Új privát üzeneted érkezett!

Helló Bea!

Akkor várom a napirendet.

Üdv

Babsy
Babsy
 


Kedves Babsy!

Nem is tudom, hogy jó ötlet-e "átprogramozni" a lurkót. Nagyon örülök, hogy egyáltalán beállt bizonyos időpontokra. A történet sajnos hosszú:(
4 hónapos koráig tudtam cak kizárólagosan szoptatni, akkor hirtelen ment el a tejem. Mivel előtte is kevés volt, a gyerek megszokta, hgoy kb 1,5-2 óránként evett (ritka volt, hogy 3 órát kibirt volna), de akkor is csak keveset. Gondolom, hogy a hasa jóformán sosem volt tele. Igy, függetlenül attól, hogy utána már a cumisüvegben megfelelő mennyiségű tejci állt rendelkezésre, nem tudott egyszerre sokat enni. Röviden: idő kellett neki, mire a pocija kitágult... Ezzel csak azt akarom mondani, hogy szegény nem tudott sosem beállni bizonyos időpontokra, mert állandóan éhes volt:((( Mostanra alakult ki (nincs 1 hónapja) ez, és akármit csinálok, ezekben az időpontokban enni akar, még akkor is, ha pl 7 után még 9-kor is adok neki enni reggel, marad a 1/2 11. Szóval nem tudom jó ötlet-e nagyon megbolygatni az ő napirendjét. De jelentem, ma kibirtam 1/2 11-ig, együtt reggeliztünk:))) (Igazság szerint nem nagyon izgatta fel a dolog...)
Azt hogy értetted, hogy fura az 5x-i etetés? Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy 5-nél kevesebbszer ne adjak neki, de a könyvekben is mindenhol ezt irják! Vagy szerinted többször kéne adnom?
Reggel 7 és este 8 = tápszer.
10-fél 11 = babapiskóta, túró, gyümölcs, sajt, zabpehely keveréke (mikor melyik és mennyi)
14.00 = szinte bármilyen főzelék+ hús vagy sajt
17.00-17.30 = túró, tejpép, hús gyümölccsel (mikor melyik)
És még egy adalék: mostanában éjjel 2-kor is eszik 100 ml-t! (Bocs, de ez egy kis falánk lady:))) Tudod, nálunk nagy probléma, hogy mi magunk sem vagyunk evés terén túl következetesek. Akkor eszünk, ha éhesek vagyunk:), és nem amikor pl dél van. Például vasárnap, amikor együtt vagyunk, akkor is kb 10-kor reggelizünk és 3 körül ebédelünk, és persze többször is vacsizunk... Szóval azt hiszem ez egy reménytelen család:) Nem csodálkoznék, ha itt és most feladnád:) Köszi mindent, Bea
Bea
 


Kedves Bea!

Hát tényleg nem vagytok egyszerű szerkentyűk!
Igazából nem a gyerek a reménytelen. :))
Nos én elgondolkodtam tegnap ezen az egészen és arra jutottam, hogy már nem tudom honnan vettem a bátorságot így beletúrni mások életébe.
Én igazából csak Téged sajnáltalak meg, mert így elég strapás lehet a nap.
Nekem az vált be, hogy egy fél 12-déli ebédhez, és egy 7 körüli utolsó etetéshez igazítottam a napot. Ez ugyanis meghatározta a lefekvést(8 körül) és ennek kapcsán az ébredés( 6 körül ) is beállt.Ehhez pedig már gyerekjáték volt az uzsonnát alakítani.
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy én 14 hónapig szoptattam, 8 hónaposan még kétszer, néha háromszor. Reggel meg este biztosan. És sok tejem volt.
Szóval nincs két egyforma történet.
Mindenesetre azt hiszem, hogy nekünk az is segített, hogy a totális rendszertelenségből - akár napirend akár étkezés szempontjából - teljesen decens polgárokká váltunk a gyereknek köszönhetően. Reggeli-ebéd-vacsora ( időben! ) és villanyoltás "rendes időben".
Nos, valamit valamiért.
Azért fel a fejjel! Innen szép nyerni!

Szia
Babsy
Babsy
 

 
 

Kedves Babsy!

Dorcsi egyenlőre nem hagyja magát irányítani evés terén, de biztosan ennek is eljön majd az ideje. És talán a szülők is megjavulnak idővel:))) Azért lehet (de ezt csak igy magunk között:), mert nem akarom elkapkodni a kijelentést), hogy hamarosan én is rákényszerülök némi változtatásra, mert mindenkinek külön időpontban készítgetni is csak egy bizonyos pontig lehet bírni. Úgyhogy lehet, hogy kényszerűségből kell megregulázni az egész családot:) Most még nem annyira strapás a dolog. Én örültem, hogy megpróbáltál segíteni és egyáltalán nem éreztem, hogy beletúrnál az életünkbe. Még egyszer csak megköszönni tudom a próbálkozást. Üdv, Bea
Bea
 


Szia Bea!

Hát köszi a megértést. Azért ha esténként van mégis egy kis időd, gyere kikapcsolni a chat-re!
Jó kis csapat gyűlt össze ott, sok tapasztalattal ( 3 gyerek ) bíró anyukákból és apukákból(!), nekik is biztos van egy-két ötletük.
Gyere, várunk!

Szia
Babsy
Babsy
 


Kedves Babsy!

Bocsánat a hosszú hallgatásért, de Dorcsi egyik pelenkázás alkalmával jól megrázta a ráadandó pelust, amivel sikerült kivernie a szememet. Már kezdek vele normálisan látni, de az összes hozzászólást még nem tudom átnézni.
Azért használt ám a próbálkozásod, többször ettünk már együtt:) Amikor csak én eszem, akkor is adok a kezébe egy kis kalácsot vagy babapiskótát, mert kinézi a hamit a számból. Így talán egy ideig elleszünk, aztán meg majd kialakul. Esténként párom ráül a netre, így nem tartom valószínűnek, hogy este hozzájutnék a géphez:( De azért majd próbálkozom, jó lenne egy kicsit csevegni veletek.... Bea
Bea
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó