Új privát üzeneted érkezett!

Gergő 4 évesen 13 kg volt. (most 8 éves és kb 22)
Az majdnem 12Kép.
Ildi

Ildi
 
 


Anyapoc!

De ott van az a majdnem 20 cm külömbség magasságra is!!!

Fárasztóak már ezek az egymondatos beszólások. Legyen akár smile a végén, vagy akár ne, oly mindegy. Inkább nem jövök. Unom. Fáraszt, ahelyett, hogy felüdítene a bababet, mint mikor kismama voltam.

sasha

Kép
 
 


Képzeljétek reggel (mit reggel, hajnalbanKép)bejött közénk Attila és odabújt az apjához. Én elaludtam, majd egy idő után arra ébredek, hogy egy édes kis kezecske kitartóan simogatja az arcomat és a kezemet.Kép Szerintem legalább fél örán át simizett a kisfiam. Olyan megható volt!
ZSuzsa
 
 

 
 

Kár, hogy szinte minden topikhoz fűződik hasonló vita.. Mindig van valaki aki kiakad valamin...
A témáról annyit, hogy egyik gyerek ilyen, a másik olyan.
Az öcsém még harmadikos korában is 21 kg volt. És nem éhezett.
ZSuzsa,
Édi lehetett..Remélem sokszor csinál még ilyetKép!!
Betti

KépKép
KépKép
 


Sasha

Így van,de csak azt akartam érzékeltetni a háborgó tömeggelKép,hogy létezik ilyen.
A beszólások engem is idegesítenek,de megpróbálok immunis lenni rá.Na jó,sajna nem mindig sikerül.Kép
De azért ha felüdültélKép,akkormajd gyere!


Zsuzsa

Egyem a kis szívét!Kép

Anyapoc

 
 


mA este nekem mesélt Attila. "A híd alatt árkavicsok és árhomok volt" mondja. Azután hozzáfűzi magyarázatként: "olyan sok volt, de árvíz nem volt". Úgy belelátnék a fejükbe, amikor új szavakat találnak ki!Kép
Zsuzsa
 
 


Zsuzsa,
Teó a minap hosszan beszélt a "lovaskocsiról". Tudod mi az? A Jaguár! Kép
Kíváncsi
 


Be mentem délelőtt a kórházba meglátogatni a barátnőmet és a pici babáját./jól vannak/Apa itthon maradt a lányokkal.Kb.2 óra múlva értem haza.Láttam,hogy Korina alszik.Képzeljétek nem az apja altatta el,hanem az én ügyes 4 éves "nagylányom."És olyan büszkén mesélte,hogy meg kellett "zabálni" annyira édes volt.Kép
 
 


Ez miért lett külön?Természetesen bementem.Bocsi!
 
 


KÍváncsi! TeóKép
Tényleg, nálatok hogy alakulnak a tesók közötti kapcsolatok? Vannak párok akik jobb-ban (?így kell írni?) vannak? Vannak szövetségek egymás ellen? VAgy változó?

linato! A négyévesek már így tudnak anyáskodni?Kép

Tegnapelőtt jöttünk haza a csarnokból Attilával, és egy baba sírt a házban, amikor már az ajtónk elé értünk. Attila azt hitte a Gergő sír, és naygon aggódó hangon kérdezte"mi a baj?"
Zsuzsa
 
 


Zsuzsa,
árkavics mintájára nálunk két éve ÁRHÓ volt. :-)
szilvi
 


Zsuzsa,
de helyes Attila! Kép
Amúgy a változó szövetségek egyelőre nem jellemzők nálunk. A nagyot eléggé leszakadva követte a többi négy, így ő inkább afféle szellemi atya, aki időnként hajlandó leereszkedni Flórihoz, hogy játsszon vele. Flórit egyébként folyton cikizi, gúnyolja, ki nem állhatja, ha rossz percét kapod el (de azért valójában nem így van ám! Kép). Teó és Flóri játszanak nagyon sokat együtt, meg kitalálnak mindenféle csínyeket, disznóságokat, de tépik is egymást rendesen. Amikor viszont megkérdeztem tőlük, hogy szeretitek egymást? - hihetetlen gyorsasággal vágták rá egyszerre: igen! A két kicsike is úgy néz ki, hogy hasonló partneri lesznek egymásnak, mint F. és T., habár ha kicsit nagyobbak lesznek, bizonyára egyre több variációs lehetőségük lesz a változó szövetségekre. Kép
Kíváncsi
 


Kismaszat (13,5 hónapos) kicsit rendesebb, mint az anyukája.
Miután bepelenkáztam (ilyenkor a koszos pelenkát összecsmagolva ledobom a földre) felvette a pellust és lendületesen kivonult vele a konyhába, majd bedobta a szemetesbe.
Persze teljesen odavoltam a gyönyörtől, jól megdícsértem, megpusziltam.
Délután aztán látom, hogy az összehajtogatott fehér zoknimat (a zoknikat összetekerjük) fogja és kidobja a szemétbe. Fehér csomag, fehér csomag KépKépKép.
 
 


Milla, Kép
Picikelemen mai tudománya: mászik! Kép Igaz, még akadozva, közben-közben billeget egy kicsit, himbálja a testét, úgy vesz lendületet a következő lépéshez, de már valódi mászás ez!
Kíváncsi
 


Kíváncsi, gratula Picikelemennek!Kép
Zsuzsa
 
 


Kicsi fiam megtette élete első néhány önálló lépését!!!És én erre nagyon büszke vagyok,mert erre lassan 4 hónapja nem tudtam rávenni!És most,csak úgy,az ágytól a bébitaxiig megtett kb 4 lépést,aztán a tütü előtt tottyKépKépKép!

Most meg éppen hisztizik,hogy miért ülök a gép előttKép!

Anyapoc

 
 


Anyapoc,
naná, még menni szeretne! Kép
Kíváncsi
 


Kíváncsi

Aha,csak kár,hogy én is kellek hozzáKép!Ezt szeretném már vhogy kiküszöbölni...vagy akkor még ennyi időm sem lenne a gép előtt?KépKép

Anyapoc

 
 


Sziasztok!
Életem értelmének ma kijött a 12. fogaKép
Pedíg még csak 10 hónapos!
Úgy örülök neki,szerettem volna gyorsan megosztani valakikkel!

Anyapoc!
A te kicsi fiad mennyi idős?
Gratula az elinduláshozKép
Noémi
Noémi
 


Hú, NOémi, ez nem semmi!!! Ő mikor lett 4-6-8 fogú??? Merthogy négyeske gyerkőcöm veri a többit, nagyoknak 6,5 hósan 2 ill 0 foguk volt, neki meg 6, ki is vagyok akadva rendesen (további kettő készül), igy vajon a rágók mikorra esedékesek?
Ildi

Ildi
 
 


Anyapoc, gratulálok az első lépésekhez!

Gergő szókészlete napról-napra gyarapszik: ma azt mondta "alma", néhány napja anya, apa. Sőt ma még volt állj is, amikor le akart szállni a forgóról.
Ahhoz képest, hoyg az első szavát kb. 11 hónaposan mondta, aztán lelassult a folyamat.Kép
Zsuzsa
 
 


Sziasztok!
Pildi!
Az első foga 4 hónaposan jött ki,és utána szép sorban a többi. 8 hónaposan 8 foggal,volt 1 hónap stop és aztán jöttek a rágófogak.Sajnos neki pl a 11,12. egyszerre jött 1 nap eltéréssel. Látszott is,mert nagyon,nagyon nyűgös volt szegényKép Nem is gondoltam,hogy e miatt,aztán belenéztem a szájába és lám ott ékeskedett kifelé mind a kettő. Az első 8 foga,már teljesen kint van,1 rágó félig a maradék,még csak most tört át.
Egyébként mindent ilyen gyorsan csináll. 8,és fél hónapos kora óta megy. Akár hiszitek,akár nem 6 hónapos kora óta mondja,hogy anya. Azóta mondjuk sokkal többel nem szaporodott a szókincse,csak az adidével,adával(külön értelme van neki) NEM,ne de. Már nagyon sok mindent megéet,bár néha alkalmi süket,tud csip-csip csókázni,süti-sütizni,őrölni a lisztet,ja és a leg újabb,hogy megmutatja,hol a füle!
Annak ideén írogattam a friss babák topikba,onnan ismerjük egymást. ha jól emlékszem a te babód is ilyesmi korú ugye?
Noémi
Noémi
 


Az oviban megjegyezték Kaliról (3,5) az óvónők, hogy kiscsoportos létére nagycsoportos feladatokat is meg tud csinálni. Pl. a kérdez-felelet játékot. Vagyis akár szavanként, akár soronként (1-et ő, 1-et mi), párbeszéd formájában elmondja bármelyik tanult verset, vagy mondókát.
Egy dallamot 2-3szori hallás után eltapsol, vagy lekopog ceruzával, vagy játékkal.
Az óvónőkkel 100%-osan tartja az ütemet éneklés közben.
Az óvónők szerint ez mind-mind nagycsoportosokra jellemző.

Alig múlt 3 éves, amikor megtanult kétkeréken biciklizni. Kép

Titati
 
 


Sziasztok!

Noémi:6,5 hónapos most a leányzó. Elsősorban fogban nyomul, a mozgásfejlődése nem ilyen gyors..., mondjuk nem is vékony baba. Tapsikál, rengeteget dumál, néha kihallunk ezt-azt belőle, pl. a tesóira mintha valami hasonlót mondana, mint a nevük, de ezt még nem merem igazán elhinni.
Nagyon ügyes gyerkőcöd van!

Titati: ez a biciklizés nem semmi!! (nekem Gergő volt a rekorder a 4 évével, azt hittem, az már valami...Kép)

Ildi

Ildi
 
 


Sziasztok ügyes babák anyucijaiKép

Kisfiam ugyan nem ilyen ügyes. Épphogy megy még mindig, de már így a 12 hónapos kora vége felé 12 fogú lettKép Ez is valamiKép

sasha

Kép
 
 


Ildi!
Köszi.
Valóban ritkaság, de ezt csak a külső reakciókból vontam le. Mindenki ujjal mutogatott rá a játszón, meg rendszeresen utána fordultak az utcán, illetve jöttek oda érdeklődni, hogy mennyi idős, én meg nem tudtam, hogy miért olyan furcsa másoknak Kép Nekem ez volt a természetes, hisz első gyerek, így nem volt viszonyítási alapom.
Egy alkalommal (2 hónapja) "rápróbáltam" a játszón egy kislány bmx-ére, mondván tavasszal szeretnénk neki nagyobb biciklit venni. Olyan muris volt. A maga 95 centijével pipiskedve éppen hogy elérte a pedált, és legnagyobb megdöbbenésemre elindult vele. Kis ember a nagy biciklin Kép Nem tudtam abbahagyni a nevetést a látványtól. Kép A lányom meg úgy élvezte, hogy le se akart szállni róla. Kép

Egyébként 2,5 évesen gyönyörűen rollerezett, úgy, hogy mindkét lába fent volt a rolleren, és kanyarban bedőlt Kép

Titati
 
 


Sasha!
Kali lányom 13 hónapos elmúlt, amikor elindult. A fiad beelőzött Kép Gratula!

Titati
 
 


Pildi!
Köszönöm! Ezek szerint a te lányod is dumagép!
Na jó bevallom van ám az éremnek másik oldala is. De még milyen oldala! Amelyik makacs,akaratos,hisztis.Kép Na ez az amire nem vagyok büszke.

Sasha!
12 fog 12 hónaposan,azért ez is a ritkábbik esetKép

Titati!
Lehet,hogy a lányod később indult el,de rendesen bepótollta a leemaradást! Tényleg nagyon ügyi!
Sokat foglalkoztál vele? Énekeltél neki? Ütemre tapsoltatok stb. Mert én is sokat foglalkozok vele(szó szerint ki követeli magának). Énekelek,mesélek,zenét hallgatunk,bábozok. Kiváncsi lennék rá,hogy valóban van-e "akkora" jelentősége a sok foglalkozásnak. Tul.képp válaszolok is magamnak,mert a fiamon én is látom,hogy többet tud a koránál. Csak azt nem tudom,hogy azért-e mert foglalkoozom vele,vagy mert ő ilyen?

Noémi
Noémi
 


Noémi!
Nem érzem azt, hogy hú de sokat foglalkoztam volna vele (az átlagnál biztosan nem többet) Szerintem a vérében van Kép Apukámnak van 100%-os hallása, és nagyon jó zenei érzéke. Szerintem tőle örökölhette. A terhesség alatt sokat hallgattam Vivaldit, és sokat énekeltem neki a Micimackót, amit születése után is folytattunk. Egyebet nem tettem, persze az alap mondókázás, dalolászás megvolt, de nem vittük túlzásba. Azt rögtön az elején észrevettük, hogy ha zenét hall, akkor azonnal mozogni kezd, és "kivirul". Szinte lételeme lett a zene, és a ritmus. Nekem botfülem van, nulla zenei érzékkel, az énekhangomról meg ne is beszéljünk Kép Szerencsére nem rám ütött.
Egyébként meglepően könnyen tanul dalokat, és mondókákat is.

Kérdésedre válaszolva: Igen, Ő ilyen! Szerintem ez főleg adottság kérdése. Persze foglalkozni kell a gyerekkel, de csak amennyit ő igényel, nem szabad semmit túlzása vinni!
Egy FUTÓbarátunk (ebből él) lánya most 10 éves, és bármelyik versenyre odaáll, megnyeri a korosztályát!!! Pedig egy métert se edz, csak örökölte az apjától a tehetséget!!! Van aki meg edz éjjel-nappal, és nincs sehol! Szerintem ugyanígy működik a fiadnál, meg az én lányomnál a zene és a ritmusérzék. Jön magától!!! Kép

Titati
 
 


Titati!
Köszönöm!
Noémi
Noémi
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó