Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni tőletek, hogy ti mikor mennyire öltöztetitek fel csemetéiteket?
Pl.,hogy most ebben a 10 fok körüli időben a közepes vastagságú nadrág alá adtok-e harisnyanadrágot. Elég-e ilyenkor egy plüss sapka? Az overált,kesztyüt kb. milyen hömérsékletnél használjátok?
Persze gondolom lényeges, hogy a baba már jár avagy a babakocsiban üldögél,fekszik.

Üdvözlettel:Sissy
Sissy
 


Szia Sissy,
a túlöltöztetéssel is nagyon kell vigyázni. Nem tudom mennyi idős a gyereked, de én, amikor még kisbaba volt, általában mindig egy réteggel többet adtam rá, mint magamra, és ha csak feküdt a babakocsiban, azért mindig volt nálam egy extra takaró. Amióta jár és szaladgál, általában magamhoz viszonyítok, de ha nem tud még beszélni, nézd meg a nyakát, ha meg van izzadva, akkor túl van öltöztetve. De ez pl. attól is függhet, kire ütött a gyerek. Én nem vagyok fázós, a férjem igen, a kicsi rám ütött, tehát nyugodtan tudok magamhoz viszonyítani. Hát ennyit egyszerre. Andi
andi
 


Sziasztok lányok, az öltöztetés mindig attól függ mennyi idős a baba. Ha egész pici, (ezt jól írta Andi, egy orvsonál is olvastam), mindig eggyel több réteg kell rá, mint amit a felnőtt felvesz.
Viszont egy barátnőm mondta, és én is tapasztaltam - ha a nyaka a lurkónak hátul, tarkó alatt nyirkos, az jelentheti azt is, hogy fázik! Persze azért az ember meg tudja, különböztetni, hogy most akkor fázik-e vagy melege van...
No és persze attól is függ az öltöztetés, hogy a lurkó melletted bandukol avagy még babakocsiban szunyókál...
üdv
Zsóka
Zsóka
 

 
 

Kedves Andi és Zsóka!

Köszi a tapasztalataitokat. Elnézést, de a babám korát nem írtam. Bogi baba 5 és fél hónapos. Mivel nyár elején született könyebb dolgom volt eddig, mert meleg volt. Próbáltam én is magamhoz viszonyítani és csak minimálisan volt rajta több ruha,mert én kicsit fázós vagyok.Viszont az anyósom még a legnagyobb melegben is halálra szekíroz, hogy adjak még rá valamit.Most viszont már teljesen elbizonytalanodtam, hogy mikor még az overál "sok", akkor mennyire öltöztessem fel. Én is szoktam a nyakacskájánál figyelni, hogy ne izzadjon.Az anyósom szerint viszont fázik a baba, mert hideg a keze.Nekem is legtöbször hideg a kezem és a lábam is.

Üdv.:Sissy
Sissy
 


Kedves Sissy!
Olvastam is, sokgyermekes barátnőmtől hallottam is és tapasztalom is, szóval mondd meg az anyósodnak:
HA A GYEREKNEK HIDEG A KEZE, NEM JELETNI AZ, HOGY FÁZIK!! (Persze ha fázik, attól még lehet hideg a keze...) Ez így ellentmondásnak tűnik.
Különben jó módszer (nálam bevált): vigyél magatokkal mindig egy plusz takarót, vagy kabátkát stb. a gyerkőcnek. Hidd el, belefogsz jönni, meg tudod majd állapítani, hogy mikor kell rá több, mikor kevesebb ruha (és igen, az embernek nyárom könnyű dolga van...). Hálistennek a kicsiknek nagyon jó a hőháztartásuk, viszonylag nehezen fáznak meg. Most így a második gyerkőcnél is néha túlöltöztetem, néha meg alul, azt hiszem.
Majd belejövünk !
üdv
Zsóka
Zsóka
 


Szia Zsóka!
Köszi.Köszi.
Mire felnő majd biztos belejövök és akkor majd mondhatom neki, hogy mit adjon az unokámra.:)
Üdv.:Sissy
Sissy
 


A gyerekeim nem veszik fel a harisnyát. Pedig ilyen hidegben szükség lenne rá, nehogy megfázzanak. A lányom kilenc éves a fiam pedig hét. tavaly semmi probléma nem volt vele. A lányom és a fiam is felvette a harisnyanadrágot. A fiam pedig utálja a jégeralsót, tehát csak harisnyát tudok rá adni. viszont nadrág alatt a pamut kibolyhosodik, meg nadrág alatt elég vastag tud lenni ahhoz, hogy fasírtnak érezze az ember magát. Lehet, hogy olyan harisnya kell, amelyik jobban felveszi a láb formáját, nem gyűrődik, nem mozdul el. Szokot lenni az üzletekben elég vastag nejlonharisnya, amit meg lehetne próbálni. abban van fiús és lány színűek is. Nem tudok már mást kitalálni.
Mit tegyek?
 
 


Kedves Édesanyák, Édesapák!

Pszichológus, családkonzulens édesanya vagyok. Négy éves ikergyermekeim egyike súlyos fejlődési rendellenességgel született, az ő fokozott ápolása, gondozása miatt munkámat itthonról végzem. Így elmondhatom, hogy elméleti tudásomat ugyan az egyetemen szereztem, de ikergyerekeim és a betegséggel járó teendők sok mindenre megtanítottak a gyakorlatban.

Gyerekneveléssel, családi gondokkal, párkapcsolati nehézségekkel, személyes jellegű problémákkal küzdő személyek bizalommal keressenek fel egy e-mailben, segítek megtalálni a jó megoldást és kivitelezni azt. Akinek egy kis bátorításra, problémáinak megoldásában segítségre lenne szüksége, de a távolság miatt, vagy bármi más okból kifolyólag nem tud személyesen keresni fel egy szakembert, annak ideális megoldás lehet az e-mail-en át történő konzultáció (pszichotanacs@freemail.hu). Lásd még: www.pszichologia.mlap.hu

A www.pszichologia.multiply.com oldalon ingyen letölthető anyagok várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt: babazenék, gyerekzene, kifestők, rajzfilmek (angol, magyar), oktatóprogramok, könyvek, zene minden kornak... A feltöltés folyamatos, érdemes többször benézni.

üdvözlettel, Nisreen
 
 


Én régebben Bécsben láttam, de már Budapesten is lehet kapni olyan nejlonharisnyát (Ergee), ami unisex, tehát fiúk és lányok is hordhatják. :roll: Az Ashosh Bt.-nél lehet kapni. A címe: Budapest, Podmaniczky utca 67. Van még itt férfiharisnya, női harisnya, pamut gyerekharisnya is! :) Kép unisex nejlonharisnya
 


Kedves Édesnyák!

A napokban sok-sok karácsonyi zenével gazdagszik a www.pszichologia.multiply.com oldal. Lesz hangszerrel játszott zene, lesz magyar nyelvű és angol nyelven is – kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A feltöltött zenék listáját itt is megtaláljátok az „Érdekességek” menüpont alatt: www.pszichologia.mlap.hu Mindenkinek kellemes időtöltést kívánok. Természetesen a tanácsadás lehetősége a továbbiakban is fennáll.

Barátsággal, Nisreen
 
 


Ezek is unisex nejlonharisnyák az Ergee-től. Fiúk is és lányok is nyugodtan hordhatják.
KépKép Kép Kép
 


Kép

:) KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ MÁRKÁS GYERMEKRUHÁK 56-128-IG FIÚ-LÁNY :)

:) Sok szeretettel üdvözlök minden Kedves Anyukát és Kismamát! :)

Az oldalamon :) http://www.gportal.hu/bedoli :) használt, és időnként új külföldi ( német, angol, olasz ) és magyar kiváló minőségű gyerekruhák között böngészhettek!

A ruhákat folyamatosan töltöm fel kisebb-nagyobb mennyiségben fiú-lány vegyesen 56-128-ig. Ha kiváncsi vagy, hogy milyen ruhákra számíthatsz, nézd meg az eladott ruhák fotóit és ha tetszenek, akkor iratkozz fel hírlevélre ( http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=6886359 ), hogy elsőként értesülhess új ruhák érkezéséről! :)

:) :) :) FOLYAMATOSAN BŐVÜL A VÁLASZTÉK!!! :) :) :)

Ha megtetszett valamelyik, kérdésetek van, vagy csak a véleményeteket akrjátok megosztani velem, akkor írhattok az alábbi címre: bedoli@t-online.hu, vagy üzenhettek az oldalam üzenőfalán keresztül is! :)

:) Szeretettel várok minden kedves érdeklődőt! :)

:) További szép napot mindenkinek! :)

Sziasztok Sziszike


Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

 
 
 
 
 


Vasalható ovis jeleket készítek bárkinek bármilyet!
Írj privit!
 


Hol lehet Budapesten fiúkra való nejlonharisnyát kapni, ki tudja?
 


Balerina! Ha egyszínű is jó, bármelyik Calzedoniában kapsz, darabja asszem 550 forint.

Dia
dia
Budapest
 
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó