Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Már jó rég szembesültem azzal a problémával, hogy NEM ESZIK A GYERMEKEM!!!
Akkor kezdödőtt, amikor öt és fél hónapos korában elfogyott a tejem. Már a tápszerből sem evett annyit mint előtte, a szilárd étel bevezetésével csak nöttek a gondok.
Most egy éves múlt és oda jutottunk, hogy minden etetésnél a fejét rázza, mondja, hogy ne, és egyáltalán nem akar enni. A "finom" ételekkel is ez a helyzet, csak az 3 kanál után nem kell.
Igyekeztem körültekintő lenni, mindent úgy csináltam ahogy a védőnőnk mondta, de hát nem vezetett eredményre.
Ha valakinek van v.mi jó ötlete, azt kérem írja meg nekem! Én már teljesen kétségbe vagyok esve!

 


Sirwen :)

Nekem kapásból az jutott eszembe, hogy nem éhes! Mi van, ha kihagysz egy etetést? Utána sem kell neki? Súlyra hogy áll? és a kedélyeállapota? Ha mosolygós, vidám, élénk, akkor nagy baj nem lehet.

Aztán lehet, hogy valami baj van a gyomrával, emésztésével, fáj neki a nyelés, akármi. Sztem érdemes lenne esetleg kivizsgáltatni.

Nálunk az is volt, hogy unták az evést. Esetleg megpróbálhatnád őt is bevonni. Lehet, hogy inkább szeretne játszani valamit. Mi sokszor még most is játszunk evés közben. Ha elterelem a figyelmüket, akkor sokkal többet esznek. Meg, ami még segíthet, hogy egyedül próbáljon enni. Az egy kis változatosság és hátha megjön a kedve?

És hát kísérletezni, hogy milyen étel lehet az, amit szeret. Gondolom ezt folyamatosan csinálod, de tényleg ebben nem lehet tanácsot adni, mert minden gyerek mást szeret.

Ezek közül biztos van, amit már próbáltál, de hátha segítettem. Lehet, hogy csak ilyen nem evős fajta. Meg ha jól rémlik olyan korban is van, amikor kevesebbet esznek a gyerekek.

Az én gyerekeim sem esznek túl sokat, de vannak kifejezetten jó napok, és kedvenc ételek, amiből azért sokat tudnak enni.

Remélem hamarosan megoldódik a problémád.

Brigi

Kép

Kép
 
 


Szia Brigi!

Bocsi hogy, csak most válaszolok, de betegek vagyunk!
A gyomrával voltak problémák, bukós baba volt, de ezt már kihevertük. Ha húzom az etetést akkor sem eszik, a játék bevált, amig fel nem fedezte, hogy azokat le lehet dobni a földre, és attól kezdve ez lett a legjobb szorakozás evés közben.
Most hogy beteg, meglepően jól eszik, már ennek is örülök, reménykedem benne, hogy a jól evés megmarad, a betegség, meg eltünik!

 

 
 

Szia,

Én mesélek neki evés közben, az általában beválik. És tényleg jó ötlet, hogy add oda neki a kanalat. Lehet, hogy összekeni magát, de élvezni fogja. Különben nem szabad az evésből nagy gondot csinálni! Ha csak "nem szeret" enni, azt kinövi. Viszont ha látja rajtad, hogy ideges vagy, lesed, hogy mennyi megy le, erőlteted a dolgot, annál jobban ellenáll.
Próbáltad más gyerekekkel együtt etetni? Egymástól meg szokott jönni az étvágyuk. Legfeljebb belemásznak egymás kajájába. :)
Na és a közös családi, ünnepélyes evések? Az is hatásos! Lehet, hogy a családban nem ez a szokás, esetleg apu tv-zik vacsi közben? (Nálunk ez volt a helyzet, le lett állítva!) Vagy zavarja valami? Tv, zene? Hallja ahogy mások játszanak, türelmetlen?
Ennyi jutott eszembe!
Viki
 


Szia Viki!


Köszi a jó tanácsokat, a mesélés jól hangzik, kipróbálom.Általában együtt eszünk, ha apa is itthon van akkor Ö is becsatlakozik . Ha bármit teszek a kezébe, azt szinte kivétel nélkül mind lehajigálja a földre. Viszont a reklámokat szereti, ezért akkor etetem ha épp van reklám. Ha már nem kell a kaja, akkor csak össze majszolja, és továbbra sem eszik. ezért nehéz, de már eljutottunk oda, hogy egy fél üveg bébi kaját megeszik ebédre, uténa kap egy fél gyümit és talán ez elég neki. mindenesetre több nem kell neki, és én nem eröltetem.

 


Szia,

kicsit eltűntem. Dr Spock azt írja, hogy nem érdekes, ha lehajigálja a földre a dolgokat, ez egy jó játék neki. A darabos kajának egyébként sem az a szerepe, hogy megegye, hanem, hogy ügyesedjen és előbb-utóbb rákap. Én megmutattam a kis 8,5 hónaposomnak, hogy kell kenyérhéjat enni, és utánozta. Persze betömte egybe az egészet, aztán meg kisebb darabokban kiköpdöste, de tetszett neki, ízlett, meg se fulladt és második alkalomra már nem volt ilyen mohó. Most már szépen nyalogatja, amíg érdekli. Dr. Spock még azt is írja, hogy nem szabad hagyni, hogy a gyerek az etetés közben az ember fején ugráljon, ha játszik, maszatol, feláll, forog, akkor biztos jól lakott és abba kell hagyni az etetést. Egyébként szerintem annyi elég, amennyit írtál.

Üdv
Viki
 


Szia Viki!

Köszi az ötletet, a kenyeret kipróbálom! Mostanában "jól" eszik, mert rájöttem, hogy a gyümölcsös dolgokat szereti, és inkább olyanokat kap. Persze néha egy- két főzelék is kerül a tányérba, igy vagy úgy el is tünik onnan.:lol:

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó