Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok anyukák!
Azelőtt is idejártam, és sok segítséget kaptam a terhességem alatt, bár akkor Rebecca néven, csak az a regisztrációm valamiért használhatatlan.
De a lényeg, hogy ismét problémám akadt, és itt tapasztalt anyukákkal, tanácsokkal találkozhatom, ezért jöttem újra.

A kisfiam immár 4 éves. Ovis. A bölcsiben semmi gond nem volt vele. Szépen beszokott, beilleszkedett. 7 hónapja jár az oviba. Az első hónap után egyszercsak napi rendszerességgel sírás rívás közepette kezdtünk elválni . Szobatisztasága megszűnt. Újra bebisilt éjjel és a délutáni alvás közben is.
Kiderült egyik társa bántja. Ez is megoldódott. Aztán egyre kezelhetetlenebb lett, csúnyán beszélt, és nem tőlünk hallott jelzőket használt, durva lett.
Munkahelyet változtattam, hogy rendszeresen vele lehessek, illetve hogy itthon csak itthon legyek és ne munkával töltsem az estét, hétvégét.
Azóta itthon minden rendben. Gyerekcsínyein kívül, nem panaszkodhatom.
Az oviban viszont hetek óta az egyik ovónőtől minden nap azt hallom, hogy a fiam borzalmas / mindezt a gyerek előtt /, agresszív, nem fogad szót, és ráadásul bepisil a délutáni alváskor, és azonnal vigyem pszichológushoz, meg nevelési tanácsadóhoz, és a világ minden fórumához, mert ezen a gyereken segíteni kell, mert:
biztosan hiperaktív
nem tud beillszkedni
valami lelki baja van stb stb.

Ugyanakkor okos, minden mesét verset éneket tud, kreatív. Ezt is elisnmerik, bár mostanság ezek már nem jönnek szóba.
És én mindezt nem látom. Most két hétig nem dolgoztam, és ő sem ment oviba. Ha gyerekekkel játszottunk, nem bántotta őket, nem volt agresszív, nem beszélt csúnyán, kezelni is lehetett az ő kis akaratát, és egyszer sem pisilt be.

Ezzel szemben az említett ovónő problémái:
összeveszik egyik másik gyerekkel, egy egy játékon
emiatt összeverekednek / kis karmolás stb ./
ma is ráült egy kismotorra, és nem akart leszállni róla. Én pont ott voltam, és az ovónő igazolásként mondta : látja ezt csinálja!

Most az a kérdésem: elvigyem egy pszichológushoz? Tényleg nem akarom, hogy baja legyen, mert én nem vittem ahová kellett, csak én itthon nem ezt látom.
Tényleg hiperaktív az a gyerek, aki egy másfél órás mesét végig néz együltő helyében, vagy fél órákat játszik épít, autózik, belemélyedve a feladatba?
Tényleg a 4 éveseknek ha azt mondják tedd le a játékot, így tégy úgy ne tégy, akkor azonnal szót fogad?
Tényleg nem szoktak a 4 évesek másik gyerek kezéből kivenni játékokat?
Vagy csak én nem vagyok biztos a pszichológus indokoltságában, mert elfogult vagyok?
Én nem szólok, ha a gyereket megkarmolják, megharapják, kockával fejbe verik, mert úgy gondolom, gyerekek, és ez előfordul.
Lehet, hogy maradi, vagyok, és felelőtlen?
Kérlek segítsetek! Ha valakinek van hasonló tapasztalata, abban, hogy otthon a gyerek gyerek, az oviban meg egy kisördög, akkor jó lenne némi tanács, hogy mit tegyek.

Előre is köszönöm.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó