Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Gyakorlott anyukák hozzászólását várom!!

Első babánk most 2hónapos és eltérőek az alvás-ébredés körüli vélemények!

védőnő: aludjon ameddig neki jólesik és ébredjen magától
orvos: max.fél órát húzhatok rá a 3órás szopirendre utána ébresszem fel
mindkettőt próbáltam de előbbinél a napirend borult és éjjel akarta kisfiam behozni a "lemaradást" utóbbi esetben egy félig alvó babát szoptattam meg és lehet hogy még nem is volt éhes mivel kb.2h múlva ordított a ciciért!!

van5let?!? mi a bevált recept?!?
üdv.g.timi
 
 


Szia Timi,

Az én kisfiam, most 8 hónapos. Amikor 1-2 hónapos volt, teljesen felcserélte a nappalt az éjszakával.
Nappal sokat aludt, éjszaka pedig sírdogált.
Nekem az vált be, hogy ha aludt, akkor is felkeltettem nappal szopihoz 3 óránként. Amikor felébresztettem, egyből tisztába tettem ettől teljesen felébredt és rendesen szopizott. És masszíroztam a lábát, vagy többször felemeltem büfizni ha bealudt szopi közben. Így szépen kialakult a napirendje, hogy mikor minek van itt az ideje. Próbálltam mindent ugyanabban az időben csinálni. Ez nem merevség, eredmény az, hogy nagyon kiegyensúlyozott lett a babám. Mindenki azt mondja, hogy milyen nyugodt.
Ha tudok segíteni írj.

Üdv,

Móni
 
 


Szia!
A gyerekeim korából láthatod,hogy elég rég "kezdtem".De azért emlékszem még.Szerintem semmi féle képp ne keltsd fel enni.
Az alvás szerintem többet ér.Úgy is fog enni ha éhes,én merem neked mondani,hogy az éjszakai ébredése és evése,nem azért volt,hogy a nappalt bepótolja.A leg nagyobb hiba amit ezzel a témával kapcsolatban el lehet követni az az erőltetés.Márpedig ha legédesebb álmából felkelted az már valamilyen szinten az.Én is beleestem ebbe a hibába.Én a védőnőre hallgatnék!Inkább egy darabig kelj fel hozzá éjszaka,ezt mindannyian túléltük...
Egyébként egy két hónapos babánál tök normális,hogy éjjel is eszik.Próbálj az egész témával minnél kevesebbet foglalkozni(nagyon nehéz),mert ha észreveszi,hogy benned feszültséget kelt a dolog,megérzi és nem fog szeretni enni.
Vendég
 

 
 

Szia Móni,
Szia bárány-ka,
köszi a hozzászólást, 1-1 az állás :D
a napokban döntöttem!!!!

az eredmény?!?! hagyom aludni -következménye?!- magától megébred fél óra elteltével :D :D igaz azonnal beszélni kezdek hozzá amint a szemét nyitogatja vissza ne aludjon :lol: és persze a "Hamm-hamm"-ra azonnal asszociál :lol: az evést nem eröltetem, pár perc elteltével már "ö"-zik (ez nálunk a "tejpit adj Anyu!") és keres a buksival, bújik :D
Móni! a peluscserét a két cici között ejtem meg, mivel az első után van hogy belszik :( de tényleg az 5let brilliánsan működik!!

olvastam, hogy a 4órás etetési igény (a 2.hónapon és az 5kg túl) ilyentályt alakul ki. bár nálunk még kissé zavaros a helyzet, éjjel kisManó alszik 5-6h-át, séta során akár 2-3-at is, de az aktív ébrenlét ideje alatt a felfedezés örömétől és a közös foglalkozásokban elfárad és előbb igényli a szopit van hogy 2,5h-ra!! így nem vagyok szigorú, figyelem őt és az igényeit.

Bárány! az eröltetés tényleg nem jó és nem vezet sehová!! olvastam, hogy ezekből a gyerekekből lesz a rossz evő!!

Móni! igazat adok Neked!! a kiegyensúlyozottság nagyon fontos mind a Babónak mind nekem, hiszen biztonságot ad!!! nálunk is látszik :D sok mosoly, kacagás és gőgicsélés és a szemében a hála a gondoskodásért és törődésért :D
KisManó születése előtt 10nappal költöztünk és most már se szeri-se száma a környéken "összeszedett" kismamáknak. a tapasztalatokat hallva egészen elégedett lehetek, hogy nálunk "csak" apróbb dolgok vannak :)

jelenleg az esti altatáson dolgozunk az "5perc után bemegyek..."-et próbáltuk ki 4napja. (az első pocsék volt...nagyon lassan teltek a percek és a könnyek annyival gyorsabban a szememben :cry: ) de ma már csak 1x kellett visszamennem hozzá :D nagyon büszke vagyok rá!!! alig várom már hogy hajnal legyen és újra kézben tarthassam :) hiányzik!!!!!!!!!

Móni! Te már "leválasztottad" a kisfiad?!? Bárány! mi vált be Nálatok?! mi egy szobában alszunk vele de külön kiságya van a születéstől fogva (ebben következetesek voltunk!) mikor kell "kitenni"?! valaki már a 3.hónapot emlegeti :( nekem még olyan jó és megnyugtató hallani éjjel a szuszogását a nagy csendben :)

Várom a biztatást, köszi előre is,
timi
 
 


Szia!
Látom nagyon megy ez neked!!És éjjel 5-6 órát alszik,hát az tökéletes!!Én tudom,hogy mennyire nem célravezető az eröltetés,a lányommal sikerült elszúrnom anno!
De ő egy kicsit nehezebb eset volt mert másfél hónaposan 24 óra éhezés után még mindig nem kért enni...
Aztán kiderült,hogy nem tud folyadékot nyelni(vizsgálatok után)
Úgyhogy minden félével etettem (tömtem)ami persze nem is volt neki való,vaniliás krémtútó,és minden féle főzelék,azt mondják csoda,hogy túlélte.Na mindegy elmúlt,mára csak egy sovány rossz étvágyú kislány.
A fiam se volt egy nagy zabás de azért egy fokkal jobb.
Vendég
 


Sziasztok,

Én sem erőltettem az etetést soha. Az evéssel nem is volt gond, nagyon szereti a hasát. Az én kisfiam besárgult a születése után ezért nagyon aluszékony volt, ezért kellett felkelteni napközben, hogy egyen. Éjszaka nekem is többször evett. Aztán magától egyre ritkábban kelt fel éjjel és nappal 3 majd 4 óránként evett. A doktornőtől mindig elismerő szavakat kapunk.
Minden gyerek más, nekem ez vált be.
Kb 2 hónapos koráig a gyerekszobában aludtam vele. Aztán amikor visszaköltöztem a hálószobába apához, mindkét ajtó nyitva van, szeamben van a két szoba egymással, ugyanúgy hallom minden mozgulatát.

Üdv,

Móni
 
 


Sziasztok!!

Móni! hasonló cipőben jártunk ezek szerint :) már ami a sárgaságot illeti! kisManó-t enyhe sárgasággal engedték haza (előtte minden gép foglalt volt a szülészeten és mivel volt súlyosabb eset is mi lemaradtunk a kék-fényről, nem mintha hiányzott volna sem a tortúra ami vele jár!!) a gyerekorvos másnap megvizsgálta és javaslatokat tett, ezek szerint ezért "írta fel" az ébresztést :)

a napokban voltunk súly-kontrollon a védőnőnél és dicshimnuszokat kaptunk ami bevallom nagyon jólesett :D 2hét alatt 400g pluszt sikerült "magunkra szedni" :D

egyre jobban érzem, hogy átállt kisManó a 4h-ra :( ritkábban érezhetem mától ANNYIRA az enyémnek őt :( mi lesz velem ha fél év után ritkulnak, majd el is maradnak a meghitt együttlétek?!?
Úristen!! délben ettünk utoljára és mindjárt 16h-ra van...alig várom hogy ébredjen :) :D

kis-Bárány! két csudaszép gyerkőcöd van a képek árulkodnak!!
üdv. és szép7végét mindkettőtöknek :D
timi
 
 


Köszi szépen!Gtimi!!
Szerintem örülj,hogy már csak 4 óránként eszika babád,nemsokára egész nap ébren lesz már csak ebéd után fog aludni,és alig fogod várni azt a kis időt amit alszik,te meg "pihizhetsz"egy csöppet.
Utána elindul ,és rohanhatsz utánna napi 15 órát!! :D
üdv nektek is!
Vendég
 


Sziasztok!!

a napokban "visszaálltunk" 3h-ra :D olvastam, hogy növekedési fázis van a 3.hónapban ezért a Babák többször igényelhetik a szopizást :)

de hát ilyen még nem volt!!!
reggel 5h az első, majd fél9kor a második szopi :D utána egy kis játék (most volt az első nap a járókában :) ) és indultunk sétálni 10.30-kor. kb.egy órát voltam most kint vele mivel 5C-van és fokozatosan szokjuk a hideget - és azóta bent ez előtérben a babakocsiban alszik :? :? H A G Y O M.... :roll:

nem tudom jót teszek-e vele de a mai nap délutánja majd estéje illetve az éjszakai ébredések igazolják :?

hirtelen nem is tudok magammal mit kezdeni pedig szalad a ház a 7vége után :lol: MEGVAN!! PIHENEK :lol: :lol:
na, majd holnap leírom milyen volt a nap hátralevő része...
szorítsatok!!!! :D
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó