Új privát üzeneted érkezett!

Félek már csak a varázslás segíthet!

Négy fős családunkban csak úgy jönnek-mennek az oviból, innen-onnan összeszedett vírusok, bacilusok!
Teljes körforgalom. Elkezdi a betegséget valamelyik gyerekünk (ált. az ovis), végigsöpör rajta, testvérén, rajtunk szülőkön(jobbára rajtam, mint állandó jelenlévőn, férjemen ritkábban, enyhébb kivitelben).
Miután letudtuk a betegséget, két-három hét múlva kezdődik az egész előrről.
Köhögés, gégegyulladás, hörghurut, nátha, fülgyulladás, hányás, hasmenés. Széles és végeláthatatlan a repertoár.
Rendszeresen fogyasztunk gyümölcsöt, vitaminnal tömök mindenkit. Rendszeresen adom hónapokig a Béres cseppet felvátva más vitaminkészítményekkel.
Jártunk homeopatánál, természetgyógyásznál. Meghallgattuk mindegyiküket, kipróbáltuk az álatluk emlegetett és mindenkinél "tutira" bevált és jól működő immunerősítőket. A végeredmény minden esetben ugyanaz: ősztől-tavaszig betegség, betegség hátán. Megspékelve egy-két nyári könnyebb náthával, hasmenéssel.

Szörnyen elkeseredett vagyok! Úgy érzem soha nem lesz vége! Elfogadom a háziorvos véleményét, miszerint érzékenyebb a gyerekek szervezete, fogékonyabb mindenre, de megérteni nem tudom. Megteszek mindent, hogy megvédjem a gyerkőcöket és magunkat is ezektől a betegségektől, de egyre inkább úgy tűnik szélmalom harcot vívok.

A kérésem az lenne, ha valamelyikőtök hasonló cipőben jár/járt kérlek benneteket adjatok javaslatot vitaminkészítményekre, immunerősítőkre amit esetleg ki is próbáltatok és amikkel kordában tudnám tartani ezeket a betegségeket!
Lehetséges megoldás a problémánkra?
Segítsetek!

Orsi
Orsi
 


Orsi!

Nálunk hasonló volt a helyzet, amikor oviba került a lányom. Szinte folymaatosan beteg volt, a legváltozatosabb betegségekkel küzdöttünk. Pedig előtte majd egy évig bölcsis volt, és ott soha nem kapott el semmit. Nálunk az orrmandula műtét segített, akkor kapott egy havi immunerősítő gyógyszert, amitől abban az időszakban még betegebb volt, mint korábban bármikor, de azóta semmi, mintha elvágták volna, nincs betegség. Igaz most egy hete köhécsel, de semmi több.
Esetleg vidd el őket fül-orr gégészhez, vagy készíttess teljes kivizsgálást, hátha az segít. Nekünk az orrmandulát találták gócpontnak. De erre csak a teljes kivizsgálás után jöttek rá!!! Ebben benne volt a szemészet, fülészet, fogászat, vérvétel, gócvizsgálat, immunvizsgálat stb.

Titati
 
 


Hallottam már olyat is, akinek tojás-allergiája van, és azért volt folyton beteg. Nem kiütéses, hasmenéses, hanem kifejezetten ilyen vírusos-jellegű betegségei voltak. Mióta diétázik, semmi baja. Egy teljeskörű allergia-vizsgálat kiderítené, hogy van-e ilyesmi nálatok. Én a lányomnak Broncho Vaxom OM-ot adok ősztől tavaszig, és így vészeljük át ezt az időszakot.
 
 

 
 

Juli!
Meg szeretném kérdezni, hogy mi az a Broncho Vaxom OM. Ez vmi immunerősítő?

Phaedra
 


Orsi!
Csatlakozom Rjulihoz az allergiával kapcsolatban, sőt nem is csak az allergia, hanem az érzékenység is okoz(hat) ilyeneket. Nekem tej-érzékeny ismerősöm van, én meg tojásra voltam érzékeny, nem allergiás, és folyamatosan beteg voltam.

Mi (a fiam) most kezdjük a Broncho Vaxom OM-t állítólag nagyon jó, majd kiderül.

Rjuli!
Mi a tapasztalatod róla? Felnőtteknek is van, érdemes beszedni? Mennyi időre erősít három hónapi adag?

Csi
 
 


Immunmoduláció - immunstimuláció
Broncho-vaxom®
Újabb bizonyítékok egy régi kezelés hatásosságára
http://www.alfanet.hu/amega/0002broncho.gcw

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!Tavaly mind a két lányom szedett broncho-vaxomot és nem igazán láttunk javulást.Folyamatosan betegek voltak egész télen.Kép
 
 


Amit Kata belinkelt, ahhoz nincs sok hozzátennivaló, max. a saját tapasztalataim. A papíron úgy szerepel, hogy 10 napig szedni, 10 nap szünet, a gyerekorvos is így mondta, de a fül-orr-gégész szerint néhány éve a gégészek és a tüdőgyógyászok úgy adják, hogy 30 napig szedni lehetőleg ősztől, de végülis bármikor kezdhető, és 30 nap szünet, egészen március-áprilisig. A 10. naptól kezdi kifejteni a hatását. A köztes időben is fennmarad a hatás. Azelőtt nálunk a legkisebb nátha is arcüreggyulladásba, sőt egyszer középfülgyulladásba torkollott, pedig volt itt mindenféle konzervatív kezelés, tud orrot fújni a lányom, volt orrcsepp, infra, stb., hiába. Mióta szedi, azóta egy-két napig orrfújás, kis köhögés maximum, és annyi. (Eközben a csak anyatejes félévest már másodjára fertőzte össze.)
Én többektől hallottam, hogy bevált ez a szer.
Tény, hogy nem olcsó, egy doboz ára közel 3000 ft.
Ez 2 gyereknek 2 hétre elég, ennyi idő alatt már lehet látni talán, hogy működik-e. Elkezdhető úgy is, hogy egy kicsit betegek, csak nagyon betegen nem jó, mert rátesz esetleg még egy lapáttal.
Csi!
A felnőtteknek szólót nem ismerem, de azt hiszem, létezik. terhesen és szoptatva nem szabad.
 
 


Juli!
Köszi!
Phaedra
 


Köszönöm szépen a válaszokat Lányok!

A Broncho Vaxom-ot tavaly az ovikezdésnél a háziorvos javaslatára adtam a kisfiamnak.
Kissé szkeptikus maradtam vele kapcsolatban. A gyógyszer beadása után is 10 hónapból összesen 3 hónapot járt oviba. Folyamatosan beteg volt, ill. tél vége felé -ugyancsak a háziorvos javaslatára- már nem is engedtem közösségbe. Csak tavasszal amikor kisebb az esélye légúti fertőzéseknek.

A gyakori gégegyulladások, hörghurutok miatt gyakran fullad, folyamatosan sprézem,
hörgőtágítózom.
Több, alapos kivizsgáláson voltunk: allergia teszetken, pulmonológiai, belgyógyászati, fül-orr-gégészeti, gyermekgyógyászati vizsgálatokon. Semmi kézzelfogható eredményünk nem lett.
Fogékony a meghüléses betegségekre. Ennyi. Kép

Ekkor szántuk el magunkat, hogy felkeresünk természetgyógyászt, homeopatát. Náluk is végigcsináltunk nem egy általános immunerősítő kúrát....szinte semmi eredménnyel.

Tudom, hogy sokan esküsznek Aloe Vera és egyéb hírtelen ismerté vált gyógynövényekből készült csodaszerekre, amik véleményük szerint segítenének a problémánkon.
Engem zavar, hogy nem áll a szer mögött orvos, csak termékforgalmazó. Alapvetően bizalmatlanságot érzek ezekkel a termékekkel kapcsolatban.
Ti esetleg tudtok ezekről bővebben valamit?

De most, "felajzott állapotomban" (két hetes fulladás, köhögés, inhalálás, sprézés) után
asszem már ezek kipróbálására is képes lennék.
Felelőtlenség?

Vagy ismét próbálkozzak a Broncho Vaxommal?
(Bigacsiga köszönöm szépen a linket, átolvastam!)
Hátha most nagyobb szerencsém lenne vele?

Titati!
Az immunvizsgálat pontosan mit jelentett nálatok?

Orsi
Orsi
 


Orsi!
Hagy' kérdezzek valamit:
--Mennyi idősek a gyerekek?
--Nincsen lelki oka a betegségnek? Nővérem lánya, aki kitűnő tanuló volt, egyik napról a másikra, minden előzmény nélkül folyamatosan beteg lett. Végül kórház, ahol minden vizsgálat negatív lett. Kiderült, hogy a "vírusgazda" az új osztályfőnök volt, aki egyszerűen verte őket, a kislány meg teljesen lelkibeteg lett, de valahol tudatalatt, mert ez a gond otthon nem derült ki eleinte. Mikor a tanárt kirakták az iskolából, a leányka hirtelen makk egészségessé vált. Az ovi ellen betegséggel való kűzdést nekem is említette Pele, aki gyermekpszichológus, és a "Védőnő válaszol"-ban szokott segítséget adni nekünk is. Talán ez is lehet egy ok a folyamatos betegségekre...
--Hol vizsgálták ki a gyermeket? Több szem többet lát alapon én elcipelném egy másik intézménybe is, nem pont azért, mert ott "jobbak" az orvosok... Vannak olyan kórházak, ahol nem területfüggő az ellátás, de nagyon színvonalas a kórház.

Rjuli!
Na, pont ezt néztem én is, hogy az ajánláson 10szem/hó van, itt meg 30/hó. Gondolom, hogy kezdem a tíz szemessel.
A minap háromezerhétszáz Ft körül váltottam ki. Mondta a gyógyszerész, hogy NINCSEN rajta már TB támogatás. Miért is lenne, hiszen ez megelőző gyógyszer... Azért ez olyan szomorú!

Csi
 
 


Linato!
Én is Brono Vaxomot adtam a lányomnak. Azt mondta a doki, hogy 2 kúrát tartsunk. Az egyik tavsszal volt, a másik most ősszel lett volna. De az első kúránál az én lányom is olyan beteg volt folyamatosa, mint még előtte soha! Az őszi kúrát el se kezdtük.

Vajon miért váltotta ki ezt a mi lányainkból?


Orsi!
Nálunk csak egy vérvizsgálat volt, és abból végezték az immun-, és a gócvizsgálatot is. Nekünk a gyenge immunrendszer miatt adták a Bronho Vaxomot, de nekünk nem vált be. Kép

Titati
 
 


Sziasztok!

Nekünk bevált a BV. Első menetben 30 napig végig, majd 30 nap szünet és ezután jött a 10 nap szedés, 20 nap szünet menet a második dobozzal. És a nagyfiamnak még kb 2 év múlva ismételtük is.

Aloe Vera: aki nekem forgalmazza, az egy orvos, maga is két gyerekes anyuka. Mi most pollenallergiára kisérletezünk vele. EZ az év ezügyben egész jó volt, bár olvastam, hogy idén nem volt olyan sok a parlagfű. Na, meglátjuk, még folytatjuk.

Ildi

Ildi
 
 


Titati!Mi két kúrát végigszedtünk,de rosszabb volt a helyzet mint előtte.Az ő immuneredményükre azt mondta a dokinéni ilyen pocsék leletet már rég látott.Aztán több anyukával beszéltem és szinte az összes gyerek szedett broncho vaxomot.Maradunk az aktival kid-nél és a gyümölcsöknél.Azóta kivették a lányok orrmanduláját.Az orruk most is folyik néha,de nem fertőzödnek felül a náthák.Kori másfél éves koráig kb6x kapott antibiotikumot.Szerencsére azóta sem.Te tudtál szoptatni?Volt tejcid?
Linato
 
 


Sziasztok!

Nálunk a bátyám volt ilyen és amint kivették a manduláit(garat),minden megszűnt.Pedig előtte szinte folyamatosan beteg volt,sokszor lázas stb....
Én is javasolnám a fül-orr-gégészt.

Anyapoc

 
 


Linato!
A lányom 9 hónapos koráig "szopott", és akkor ő mondta, hogy elég. Rengeteg tejem volt, de üvegből kapta, mert állandóan elaludt a cicin, és csak ömlött a tej. Egyébként soha nem fertőtlenítettem a környezetét, nem voltam olyan anyuka aki a széltől is óvja a gyerekét, és mégis gyenbébb az immunrendszere az átlagosnál. De akkor mit kellett volna még csinálnom, hogy erősítsem?

Pár hónapja én is vettem neki az Aktival Kid-et, de nem volt hajnadó megenni, azonnal kiköpte. Most 2 napja viszont izlik neki Kép Ezen kívül adom neki a Béres cseppet C-vitaminnal. És persze reménykedünk. Kép

Titati
 
 


Hallásromlás, homloküreggyulladás és társai
Valami nagyon jópofát hallottam ma, és el is kezdtük csinálni. Olivér fiam kb. 3 hete náthás, köhög, orrváladéka szivárványszínű, és nem bír kilábalni, ráadásul kezdett egyre rosszabul hallani. Már a mesét is úgy hallgatta, hogy bedugta a fejét a szám és a könyv közé...
Erre a következő komplex, alternatív gyógymódot javasolták:

1. Naponta 3x10 percen keresztül fújogasson el egy gyertyát az orrával, mindig egy-egy orrlyukat befogva. Még jobb a farsangi "anyósnyelv", amit bedug az egyik orrlyukába, a másikat befogja, és fúj... Persze telemegy majd takonnyal (érdemes többet venni), de ezt képesek a gyerekek egész nap szórakozásból is csinálni.
Nekünk most gyertya van itthon, szinte minden elfújás előtt és után is rengeteg rondaság jött ki a gyerek orrából. Örültem.

2. Naponta többször kenjük be a gyerek talpát orbáncfűolajjal és tartsuk melegen.

3. A húgyhólyagját dörzsöljük be Berberis Fructus kenőccsel (borbolya). (A tudatlanabbak kedvéért, mivel én sem tudtam: a hólyag a szeméremcsont fölött helyezkedik el közvetlenül).
Ezt a krémet nem sikerült vennem, így részleteket sem tudok róla.

Majd beszámolok a végeredményről is!
szilvi
 


Lányok, a betegeskedésből nekünk is bőven kijutott, fiam egy év alatt vagy 6 tüszős mandulagyulladást produkált, plusz egy tüdőgyulladást, a vége mandulaműtét lett (orr- és garat is), ahogy Anyapoc tesójánál. Azóta hál'Isten tényleg nem volt nagyobb baja, de először azért nem ezt javasolnám, próbáljatok ki minden szelídebb gyógymódot, hátha bejön. Ja, és ő 2,5 évig szopott, 1 éves koráig semmi allergizálót nem evett, mi, a szülei nem voltunk ilyen betegesek, szóval ki érti ezt? Neki a mandula volt a góc. Béres cseppet is szedett, semmi hatás. Mondjuk a Broncho Vaxomról csak később hallottunk. Szóval először immunerősítők, aztán fül-orr-gégész... Klára
 
 


Sziasztok!
Titati!?Most vettem észre,hogy amit délelőtt írtam nincs sehol.KépAkkor mégegyszer.Azért kérdeztem,mert mind a két lányom sajna "tápos csirke"volt.Én sem sterilizáltam agyon a környezetet.Mi is csak reménykedünk.Kép
 
 


Sziasztok!

Elindított bennem Csi hozzászólása egy gondolatot: igen, a gyerkőcöm eléggé szorongó, zárkózott fajta.
Lehet a betegeskedések mögött ez, mint alapprobléma?
Az oviban jól érzi magát,(mesél mindenről, örömmel megy) sikerei vannak, de zárkózott ott is.
Otthonunkon kívül nehezen megkörnyékezhető, pedig "jól bevált "ismerősökkel, családtagokkal szemben nyílt, kedves, jó humorú.
Lehet, hogy egy év alatt nem sikerült óvónéniket , a közösségi életet igazán megszeretni?
Nem tudom...
Az oviban "túl jó" gyerek, fegyelmezett, akivel soha semmi gond...Kép Ilyen pedig nem igen van ugyebár...
Soha semmi kis rosszalkodás, civakodás a társakkal.
Viszont vannak az állandó betegségek. Hiába vitaminkúra, Béres csepp, Broncho Vaxom, egyéb nyalánkságok.

Igen, ez azért jelzésértékű lehet.

Újabb kérdés: ezen a téren kinek van tapasztalata? Valami jól bevált technikával sikerülhet oldani ezt a gátat és akkor szűnőben lesznek a betegeskedések is vagy érdemes esetleg gyerekpszichológushoz fordulni?

Köszi:
Orsi
Orsi
 


Csi!
Biztos nagyon botozok, de sehol nem találom a "Védőnő válaszol"-t, amit említettél.
Lécci segtíts!
Orsi
Orsi
 


Sziasztok!

Orsi!
Ha te nem is találtad a "Védőnő válaszolt"-t, Csi ideirányított emgemKép
Szóval abból, amit leírtál, nagyon is lehet, hogy lelki gondok állnak a háttérben. Főleg, hogy írtad, hogy túlságosan "jó", fegyelmezett. Sokszor, ha az ellenkezés nem tud szavakban vagy viselkedésesen megnyilvánulni, akkor testi tünetekben keres magának utat. A lurkó így szeretne közölni valamit.
Ha jól értettem, a nagyobbik az óvodás. Mekora ő most? És mekkora a kisebb? Otthon vagy vele?
A nagyobbik ki szokta-e amúgy fejezni az érzelmeit? Ti mennyire vagytok "vevők" erre? Ha pl. dühöngött, féltékeny volt, vagy bármi negatív érzelmet fejezett ki.
Hogyan történt az oviba íratás? Az ovira fölkészítés?
Szoktátok másra hagyni?
Kezdésként ez a pár kérdés merült föl bennem...

Pele
 
 


Szia Pele!
Örülök, hogy rám találtál, ha már én ennyire béna vagyok! Kép (Köszi Csinek!)

Kisfiam januárban lesz 5 éves. Alacsony, vékony, nagyon fehér bőrű, vörös hajú, kék szemű.
Rossz evő.
Hamar beszélt szépen, kifejezően. Nem túl nagy gonddal, símán lett szobatiszta.

Ovit majdnem 4 évesen kezdtük el, lassan, fokozatosan bevezetve.
Ovikezdés előtt sokat benn jártunk együtt "csak úgy" játszani, ismerkedni mindennel.
Az utolsó néhány hetet leszámítva délig volt csak oviban. Év vége felé ő kérte, hogy hadd aludjon ő is ott ahogy a többiek.
A közösségben egy kis barátja van, a többiekkel kedves, de tartózkodó. Magában molyolgatós fajta.
Mint ahogy írtam semmi veszekedés, vita másokkal csopoprton belül vagy itthon a tesóval. Ha mégis konfliktushelyzetbe kerül sírni kezd.
Amikor betegségek után jelentkeztünk az oviban társai szaladtak elé, örültek neki. (Nemtom jelent-e valamit, de engem örömmel töltött el)
Felnőttekkel nyitottabb, mint gyerekekkel.
Az utóbbiaktól úgy tűnik tart.
???
Viszont bőven vannak önállósulási törekvései: Egyedül vásárolgat a boltban (én az üzlet előtt várom), kéri, hogy aludhasson unokatesóknál vendégségben. (aztán a hazajövetele utáni nap sírás, hiszti, vita..., ezt sem értem...Kép )

A tesója 15 hónapos. (3 és fél éves volt amikor megszületett)
Soha nem bántotta a húgát, nagyon toleráns vele. (talán túlságosan is)
Tesó születése után soha nem volt semmi egetverő féltékenységi roham. Viszont határozott fejlődésbeli visszaesésre emlékszem.( etetni kellett, sokat felvenni, öltöztetni, szopizott is...) Egyikből sem csináltunk gondot, türelemmel segítettük át a nehéz hónapokon. Kb. 3 hónap altt meg is szűnt mindegyik.
Az a fajta, akivel sokmindent meg lehet beszélni.
Nagyon bújós, lelkizős fajta. Családtagoknak, szívesen mesél bármiről, a vele történtekről.
Írtó élénk a fantáziája.
Produkáltatni nem lehet ( nem is igazán próbáltuk kicsinek sem), ha meg is próbálja (önként!), hírtelen sírva fakad.

Torna, mozgás terén ügyetlen, bátortalan.
Nemrég elkezdtünk heti 2 délután ovitornára járni, hogy egy kicsit ügyesedjen, élvezze a mozgást. Szereti, várja a foglalkozásokat.

Gyakran viszem gyerekközösségbe a lakókörnyezetünk ideális hely erre.

Ne haragudj, ha túl bő lére eresztettem mindezt.
Megpróbáltam objektív jellemzést írni róla, remélem sikerült. Kép

Várom válaszod!

Orsi
Orsi
 


Orsi!
Itt van PeleKép

Csak egy apróság: fiam is elkezdte az ovit, és persze ő is sírt a beszoktatásnál. Mondogattam neki sokat, hogy nagyon szeretem, és akkor is szeretem, ha sír, stb,stb,stb... Ezt egy kicsit túlzásba vihettem, mert az egyik reggel azt kérdezte, hogy akkor is szeretni fogom, ha nem sír?KépKépKép
Lehet, hogy egy kicsit másképpen értelmezik azt, amit mi sugárzunk feléjükKép

Csi
 
 


Sziasztok!

Csi!
Bocsi, de hangosan fölnevettem a fiad szövegén!KépKép Nagyon édes!!!

Orsi!
Minél bővebb a lé, annál jobbKépKép
Szokott-e dühös, mérges lenni? A betegség sokszor lehet ki nem mondott dühnek a jele.
Hogyan viszonyultok ti az önállóságához? Nincsen feléje akár kimondatlanul is elvárás ilyen téren?
A máshol alvás utáni sírás, vita teljesen normális. Ezzel a figyelmet akarja fölhívni magára, azt kérdezi, hogy szeretitek-e még. Ezt csökkenteni lehet, ha rögtön extra ölbevevéssel, szeretgetéssel kezditek a hazaérkezésnél.
Van az oviban pszichológus? lehet, hogy érdemes lenne fölkeresni...

Üdv: Pele
 
 


Köszönöm szépen Pele, hogy szántál a hosszú irományomra időt!
Igazán dühöngései nincsenek a fiamnak. Sokkal hamarabb sírni kezd, ill. megsértődik és elvonul. Ez sem tart sokáig nála. Megbeszéljük a történteket és szent a béke.
Az ovinak nincs saját pszichológusa, csak hívnak ha szükség van rá.
Elszántam magam, hogy felkeresek egyet.
Beszéltem azóta kisfiam óvónénijével. Elmondtam a problémánkat. Ő egyértelműen hárított, szerinte nincs semmi gond a gyerkőccel, jó gyerek és kész.
Véleménye szerint nem szorong, csak visszahúzódó.
Most akkor ...?
Mindegy, megpróbálom a szakembert.

Azóta (vannak-e véletlenek? Kép) összefutottam a Tescoban egy régi évfolyamtársammal akinek a férje gyerekorvos és Aloe Vera-párti.
Vele megbeszéltem egy randevút péntekre. Adott egy kiadványt is a szerről, hogy addig olvasgassam.
Ezzel megoldódott az a gondom is, hogy csak terjesztő áll a készítmény mögött.
Most legaléább hallom egy szakmabéli véleményét is erről az imm. erősítőről.

Köszönöm még egyszer!
Azóta megtaláltam a "Védőnő válaszol"-t is Kép!

Orsi
Orsi
 


Orsi!
Fiam hosszú idő után ment ma reggel oviba, és reggel azzal kezdett, hogy ő bizony még köhög, és különben is szívesebben játszana a vonatjávalKép Nála is folyamatos krahácsolás állt fent, de végül megltaláltuk az okát: némi bacitelep volt a torkában. Ha nem viszem további kivizsgálásokra, akkor a háziorvos ez idő alatt elkönyvelte volna betegesnek, és mindenféle gyógyszert etetett volna vele, ráadásul eredménytelenülKép

Ha valamit megtudsz erről az Aloe-szerről, akkor szólj, mert érdekelneKép

Ja, a védőnő tud segíteni, mert neki van a helyi családsegítővel kapcsolata, és ott tudnak ajánlani gyermekpszichológust is. És itt olvastam valahol, hogy van egy olyan program, ahol homokozással(?) sok dolgot ki tudnak "szedni" a gyermekből egy ilyen foglalkozás során. nem tudom pontosan leírni, de aki ezt elolvassa, az biztosan ráismer a módszerre, és elmondja, hogy mi is az pontosan.

Csi
 
 


Sziasztok!

Orsi!
Ha szakemberhez fordultok, az ártani nem árthat. remélem, sikerül megállapítani, hogy mi is a probléma.
Sok sikert!

Csi!
FiadKép
A "homokozás" egy terepasztal, ahol a gyerek föl tud építeni egy egész világot szárazfölddel, tengerrel, házakkal, fákkal, állatokkal, emberekkel, és ez nagyon sok mindent elárul a világképéről, a világhoz fűződő kapcsolatáról, a gondolatairól és érzéseiről.

Üdv: Pele
 
 


Sziasztok,
mi msot kezdjük a Vironal cseppet, amit először ott az egyik anyuka ajánlott, neki a homeopátiás doki ajánlotta, most pedig miután 2 hét betegség után 1 hét bölcsit követően ismét kénytelenek voltunk a dokinéninket felkeresni, ő is mondta. Ez is "hókuszpókuszos" bár én nagyon híven vagyok ezeknek a szereknek. 4600,- de állítólag májusig bőven kitart, nyáron pedig nem kell szedni. Ha vkinek felkeltettem az érdeklődését, szívesen beszkennelem, elküldöm a tájékoztatót. 3 hónapos kortól adható, immunerősítő, és felnőttek is nyugodtan szedhetik.

Orsi,
változott a helyzet?

Ági

Kép
 
 


Sziasztok!
Az én fiam is sokat betegeskedik. Az orvosunk szerint,gyengécske az immúnrendszere. Rákérdeztem az imm.erősítőkre,és a dr azt mondta,hogy inkább ne,mert a szervezet védekező szerepe végképp háttérbe kerül. Tehát egy kis megfázást sem fog tudni leküzdeni magától,ha folyton szed valamit. Mondjuk feltehettem volna a kérdést,hogy akkor minek vannak,de hirtelen ez eszembe sem jutott. Anyukám elmondása szerint én is immún"gyenge" voltam,és nekem sem adott az akkori,neves,és elismert dr néni erősítőt. Ugyan ilyen okokra hivatkozva. Most akkor adjunk,vagy ne adjunk immúnerősítőt? Tapasztalatok?
Noémi
Noémi
 


Ágci! Ez tehát egy homeopatikus készítmény? Engem érdekelnének a részletek. Beszkennelnéd? Köszi szépen!

Lídia
 
 


Noémi!

Idézem a körzetinket: "én nem ismerek immunerősítő gyógyszert". Szerinte ezek a gyógyszerek mondjuk 8 kórokozó ellen nyújtanak a későbbiekben védettséget, de a többiben ugynanúgy megbetegedhet a gyerek. Minden ellen meg nem lehet védekezni. És igaza van a ti dokitoknak is, hogy a szervezet védekezőszerepe hátérbe szorul, mivel azellen a bizonyos (mondjuk) 8 betegség ellen erősít, egyébként pedig leterheli a szervezetet. A lányom például folyamatosan nagyon beteg volt az immunerősítő szedése alatt.

Nálunk ez volt a tapasztalat.

Titati
 
 


Titati!
Köszönöm.
Noémi
Noémi
 


Van itt pszichológus. Kisfiam kedvenc játékát elvesztettük. Ezzel aludt és napközben is sokszor hurcolászta, vagy a szájában lógott. Egy dalmata 5ujjú báb volt. Amikor a fregolin lógott, mindig nyúlt felé és mondta, hogy AD AD AD. Még nem tud beszélni ezért nem tudja mondani, hogy hiányzik, de tudom, hogy nagyon fontos neki.
Az érdekelne, hogy milyen hatással van a gyerekre a kiskutya elvesztése?
Kriszta

Kép

KépKép
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó