Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
2 hónapos múlt a kisfiam és még nem fogadja el a cumit se az ujját sem fedezte fel.Ha vígasztalni akarom csak cicivel tudom.
Sajnos ez eléggé fárasztó és nem tudok elmenni sehova mert ha felébred akkor azonnal a cicit keresi.Szerintetek van még esély rá hogy rászokjon a cumira?Vagy adjatok tanácsot hogyan szoktathatnám rá a picikémet.HELP

Kép


Szia Tünde!

Nekem mindhárom gyerekem ilyen. Mentem én mindenhova, csak velük. Még nem találtam olyan helyet, ahol ne tudnám mellretenni őket, csak egy bő felső kérdése az egész. Később viszont megúsztuk a leszoktatást :)

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Tünde, ha ez vígasztal, Bence sem szokott cumizni, sőt cumisüveget sem fogad el. Az első időkben talán nehezebb volt, hogy minden nyűgnél a cici kellett, de aztán később, amikor már jobban figyelt a környezetre, már tisztán jó volt, hogy nem lógott cumi a szájában, és most pedig már áldom magam, hogy nincs cumi, mert nem kell majd miről leszoktatni (lesz épp elég más).

Szóval, kitartás, hidd el, jobb lesz cumi nélkül. :)
Vendég
 

 
 

Tünde,
szerintem is inkább örülj annak, hogy nem kell a cumi, ez (többek között) a szoptatásnak is jót tesz, nem zavarja be a szoptatási technikájában a babót. Én is mindenhová vittem/viszem a lányokat, illetve mostmár Emese máshogy is meg tud nyugodni. Hordozókendőben, kenguruban próbáltad vinni a kisfiadat? Azokban is el lehet "bújni" szoptatás ürügyén :)

Kép

Kép
 
 


Szia Tünde!

Tényleg ne aggódj! Két hónaposan az én kislányom is így volt, maradt a cici, vagy a kisujjam :) Cumit soha nem is próbáltam neki adni, viszont az ujját már elég rég fölfedezte. Persze az este meg most is a cicié :wink: Hagyd a babát, hogy ô alakítsa!
 


Sziasztok!
Nagyon örülök hogy írtatok,mert már azt hittem csak nálam van ez így!Szóval szerintetek ez nem tart addig míg nem hagyja abba szopizást?Nálatok meddig tartott?
Másban is szeretnék még tanácsot kérni.
Egyszerűen nem tudom elaltatni,napközben és csak 1-2 szer 20-30perc amit a lakásban képes aludni utána olyan mintha kialudta volna magát .Lehet,hogy csak ennyi az alvás igénye?
Csak a cicin tud elaludni,éjszaka is nehezen alszik és mire észbe kapok már én is elaludtam mellette az ágyban...Szerintetek még be tudom szoktatni a kiságyba ha majd talán átalussza az éjszakát?

kobudo!
én még kicsinek tartom a kengruhoz nem tarta még a fejét stabilan,de meggyőzhetsz hogy használjam...
köszönöm a vígasztaló üzeneteket
:lol:

Kép


Tünde:
Nálunk szép fokozatos volt a fiúkkal a leválás. Fél éves korig csak szopi, addig a vígasztalás is szopi volt. Aztán, ahogy szépen elkezdtek enni, már nem kérték mindenhez a cicit.
Elalvás: Liza is lényegében csak cicin alszik el. Napközben a kiságyban ő is csak 20-30 perceket alszik, nekünk ilyen szempontból a megoldást a pihenőszék vagy a szobában lévő hordozó hozta. Szopiba bealszik, lerakom, picit ringatom és kész. Alszik 1-2 órát. Ha felébred, szopi, és vagy alszik továb vagy nem.
Éjjel: Este, mikor bealszik a szopiba, még alszik egy picit a kezemben (15-20 perc), és addigra alszik annyira mélyen, hogy simán berakja a párom a kiságyba. Utána mikor ébred, már közénk kerül. A fiúkkal is így csináltam, és mikor átaludták az éjszakát (1,5 évesen), simán a helyükön keltek, nem volt ebből semmi gond. Pedig vártam, hogy igazuk legyen a riogatóknak, és sosem tudom őket kiszoktatni az ágyunkból, így gondoltam, majd a barátnőket is oda hozzák, de ez már elmúlt :) (3 és 5 évesek).

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


szia!
köszönöm a biztató szavakat,sokat segítettél.ezer köszönet. bocsi a kis betűkért,de a fiam éppen szundizik a karomban...
:lol:

Kép

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó