Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Az érdekel, milyen kérdéseket tesznek fel a gyerekek, amikor megtudják, hogy testvérük születik, vagy amikor már gömbölyödik a mama pocakja. És azt is szeretném tudni, mit válaszoltok akkor?
Rita


Szia Rita!

Én most várom a 3. babát 2006 04 30 és kisebbik gyermekem érdekes kérdéseket tett fel (7 éves). Ami nagyon izgatta az az, hogy hogy került anya hasába a baba - az ő elképzelése szerint apa belecsavarozta. Volt egy olyan kérdése is, hogy ha a baba valamilyen ennivalót nem szeret akkor ő is otthagyhatja vagy neki meg kell enni- és ha jóllakott akkor mi van. És ez még csak a kezdet. Nem is gondolná az ember mi minden megfordul a fejükbe. Van olyan kérdése amire kénytelen vagyok azt mondani, hogy még kicsi hozzá , hogy megértse - nem szeretnék valótlan mesét kitalálni az igazat meg nem értené meg csak összezavarodna. Na persze minden gyerek és minden felnőtt más ezek az én meglátásaim.
Te is most vársz babát? Mikorra vagy kiírva? Hol laktok? Mi a XVIII kerületben.

Ildi
 
 


Drága Ildi
köszönöm, hogy ezeket elmesélted és ha bármit még megtudsz, akkor, kérem, oszd meg velem.
Nekem négy gyerekem van és már a legkisebb is 12 éves. Szülésznőként dolgozom és Dunakeszin lakom. Készülök egy kis könyvet - leporelló szerűt összeállítani, van egy jó ismerősöm, aki a rajzokat csinálná hozzá. Van néhány, gyerekek kérdéseiből álló motívumom, de keresek még hozzá. És persze megpróbálom megadni a választ rá úgy, hogy a másodikat váró mamáknak könnyebb legyen ezekre a kérdésekre, együtt nézegetve a könyvecskét, válaszolni.

 
 

Sziasztok!
Az én lányom 10 hónapos, de augusztusban lesz kistestvére. Arról szeretnék azonban írni, hogy az én anyukám mit mondott nekem arra a bizonyos kérdésre, hogy hogyan lesz a baba a pocakban. Anyukám nemes egyszerűséggel azt mondta (nem mese, nem hazugság, de mégsem teljes), hogy egyszerűen akarni kell és elkezd növekedni. Erre tök logikusan az jutott az én 6 éves eszembe, hogy mi van akkor ha nekem is lesz kisbabám, hiszen én annyira szeretnék. A válasz: apának és anyának nagyon szeretnie kell egymást és együtt kell akarniuk. Nem volt több kérdésem, se problémám, ezt így nagyon helyesnek találtam.

Üdv!

Gira
Vendég
 


Gira!

Nem rossz megközelítés.
A szomszéd kislány nekem tett fel olyan kérdést (8 éves), hogy odáig oké, hogy mindketten akarják, de akkor apa tuajdonsága - génjei, hogy kerülnek bele a babába? Na ezt elég nehéz kimagyarázni, legalábbis szerintem.

Ildi
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó