Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!


Biztos volt már veletek is úgy, hogy a csemete már nagyon fáradt volt, de mégsem tudtad az ágyban hagyni, mert keservesen sírt. Ilyenkor mit lehet tenni?
Az ember kiveszi a kiságyból és sétálgat vele le-föl a szobában. Vagy?
Ki mit szokott csinálni, ez a kérdésem. :?:

:idea:


Szia Ildikó!

Mennyi idős a baba? Nagyon picinél a sétálgatás, ringatás vált be (én nem vagyok cumipárti, de aki használ, esetleg az bejöhet),vagy a fülébe suttogott vers, mese. Én pl. Petra lányomnál olyan közel hajoltam hozzá amennyire csak tudtam, szinte átöleltem az ágyban, de nem emeletem fel, odadugtam az arcomat az arcához és suttogtam a fülébe monotonon amit tudtam fejből verset (János vitéz, Toldi, Altató, akármi, nem a szöveg volt a lébnyeg, hanem, hogy monotonon mondtam. Ez sokáig működött, aztán ahogy nagyobb lett, jött a kistakaró, párna, puha rongyi, azzal aludt, az megvigasztalta. Csengénél a kézfogás, fenékpaskolás, simogatás volt a módszer a dologra, szerencsére leszokott róla, nem állandósult évekre :))

Ditke
 
 


Szia Ditke!

A kislányom most 6.hónapos. Mindíg is nehezen tudtam elaltatni. Addig fárasztottuk ameddíg csak lehetett, majd betettük aludni. A kezdetektől fogva volt neki rongya, már nevet is adott neki (gaj-gaj). Mindenhova viszi magával, főleg ha álmos. Egyedül alszik el a kiságyban, csak előtte van egy kis panaszkodás, a fáradtság mértékétől függ, hogy mennyi ideig tart.
Csak ez a panaszos, keserves sírás ne volna.
Nagyon köszönöm a tanácsot.

Lenne egy kérdésem is. A mamánál nincs kiságy, a babakocsiban szokott aludni, de ezt nagyon hamar ki fogja nőni, valyon mikortól fog egy rendes ágyban elaludni?

Szia!
Ildi

 
 

Szia Ildi!

6 hónapos? Akkor szerintem a neheze most jön :( Persze most jól mevigasztaltalak, mi? :?
Ami fontos, hogy ne fárasszátok addig míg kidöglik. Épp azért alszik el nehezen - szerintem. Én azt tapasztaltam, hogy ha jól telt a napja, jól aludt napközben, volt beállt napirend, akkor este is könnyebben elaludt, ha kifáradt, mert nem tudott nappal aludni valami miatt, akkor este is sokkal nyűgösebb volt. Mindig ugyanabban az időpontban volt a lefekvés, szinte már görcsösen ragaszkodtam percre pontosan az órához, de már érezték, hogy most jön a fürdés, alvás. Gondolom a lefekvési "szertartás" nálatok is megvan. A másik: 6 hónaposan szerintem már ne sétálgass vele föl-alá, mert egyre nehezebb lesz lerakni, megszokja és nem fogod bírni. Mondjuk könnyen beszélek, nekem ikreim vannak, így eleve kizárt volt a sétálgatás, de szerintem az ikrek arra jók, hogy az ember nem csinál velük olyat, amit később megbán :D
Ha rászokatod valami ilyenre arról baromi nehéz leszokatni, ennek az szokott a vége lenni (baráti körből tapasztalat), hogy egyszer csak a szülő megunja és otthagyja bömbölni néhány napig az ágyban és mint sírni hagyós "módszert" emlegetik, hogy a büdös kölke tanuljon meg végre elaludni. Na, én ennek nagyon nem vagyok a híve, bár akinél bevált, esküszik rá, szíve joga. Szerintem tedd a kiságyba, köszönj el tőle, de maradj ott mellette, hogy lássa, nem hagyod magára. Beszélj, hozzá, simogasd, de ami fontos, hogy ne vedd ki. Én legalábbis így csináltam. Azért sír, mert veled akar maradni, az öledben sokkal jobb mint egyedül egy ágyban, de tényleg meg kell tanulnia, hogy ennek ez a rendje. Néhány napig egy tényleg ordít, de aztán megszokja. Persze valamilyen szinten ez is sírni hagyás, de szerintem ez abban különbözik a másiktól, hogy nem hagyod ott, vele vagy, és ez megnyugtató a számára. Én a mai napig megvárom a szobában míg elalszanak, igaz, 10-max.15 perc alatt megvan, ennyit meg ki lehet bírni. :)
Remélem más is ír majd, hátha több tapasztalatból jobban össze tudod szedni, hogy Neked mi lenne a legjobb.

A másik kérdésre: nekünk van utazóágyunk, ha megyünk valahová, nagyihoz, nyaralni, abban alszanak a csajok. Nagyágyba addig nem teheted, míg otthon nem abban alszik, mert megszokta a rácsot, így legurulna róla. Legfeljebb ha magatok közé veszitek olyankor. Nekünk most jött el, hogy ki tudnak mászni a kiságyból (20 hónaposak), de még nem a rácsot szereltük le, hanem csak 1 pálcát kiszedett a férjem, hogy inkább ott közlekedjenek, mert még mindig legurulnának róla. Vagy vehettek leesésgátlót, azt vihetitek a nagyihoz, bár szerintem mikor megtanul mászni, felállni, attól simán leesik ha nem figyelsz rá, én még nem használnám a helyedben. Használtan is lehet nagyon jó utazóágyakat kapni és úgy már nem olyan vészesen drága. Sokan nem használják, csak 1-2 nyaraláshoz, szinte új mikor eladják.

Remélem segítettem valamit, ha még van kérdésed írj nyugodtan, de most megyünk nyaralni, majd ha hazajöttünk, utána tudok válaszolni. (Addig meg lehet, hogy már nem is lesz gond ? :) )

Szia: Ditke
 
 


Szia Ditke!

Kőszi a jótanácsokat. Sokat segítenek.
Bocsi, nem 6., hanem 16. hónapos, csak régi a billentyűzetem. Szóval megvan a napirend:
6-7 körül felkel
reggeli
1 óra alvás
ebéd
1 óra alvás
uzsi
kimenetel-séta
fürdetés
vacsi
alvás kb. 7-8 körül alszik is
Mi is letesszük, elmeséljük neki, hogy mi történt vele ma és egyedül hadjuk. Van amikor rögtön elalszik, olyankor ki is küld: pá-pá (menj el), de ha nyügösebb napja volt, akkor sír egy kicsit (1-10 percet).

Amikor 5. hónapos volt vettünk egy járokát, hogy abban majd jól eljátszik, elalszik. A nagy túróst. Fél óra múlva vehettük ki. Múltkór láttam anyósomnál összecsukva. Szerintük túl későn akartuk hozzászoktatni. Az útazóágyon gondolkozom még.

Szia
Ildi


Szia!

Megjöttünk a nyaralásból, hát amint látom, nem tolonganak a jótanácsok :(
Hát igen, 16 hósra kicsit más a helyzet :D
Akkor viszont már nem javaslom az utazóágyat, mert nem sokáig fogod használni. Mondjuk nekünk olyan van, aminek a végét ki lehet cipzárazni és így ki tud mászni belőle, de a sima utazóágyból ugyanúgy ki tud mászni mint a kiságból és nagyon megüthetio magát. Ez a fajta viszont elég drága, nem biztos, hogy találsz hirtelen használtat. Akkor inkább már ez, én tuti ilyet fogok venni következőnek:
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=117829&page=5

persze tapasztalatokat csak akkor tudok ha meglesz :)
De sokkal könnyebb, kis helyen elfér, és olyan aranyos :)

Járókánk nekünk is kb. fél éves kortól volt, nekem megszokták, sokat voltak benne, persze kettő kellett, hogy ne tépjék meg egymást... De fél-háromnegyed órát simán eljátszottak , persze ott voltam a közelben. Nekünk a konyhában volt, mert az a legveszélyesebb, és két kicsire nem tudtam volna figyelni. De már nem használjuk, mert kimásznak abból is :(

Megyek, már megint hajnalban fekszem :(

Ditke
 
 


Szia Ditke!

Milyen volt a nyaralás? Kipihented magad?
Majd írd meg, érdekel!!!

Nem sokat voltunk a nagyinál, így nem sokat használtuk, lehet, hogy ezért nem szokott hozzá. Nem baj, túl sok érdekes dolog van a mamánál ézért nem is szokott aludni már. Viszont mire hazaérünk teljesen kipurcan.
Még nem tudom, hogy mit csináljak?

Szia!


Kép


Ő lenne az, Enikő.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó