Új privát üzeneted érkezett!

Képzeljétek, annyira bet*tam ettől a verekedős szitutól, hogy hajnalban felébredtem.

Szó szerint. Következő volt a szitu: az 1-2,5 (3alatti) gyerekek odamentek egymáshoz, megsimogatták egymást, játszottak, stb. Nyugalom és béke, majd megjött ez a kis hörcsög az anyjával és a bébi testvérével. Anya leült a földre, elkezdett beszélgetni a mellette ülő anyukával, a gyerek meg be a többi közé. Úgy el kezdett csapkodni köztük, mindegyiket meg-meg ütötte, és látszott, hogy gonoszságból, hogy mi, a többi anyuka, elkezdtük egymás után kikapdosni a sajátjainak a kupacból. Az anyja meg vagy dumált a mellette ülővel - aki szintén kiakapta a sajátját! - , vagy bambán nézte a gyerekeket, köztük a sajátját is. De m*ra meglepett, hogy senki nem tett semmit!!!!!!!!!!!!!!!!!! Majd én egyszer beemeltem a karomat a gyerekem és a kölök lendülő keze közé, ill. a vezetőanyuka rászólt ugyan, de nagyon enyhén, hiszen nem az övé. De mondom a kb. 15 anyukából senki nem tett semmit.

Én is azért vittem el ide, hogy a bölcsi/ovi előtt tapasztaljon ezt azt, de most én is neveljem aggresszióra, hogy adja vissza???!!! Nonszensz!!!!!!! Most van egy olyan mosolygós fiam, aki minden gyerekhez odamentem, megsimogatta őket, odament az anyukákhoz, megfogta a kezüket, odavitte a játékot a fekvő bébinek, erre most kezdjem el verekedésre tanítani???

De lehet, hogy épp azért hozta ide, hogy a gyerek levezesse az agresszióját, vagy azt gondolja, hogy ha látja a jó példát ő sem fogja csinálni? De ez ebben a korban még nem így működik. Szerintem ha az anyja nem szól rá eréjesen, akkor nem fog megváltozni. Szerintem, ha legközelebb ezt csinálja, szó nélkül kiemelem a kölköt a többi közül, és odaadom az anyjának, hogy na, itt van, csináljon vele valamit. De továbbra sem értem, hogy a többi anyuka miért nem tesz semmit. Ja, ők már mind régebb óta járnak.

A cicivel kapcsolatban pedig. Legalább 2 éves volt a kisfiú, ha nem 2,5, és futkározás, keksz majszolás közben odament, emelte fel a beszélgető anyja pulcsiját, és rácuppant a cicire. Anyuka visszatakarta magát, és tovább dumcsizott. Kínos volt. Én meg direkt nem vittem be a bilit, mert gondoltam, zavarba hoznám vele nem csak a gyerekeket, hanem a szülőket is. (Eredetileg úgy gondoltam majd a kabátok mellett egy sarokban ráültetem, ha kéri játék közben. Végül jól befűtöttem a kocsiban, és még kint a parkolóban rátettem a bilire. De ezek után gondolom kevésbé ciki egy biliző 17 hónapos látványa, mint egy 2-2,5 éves szoptatásáé.)
 
 


Judit, abból, amit leírtál nekem az jön le, hogy tényleg csak a tudat kell a kicsinek, hogy ott vagy/tok a közelben. Mindegy, hogy ezt hogy tudatosítod benne. Behúzott vagy bezárt ajtóval. Nálunk rezgőstelefon ébreszti a férjemet :) , mert az órára tényleg mindannyian felriadtunk.
 
 


Sziasztok!!

Rifu!!
Hát nem csodálom, hogy egy ilyen élmény után hagytad az egészet!
Ha nem is tudod megvalósítani, akkor is el fog múlni ez a rossz alvóság nemsokára, ahogy nálunk is. De ha eltelt egy kis idő, akkor lehet érdemes lenne kipróbálni újra. Szerintem minden attól függ, hogy mennyire vagy kimerült. És igenis fontos az is, hogy néha önző legyen az anyuka is, és fontosnak tartsa a saját pihenését, hiszen hoszú távon ez is a gyerek érdekét szolgálja: neki is jobb egy kipihent , türelmesebb anya!
:wink: :wink: Az eszközök a kezünkben vannak, de nekünk kell eldönteni, hogy élünk-e vele.

Judit!!!

Alszik a gyermeked, Te meg éjfélkor még ide írogatsz?? :lol: :lol: :lol:
De szuper lehetett az az átalud éjszaka!!! Kívánom, hogy legyen kitartásod folytatni és továbbra is így alakuljanak az éjjelek :lol: :lol:
Fóbiák??? Kinek nincsenek!!!! :roll: :roll: Amig nem említetted eszembe sem jutott, hogy a fejedben is lehetnek hangok :lol: :lol: :lol: , rögtön értettem mire gondolsz. Én is minden harmadik éjjel egyedül vagyok a csajokkal!!!

Ka-ta!!

Sajnos valamennyi agresszívitást muszáj hagyni a saját gyermekedben is, mert bizony több olyan szülő is van, mint akiről írtál!!
Valószínű, hogy megzavarhatta a gyereket a tesvére is (ügye azt írtad, hogy volt kisebb?) és azért is lehet agrsszívebb (testvérféltékenység) , ami persze nem menti fel az anyukát!!! Több ilyen gyereket is láttam már (én minkét lánnyal jártam cinire), és magamból kiindulva: nem is a durva gyerek az ami idegesít igazán, hanem ha ezt az anyja nem reagálja le megfelelően. Az egy dolog, ha a gyereke erőszakosabb, de elméletileg azért visszem ilyen közöségbe, hogy megtanulja a társas viselkedést!! Tehát ha durva a gyerekem, akkor rászólok és elmagyarásom neki amit kell, és odaviszem a másik gyerekhez, hogy kérjen bocsánatot.
Szerintem teljesen más, az amikor a gyerek otthon a szüleire ráüt (szó nélkül hagyni persze ezt sem szabad), vagy a testvérével veszekszik, verekedik. Ilyen nálunk is van, nem visszafogott egyik lányom sem :lol: :lol: :lol: , de társaságban tudnak viselkedni és ha ütnek, annak mindig oka van. És a szülők feladata megtanítani, hogy ez nem elintézési mód!!!
Borzasztó nehéz lehet!!
Ka-ta és a fiacskád nem pisil wc-be? Vagy nincs megfelelő feltétele ennek azon a helyen? Sok helyen még szűkítőt is biztosítanak a gyerekeknek. :oops: :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 

 
 

Ja!!

Mi már ott tartunk, hogy a lányok semmire sem ébrednek fel!! :lol: :lol: :lol: Szólhat a telefon, tv, készülődhet apa reggel - alszanak tovább. Úgy kell őket "felrázni" reggel, ha indulnunk kell!! :lol: :lol: :lol: Sose hittem, hogy eljön ez az idő is!!! De így megnőttek!! : :cry: :cry:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


Gyöngyi, akkor én mit szóljak? Az enyémnek fel sem kellett ehhez nőnie, már most sem ébred fel a zajokra. :) :) Na, ja a 17 hónapos öreg mackó. :)

De, pisilne, ha egyrészt lenne ott szűkítő, másrészt, ha idegen wc-re hagynám ráülni, de hagyom. Saját bilit hordunk. :)
 
 


Kimaradt a nem. Mármint, NEM hagyom.
 
 


Ka-ta!!

Bocsi, azt hittem minden fiu állva pisil!! :oops: :oops: :oops: Hiába lányos anyuka vagyok :lol: :lol: :lol: Én sem hagyom őket idegen helyen ráülni a wc-re, én fölétartom őket.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


Sziasztok!
Most megint ráérek irni, mert alszik ez a roszcsont. De általában énnekem csak este van időm ideülni a géphez, mikor már a Lili alszik. Ezért szoktam olyan későn irni.
Akkor most hadd meséljek!: Kezdjem a rosszal? Ez az éjjel borzaszto volt! Nem is tudom megmondani hányszor kelt fel. A 4. után már nem számoltam. Szoval most egy kicsit fáradt vagyok. :shock: Pedig most volt nála fény, mert előző este nagyon orditott ha kihuztam.
De a jo oldala, hogy már ahhoz hozzászokott, hogy nem mellette vagyok, csak a fotelba ülök. Igy nincs mondokázás,stb és max 10-15 perc alatt már alszik is. Tegnap elött éjjel is felkelt már fél 4-kor és elég nehezen aludt vissza. 5-kor jöttem ki tőle, de már háromnegyed 6-kor ismét fenn volt. Akkor már teljesen ki voltam! :cry: Átmentem hozzá és kicsit ingerültebb hangon tudattam vele hogy most már aludjon,mert én is szeretnék egy kicsit pihenni, és most pedig megyek az ágyamba. Kijöttem, az ajtot résnyire nyitvahagytam, de persze ott voltam az ajto mellett, mert kiváncsi voltam ezek után mit csinál. Hát egy picit elkezdett pityeregni, 1-2 percig olyan siros hangon kiabált hogy anya,anya, aztán elaludt. ELALUDT ugy hogy nem voltam vele!!! Igaz, csak egy orára. De már ez is valami. :wink:
Hát, ma éjjel megbosszulta. :x Ja és hajnalba vissza se akart menni az ágyába. Bebujt mellénk a nagy ágyba, igaz nem sokáig mert elaludni nem tudott. Még sose aludtunk igy hármasba együtt. Ezért visszamentünk az ő szobájába.
Ugyhogy ez a mai nap egy kicsit feszülten telik, a férjem nem érti mi bajom. Azt mondja, mi van éjjel megint babaneteztél?! Mondom nem. Ő észre se veszi mikor kel fel a lánya, nem hogy segitene néha az altatásban. Egyenlőre ennyi!
 
 


Judit!!

Sajnálom, hogy ilyen rossz éjszakátok volt!! Ka-ta biztos meg tudja mondani mit tegyél.
De ne bántsd a férjed!! Ők így akszanak, ez a férfi génekben így van kódolva :lol: :lol: :lol: Az én uram nagyon sokat segített a dajkálásban és az altatásban a nagylányomnál - de csak akkor kelt fel, ha én oldalba böktem, magától soha!!! Természetesen akkor szó nélkül ment, de magától soha nem ébredet fel!!!
Sáránál is megpróbáltuk, hogy ő is menjen és keltettem :lol: :lol: , de ez a kis piszok annak ellenére , hogy nagyon apás éjjel csak engem akart :roll: :roll: :roll: Hiába is kelt volna, nem lett volna értelme. Így legalább ő kialudta magát!!! Na, azért ennek ellenére sokszor voltam rá dühös, amiért ő kipihent én meg nem!!! Pedig nem is tehetett róla!! :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


Gyöngyi!
Köszi, hogy irtál. Igen, tudom hogy a férfiak ilyenek. Csak ilyenkor egy kicsit nehezen viselem, hogy nem is probálkozik segiteni. Amugy már hozzászoktam, hisz a 2 év alatt talán ha 3-szor elaltatta akkor lehet sokat mondtam. Ezért nem is alszik el vele. Nagyon anyás ilyen téren, meg hát a többi téren is. :roll:
Nem is tudom mi lenne ha nekem is 2 lányom lenne, mint neked! Egyszerre kettőt hogyan altatnék el, hogy egyik se sirjon amig a másikkal foglalkozom. De hát pont ezért a kistesót kicsit későbbre tervezzük, amikor a Lili kicsit nagyobb lesz. De ha nem találok munkát, nem tudom mi lesz! :?
Na, most már bujok az ágyba, hátha a kislányom megismétli a tegnap estét. :wink:
Szia!
 
 


Judit!!

Nálunk 2 éves és 3 hónapos volt a Marietta amikor megszületett Sára. És már valóban volt annyira okos, hogy megértette, hogy szoptatom a Sárát. Nem mondom, hogy mindig könnyű volt, de sokkal könnyebb mint amire számítottam. Sokkal nehezebb volt Mariettával az első év, mint a két gyerekel együtt :wink: :wink:

És hogy bízonyítsam nem tartom teljes "hülyeségnek" Ka-ta tanácsait, használtam a Sáránál - most. Amig cici volt, mindig azon aludt el, amikor elhagytuk a cicit, akkor melléfeküdtem és együtt "aludtunk". Nem is volt ezzel semmi gond, nem tartott sokáig, és mint már írtam nekem is jól esett :lol: :lol: :lol: De a déli alvásből többször sírva kelt, megkérdeztem miért és elmondta, hogy azt hitte mellette vagyok és alszom, és megijedt, hogy mégsem. Most már úgy alszik el, hogy összebújunk, beszélgetünk és amikor már látom, hogy kábul, akkor kijövök és egyedül alszik el.
Így működik!! :lol: :lol: :lol:
De még mindig azt gondolom, hogy az enyémeknél korábban nem tudtam volna véghezvinni. Bár a próbát mindenképp megéri - Judit nem a kedvedet akartam venni!!!! :lol: :lol: Bár a te lányod is egyidős az én kisebbemmel, így szerintem Ti is jó úton haladtok, még ha nehéz is!! Kitartás!!! :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


Na, végre, Csajok, erről beszélek!! :)

"..... többször sírva kelt, megkérdeztem miért és elmondta, hogy azt hitte mellette vagyok és alszom, és megijedt, hogy mégsem."

A picik is ugyanezt élik meg, csak ők nem tudják elmondani.
(A nagyobbacskák sem, ha még nem beszélnek szépen, vagy nem tudják megfogalmazni. De tutira ugyanezt érzi mind.)

Próbálkozzatok, mert megéri. OK, tudom, könnyen beszélek, mert én már a legelejétől így csinálom, de meg lehet próbálni.

Viszont nem minden férj ilyen, az enyém nem, megint ellentmondok, de valóigaz, hogy 10-ből 9 igen, ami szomorú. De, nem, olyan férjről nem hallottam még, akit megváltoztatott volna a neje. :D A gyereket könnyebb.
 
 


Igen, most érzem, hogy ez a jó, mert elmondja a Sára.
De még most is úgy érzem ez korábban nem jött volna be!!

Nekem mind a két gyerek a cicin aludt el, ez ellen nem tudtam semmit sem tenni (valószínűleg nem is akartam). Ha álmosak voltak kérték és el is aludtak rajta. Mariettánál sokat keltünk éjjel akkor is amikor már nem szopizott csak nappal. De a Sára ugyanigy alig kelt. Ők maguk sem egyformák, pedig úgyanúgy csináltam mindent velük.
Nem tudom mit lehet csinálni azzal a gyerekkel, aki belealszik az esti cicibe és így teszed le. Azzal hogy csinálod végig ezt?? Nekem egy évig így volt. Felkelteni szívtelenség lenne, nem??
Tényleg a Te fiacskád meddig szopizott??

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


6-7 hónapos koráig, de csak kemény fejéssel. :( Nem volt tejem..... pont aznap halt meg Anyukám, amikor Őt szültem......
:oops: :cry:
De erről nem akarok beszélni. Korábban már kiírtam magamból....
 
 


Értem, persze, sajnálom.
Ekkora trauma után ez is nagy szó, tényleg!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


Sziasztok!
Most végre rászánom magam a gépelésre. Megprobálom összefoglalni nagyvonalakban ezt a 3 napot, lehet hogy egy kicsit hosszu lesz!
Kezdem a csütörtök estével. Akkor azzal fejeztem be az irást, hogy megyek aludni, nehogy a lányom megismételje az előző estét. Hát nem ismételte meg, plusszba még rátett egy lapáttal! Fél 2-kor ébredt meg elöször, aztán pedig oránként! :cry:
Elhatároztam péntektől én is bekeményitek! Kiprobálom amit a Ka-ta mondott. A mai nap lett volna a 3. esténk ugy, de már nem birtam idegileg!Most elárultam a végeredményt, már az elején! :wink:
Szoval péntek este háromnegyed 9-kor fektettem le. Egy orán keresztül orditott mire elaludt. És abba az egy orába legalább 30 kört tettünk a két szoba között. Már akkor is sokszor a határán voltam hogy feladom, de gondoltam nem lehetek ennyire gyenge hogy már az első napot se birom ki!Nehéz volt!Szombaton aztán nagyon örültem, este mindössze 15-20 perc alatt elaludt, és csak 5 kört tettünk! Gyorsan üzentem is a férjemnek, hogy elujságoljam a jo hirt! Aztán fél 1-kor felkelt és akkor bepotolta amit este kihagyott. Szintén egy orán keresztül fenn küzdöttem vele mire visszaaludt. Talán annyi különbség volt az előző naphoz képest, hogy nem sirt annyira. Ja, és azt kihagytam hogy az első nap is megébredt már 4-kor. Akkor is fenn volt fél orát. A mai nap meg kb 45 perc kinzás után feladtam és ugy aludt el, hogy ott ültem az ágya szélén. Még azt hadd meséljem el, hogy a mászkálások végén, minden alkalommal mikor visszakisértem az ágyába inni kért.Az első nap megivott egy éjjel alatt közel 1 liter teát! De lehet hogy több is volt az! 2. nap olyan üditőt vittem be neki, amit nem nagyon szeret, hát akkor nem érdekelte, megitta azt is, csak hogy kitaláljon valamit az alvás helyett. Ma pedig tiszta vizet vittem be neki, mert azt aztán tényleg nagyon ritkán szokta meginni! És képzeljétek, ez alatt a háromnegyed ora alatt megivott 5 pohárral!! Hihetetlen mire nem képes csak hogy odbenn maradjak vele addig is. Meg hogy azért jön ki, mert pisi lesz neki, közbe nem is! De már nem birtam, teljesen kikészitett! Jobban kivagyok most idegileg, mint mikor elkellett altatni. Ugyhogy sajna ez nem jött be nekünk. Nem voltam tul kitarto, igaz? De hát ez van. És gyerekkori emlékeimben én is mindig ugy aludtam el, hogy édesanyámnak ott kellette lenni mellettem és mindig mesét olvasott. Ez talán a génünkbe van. Nem tudom meddig fog igy folytatodni, talán nem sokáig. És ez az első gyerekünk, még van mit kitapasztalnunk. És a hibáibol tanul az ember, majd talán a másodiknál már okosabbak leszünk. Addig meg majdcsak kihuzzuk valahogy! :roll:
Ka-ta köszi még egyszer, megprobáltam, de nekem ez tul nehéz!
Majd lehet hogy még irok, ha történik valami érdekes.
Sziasztok!
 
 


Sajnálom, Judit. :( De legalább megpróbáltad. Ez a lényeg.
Ez egy működő, bevállt, alkalmazott módszer, de valóban sok mindentől függ a sikeres kivitelezés. Nem baj, majd a másodiknál már rögtön így csinálod.

Ka-ta
 
 


Judit!!

Sajnálom, hogy nem jött be nálatok ez az altatásos módszer!!!
Hidd el nem sokára megérik a gyerkőd és egyre jobban fog aludni. Jó példák erre az enyémek is!!! :lol: :lol: :lol: Tényleg sokat számít, ha már elmondja, hogy mitől fél, mi bántja, és amikor más tudunk velük "okosan" beszélni. Jön a jó isdő is, amikor többet lehet kint lenni és talán jobban elfáradnak. Bár ez nálunk soha nem jött be :oops: :oops: , de eljött az az idő, amikor már szépen lassan kezdenek leválni rólunk.
Sok sikert és kitartást neked!!! :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó