Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tudom, hogy van cumizós topic, de már nagyon régiek a hozzászólások és nincsenek válaszok az én problémámra.

Kislányom most lesz 2 éves és cumizik. Volt egy időszak, amikor elértem azt, hogy csak az alváshoz kapja meg, de az utóbbi pár hónapban már többször kéri: ha el kell jönni a játszótérről, ha nem úgy van valami, ahogy ő akarja, ha elesik, stb. Egy darabig kitartottam amellett, hogy nem kapja meg, de "megtörtem". :( Most járok a 8. hónapban a 2. babánál (sokak szerint ez is közrejátszik, hogy gyakrabban kéri a cumit) és egyre nehezebben viselem a hisztit/ordítást a cumi miatt. Így inkább odaadom neki. Nagyon zavar, pedig nincs állandóan a szájában, próbálom mindig szabályozni: pl. ha játszol, nincs cumi, ha kell, akkor menj be a szobába, ülj le a sarokba és cumizd ki magad, vagy: ha cumizol, nem foglalkozok veled. De nem nagyon jönnek be ezek.

Ha valakinek van jó leszoktatási technikája, kérem jelentkezzen, mert már nagyon idegesít! Szerettem volna a kistesó érkezése előtt leszoktatni, de már csak 1 hónap van... A kicsinek nem akarok adni cumit, remélem sikerül!

Előre is köszi a hozzászólásokat!

Ildi

Kép
Kép
 


Szia Ildi,
szerintem nem kellene most erőltetni ezt a leszoktatást. Elég megrázkódtatás lesz a kislányodnak a kistestvér születése, nem kell azt még fokozni azzal, hogy egy számára megnyugvást nyújtó dolgot elveszel tőle. Úgyis úgy fogja érezni, hogy anyából ezentúl kevesebbet kap.
Tuti tipp nem hiszem hogy van egyébként, biztos te is hallottál már mindenfélét: elvitte a cica, megrágta a kisegér, már nagylányvagy, ha nem cumizol, kapsz karácsonyra babaházat stb.
Nálunk mind a két gyerek cumizott. Nem vagyok rá büszke egyáltalán, de úgy gondolom, hogy ha babakorában én a szájába dugtam (ezért vagy azért), akkor kegyetlenség elvenni tőle, csak azért, mert engem zavar (meg mit szólnak a többiek, hogy két éves és még cumizik).
A nagyobbikk gyerekem két éves volt, amikor eltettem a cumiját egy olyan helyre, ahol nem érte el és kérnie kellett. Általában próbáltam lebeszélni, de nem erőltettem. Pár hónap alatt leszokott, hozzáteszem őt akkor még szoptattam.
A kisebbik két éves és egy hónapos, és sokkal jobban ragaszkodik a cumihoz, mint a nővére ebben a korban, de azt vettem észre, hogy mennél többet beszél, annál kevesebbet cumizik. És bizony idegesít, hogy lóg a szájában, de én adtam neki, úgy érzem, nem vehetem el tőle csak úgy.

Kati


Szia Kati!

Köszi szépen, sokaktól kaptam hasonló megnyugtató válaszokat. Próbálom másképp felfogni és elfogadni, hogy majd ha ő úgy dönt...

Ha van valakinek hasonló tapasztalata, kérem írja meg!

Köszi!

Ildi

Kép
Kép
 

 
 

Nekünk is gond volt a leszokás.A fogacskái már kifelé nőttek a cumitól. :cry: Nagy eperke rajongó a 2 éves kislányom.Kitaláltam,h.kap egy eperke babát,majd azzal alszik a cumi helyett.Belement örömmel,de mikor megkapta a babát és eljött az este,kitalálta,h.inkább én aludjak a babával ő+ a cumival. :? Fogtam a cumit és félig bevágtam ollóval.Mutattam neki és mondtam,h.ezt már sajnos kikell dobni mert veszélyes.Próbálkozott,h.vegyünk másikat,de mondtam,h.ilyen ügyes és nagy lánynak már nem adnak cumit a boltban.Azóta cumi nélkül vagyunk :D :D
Vendég
 


Sziasztok!

Csak azért írok, mert én idítottam a topikot és eredménnyel jártam! :)
Egy nap nagyon dühös lettem, amiért hisztizett a kiscsaj, ezért elhatároztam, hogy "kidobom" a cumiját. Meg is mondtam neki, hogy kidobtam, elvitte a kukásautó és nincs többet. Volt kicsi hiszti, de felfogta. Akkor már megvolt a kistesója 3 hónapja, akinek nem akartam semmiképp cumit adni, de sajna rá kellett jönnöm, hogy ez egy cumizós társaság :) és csak ez nyugtatta meg. Úgyhogy 2 hónapos korában tesó is kapott cumit. A nagytesó erre megkérdezte, hogy az övét is elvitte a kukásautó? Összeszorult a szívem, olyan drága volt... De erős voltam, és nem adtam neki oda többet. Kb 2 hétig még emlegette, de sokkal rosszabbra számítottam. Azóta 3 hónap telt el és ha néha látja magát fényképen cumizni, akkor nem érti, hogy miért van a szájában! :) Milyen gyorsan felejtenek... :)

Kép
Kép
 


Kedves Lányok!

A Babanet szerkesztősége szeretettel várja a Látogatók történeteit a gyerekvárásról, családtervezésről, gyereknevelésről, szülésről, egészségügyről, családról, óvodáról, iskoláról, munkáról. Ha van olyan történeted, amely kacagtató vagy megható, megindító, elgondolkoztató vagy felháborító, esetleg reményt vagy megoldást adhat másoknak, ne habozzatok, hanem ragadjatok billentyűzetet és a kész írást küldjétek ide: szerkeszto@babanet.hu.

A történetek bekerülnek a Babanet Te Történeted rovatába, illetve a főoldalon is láthatók lesznek.

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó