Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Segítsetek kérlek. Van egy 22 hónapos kislányom és nagyon nehezen alszik el és még az éjszakákat sem alussza végig.
Egy kicsit ki vagyok merülve. Gondolom sok anyuka jár ebben a cipőben. Segítsünk egymásnak :D
 
 


Szia!

Nekem egy 21 hónapos fiam van, és nálunk is nehezen megy az alvás. Kb. 1,5 éves koráig semmi gond nem volt, leraktuk este és reggel 8 körül kelt fel. Aztán hirtelen már este sem akart elaludni, éjszaka is többször felkelt, most már minden hajnalban át kell hozni. De ott van, hogy 1,5 órán keresztül forgolódik, rugdos, nem hagy aludni. És ő már régóta beszél, ilyenkor kitalálja, hogy meséljek, teát kér, apa jöjjön be (mert ő ilyenkor átmegy a másik szobába) és addig visít, míg meg nem kapja. A teázásról is le szeretném szoktatni, mert két üveggel megiszik hajnalban. :(

Annyi változás van 4 napja, hogy este mesélek neki egy rövidet, majd azt mondom, hogy kimegyek inni egy kis vizet és visszajövök. Akkor mondja, hogy ő is kér vizet, megígérem,hogy hozok neki. És ilyenkor már nem hív, nem sír, elalszik egyedül. Ez nagy előrelépés, és szeretném éjszaka is bevezetni. Még eddig nem kellett, mert ma kivételesen aludt reggel 7-ig a saját ágyában!!!
De ha felkel, ki akarom próbálni, hogy bemegyek, megnyugtatom, kimegyek, visszamegyek ha kell, de nem veszem ki!!!!
Remélem sikerülni fog.

Nálatok mi a helyzet pontosan? Mennyi idő alatt alszik el és hogyan? Éjszaka mit csinál, és ti mit csináltok, hogy visszaaludjon? Meddig alszik reggel?

Anita
 
 


Szia Anita!
Nálunk valamikor 5 perc alatt elalszik vmikor meg 1-1,5 óra nyügi van. Én befekszek mellé az ágyába odabújik és úgy alszik el. Kikecmergek mellőle, majd ha hív este-mert természetesen az anyát azt nagyon szépen mondja/ezen kívül semmit/-befekszek mellé és reggelig alszunk. Kisebb-nagyobb szünetek azért vannak ilyenkor iszik vagy csak bújik és alszik is tovább.
Megfigyeltem, hogy van olyan, hogy csak álmába beszél és úgy hív :D .
Biztos, hogy megértené nekem is ha mondanám, de az lenne az első dolga, hogy felpattan és jön utánam.
A reggeli felkelés annyira változó, de 6-8 között a leggyakoribb.
Az egyik barátnőmnek is sokat ivott a gyerek éjszaka és ő csak vizet adott neki így leadta a gyerek 3-4 üvegről 1-2-re. Hátha neked is bejön.

Kata
 
 

 
 

Szia!

Hú, az 1-1,5 óra az elég sok azért, nálunk max. fél óra volt eddig. Nagy ágyban alszik már? Bence még kiságyban, most fogunk neki nagyobbat venni hamarosan. De ebből legalább nem tud kijönni. :wink:

Egyébként ha már nem akarsz vele aludni, akkor muszáj visszavinned a saját ágyába, ha kell, akár 10-20-szor is, pár nap alatt leszokik róla, csak kitartás kell hozzá!
Nálunk mos két nap alatt hihetetlen változások történtek! Tegnapelőtt fel sem kelt, aludt reggel 7-ig az ágyában! Tegnap hívott 2 körül, átmentem, mondta, hogy kimegyünk nagy ágyba apához. Mondtam, hogy nem lehet, nagyon ügyesen tudsz a saját ágyadban aludni. Lefeküdt, simogattam kicsit, aztán mondta, hogy kér vizet. Kimentem és már aludt is. Nem akartam elhinni!!!!
Remélem ezentúl is így lesz. Én elhatároztam, hogy többet nem hozom át, ha kell, ott ülök az ágya mellett, de nem hozom ki.
Nálunk ez a kimegyek, bemegyek módszer nagyon bevált, napközben is, este is, és remélhetőleg most már éjszaka is fog működni. Legtöbbször egyszer sem kell visszamennem, kimegyek és szépen elaltatja magát, dumál kb. 10 percig, és elalszik egyedül. Nagyon ritkán egyszer bemegyek, megmagyarázom neki, hogy aludjon és kimegyek, és elalszik.
Nem akarod, hogy egyedül aludjon el és ne kelljen befeküdni mellé? Mert ha így jó nektek, akkor maradjon így, de ha nem, akkor változtatni kell. Pár napig nehéz lesz, de szerintem megéri. Csak kitartás kell hozzá és következetesség. pl. a mesénél is úgy van, hogy hiába kéri, hogy még egyet, csak egy utolsót, én csak egyet mesélek neki és megérti. Mert ha most enged az elején az ember, akkor a 2-ből jön a 3, és nincs vége, órákig ott ülhetek és mesélhetek neki.
Ja, és két napja nem is ivott éjszaka, annyira jó!!! Egyébként ő nem issza meg a vizet, csak mindig azt kér este, ez a varázsszó szerintem, vicces. Anya hozzon vizet, kimegyek és nem is kéri többet. Érdekes, hogy akkor vajon miért kéri? :)
 
 


Szia!

Nekem Luca kb. 8 hónapos korától nagy ágyba alszik, mert azért kelt fel sokszor, hogy beakadt a keze a lába a rácsba. Hiába volt rajta védő.
Most mióta ezek a melegek vannak 20 perc alatt elalszik.
Előbb-utóbb muszáj leszek kitartó lenni, mert szeretnénk kis tesót és nagy pocival nehezen fognak menni a dolgok.
Megyünk nyaralni 2 hét múlva aztán szeptembertől bölcsi. Addig valahogy rá kell vennem mind magam, mind a párom és legfőképp Lucát.
 
 


Hát, nálunk sem tartott sokáig az egyedül alvás. :(
Két napig ment szépen, aztán 3. nap majdnem 3 órán keresztül próbáltuk visszaaltatni, végül át kellett hozni. :?

Most hétvégén anyukéknál voltunk, itt elaludt kb. 5 perc alatt este, hajnalban kétszer felkelt, de gyorsan visszaaludt, nem is kellett áthozni. Viszont reggel már 5.50-kor fent volt. De azért összességében ez nem olyan rossz, remélem otthon már alszik legalább 7-ig reggel.
Ha már nem kéne áthozni hajnalban, annak nagyon örülnék. Mindenesetre nem adjuk fel, egyszer csak átalussza már az éjszakát az ágyában.
 
 


Szia!

Mostanában nagyon szépen 10-15 perc alatt elalszik Luca velem. Ennek nagyon örülök, mert nem kell sokáig ott feküdni mellette. Már csak ezt az éjszakai felkelést kell valahogy megoldani :D
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó