Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Mamák

Segítsetek légyszi. Szeretném elvinni 20 hónapos kisfiamat játszóházba mert nagyon félős, és biztos jól érezné magát. Azonban egyet sem ismerek. Tudtok ajánlani Budapesten jó játszóházat?

Előre is köszi

Csenge
 


A Mikkamakkáról jókat hallottam. Nézz el ide, hátha segít: http://www.mikkamakka.hu/
Solya
 
 


Szia!

Voltunk 1* a Mikkamakkában. Kicsi a hely, de ezerféle játék van. Ami rossz, h néha azért megy oda az ember, h ovi helyett (mert épp beteg) vhol eltöltse az időt. Különösen esős időben szinte alig lehet beférni. Meg drága is ehhez képest, majdnem annyi mint egy babavigyázó órabére, de ott kell lenni velük. Persze, ezért "játszóház" Kép

A félősség majd elmúlik, de szerintem jobb lenne ha ismert környezetben, vagy ismert gyerekek között szoktatnád.

És figyelj rá, mert tudok olyat, akinek a gyerekével éppen játszóházban történt olyan baleset, h csoda, h egyáltalán járni bír a kislány. És én is jártam már úgy, h gyerekeknek kialakított helyen kis híján baleset történt a 2-3 évesemmel.

Írd meg légyszi milyen volt nektek!Kép

Ilon
Kép
Ilon
 

 
 

Ilon!
Azért ezt nem értem:
"azért megy oda az ember, h ovi helyett (mert épp beteg) vhol eltöltse az időt."
Oviba azért nem mehet, mert beteg és el ne kapja a többi gyerek. Egy jházba nem baj, h elkapja a többi gyerek?
?
 


Neeeeem, oviba azert nem megy, mert BETEG a gyerek! Kép
Ha meg beteg, akkor beteg!
Ne (csak) azert NE menjen jatszohazba, vagy egyeb helyekre, mert elkapja a betegseget a tobbi gyerek, hanem azert ne menjen, mert ha beteg akkor maradjon otthon a meleg agyikoba, es kuralja, gyogyitgassa az anyucija! Kép
mano
 


Szerintem Ilon azt akarta mondani, amit én is sokszor, sok helyen tapasztaltam - hogy nagyon sok anyuka elviszi betegen a játszóházba a gyerekét, mert ott nem kérnek igazolást (oviba nem mehet, mert fertőz, de a közérzete jó stb). Én ezen mindig nagyon fel vagyok háborodva, de akkor is nap mint nap tapasztalom!
andi
andi
 


andi, én is ezt olvastam ki Ilon soraiból ezért is vagyok rajta felháborodva.
?
?
 


Nekem meg pénteken mondta a doktornéni, hogy kis betegségnél vigyük nyugodtan oviba, mert különben nem erősödik meg az immunrendszere. Fertőzni meg már a tünetek kitörése előtti napokban is fertőz.
mella
 


mella, az sem indok további gyerekek megfertőzésére, h a lappangó időszak alatt is fertőz. Ha szikrányira is elkerülhető a fertőzés esélye például azzal, h a beteg gyerek otthon maradjon, akkor foglalja el otthon a szülő és ne vigye közösségbe a többi gyerek érdekében, védelmében. A gyerekem is kapott már el felelőtlen szülő miatt már betegséget. És a hangsúly itt a felelőtlen, önző szülőn van! És az sem vígasztal, h ezzel is erősödik az immunrendszere. Ez talán jó megnyugtatás a felelőtlen szülőkek.
Az sem egy utolsó szempont, h a beteg gyereknek pihenésre van szüksége.
?
 


Végülis lappangás alatt megfertőzőtt mondjuk 5 gyereket, de, mikor kitört rajta, akkor megfertőz még 5-öt, plusz azokat is, akik épp előző héten betegség miatt hiányoztak és most jöttek először, így köv. héten már megint mehet anyuka táppénzre. Szuper ez a dr.néni, tényleg! Lehet, hogy inkább valami piramisjátékba kellene beszállnia.
!!
 


"mert ha beteg akkor maradjon otthon a meleg agyikoba, es kuralja, gyogyitgassa az anyucija!"
"Az sem egy utolsó szempont, h a beteg gyereknek pihenésre van szüksége"
Szerintetek minden gyereket be lehet dugni a meleg ágyikóba? Mondjuk 3 köhintéssel/nap? Mi az, hogy BETEG a gyerek? Lázas? Fel se tud kelni? Nyűgös? Vagy lehet beteg valaki abszolút jó kedéllyel is?
XXX
 


Építő ez a beszélgetés!
Az én lányomat nem lehet ágyba parancsolni. Ennek ellenére SOSEM VISZEM BETEGEN KÖZÖSSÉGBE! Az oviba sem véletlenül nem mehet betegen a gyerek!
Beteg gyereknek pihennie kell. Ha nem lázas akkor is maradjon otthon, esetleg menjen el egyet sétálni, ha nem megerőltető, de ne a játszóra, ne játszóházba!
Solya
 
 


Sziasztok!

Én is elvittem anno a 9 hónapos lányomat a Mikka-Makka játszóházba. Nagyon beteg lett utána és megfogadtam, hogy téli időben nem viszem közösségbe.
És ha most is netán beteg (nem jellemző) nem viszem le a játszótérre hanem elmegyünk sétálni.
Volt már rá példa, hogy más a beteg gyereket le hozta és mi mentünk inkább sétálni, közben mérgelődtem. Ja és a gyerek bárányhimlős volt. Én a 19 hónapos gyerekemmel és 2 hónapos terhesen mentünk máshová. És van aki még csak meg se mondja, hogy beteg a gyereke.

Tina
 


Anyukák,ha még valakit érdekel!

A XII.ker-ben az Apor Vilmos téren most nyílt a TÜNDÉRKERT JÁTSZÓHÁZ(Kalovits módszer).Még mi sem voltunk itt a kislányommal,de hallottam a budaörsiről,és nagyon jókat hallottam róla!

Nanda
 
 


Sziasztok!

Én többet is tudok ajánlani neketek, hiszen a 3 és fél éves fiamat szinte mindennap muszáj még du. vinnem mindefelé.
Szóval:
A mikkamakkák is jók, de ennél jobb az Állatkerti Játszóház, ami nagyon hasonló a mikkakmakkánál és sokkal jobban lefoglalja őket, jóval nagyobb terük van a játékra.
Aztán van a Róbert Károly körúti KIkÁ-ban INGYENES játszóház, ami ugyan pici, de felügyelet van és baromira vigyáznak rájuik, nem beszélve arról, hogy anyuka is pihenhet egy picinykét.
Aztán óbudaiaknak van a Toronyi utcában a mikkamakka, az Új udvar, illetve a SOlymár utcai bölcsödében játszócsoport, ami a legolcsóbb, de a gyerek ebédet is kap. Ha valaki bővebben érdekel valamelyik, nyugodtan kérdezzetek.
Puszi
Ági
 
 


Sziasztok!

Régebben olvastam valahol egy magán bölcsiről vagy ilyesmi (gyermekmegőrző?) a Lónyai utcában, a IX. kerületben. Csak éppen azt sem tudom hány szám, meg hogy műxik-e egyáltalán még. Nem tudja valaki véletlenül???
Köszi!
Andi
 
 


Sziasztok!
Tud valaki játszóházat ajánlani az Astoria közelében, esetleg a piros metró vonalán?
Péntek délután szeretnénk menni a kisfiammal.
Előre is köszi.
Ilók
 
 


Sziasztok, van még itt valaki?

Olyan intézményt keresek ahol igőszakos egésznapos gyerekfelügyeletet vállalnak, vagy csepelen vagy a keleti p.u. közelében. Ha van aki segíteni tud várom a válaszotokat. :wink:
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó