Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, ha valaki próbálta már a gina ford módszert és vannak tapasztalatai arról, hogy mennyire válik be (főleg mennyi idő alatt), az írja meg lszi a tapasztalatokat! Nekem 8 hetes a babám, mpst kezdenék bele:)
 
 


Látom, nem írt még senki, akkor én elkezdem. Elolvastam a könyvet és szerintem nagyon sok minden hasznosítható belőle. Az alvás része mindenképpen, én ezt csinálom, a könyvvel ellentétben nem napokba, hanem hetekbe telt, de tényleg beválik. Mondjuk én nem hétkor , hanem kb 3/4 8kor teszem le aludni, 11kor etetés és alszik reggelig 9 hetes kora óta. Abszolút egyetértek azzal, hogy nappal nem szabad sokat hagyni aludni, mert az anya is sokkal türelmesebb, ha alhat éjszaka, nem?
az etetési rendje is jó sztem, bár nekem kell tápszert is adni a szopi mellé, lehet hogy ezért is alszik éjjel, bár 11kor kifejezetten keveset eszik és mégis.
Azért szerintem nem kell túl szigorúan venni a könyvet, nem lehet percre pontosan "programozni" egy gyereket, de nagyon jó dolog a napirend.
Van aki próbálta már ezt a módszert?
 
 


Látom, sokan nézik, de senki sem ír:) utolsó írásom óta eltelt pár hónap, és csak pozitív dolgokról tudok beszámolni. Továbbra is tartom a gina féle napirendet, bár az alvást előbbre hoztam. A hozzátáplálást az ő útmutatásai alapján csináltam, nagyon nagy segítség, hogy mit mikor egyen a gyerek és mennyire fontos a házi koszt és megfelelő szénhidrát. Ahogy elkezdett szilárdat enni (6 hó), kb három hét alatt eljutottunk oda, hogy az esti etetés után alszik, mint a bunda, nincs 11es etetés. Azóta is így van, nagyon boldog baba, egész nap nevetgél.
 
 

 
 

Sziasztok! Látom, hogy nagyon régi a topik... De azért próbálkozom, olvastam katoci véleményét, és köszönöm, de kiváncsi lennék más tapasztalatokra is. Ha valaki esetleg még válaszolna, sokat segítene. Köszönöm!
 
 


Szia, én 8 hónapos terhes vagyok és első baba. A könyvet most olvastam el és nagyon tetszik a módszer, de nehéznek tűnik. Szerinted működik első naptól kezdve is? Sokat olvastam ki készült anyukákról én nem szeretném ezt és ez a módszer nem tűnik nekem gonosznak ahogy mások állítják. :lol: remélem még itt vagy topicban .
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó