Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A tanácsotokat kérném nappali alvás/altatás terén... Gyerkőcöm most áll le az utolsó nappali szopiról, a 10 órai utáni altatós szopiról. Nem részletezném miért kell leálnunk vele, az egy másik topik témája lehetne. A lényeg az, hogy iszonyat fáradt már a tízóraija után, de amikor leteszem csak sír, akkor is ha ott vagyok a közelében. Kipróbálunk már egy két dolgot. Süket tyúk módszer, fokozatos eltávolodás ... stb., de nem vált be egyik sem. Sajna ha délelőtt nem alszik el, akkor ebéd közben lepi meg az álom. Tanácstalan vagyok. Valamit nyilván rosszul csinálok ...

Kifogytam az ötletekből, hogy mivel lehetne megkönyíteni neki az elalvást. Éjszaka nincsenek gondok, persze lehet azért, mert akkor még szopizik.

Nem nagyon preferálom azt hogy sírjon, mert ekkora gyerkőcnél (is) fennáll a lelki sérülés veszélye. :(

Kérlek írjatok, ha van valami ötletetek!! Köszi előre is!

Üdv.: Szilvia!
 
 


Szia Szilvi!


Sajnos mi is ilyen gondokkal küszködünk. Reginám ugyan csak 4 és fél hónapos, de már nagyon keveset alszik. Én úgy altatom, hogy mellé teszek 1 pelust (azt nagyon szereti), másik oldalára v.mi játékot, jön még a "hamm-hamm cumika" és folyamatos simogatás közben hajlandó nagy sokára elaludni. Szerintem nem rontottál el semmit, nics olyan hogy v.ki mindent tud. Remélem sikerül megoldást találnod,addig is minden jót:


Szintén Szilvi
 


Szia Szilvi! :)

Mi Levente 2 hónapos kora óta küzdünk, de egy idő után csak ráállt arra, hogy szopi közben elaludjon. Viszont most, hogy már nincs szoptatás, nagyon nehezen viseli. Próbáltam én is azt, hogy simizem közben, de csak túlingereltem. Még keservesebben sírt. Cumi nálunk már nincs, mert egy ideje már leszokott róla... bár lehet, hogy rá se igazán szokott, csak mi tettük állandóan a szájába. :roll: Ma viszont már rövidebb ideig sírt és utána el is aludt egy órácskára ... De azt hiszem ez akkor sem egy normális állapot. :( :?
 
 

 
 

Szia Szilvia!


Szerintem az mindenképp jó hogy ma kevesebbet sírt, lehet, hogy szép lassan meg fogja szokni hogy nincs már szopi, csak tényleg nehezen áll át. Anyukám mesélte, hogy amikor Angliában volt, látott mell alaku etetőüveget. Én próbáltam beszerezni, de nekem nem sikerült. Lehet hogy 1 ilyen v.mi segithetett volna, bár szerintem Leventéd már elég nagy ahhoz hogy üvegből egyen. Mi ma nagyon szenvedtünk, úgy sírt a lányom, hogy a denevérek potyogtak az égböl. Arra tudok gondolni, hogy jön a foga és azért nem akar aludni. A végén az ölemben ringattam úgy 3/4 órát mire elaludt. Most meg ennie kéne. Most megtyek, hallom hogy ébren van.

Szia Szilvi
 


Szilvi! :(
Jó korán jön az a fogacska. Akkor nem csoda, ha sír ... :(
Próbáltad már a dentinox-t? Hátha megnyukszik tőle ...

Holnap lehet kipróbálom az együtt alvást, mert félek, ha tovább folytatom ezt a kísérletet, akkor úgy fogja érzeni, hogy elhagyom, mikor kikerülök a látóteréből. Szerintem neki még szüksége van az anyai biztonságra, csak a hátulütője az lehet, hogy átesünk a ló másik oldalára és az eredmény ugyanaz lesz ... Assz'em ezen még agyalok egy sort ... :? :roll:
 
 


Csak kipróbáltam az együtt alvást Leventével 10 órai után ... Nem jött be... azt hitte játék idő van és elmászott mellőlem. Pedig nagyon fáradt volt már evés közben is. :(
 
 


Most már tényleg semmit sem értek ... Letettem a kiságyba és egy 20 percen belül (nyűglődések közepette) elaludt... :shock: Gondolom megint csak félórázni fog. Lehet alvás előtt kéne egy kicsi összebújnunk. :roll:

No majd holnap kiderül... :)

Szép napot! :D
 
 


Szia Szilvi!

Végre elaludtunk! 8 óra óta fenn vagyunk. Probáltam a Dentinox-ot, nem rossz, csak a gyerek nem szereti az ízét. Ennek azért örülök 1 kicsit, talán jobb ha nem szokja meg a Lidocaint. Az együtt alvás nálunk sem vált be, mindenféle dolog történt, csak alvás nem. Azért próbáld meg az alvás elötti összebújást, veszíteni, nem vesztesz vele semmit. Esetleg még azt lehetne, hogy 1 picit kitolod a 10-órait ( nem sokkal), hátha így gorsabban elalszik, mert amúgy is fáradt. Majd írd meg mire jutottál.


Szia Szilvi
 


Szia Szilvi!

Kb. 20x próbáltam bejutni a topikba. Végre sikerült!:D

Próbáltam már későbbre tenni a tízórait, de akkor meg már túl volt húzatva a csemete és akkor is csak sírt. Ébredés után 2-2és fél órát bír ébren maradni, aztán megint elfárad. Viszont miután 11 körül ébred egészen estig ébren tud maradni,minden gond nélkül. Nálunk mondjuk 19:30-kor van fürdetés, 8-kor esti szoptatás. Sz'al elég korán, de így legalább van egy kis életünk a gyereken túl is.

Egyébként úgy tünik beválik ez a módszer, amit kipróbáltam! kop-kop-kop Bár össze-vissza menne összebújáskor, de sokkal kevesebb ideig nyűglősik, mikor leteszem a kiságyába. Lényegében csak pár percig.

Olyan rossz, hogy nincs ilyen témában szakirodalom. Minden könyv csak az éjszakai alvással foglalkozik...

Hú! Nem semmi ideig bírta!!! Utána mennyi ideig aludt?
Homeo bogyókkal próbálkoztatok már esetleg fogzás ideje alatt?
 
 


Szia Szilvi!

Bocs hogy csak most... Volt elég nyűgöm. A homeo bogyókkal nem próbálkozom, mert azokat szublingválisan kell szedni, és félek hogy mellényeli, mert még nem tudja a nyelve alatt tartani őket.( a hatóanyag felszivódása miatt) Nappali alvásról még én sem találtam szakkönyvet, pedig keresgéltem. Mi fél 10kor alszunk el, és reggel 9- ig bírjuk, közötte persze 2 szopi. Néha már olyan fáradtan kelek, hogy nem látom a nap végét. A párom meg hétvégén is dolgozik. Azért örülök hogy találtál v.milyen módszert, talán megoldódik az alvásprobléma. 20 percet aludtunk és már hallom hogy ébren van, mennem kell, bocs.


szilvi
 


Szilvi!

Ha feloldod a homeo bogyókat forralt és lehűtött vízben (csak egy kevéskében), akkor be lehet adni a picúrnak a nyelve alá öntve (csak hogy minél kevesebb kerüljön a gyomorba - mert ugye akkor nem szívódik fel).

Ez az éjjeli töbszöri kelés téleny elég kimerítő. Rendesen zombivá teszi az embert.

Emléxem, hogy Levente is ilyen rövideket aludt korábban nappal. Néha még mostnában is... :? Próbáltad már, hogy egy kicsit még a kiságyban, hátha visszaalszik? Ugyanis én egyik alkalommal nem tudtam hozzá bemenni azonnal, mikor felébredt és mire beértem volna az ágyához, már ismét aludt. Pedig az előző pillanatban még visított... :shock: :)

Sok-sok kitartást!!! A hétvégi apu-meló nálunk is igen gyakran befigyel. MA is később jön haza a szokottál. Valami agrárfórum miatt...

Szilvia!
 
 


Recept, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott és szépen fejlődő kisbabánk legyen. Alvás! Alvás! Még több alvás! Napközben legalább 3*. A következőket javasolom minden kismama számára. Tévhit, hogy a gyerek akkor alszik éjszaka, ha napközben keveset altatjuk. Minél többet pihen napközben, annál békésebb lesz az éjszakánk! Ébredés: 7órakor, 9-11-ig Édes álom,, 11-13 Ébrenlét, 13-15 Édes álom, 15-17 Ébrenlét, 17 és 18 között 45 perc szunyóka. 19 órától fürdés és alvás. Fontos a rendszer a csecsemő életében és a kevesebb több. Lelkes és gyermeküket szerető anyukáknak szívből ajánlom :TRACY HOGG és MELINDA BLAU a Suttogó című könyvét: Alváról, evésről, viselkedésről és sok minden másról ad részletes segítséget. Ne neveljünk ötletszerűen és nem minden esetben kapunk jó tanácsokat szüleinktől, anyósunktól... Aki nem tudja megvásárolni a könyvet, annak email-ben szivesen segítek. a címem: meetos@freemail.hu A könyv egyébként nekem, mint kezdő anyukának nagyon nagy segítség a mai napig. A kislányom épp ma 7 hónapos és mindig pihent, mosolygós, jól evő kisbaba.
 


Dimitrova

Köszi az infókat!! :)

Az én csemetém napi 2 alkalommal alszik. Viszont úgy tudom, ez normális egy 13 hónapos csemetétnél ... ugye?

A könyvet megnézem, lehet e kapni felénk. Mégegyszer köszi! :D
 
 


Jav.: nappal alszik két alkalommal (9-11-ig és 15:30-17-ig) + az esti alvás :oops: :)
 
 


Szia Szilvi!


Kipróbáltam a homeo bogyókat ahogy írtad. Kár volt, ma voltunk a Doktor néninél, kiderült hogy a gyerek nem hízta meg a minimumot, nem elég tápláló a tejem. Valószinüleg ezért nyugtalan, és ezért nem alszik. Én nem hiszem, mert amikor sokat hízott akkor is keveset aludt. Sajna nem alszik vissza ha felébred, napközben nem hajlandó a kiságyban aludni, ezért a mi ágyunkon alszik, talán ezért nem. A páromnak ellopták a pénztárcáját, benne az összes irattal, ma meg tegnap azt intéztük, ugyhogy jól elfáradtam megyek aludni. szép álmokat nektek:


Regina és Szilvi
 


Sziasztok,
csak nyugtatásul: vannak olyan gyerekek, akiknek nagyon kicsi az alvásigényük - ők ilyenek, és kész. Az enyémek pl. mindketten...
Én aztán hiába csináltam bármilyen rendszert, ha egyszer nem álmosak... a lányom hiperéber kölök volt, félévesen összesen 11 órát aludt egy 24 órás ciklus alatt, és éjjel milliószor felkelt. És mivel az első pár hetet kivéve sosem volt gond az altatásával, és sosem volt rosszkedvű vagy kialvatlan, neadjisten beteg, bízvást állíthatom, hogy ennyi elég volt neki. Pillanatnyilag (három és fél éves) már csak tíz órát alszik naponta, de ez már nem annyira kevés a korához képest, mint babakorában.
A fiam egy árnyalattal többet alszik, tizenkét órát, ez már majdnem egy éve ennyi, ő most lesz tizenhat hónapos. Nappal egyszer alszik már, jó esetben két órát - de ő legalább csak egyszer kel fel éjjel.
Egyszerre sem lehet őket altatni nappal, merrt egyszerűen nem ugyanakkor fáradnak el, bár most már azért kezdenek közelíteni: a fiam dél körül alszik el, mire felébred (fél kettő-kettő), éppen leteszem a lányomat...helycserés támadás... :lol:

Kitartás mindenkinek,
jó éjszakát
Kriszi
 
 


Szilvi! :(

Atya ÉG!!! Nagyon rátok jár mostanában a rúd!

Most akkor mi lesz a tejjel? Remélem nem lesz szükség pótlásra vagy ilyesmire!!
Mennyi a súlya a csemetédnek most? és az előző mért alkalommal mennyi volt?
Próbálkozik már átfordulással vagy másféle mozgásokkal?
Éjjel is sokszor kel? ha igen akkot milyen gyakorisággal?

Kitartást! És amikor csak lehet te is pihenj le!!! Hogy jobban bírd!
 
 


Szia Szilvi!


Most 6040g a súlya és 65cm. Az előző mérésnél 5690g volt. Nem aggódtam mert nekem azt mondták, hogy fél éves korára kell megdupláznia a súlyát. Ugyan men tudom hogy ez a korán érkezett babákra is vonatkozik-e? Nem tudom mi lesz a tejemmel, csak reménykedem, hogy nem apad el. Amíg tudok szoptatok. A Doktornő szerint már adhatok neki kiegészítésként almát meg banánt, de szerintem ezek nem hízlalnak. A kolléganőim küldtek tápszert, de azt még nem merem adni, pedig ismerem majdnem mindegyiket, ebböl szakvizsgáztam. Mégsem merem. Nálatok mi újság? Fiacskád megszokta már az alvást, vagy még mindig nehéz altatni? Regina már forgolodik, de teljesen a hasára nem forog, nem is szeret hason lenni. Levente beszél már? Jut eszembe: ti szoktatok tornázni? Mekünk kellet a nyaka miatt, de már nem kell járni és úgy vettem észre hogy tetszik a csajszimnak, ha kedve van hozzá folytatom, de nem erőltetem.
Most megyek, jelzett a kutya, hogy ébren a lány, és nem merem az ágyon hagymi.


Szia Szilvi
 


Dimitrova!

Kriszti!


Én is köszönöm mindketőtöknek a jó tanácsokat, a kőnyvet nálunk nem lehet kapni, de majd megpróbálom v.hogy megszerezni. Az én kislányom is mosolygós amikor ébren van csak az ébrenlét hosszú. de remélem ez is megváltozik majd.


Üdv Szilvi
 


Szia Szilvi!

Nem vagyok szakember (csak egy laikus), de szerintem koraszülötteknél picit talán más a helyzet. Én is az voltam... aztán anyum sokat mesélt, hogy milyen kis csenevész voltam sokáig, de mire elkezdtem járni egész kikupálódtam. :)

Úgy gondolom én is, hogy az a legjobb, ha mindezek ellenére csak szoptatsz. Nálam is volt egy krízis időszak, de úgy oldottam meg, hogy gyakrabban tettem mellre,... lényegében igény szerint. Nagyon remélem, hogy nem kell tápszerhez folyamodnotok! De szerintem most még ne is gondolj a tápszerrel meg az egyéb kajákkal, csak szoptasd amilyen gyakran csak kéri. Lehet, hogy egy rövid időn belül átáll a tejtermelésed is egy kissé zsírosabb tejcsire, ha érzi, hogy többet eszik a csemete.

Nálunk minden rendben. Délelőtt végre ráállt az alvásra. Úgy csinálom, hogy kaja után egy kicsit összebújunk, betakargatom és éneklek neki, majd mikor már úgy látom, hogy szabadulna a karjaimból, akkor leteszem a kiságyába. Most már egy nyikkanás nélkül elalszik. Próbálkozok egy kis délután csicsikával is, de az még nehezen megy. :roll: De úgy hallom, most már ez a gond is megoldódott, mert nagy a csend a gyerekszobában. :D
Levente még nem beszél, de próbálkozik. Mindenkit "annnyjá"-nak szólít, meg ilyenek. Levente sem szeretett anno hason lenni. Az volt a legroszabb, mikor hasra tudott fordulni, de vissza még nem.
Az első időszakban próbálkoztunk egy kicsi tornával,meg masszázzsal, de nem nagyon szerette. Biztos sok volt neki már belőle. Most meg, mióta megy egy helyben se nagyon marad. :)

A könyvet én egyébként online rendeltem. Az alexandrán keresztül, ott ugyanis olcsóbb, mint a librinél.

www.alexandra.hu

Mondjuk itt most már csak a "A SUTTOGÓ MINDENT MEGOLD" című van meg, míg a librinél ez is, meg a köv. két rész.
www.libri.hu

Mi a végzettséged egyébként, hogy a tápszerekből szakvizsgáztál?
 
 


Szia Szilvi!


Nálunk is csend van, alszik. Tegnap összesen csak 40 percet aludt napközben, estére olyan fáradt volt, hogy végig aludta az éjszakát. Én meg persze aggódtam és 3 órától 20 percenként nézegettem, hogy mi van vele. persze csak durmolt. Jó lenne minél hamarabb átvészelni ezt az időszakot, mert szerintem ez a legnehezebb, legalábbis eddig. Egyébként patikus vagyok, de nem szeretnék ebbe a szakmába visszamenni. Nem tetszik. Te mivel foglalkoztál? Köszi a címeket, én is megrendelem.
 


Szilvi!

Tudom miről beszélsz! Ismerős a dolog! Nekünk is volt egy ilyen nehéz időszakunk. A poén az, hogy már szinte alig emléxem rá... Pedig akkor kegyetlen rossz volt. Hiába, az agyunk próbál felejteni.

Én angol tanár vagyok, de én sem akarok visszamenni tanítani,ha nem muszály. Inkább gyermekpszichológiát szeretnék tanulni, aztán (jó pár év múlva) nyitni egy prakszist. Addig meg az a munka lesz ami jön.

Örülök, hogy végre sikerült nektek is az altatás. Ügyes kisleány a te Reginád!! :D Majd számolj be, hogy ma hogy ment a dolog!! :) Szurkolok!!
 
 


Helló Szilvi!

A szombati és a tegnapi nap is elég zürős volt. Napközben szinte semmit nem aludtunk. Fújt a szél, és a szelet már a hasamban sem szerette a kislányom. Szép terveid vannak, tiszta szívemből kívánom hogy sikerüljön. Én a tanulás miatt nem akarok visszamenni, meg persze a szombatok és az ügyelet miatt. Gondolkodtam v.milyen átképzésen, de még nem tudom, hogy mire. Gondolkodtatok kistestvéren? A húgom most jár suliba, 9 hónapos a kislánya. Ő azt gondolja hogy így könyebb, nem tudom, talán igen.


Úgy tünik, a lányom ma sem akar aludni, csak sikítgat, álomnak, fáradságnak, nyoma sincs a szemén. azért megpróbálom, talán sikerül elaltatni.


Szia Regina, Szilvi
 


Szia Szilvi!

Nagyon sajnálom, hogy mégsincs javulás alvás terén. Pedig már azt hittem Regina is belejön a dologba... :(

Egyébként nektek milyen rituálétok van fektetés előtt?
Kaja után rögtön lefekteted vagy kicsit hagyod még játszani és aztán fekteted?

Nekem tengap megjött a könyv. Igen jónak tűnik, bár még csak egy pár oldalt tudtam belőle elolvasni. Mondjuk már abból a pár oldalból kiderült, hogy ha hamarabb kerül a kezembe, akkor sok fájdalmas sírástól menekült volna meg Levente is meg én is... No de majd esetleg a második gyerkőcnél már itt lesz segítségnek (mármint a könyv). Egyébként nem igen tervezzük még a második csemetét. Anyagi okai vannak leginkább, no meg hely szűkében is vagyunk. Most próbálunk pályázni önkörmányzati bérlakásra is ... sz'al még eléggé bizonytalan lenne, hogy milyen helyre is vállalnánk be a köv. babát. Egy gyerekkel még könnyebb. Majd ha meglesz a saját fészkünk, akkor jöhet a kistesó is.
 
 


Szia Szilvi!


Általában evés és játék után alszunk, de van amikor a játék elhuzódik és csak a következő evés után alszunk. Sajnos Reginának sem lesz kistestvére, mert mi sem látjuk bisztosítva 2 gyerek jővőjét. Lehet hogy pár év múlva már nekünk is könyebb lenne, de addigra már idős leszek. Ugyan szülni 40 évesen is lehet, de szeretném látni és megélni az unokáimat is. Nálunk nincsenek önkormányzati lakások, próbálunk telket venni, itt nagyon drágák. Addig meg marad a tetőtér. Én is várom a könyvet, minden percben megjöhet. Ma viszont egész jól aludtunk, estétől reggelig, 12 órát. Nem is erőltetem a napközbeni alvást, ha elalszik annak csak örülök, de ha ma nem az sem baj.
 


Szia Szilvi!

Bocsi, hogy nem írtam, de lebetegedtünk. :(

Mi a helyzet az alvással mostanában? Javult a helyzet?

Levente újabban megint nem alszik délután, de lehet, hogy csak a nátha miatt... Majd meglátjuk mi lesz, ha felgyógyul.
 
 


Szia Szilvi!


Sajnálom hogy betegek voltatok, remélem mára már meggyógyultatok. Reginám még mindig nem alszik, pedig elolvastam a könyvet, de a valóságban nem tudom alkalmazni. A probléma ott kezdődik, hogy a felvesz/letesz módszert írja ilyen idős babáknál. Reginát nem kell emelgetni, ha leteszem hogy aludjon, akkor csendben eljátszadozik, nem sír és nem is hisztizik, csak elvan. Viszont ha nem fáradt, nem lehet tőle még a szoba sarkáig sem elmenni. Nagyon megviselt ez az időszak, ezért nem írtam mostanáig. BOCS! Levente alszik mostanában? Remélem sikerül altatnod.

Üdv: Szilvi
 


Szia Szilvia!

Bocsi, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem! :oops:

Nálunk most minden rendben alvás terén. Érdekes viszont az, hogy hétközben (mikor csak én vagyok vele) délután is alszik, hétvégén, mikor az apja is itthon van, egyáltalán nem. :) Gondolom nem akarja elvszetegetni az időt alvásra, mikor az apjával lehet.. :roll: :lol:

Nálatok mi a helyzet mostanában?
 
 


Szia Szilvi!

Kezd nálunk is rendszereződni az alvás, csak ugy, hogy egyik nap alszunk du.-ként 20 percet, a másik nap meg 2 ésfél órát. Ja, és de. is ez a felállás. Nekünk nics apa problémánk, az apja is rendszeresen altatja, igy vele is alszik.Igy már én sem vagyok annyira núzott és már sütit is tudok sütni, (máramikor sikerül).Remélem ti jól vagytok? Jársz vele ovi előkészítőbe? Nálunk ez nagy divat lett, én nem tudom, hogy ez jó vagy sem, de mire a Regi 3 éves lesz már lesznek visszajelzések és majd talán könyebben el tudom dönteni.


Üdv Szilvi
 


Szia Szilvia!

Örülök, hogy végre alakulnak a dolgok! :D

Most 6- hónapo Regina, ugye?

Emléxem, hogy tavaly advent táján (Levente 4-5 hós volt) jütott először időm sütkérezni nekem is.

Ovi előkészítőbe még nem járunk... Levente még csak 15 hónapos, meg hát lehet (de egyáltalán nem biztos), hogy januártól kültözünk és akkor bölcsi és ovi terén is más körzetbe fogunk kerülni.

Pár hete kipróbáltuk, hogy anyuméknál, hogy alszik el nappal, míg mi párommal a Mátrában voltunk. Simán vette az akadályt. Azóta is simán elaltatja anyukám. :) Ezzel is levesz rólam egy kis "terhet" (jobb szó nem jutott hirtelen sz eszembe), több a szabadidőm, mikor ott vagyunk náluk. Meg ugye Levente is egyre önállóbb... Nagyon bírom most ezt az időszakot. Nagy megkönyebbülés, hogy nincs már sírás lefektetéskor. Mindenki sokkal kisimultabb...
 
 


Szia Szilvia!


Boldog névnapot!
Reginám tegnap volt 7 hónapos, és ennek örömére 1 szemhúnyásnyit sem aludt. Az csak jó lehet ha most költöztök, talán nem viseli meg annyira a gyereket, mint nagyobb korában.
Én még nem merem a nagyikra bizni a Regit, mert mind 2 csökönyös és makacs. Telejesen másképp gondolnak a gyereknevelésre mint én. Ez nem bisztos hogy rossz, de most még feszültségekhez vezet nálunk. Igy ugyan kevesebb az ídőm, de azért beosztom.


Szia Szilvi


Regina: http://www.gigibaba.gportal.hu
 


Szilvi!

Neked is Boldog Névnapot! :D
Nekem apóssal voltak hasonló problémáim, de legutóbb már úgy tűnt megbékélt a helyzettel ...

Én nagyon sokáig nehezen adtam ki Leventét a kezeim közül, de nem olyan okból mint te... Az én esetemben velem volt a gond... nehezem viseltem, ha nyűgösködik mások kezében. De most hétvégén már anyum etette, pelenkázta, altatta, sétáltatta Leventét. Tudtam mással is foglalkozni. De mondjuk én tudom, hogy anyum (de még párom anyukája is) figyelembe veszi, hogy mi milyen elvek szerint neveljük Leventét... és mindezt nem azért teszik szerencsére, hogy nyugi legyen közöttünk, hanem azért, hogy Leventét ne zavarják össze! Lehet ha erre rávezetnéd a nagyszülőket, hamarabb belenyugodnának a dologba.

Megnéztem a honlapotokat! Nagyon szép a lánykád!! :lol:
 
 


Szia Szilvia!


Köszi a tanácsot, már próbáltam rávezetni a nagyikat, de csak az lett az eredménye hogy mindkettővel jól összevesztem. Ez anyámmal amúgy sem nehéz.Én tudom hogy csupa jószándékból adnak tanácsot, de 30 év után mi már másképp neveljük a gyereket, és ezt sajnos egyik sem érti meg. Csak 1 példa: anyosom szerint tegyek mézet a főzelékbe, mert úgy finomabb mint cukorral, (cukrot sem használok) és az Ő fia imádta.( Ja mindenre allergiás.)És ilyen idős korában mint a Regina már mindent evett, de leginkább babapiskótát.Már nem is mondom hogy ezek miért nem jók a piciknek, mert úgysem hiszi el és a fiánál bevált.Inkább nem adom a lányom. Ez sem jó de legalább bisztonságosabb. A honlap még nincs teljesen kész, készül 1 szebb, csak kevés az idő.


Szia Szilvi
 


Sziasztok Anyukák!

Nagy örömmel leltem rá erre az oldalra és olvasva a hozzászólásokat megkönnyebbűltem, hogy nem vagyok egyedül az azonos vagy hasonló problémákkal.
Egészen friss anyukaként - szeptemberben született első babónk- én is küzdök a mindennapok nehézségeivel

Fontos a napirend topik -én is eszerint próbálom már most kialakítani a rendet- de mennyire?! teszem fel a kérdést! Faltam az elmúlt hónapokban az ide irányuló könyveket, régen olvastam ennyit!! de sok az eltérés!!! csak óvatosan!!! Kisfiam tisztán anyatejpis ebben és a "saját kiságyban alszunk"-ban következetes vagyok. (Előbbit tejszaporító teával illetve mentes sörrel erősítem- bevált!! ajánlani tudom!!- utóbbit a kórházban már így alakítottuk és ez ellen sem tiltakozott kisManó )

a napirendet az elmúlt 4-5 hétben sikerül kialakítani, azóta több-kevesebb sikerrel működik is a dolog-bár még tudja Anya, hogy nagyon kicsik vagyunk
az ébredés illetve a fürcsi "rituáléját" már kezdetektől fogva kialakítottuk. (Ébredéskor: tejpi, pelus csere, vissza kiságy-"játék"körforgó ill.nézegetés Este: fürcsi, tejpi, kiságy és alvás-hol egyedül, hol anyával és legutolsó esetben jön a "szilikon-vigasz") a cumiról is tudnék írni, de az már egy másik topik-téma.

a nehézségem a napallal van!! 2xmegyünk sétállni ha az enyhe idő engedi, 11-13h között és 15-16.30h között. sajna most már egyre korábban sötétedik közben alvás a babakocsiban illetve a nappaliban egy erre a célra vásárolt pihenőben.

a gondom az, hogy kisManó általában a két szopi közötti első órában éber(ezt kihasználva gyakran lekötöm a figyelmét (ének,gagyogás,egymás felfedezése stb.)és a következő adag előtt 1h-val beájul!! Mindenki mást mond!!! védőnő, hogy engedjem aludni, majd magától felkel (ennek az lett az eredménye, hogy mikor felkelt mohón szopizott pótolva az átaludt időt, aztán buki és 2h múlva megint ordít a ciciért, éjjel többször megébredt, szóval felborult minden!! gyerekorvos: max.fél óra mulva az esedékes szopiidő után keltsem életre a gyereket!! ezzel elértem, hogy mellre tettem az előírt időben, de vagy nem evett eleget mert visszaaludt a cicin vagy eszegetett és 2h múlva ismét enni akart

nem tudom melyik a jó?!?! és melyiket kövessem inkább!?! ja és nem beszélve a hasfájásról -mellyel nehezen veszem fel a harcot - ami még jobban nehezíti a napirend kialakítását ill. következetes használatát!!

van5let?! segítség!!! várom a javaslatokat!!
az is érintett téma, hogy nappal is a kiságyban tegyem-e le a Babót, mellőzzem a pihenőszéket úgyis 1-2hónap is kinövi?! mi vált be Nálatok?!?
g.timi
 
 


Szia Timi!
Hát nehéz ügy ebben segíteni... :? Én is hasonló dologgal küzdöttem. A vége az lett, hogy rábíztam a gyerkőcre a napirend kialakítását. Egy-két hétig tartott az egész. A vicc az egészben csak annyi volt, hogy pont arra a napirendre állt be, amit én is be akartam állítani neki. A gondot az okozta korábban, hogy egyszerűen fáziskésében voltunk. Azt gondolom, hogy a gyerkőc pontosan tudja, hogy mikor akar aludni (az erre utaló jeleket én frankón félreértelmeztem anno :arrow: azt hittem játszani akar :arrow: így persze túl ingerelet lett :? ) és mikor enni. Szerintem bízd rá a dolgot.
A pihenőszékkel kapcsolatban nem tudok véleményt mondani... Nem igen tudom milyen is az. Nekünk olyan nem volt. Csak azt tudom, hogy mi a bébihordozóban altattuk eleinte (nappal) a csemetét, de azzal nem tettünk jót neki. Nagy macera volt átszoktatni a kiságyba...
 
 


Szia Szilbee, (ez a Szilvási névből gyúrt becenév?!?nem titok?!)
köszi hogy írtál, izgatottan vártam a választ, még soha nem próbáltam ily' módon levelezni :)

igazgad van!! a nappali rend tényleg úgy alakul ahogy én szeretném fél órás csuszi ide-vagy oda (mivel az orvosi utasítást követem!) de tényleg!! én is ezt tapasztaltam :D az éjszakát már kisManó határozza meg azzal ahogy ébred (4-5h-kat átalszik!) ilyenkor a reggeli ébredés után sakkoznom kell egy kicsit, hogy visszaálljon a rend. ez általában a séta-során-bealszom-mal sikerül :) most azon dolgozom, hogy az esti fürcsi után (kb.19h) még 1x szopizzunk kb.22h-felé, hogy a hajnali 2x-i ébredést (1h és 4h) leszorítsam egyre, majd el is tudjuk hagyni!! hiszen túl a 2hónapon és az 5kg már nincs is igazán szükség erre?!?

a pihenőről hogy tudok képet csatolni?!? :)
szia, timi
 
 


Timi!

Nem a Szilvásiból van gyúrva a név... Ez még a fősulin ragadt rám. A keresztnevem Szilvia, becézve Szilvi... no és innen jött, hogy barátném átalakította Szilbee-re. :)
Csatolni a "melléklet feltöltése" szónál tudsz. A szövegdoboz alatt van.

Üdv! Szilvia!
 
 


Sziasztok!

Valami oknál fogva csak most tudtam fellépni erre az oldalra. Nektek is volt hasonló problémátok?


Timi!

Én igazából sosem vettem komolyan a napirendet, mert a baba ugyis kialakítja magának a saját igénye szerint. Amikor meg megpróbáltam akkor csak jól összezavartam. Kizökkentettem a saját kis ritmusából, és az lett a következménye hogy éjjel nappal sírt. Lassan 8 hónaposak vagyunk, és beállt 1 időrendre, ugyan igy keveset alszik nappal (20 percek), de az éjszakát gond nélkül átalussza.Persze ha könyebb neked a napirend, akkor megpróbálhatod, de szerintem előbb figyeld meg a Picid.Üdv Szilvi (a másik)
 


Szilvi!
Osztom a véleményed! :)
JA és néha engem sem enged be a rendszer... :? :x
 
 


Sziasztok Szilvik,
köszi a biztatást mindkét oldalról :)

Még csupán két napja hagyom "magára" kisManót a napirend alakításában és figyelem milyen a belső biológiai órája! két biztos pontot hagytam meg, a reggeli és az esti forgatókönyvet.

és bevált!!!! Tegnap az esti fürcsi után magától megébrend :D és elhagyta a 4h-ás ébredést hajnalban :D igaz megébredt de 10perc "monológ" után vissza is aludt :D lehet, hogy ma este ez nem így lesz de úgy érzem nem is ez a lényeg!! (hiszen úgyis alig várom, hogy felébredjek Hozzá :D ) hanem hogy mindketten kiegyensúlyozottak legyünk :D hiszen a bizonytalanságaimat úgy vélem azonnal megérzi!!

én is - mint oly' sokan - vallom, hogy minden gyerkőc más, azonban vannak alapdolgok amikben nem lehet olyan nagy a szórás.
nemrég költöztünk egy nyugisabb környékre és nagyon sok a kismama, a "hagyd aludni"-ban mindenki egyetért :D :D

szóval, nyertek a hölgyek!!! a dr.bácsi mégiscsak az ellenkező nem képviselője :lol:

üdv.g.timi
 
 


Sziasztok!

ezt le kell írnom mert nem tudok egyedül kiigazodni rajta :?
tegnap fürcsi után 7h-körül evett kisManó majd magától fél22h-kor ismét ébredt. hajnali 2 majd 5h-kor szopizott újra utóbbit lehet kissé elkapkodtam mivel a szelekkel küzdött már fél órája és talán nem a szopi volt rá a megoldás?!? és 8.30-kor lett reggel.
innen borult minden, most próbálom helyre hozni!!
10-től séta majd 11.30-kor ismét mellre tettem... itt tartunk...

kérdés még:
- két mellből szopizunk, büfi a kettő között?!?
- illetve leválasszam?!?! kb.10-15perc alatt megszopja az adagját utána még nyammog. egypárszor próbáltam kb.fél órát elvolt egy cicin...

hogy mi lesz ebbő este?!?!
üdv.g.timi
 
 


Szia Timi!


Én kezdetektől 2 mellből szoptattam és csak akkor hagytam 10 percnél tovább, amikor láttam hogy még éhes. Ha még sír, vagy keresi a melled akor bisztos lehetsz benne hogy nem evett eleget. Szerintem semmi esetre se hagyd "lógni" a melleden, mert hamar megszokja és akkor az etetést csak játéknak, rosszabb esetben nasinak tekinti, nem eszik eleget, és könnyen elmehet a
tejed!Az etetéseknél próbálj minnél több hamit adni neki, hogy jól tele legyen a pocija, talán akkor kevesebbszer ébred éjjel. Nekem 5 és fél hónaposan fogyott el a tejem, Regina akkor kapott hozzátáplálást, és csak akkortól aludta át az éjszakát. Persze ez mindennkinél más.Ja szerintem büfiztesd. Szelekre próbáld a patikai szereket: Infakol, Espumisan Szuszpenzió, vagy van még a masszázskrém. Az utóbbit a pociba kell maszirozni. Én ezt ajánlom szívesebben (mint patikus).


Kitartást és almokkal teli kellemes éjszakát!


Szilvi
 


Szia Szilvi,

fél18-kor ettünk fél20h előtt szakaszos ordítás, majd a fürcsit eltoltuk és 20h-kor szopizott. Este engedékenyebb (?!) vagyok és érthető módon (cél az elalvás!) tovább hagyom mint 10perc a cicin.

A "leválasztás" a mai napon kiváltképp nem működött :( azonnal rászorít és még a kezével is besegít hogy el ne vegyem azt ami az "övé" :lol: kezdetben édi volt még a szemöldökét is összehúzta, de most már a második esetben keményebb vagyok és elveszem ami az enyém :)

A kettő között büfi a végén a bealvás megtörténik és el is engedi kb.20perc után cicit. Mivel ülve szopizik és 5lépésnyire van a kiságy, mire odaérünk büfizik és a "vízszint-szabályzó" bejátszik letevéskor felébred.

Amennyiben ordít és az öklét rágja jön a "vigasz-adag" de utána már SEMMI!! nyugodt lelkiismerettel hagyom magára elaludni :)

Eddig kb.1h volt az altatás, de ma éltem az "5percet hagyom és bemegyekkel..." még 1x felveszem, aztán csak simi és határozott "jóéccakát" majd a szilikon-vigasz a vége :(
22h-kor elaludt - így is 1h :( és még rosszul is esett a lelkemnek :cry:

kérdés:
- fényforrás esti szopinál és míg bealszik egy jókora sólámpa
- Regina most hogy már 7hónapos- még Veletek alszik?! védőnő 3hónapot, Spock bácsi fél évet az orvos 11hónapot mondott mint vízválasztó. Nálatok mi vált be?!
- éjjel is legyen büfi?! jaj ha felébred...

az Infacol bevált és korábban egy "lögyi" amit a Férjem kevert - Ő is patikus :D de a mostani helyzetben nem igazán örül ennek :(

Nektek is szép álmokat és vasárnapot :D
Timi
 
 


Szia Timi!


Fényforrás szerintem kell, legalább amig elalszik. Még nem raktam külön szobába, pedig a védőnő már 2szer kért rá. Valahogy sajnálom, könnyebb a szívemnek hogy velünk van. Talán majd az új évben... Sajnos nem tudom mi a vízválasztó.

Mi fél 9-kor fürdünk, 9-kor vacsi, szigorúan tápszer (jó sok), azután alvás reggelig. Ha felébred akkor cumival visszaaltatás. Egyedül ebben vagyok könyörtelen. Általában 24h-ig vagyunk ébren, néha tovább, ezért jobb nekünk ha minnél késöbb ébred. Kezdetektől igy vezettük be neki ez a megszokott.

Nem tudom éjjel is eteted? Ha igen, akkor szerintem akkor is büfi:
Nem szoktam Reginát "hagyni" 1szer probáltam, de csak rosszabb volt, mint előtte, ugyhogy ha nyűglődik akkor bemegyek hozzá. Ugy sem jobb, de lát és ez 1 idő után megnyugtatja.

Remélem szép estétek lesz! Jó éjt!

Szilvi

Képek rólunk: http://www.gportal.hu/gigibaba
 


Timi!
Mi szopinál csak a hásik szobából jövő gyenge fényt használjuk (este), hogy a meltonin kezdjen hatni.
A szobájában mikor letesszük, nem hagyunk égve lámpát, csak a foszforeszkáló csillagok és hold világít, amit előzőleg töltöttünk fel.
Mi az első 3 hét után egyedül hagytuk a szobájában. Persze az ajtó nyitva volt, meg volt bébi őr és légzésfigyelő is. Mondjuk a gyerekszobától csak egy kis fürdőszoba választ el minket.
Én egyábként mindig hagytam, hogy annyi ideig legyen a cicin amennyit akar. Soha nem volt belőle gondunk. Se bufi, se bukás probláma nem volt tőle, még a mellem sem sebesedett ki. Nem alakult ki tőle semilyen rossz szokás nála. Idővel szépen leválasztotta magát. Nem erőltettem a dolgot. Csak azt nem hagytam, hogy játszon vele vagy harapdálja. Akkor szépen megbeszéltem vele a dolgot. Ha folytatta a dolgot, akkor következetesen, de finoman tudattam vele, hogy akkor várja a kiságy, ha már nem éhes. Nem is sokszor volt rá példa. Szépen vette a lapot!
 
 


"melatonin".... bocsesz a többi elírásért is... kissé siettem... :oops:
 
 


Sziasztok!

Nem olvastam még a "szabad levegőn altatók"-ról. Az én fiam lassan 2 éves, télen-nyáron kint alszik a friss levegőn délutánonként. Az alvással nincs is probléma, 2-3 órát alszik kint, babakocsiban. A gond az, hogy most már kezd kicsi lenni a babakocsi. Bizony lelóg már a lába, illetve szűkös is már a hely (ehhez hozzájárul a "sok" ruha: anorák, bundazsák, takaró is). Sajnos nem tudom, mi lenne a jó megoldás. Egy hosszabb, szélessebb babakocsi? A mienk viszonylag hosszú 100 cm, ennél nagyobbat nem nagyon láttam. Tegyem járókába? Ott viszont nincs fedél a feje fölött, a babakocsit védetebbnek tartom. Segítsetek, ti hogy, miben altatjátok kint a gyereketek?
 
 


Szia!

Csak kint alszik el babakocsiban? Vagy miért kint altatod?
Bent nem alszik a saját ágyában?
Én sosem altattam kint, ezért nincs is ebben tapasztalatom. De ha bent alszik, akkor is ki tudod nyitni az ablakot, vagy az nem jó?
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó