel vitatkoztam, mielõtt megszületett a kislányom, az állataimmal kapcsolatban!
Sokan azzal jöttek, hogy toxoplazmózis (mivel gyermekkorom óta van cicám, már rég túljutottam rajta)allergia, kikaparja a macska a szemét, megöli a kutya és egyéb nyalánkságok.
Nos én eddig is nagy állatbarát voltam és hajthatatlan!
Nem fogom az állataimat kidobni, csak azért, mert gyermekem lesz! Vidéken, hogy nõnek fel a gyerekek? Nem is allergiásak semmire!
Nos döntésem helyessége beigazolódott.
Kislányom 9 hónapos, 2 macska, 2 kutya, 1 nyúl társaságában él. Nem allergiás, imádja az állatokat. Hangosan nevetgél, ha látja a cicákat, kutyákat mozogni.
Belekap a cicák bundájába, azok nem veszik rossznéven.
Persze ilyenkor megnézem, hogy szõr ne maradjon a kezén.
Épp most olvastam, hogy kisérletet tettek 500 gyerekkel, akik állatok között nõttek fel és olyanokkal akik csecsõkorukban nem érintkeztek állatokkal.
Azoknál a gyerekeknél, akik pici koruk óta állatokkal érintkezve nõttek fel, nem fordult elõ allergia!
Védõnõm, egy régi kedves, öreg doktorbácsija mondása szerint:
" A gyereknek 1 éves koráig 1 kg piszkot kéne megennie"
Nos ezt nem kell szószerint venni, csak nem kell oxigénsátorban tartani, hogy az immunrendszere normálisan fejlõdjön.Kép
Na, most lehet megkövezni..Kép
 
 


Sziasztok!
Jó régen nem járt itt senki! Én is csak végső kétségbe esésemben írok ide, hátha elolvassa valaki, aki egy kutyusra vágyik!
Barátaim 2 hónap múlva külföldre költöznek. A 2 kutyát nem tudják vinni. Az egyiknek már van gazdija, mert fajtatiszta. A másik egy 4 és fél éves boxer keverék, ivartalanított lány kutyus. Nagyon kedves, barátságos, szófogadó. Kertben tartották eddig, de télen jobb lenne ha a lakásba is bemehetne, mivel rövid szőre van. Nagyon jó társ, családtag lenne ez a kutyus. Nagyobb gyerek mellé ajánlom, mivel nagyon nagy testű. Minden oltása megvan, ingyen odaadják. Egyetlen hibája van, a cicákat nem bírja.
Aki befogadná, kérem telefonon jelentkezzen, mert sajnos nem tudok gyakran netezni. 352-5743.
Üdv.
Andi
 
 


Andi!
Csak annyival tudok segíteni, hogy felteszem a kérésedet más lapokra is!
Remélem sikerül a kutyusnak jó gazdát szerezni!
Üdv.
Ilusta
 
 


Sziasztok!
Olyan jó érzés volt rátalálni erre a helyre, és megbizonyosodni arról, hogy nem én vagyok teljesen hülye. 10 hónapos a lányom ,egy pest melletti faluban lakunk jelenleg. Én alföldi vagyok, kicsi gyerekkorom óta van macskám, kutyám. Kertes társasházban lakunk, az előző szomszédunk a kutyánkra volt bepöccenve. Kezdetben ajnározta, etette, majd várandós lett a csajszi és utánna kitalálta hogy az én kutyám egy fenevad. Ja és zavarta faluhelyen a kutyaugatás.
Jött egy új szomszéd, akiről kiderült, hogy retteg a macskáktól, mondván rengeteg betegséget terjesztenek. Iker babái vannak, és tisztaság mániás. Nekünk 2 cicánk van, a lányom imádja őket, a kutyát szintén. A sír, akkor a kutya rohan és meg akarja vígasztalni. Már látom, hogy az ikrek, habár egyidősek a lányommal, sokat nem fognak barátkozni vele, hiszen mi az anyuka szerint potenciális fertőzés forrás vagyunk.
De örülök, hogy van aki úgy gondolkozik mint én.
Moxi
 
 


Kép
 
 


Kép
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: