Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kinek mi a tapasztalata ezzel a módszerrel kapcsolatban? Valóban megtanítja a gyereket angolul, vagy csak néhány mondóka, dalocska bemagolása történik, de közben jól érzi magát, játszik.

Hogyan tanul meg angolul társalogni, például, ha csak hetente egyszer van ilyen foglalkozás?
 
 


Szia!

Mi egy éve járunk, őszintén szólva nem hiszem, hogy valóban megtanulnak angolul. De az enyémek élvezik, szeretnek járni, így megyünk. Éneklik a dalokat, de sokszor félreértik és hibásan mondják a szavakat. Mondanak olyanokat, hogy "Anya, itt a dog (kutya)", ismételnek szavakat, rövid mondatokat, de ez nagyon messze áll attól, hogy beszélnének.
 
 


Sziasztok!

Engem is érdekel ez a téma. Ugyan mi nem járunk, én itthon tanítom a csemetéket, kb. hasonló módszerrel mint a Helen Doron. Viszont én napi szinten tudok velük foglalkozni, én sem tudom elképzelni, hogy a heti egyszeri félórás foglalkozás elég lenne.

A hibásan ejtett szavak egyébként ki tudnak tisztulni, de csak ha erre valaki odafigyel és segít. De nem ez ennek a lényege.

"Tágul az agyuk", én így fogom fel. Nem esnek kétségbe, ha valaki nem magyarul beszél, hanem figyelnek, hogy megértsenek egy-két szót. Ha jó a módszer és sok sikerélményük van, akkor később is szeretnek majd idegennyelvet tanulni. Szokják a kiejtést, de én ha fizetnék ennyi pénzt, kizárólag anyanyelvi tanárhoz járatnám a gyerekem, mert oviskorban még van "értelme". Ezért én itthon sok eredeti angolt hallgattatok velük, és tényleg meghallják, ha más "dialektusban" ejti valaki ki a szavakat. Nagyon jó fülük van hozzá.

Enyémek is keverik a nyelveket, főleg a kicsi, mert nála van olyan, hogy valamivel előbb találkozott angolul mint magyarul, de szerintem ez is kitisztul később. Meg most már meg lehet mondani nekik, hogy ez angolul van, ez meg magyarul.

Nagy előnnyel fognak indulni a suliban a többiekhez képest, ami lehet hogy rossz lesz, mert unatkozni fognak, rosszalkodnak és akkor meg a magatartásuk lesz rossz. :D

Angolul folyékonyan beszélni ők sem fognak tudni hamarabb mint a többiek. Majd olyan 10-11 éves koruk körül tudnak mondatokat alkotni maguktól, de azt hiszem ez le is van írva az oldalukon.

Kíváncsi vagyok mások véleményére is!

Üdv, Nyáriorgona

Nagyfiam 6 éves
Nagylányom 3 és fél éves
És a legkisebb is megszületett!

 
 

Egy volt kollégám 5 éves kislánya úgy beszélt angolul, mint egy született amerikai. Ehhez az kellett, hogy egy angol anyanyelvű tanár foglalkozzon vele heti néhány órában. Nem tudom pontosan hány órában, talán napi egy órában, de a gyerek valami
fenomenálisan beszélt.

Most Svédországban élnek, ott biztos nincs gond a folyamatossággal.

Vannak olyan vélemények, hogy a szülők csak a saját anyanyelvükön szóljanak a gyermekükhöz.
 
 


Én is úgy gondolom, hogy a a szülők csak a saját anyanyelven beszéljenek. Nekem felsőfokúm van angolból, de nem gondolom, hogy igazán jól tudok beszélni, meg egyébként sem akarom megzavarni a gyereket. Élvezik hogy járunk, de nem az angol miatt hanem a társaság, a játék miatt. amíg van kedvük megyünk, ha megunják akkor abbahagyjuk.
 
 


Oroszlán Szonja nyilatkozta valahol, hogy az anyja és nagyanyja angolul beszélgettek vele kicsi korától, innen a kiváló angol tudása.

Hiába beszélünk nagyon jól egy idegen nyelvet, attól még idegen az a nyelv.

Nekem két anyanyelvem van, de az úgy alakult, hogy a szüleim különböző nemzetiségűek. Most mégis a magyar lett az erősebb nyelvem, mert Magyarországon élek és mindig a környezet nyelve a meghatározó.

Nagyon szeretném, ha a kisfiam több nyelven beszélne majd, de a Helen Doron módszerrel kapcsolatban egyszerűen szkeptikus vagyok.

Az más tészta, hogy jó együtt játszani a többiekkel, stb.
 
 


rifu,
pont ezt tanácsoltam most egy ismerősnek, mert a kisgyerekét akarta angolra tanítani, hogy keressen egy angol anyanyelvű egyedet, és heti több alkalommal (amennyit csak győznek) hívja oda, hogy beszélgessen-játsszon a gyerekkel. De ki bírja ezt megfizetni?
Na ők például nem, és egy Helen Doron tanfolyamon kötöttek ki...

Szerintem még az fontos, hogy ha elkezded csinálni, ne hagyd abba! Már ha a nyelvtanulás miatt csinálod! Mert pont úgy, mint a felnőtteknél, a gyerekeknél is kikopik a tudás.

Egy magyar ismerősöm kislánya 5 éves volt, mikor kimentek külföldre. 16 éves volt mikor újra találkoztam vele, hát nem tudott már magyarul.... épp csak egy-két szót kapirgászott össze... :( Pedig az volt az anyanyelve...

Én egyébként nem "keverem a nyelveket", mert bizonyos könyvekhez meg játékokhoz kapcsolódik az angol. De teljesen egyetértek veletek, hogy egy emberhez egy nyelv kapcsolódjon, és hogy az édesanya a kisbabájához az anyanyelvén szóljon! Merthogy azáltal közvetíti az érzelmeit is stb. Ettől függetlenül nem hiszem hogy meg tudom majd állni, hogy a picihez ne szóljak angolul soha, meg egyébként is, ő már hallani fogja ahogy a nagyokhoz beszélek, meg ahogy ők beszélnek. Ez a kistesók "sorsa"!

Üdv, Nyáriorgona

Nagyfiam 6 éves
Nagylányom 3 és fél éves
És a legkisebb is megszületett!


Egy barátomék gyereke 5 éves koráig az USA-ban élt, magyarul és angolul is tök jól beszélt. Kb. egy éve jöttek haza és alig tud már angolul. Egyszerűen nincs arra pénzük, hogy valakit fizessenek aki rendszeresen jön hozzájuk, így elkopott a tudás. A mondókákat még tudja, de már nem tud folyamatosan beszélni mint régen. Szóval szerintem a HD-tól sem fog egy gyerek se folyamatosan beszélni. Amúgy minden nap kétszer kellene meghallgatni a CD-t, na hát az enyémek már unják és jó ha hetente 2x betesszük. És ahogy a többiektől hallom akik oda járnak, náluk is hasonló a helyzet. Szóval aki csak a nyelv miatt vinné a gyereket az csalódni fog.
 
 


Egyetértek veletek. A mondókákat, a gyermekdalokat nagyon fontos az anyanyelvünkon megtanulni.

Nem szavakat tanítunk a gyermekünknek, hanem érzelmeket. Hogyan is lehetne ezeket idegen nyelvre áttenni.

Az biztos, hogy a környezet nyelve a meghatározó, még ha otthon mondjuk magyarul is beszélnek a szülők, ha egyszer a gyerek az iskolában, akárhol, csak pl. angol nyelvet hall. Nem csoda, hogy elsikkad az anyanyelv.

Nyelvtudás nélkül viszont ma már nem lehet boldogulni. Látom a férjemen, mennyire szenved. Ha itt vannak a külföldi barátaim teljesen visszahúzódik, hiába mondom, hogy majd tolmácsolok, az nem olyan.

Ismerek egy lányt, aki 10 (tíz) nyelven beszél. Elájultam, amikor vett egy új mobilt és pont a kínai használati utasítást tanulmányozta át, csak úgy.
 
 


Sziasztok, azt meg tudjátok mondani, mennyibe kerül egy tanfolyam, tól ig is jó....
Vendég
 


Nem tudom mennyibe kerül a tanfolyam, mert mi nem jutottunk el odáig, hogy beiratkozzunk.

De van két honlap címem:

www.helendoron.hu
www.gyerekangol.hu
 
 


Sziasztok!

Mi kiprobaltuk.
Az ara asszem 8900/ho, ami heti 1x45 perc.
Rendesen iskolai "orarend" van, egy tanfolyam egy ev, 10 honap.
Tehat kozel 90 ezer Ft egy tanfolyam, es akkor meg 18 e korul van a munkafuzet es a hanganyag.
Altalaban 1 honapig vesznek egy anyagot.

Mi nem is jutottunk tovabb, nekem nem jott be, semmit nem lattam benne. A gyerek sokkal jobban elvezte az egyeb zenes-tancos foglalkozasokat. Raadasul az aruk is baratibb.

 
 


Szia Zsanett!

Érdekes, amit írtál. Ezeket a részleteket nem is tudtam.

Ha a gyerek jól érzi magát az órán, akkor megéri elvinni. De angolul biztos nem tanul meg, legfeljebb néhány szót... Igazad van.

rifu
 
 


Sziasztok,

mi is elmentünk egy próbaórára, és meg kell hogy mondjam, nagyon tetszett, a gyerek irtóra élvezte, az apukájáról nem is beszélve... :)
inkább játéknak fogom fel, nekem is van itthon pár dr seuss könyvem amiket imád a gyerkőc, tudom ajánlani mindenkinek.

én úgy vagyok vele, hogy hallja, a kis agya fejlődik, és élvezi is akkor miért ne.

debrecenbe jár valaki esetleg?

marica & levi (14 hónapos ) :)
www.babamosoly.hu
 


Sziasztok!

Készítek egy kutatást a többnyelvűséggel kapcsolatban. Kérlek, nézzétek meg, és ha van időtök és kedvetek, akkor töltsétek ki, ezt a kérdőívet!

Köszönöm szépen,
Bori

http://FreeOnlineSurveys.com/rendersurv ... gmnl437618
 
 


Sziasztok!

Bár mi nem próbáltunk egy tanfolyamot sem, csak a tanár bemutatóját hallgattam végig, megerősödött az az álláspontom, hogy 7-8 éves kora előtt szó sem lehet idegen nyelvről. Annyi minden van, amit addig meg "kell" tanulnia, hogy fölösleges már most különórákkal terhelni (később is!). Most az egyetlen dolga a játék, s ha hagyom a saját ritmusában fejlődni, képes lesz az idegen nyelvet is megfelelően elsajátítani a maga idejében.
Tudom, sokan mondjátok, milyen fontos a nyelvismeret, de a siettetéssel csak többet ártunk, mint használunk. Én is beszélek két idegen nyelvet, felsőfoknál is magasabb szinten, az egyiket hosszú idő alatt, nehezen tanultam meg középiskolától kezdve, míg a másik alig 3 évbe telt, és ma ebből élek.
 
 


Nekem 1.5 éves a gyerekem. Én kizárólag magyarul a férjem (angol) kizárólag angolul bezsél hozzá és a gyerek nagyon érti mindkettőt. Ha véletlenül angolul szólok hozzá nagyon megnéz..
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó