Új privát üzeneted érkezett!

4 hónapos kisfiam állandóan sír, ha nincs ölben. Mi a megoldás? Hagynom kéne sírni?
Névtelen
 


Kedves Névtelen!
Szívügyem a dolog, ugyanis mindkét fiam hihetetlenül sírós volt kis csecsemõnek. Ma sem tudom miért, a legvalószínûbbnek az tûnt hogy az én alapvetõen szorongó általános lelkiállapotomra reagáltak így. Persze lehet, hogy sokkal prózaibb a megoldás, de sajnos nem sikerült rájönni.
Én csak azt tudom mondani, hogy ha nem találsz semmi okot a sírásra, akkor is vedd fel, ha Te így látod jónak. Viszont akkor se legyen lelkiismeretfurdalásod, ha valamiért mégis sírni hagyod. Tudom, most ez úgy hangzik, mintha végülis semmiféle tanácsot nem adnék, de azért mondom így, mert engem sokszor megbántottak azok, akik nagyon-nagyon okosak voltak, és mindig pontosan tudták, hogy mit kellene tenni (pl. az igen kedves védõnõ).
Én szinte egész nap szoptattam, mert ekkor csöndben volt, a szünetekben pedig kézben volt.
Én nem tudtam hallgatni a sírást. Persze volt, hogy hagytam, amikor már semmi sem nyugtatta meg. 5 perc alatt elaludt, mégsem tettem meg többet.
De lehet, hogy nálatok beválna. Tényleg mondenkinek a saját helyzetéhez illõ legjobb megoldást kell megtalálnia, és a legfontosabb, hogy csak olyat tegyél amivel Te értesz egyet és nem a szomszéd vagy akár a férjed (v. akárki más)

Kitartás!I.T.
I.T.
 


Kedves Névtelen! Nem vagy egyedûl! Az én fiam annó régen kisbabaként csak úgy nem sírt, ha a hasamon feküdt. Kimerítõ volt! A barátnõm segített be néha, az Õ hasát találta még megfelelõnek alvásra. Megnyugtatásul közlöm: kinõtte. Szia Tímea
Névtelen
 

 
 

Szia Névtelen!
Az kicsi fiam is négy hónaposan kezdett el sírni (a szokásos esti síráson kívül) napközben. Tamás hasfájós lett.
1. Nagyon oda kellett figyelnem, hogy mit ettem mivel hat hónapos koráig csak anyatejet kapott, ezért ami engem puffasztott az õt is.
2. A Doki szerint valamilyen bacit lenyelt és ettõl fájt jobban a hasa, kakilt nagyon büdit, illetve durrogott is többet. Kapott gyógyszert ettõl jobb lett.
3. Én úgy próbáltam kialakítani (e hasfájós idõt kivéve), hogy déletõtt a lehetõ legkevesebbet foglalkozzak vele (ez most szadisdán hangzik), mert így most 16 és 1/2 hónapos korára képes egész délelõtt játszani, míg én fõzõk, takarítok.
4. Most pl. jön a 8. foga és a szépen épített váram romba dõlt, csak velem akar lenni. Ez el fog tartani amíg ki nem jön a foga.
5. Túl sokan akarnak beleszólni, szerintük tanácsot adni, hogy mit csinálj. A nagymamám volt aranyos. Egyszer azt mondta, (miután elmondta, hogy szerinte mi a baja a babának), mikor a Tamás elég keservesen sírt, hogy õ csak elmondja a saját véleményét, de nekem kell eldönteni, hogy ezt, vagy esetleg másét fogadom meg és õ nem fog megsértõdni, ha nem rá hallgatok.
Sokat zagyváltam megyek aludni.
Sziasztok
Náfrádiné Anita
Náfrádin&ea
 


Kedves Névtelen!

Szerintem a csecsemők csak akkor sírnak, ha van valami bajuk. Csak néha mi nem tudjuk mi lehet a baj. Amikor tudjuk és megoldjuk a problémát, abbahagyják, nem? Én mindig felvettem, ha nem tudtam a baj forrását és nem bántam meg, mert egy nagyon kiegyensúlyozott, jókedvű kicsi lánykám van. Sziasztok, Bea
Bea
 


Sziasztok,

itt van egy orvosi válasz egy hasonló szülői felvetésre:

[url=http://www.hazipatika.com/services/articles?f=show&aid=20000103120731" TARGET="_top]http://www.hazipatika.com/services/articles?f=show&aid=20000103120731[/url]

Sziasztok:
Kriszta
Névtelen
 


Sziasztok anyukák!

Az én kicsi fiam is rettentő sírós baba volt. De érdekes módon este 17-18 óra körül kezdett rá.
2 módszer segített. Az egyik a repülőzés volt (komolyan mondom, hogy annyit repcsiztem vele, hogy elmehettem volna a Malévhoz dolgozni). Ha ez nem vált be, akkor betettük a babakocsiba és lementünk vele a játszótérre. Lent óriásiakat aludt. Számomra az volt a meglepő, hogy amikor már meghallotta a liftajtó nyitódását, elhallgatott. Nem vagyok benne biztos, hogy nem direkt balhézott, csakhogy levigyük.
Szóval próbáljátok meg a levegőzést, nektek is jó egy kicsit pihenni (főleg ha a párotok megy le a babával) és a picik is élvezik.
Ha nem válik be, ne szidjatok!

Üdv Atiapuka
Névtelen
 


Sziasztok,

Szóval akkor nem csak a mienk sír...
Biztosan csak egy dolog nyugtatja meg: ha berakom a babaülésbe, be a kocsi hátuljába, és elindulunk vele valahova - de ezt nehéz benzinnel bírni, ugyebár.
Ehelyett idõnként beválik a babakocsi is, de a gyerek nem a levegõre, hanem a rázkódásra alszik el benne. (Már éppen mondtam, hogy a következõ nagy vágyam, hogy egyszer kiülhessek a levegõre valahova, kezembe könyvet véve, míg õ nem bömböl - mert ahogy megáll a babakocsi, elõjön a bömbölés.)
Hasfájáskor már próbáltuk a Gripe Water-t (jó idõben becsukja a száját mert érzi az erõs köményes szagot), Espumisan-t (nem használ), hasmasszírozás, lábak tornáztatása (az utóbbi kettõt változó sikerrel), és ittam Laktoherb teát is (abból is átmegy a kömény állítólag). Hasfájásra nálunk egy tuti tipp van: ha az apja kézbe veszi úgy, hogy a hasán fekszik (egyik kéz a hasat támaszta, másikon nyugszik a baby feje-válla).
Egyébként pedig túlélésre játszunk - azt mondják, hogy 3 hónaposan elmúlik a hasfájás, a nyügi...most 2 hónapos a hercegnõ.
Üdv
Enõki
Névtelen
 


Szia Enõki!
Sajnos van amikor a köményt nem bírja a babapoci. Nekünk ilyen volt a babánk. Próbáltad már a hordozókendõt? Ha meg tudod varratni [url=http://www.nandu.hu/Magyar/Szules/gyszfo.htm" TARGET="_top]itt[/url] megtalálod, hogyan kell és azt is milyen megkötési módok vannak rá. Érdemes megpróbálni. Nálunk bejött.
Ágci

Kép
 
 


Ez kimaradt: Az oldalon balra a Kapcsolódó témáknál: Babahordó kendõkötés.
Ágci
 


Sziasztok!
Az én gyerekeim is elég sírósak voltak - bár nem tudom, mi az átlag. Délután-este mindig sírtak 1-2 órát, akármit csináltam velük. Az volt a baj, hogy én addig úgy képzeltem el egy kisbabát, hogy édesdeden alszik, vagy kedvesen mosolyog rám. Ezért sokkolt, amikor sírni kezdtek minden látható ok nélkül (ikrek). Idegességemben azt hittem, rossz anya vagyok, biztos elszúrtam valamit. Vagy megetettem õket - ami sokszor szintén nem használt. Mire megnyugodtam, a sírásos idõszak is elmúlt. Legalábbis egyre jobban kezdtem tudni, mikor miért sírnak, és így könnyû volt a baj orvoslása.
És tényleg, a bûvös 3. hónap után sokkal jobb lett a helyzet! Szóval, ne legyen senkinek lelkiismeretfurdalása, hanem inkább figyeljen oda a babára, hátha könnyebben rájön, mi a baj. Azt hiszem, ez a legfontosabb tanulsága az "idegbaj"-korszakomnak.
 
 


Hello Enõki!
Nálunk a meleg párna ( a mienk gabonából volt, és mikróban lehetett melegíteni), mostanában láttam boltban tök ari, vízzel teli, gondolom szintén melegíthetõ haspárnákat. És Borka kapott cumit is, (azóta is csak elalváshoz használja, nem kell a szájába dugdosni, ha kiesik, és semmi gondot nemokozott soha). Szóval a kettõ kombinációja teljes sikert hozott, az addig egész nap csak a hasamon alvó picimnek. Más nekünk nem segített. Ja, és 3 és fél hónaposan tényleg elmúlt.
Szia, Kinga
 
 


Hali!

Az én pici 5 hetes fiam is eléggé sirós HA valami baja van. Ha nincs semmi baja meg sem mukkan, sõt vigyorog tele pofival. Az egyes számú probléma ott volt, hogy sokszor 3-5 órákat is lógott a cicin és fájt a pocija a túlterheléstõl. Ez megoldódott egy idõre kb addig mig megint elkezdett mérhetetlenül üvölteni, a popsija csupa piros pötty és fájhatott neki. Aztán pár nap elteltével észrevettem, hogy szájpenésze van. Hát nekem ne mondja senki hogy az nem fáj mert neki bizony nagyon fájt.
Most 2 napja megint ott tartunk, hogy fáj a pocija, illetve nem tud kakilni egy rendeset, holott eddig minden szopi után tele volt a gatya. Tegnap este végre valami segitett (tornáztatás, pocimasszir, vagy, hogy ittam a laktoherbet megint reggel óta) és úúúgy tele rakta a pelusát, hogy majdnem kicsordult belõleKép Utána simán aludt 4 órát és még 1x 4-et éjjel. Közben volt bömbi is meg 2,5 óra alvászat is, de elhanyagolható az elõzõ esti 5-hajnal 2-ig tartó keserves orditásához képest. Ma is bömbizett délelõtt mire beraktam a kocsiba és szerencsére a környék tele van rossz járdákkal és azon toltam, na az elringattaKép Amint egy hosszabb simább útszakaszra értünk jött a nyüszögés. De van, hogy elég, ha berakom a kocsiba jól bebugyolálom és kinyitom az eréklyajtót és a levegõ csodákra képes.

Kati!
Hát igen! De tudod ha nagyon figyelem hogy mi baja van, néha akkor sem tudok rájönni. Kedden egész nap és éjjel is ment a müsor. Azt hittem a szája fáj a penész miatt, mert az egész gyerek ivben volt megfeszülve és nem gombocba mint amikor a pocija fáj. Szerdán jött a védõnõ és belenézett a szájába, mire közli, hogy hát elmúlt teljesen az a fránya gombaKép Na mondom akkor nincs más mint a pocak... és az fáj neki, és mostanra már huzogatja is a lábiját a pocihoz. De pl ma éjjel is a bömbi közben megint ivben feszült és nagyon rugdalózott, pedig tuti a hasa fájt. A babahordózoban olyankor jobban szeret lenni, de most amint beleraktam még jobban üvöltött, de mint a sakál, vagy akit nyúznak. Ez volt a helyzet akkor is mikor tornáztatni próbáltam, hátha... Szóval figyelek, figyelek, de nagyon résen kell lenniKép
Most álmában is nyög, és nyom, remélem meghozza a gyümölcsétKép

Na elég a fecsegésbõlKép
pusz
sasha&Gabika

Kép
 
 


Sasha!

Ha csak anyatejes a kicsi, akkor úgy az 5-6. héten már nem fogja telerakni minden alkalommal a pelust, hanem akár több nap is eltelhet, mire sikerül egy adagot produkálnia. Ez elvileg attól van, hogy mostanra szokott hozzá a szervezete az anyatejhez, és mivel tökéletesen bomlik, alig marad utána salakanyag. (Borinál a csúcs a 8 nap volt.) Viszont gázok attól még lehetnek. Sõõõõt!
Azt tudom tanácsolni neked, hogy esetleg figyeld meg, hogy az elsõ tejbõl vagy a hátsó tejbõl pakol sokat a pociba. Az elsõ tej ugyanis tele van laktózzal (meg immunanyaggal), aztán ezt még nem tudják tökéletesen bontani. Jó kis buborékokat tud gerjeszteni a belecskékben.
A meleg borogatást próbáltad már? Lehet kapni melegvizes palackot (késõbb is tuti használjátok majd), töltsétek meg, törülközõbe vele, aztán rá a pocakra. Kell neki egy kis idõ, amíg hat, de tuti enyhít a görcsökön. Ja, és esetleg Sab Simplex, Espumasin cseppek vagy Gripe Water...

Ja, és lassan vehetsz neki egy lufit is.Kép Az mindig bejön.Kép Bori a legnagyobb bömböléseket is képes volt abbahagyni, ha meglátta, és órákon keresztül sikongatva húzgálta, ha a kezére, lábára tettem... Bár õ akkor úgy 7-8 hetes volt. De hátha leköti valamennyire.

Egyébként emlékszem, milyen hihetetlenül idegölõ tud lenni az állandó pocakfájás. Bori is minden etetés után minimum másfél órát bömbölt. Borzalmas volt, néha azt se tudtam, fiú vagyok-e, vagy lány. Volt, hogy vele együtt bõgtem, mert nem tudtam, mit tegyek, hogy segítsek rajta. Aztán a végén csak elmúlt, mégpedig tényleg úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva, egyik pillanatról a másikra. És lett egy mosolygós, gügyögõs, kommunikatív, édes pici lányom.Kép Aki most már egy minitornádó.

Szóval, kitartás, ha tanácstalan vagy, gyere és írj nekünk, tuti tud valaki valami hasznosat mondani.

Puszi és mielõbbi pocakfájás-mentességet Gabi babócának:

Dia
Dia
 


Sasha!

A mi dokinénink írt fel egy gyógyszert hasfájásra. A gyógyszertárban kutyulták, egy kiskanállal kellett neki adni, és csodákra volt képes! Nálunk az Espumisan nem jött be, de ettõl függetlenül kipróbálhatod!

Tornáztatás, hasmaszírozás is jó lehet.

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Dia!

Köszönöm szépen! A lufi még nem kötné le... szerintem. Még csak bambul, ki tudja mit néz olyankor. Van hogy rám néz és akkor csak engem néz, de ha valamit mutatok neki akkor nem igazán érdekli. Espumasin cseppeket használunk és a fene tudja bevált e. Most nem kapott csak egyszer, de csak 45 percet birt vele aludni de szerintem már a baba is ki volt teljesen borulva és beájult a fáradtságtól. Általában 1 mellbõl szoptatok és a fene tudja meddig tart a "2" tej közti határ. Annyi biztos, hogy fejni le tudok 10 perc alatt 150-et. Annyit be is nyom 20 perc alatt. Sok levegõt nyel és nem büfizik. Próbáltam én mindenhogy akár fél órán keresztül is, de van, hogy egyáltalán semmilyen büfi nincsen. A szelek is bánthatják, de látom rajta hogy erõlködik, nyom. Tudod, ha nem szenvedne attól, hogy nincs kaki akkor beletörõdnék, ha nincs 3 óránként kaksi.Kép
Szerinted hogy büfiztessek meg egy orditó vagy alvó babát? Mert ez a két variáció van és ha lerakom-felveszem, ha a vállamon van, ha a kezemre fektetem nem büfizik. De szerencsére nem mindig marad bennt de a hasfájást bõven idézheti. Ki fogom próbálni a másik két hasfájás elleni szert is.

Évi!
Köszi! Espumasint adok neki néha, de legutóbb csak 45 percre ütötte ki. Pedig addig hatott...

puszi
sasha

Kép
 
 


Szia Sasha!

10 perc alatt 150-et??? Nem semmi.Kép Akor legalább amiatt nem kell idegeskedned, hogy van-e tejed.Kép
Egyébként Gabi baba egyre inkább emlékeztet Borira. Õ pl. az elsõ három-négy hétben szinte egyáltalán nem tudod büfizni. Durván két-három óra alatt jött ki egy-egy büffentés... Hát, mit mondjak, erre csak a popórázás vált be, aztán idõvel már emberes, apját meghazudtoló méreteket tudott büfögni.Kép MÉg az öcsém is megirigyelhette volna, pedig õ még akár az ABC-t is végig.Kép
Szelek: hohohó, dehogyisnem nyomhat amiatt... Hát, púúúúúúzni kell, de az istenért nem sikerül...Kép Tudod, van egy eszköz, aminek ám úgy istenigazából totál ellene vagyok, de végsõ esetben még lehet, hogy én is rászánnám magam, úgy híjják, szélcsõ. Egyik végét a popóba, másik szabad végzõdésû, oszt lecsapolható vele a sok metán, etán, propán, bután... Gyógyszertárban kapható. Viszont vigyázz vele, ne szokjon hozzá, meg kell tanulnia magától kierõlködni a pukikat. Ja, és szélgörcs ellen még mindig: melegvizes palack, esetleg egy jó meleg fürdõ, ami ellepi a pici pocit.

Na, jó, eldugultam, puki és böfigazdag napokat, no meg puszi:

Dia
Dia
 


DiaKépKépKép

Köszönöm az utolsó jókivánságodat, remélem úgy leszKép Sajna ma éjjel szopiztatás közben mindig elaludtam! Ilyenre még nem volt példa, de nem birtam ébren maradni a szopik végéig, igy szegény egész éjjel nem büfizettKép De legalább kaka volt meg reggel sok-sok pukkiKép Örültem neki!
Lehet beszerzek egy szélcsövet! A kórházban láttam ám hogyan csinálják, mert ott alkalmazták nála 2x is. Annyira orditott már akkor isKépKép

Na megyek mert zargatnak!Kép
sasha

Kép
 
 


Szia Sasha!

Nálunk egyedül a meleg a pocóra jött be, de az nagyon, már másik ilyen topicba leírtam, nem részletezem, van vízzel és van magvakkal töltött (mi ezt próbáltuk) meg láttam már mást is, arra nem emlékszem mi voplt benne, lehet, hogy mindegyik jó. Szerintem csak meleg legyen, és nehéz egy kicsit.
Névtelen
 


Névtelen! Köszi! Ki fogom próbálni, bár most megvettem a Gripe Watert, most tesztelemKép

Dia!

Hát az egész napi nyüglõdés után beszereztem kora délután egy szélcsövet, meg egy Gripe Watert. Miután felébredt (a levegõn a babakocsiban a rossz úton tud a legjobban aludni, még görcsölõ pocakkal is) megetettem és mivel nagyon küzdött kajálás közben, meg utána egybõl bömbi volt ezért kipróbáltam a szélcsövet! Szegénykémnek nagyon mélyen voltak a pukik! De amint bedugtam a csövet durrogtatott olyanokat hogy néztem mint a mozibanKép Aztán még 2 pelenkát telekakált, még a szõnyeg is kakis lett de igy még nem örültem egy kis plusz munkánakKépKépKép Utána kajcsizott még jó sokat mert a hasgörcsétõl alig birt szopizni is szegénykém, úgy vonaglott, meg erõlködött. De ez a szélcsõ tényleg iszonyuan hatásos. Láttad volna a fiamat miközben használtam. Az arca kis nyugodt volt, megkönnyebbült a lábai ernyedtek, a kis teste is ernyedt voltKép Azt nem hiszem hogy hozzászokna a szélcsõhöz 1 használat után, mivel a kórházban 2x is csinálta a csecsemõs nõvér, mert a magzatszurokkal nagyon megszenvedett. De ha a Gripe Water nem fog használni én bizony nem fogom hagyni hogy szenvedjen! Ha már minden kötél szakad akkor bevetem azt a kis csövecskét!Kép
Köszönöm!
sasha és a békésen szuszókáló Gabika!Kép

Kép
 
 


Kedves sasha!

Nálunk a hasfájás sehogy se akart elmúlni, végül minden szkepticizmust félretéve elvittük a bébit természetgyógyászhoz, aki egyik napról a másikra elmulasztotta a dolgot. Korábban kellett volna elmennünk hozzá, hátha akkor nem "szokott volna föl" a kislegény. (A hasfájás miatt egész nap kézben volt.) A mai napig nem tûri, hogy letegyük, üvölt mintha nyúznák. Pedig már fél éves. Na jó, ez túlzás: kb másfél hónapja már letehetem, ha ott maradok vele, és dögönyözöm. De otthagyni nem lehet sehol. De mostmár tudom, hogy jobb ha kiélvezem ezt az idõt, mert már nem tart soká, hogy ennyire szüksége van rám, tûri a dögönyt, és utólag hiányozni fog ez a helyzet...

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Sasha!

Örülök, hogy bevált a szélcsõ... Akkor mégis a pukika kínozta ezt a szegény legényt. (A kaki már csak csatolt állomány.Kép Ezt tapasztalatból mondom.Kép)
Azért tényleg csínján vele, orvos barátném figyelmeztetett anno, hogy minden ilyen jellegû beavatkozás együtt jár azzal a veszéllyel, hogy a prücsök hozzászokik a szélcsõ használatához, saját végbélzáróizomzat fejlesztésével viszont elmarad.Kép Plusz elõfordulhat, hogy a végbél kiöblösödik tõle, ebben az esetben a kurta kanyart nem tudja bevenni az aktuális mintadarab, és ez okoz dugulást. Szóval, tényleg csak és kizárólag legvégsõ esetben használd, jó?

Puszi és a kívánságom még mindig él.Kép

Dia
Dia
 


Dia!

Köszönöm a figyelmeztetést a szélcsõvel kapcs-ban. Jelentem a 6 hetes kort átlépve napról-napra elmúlt és már nyoma sincs a hasfájásnak!Kép Jókedvü kisbaba, már magyarázgat is! A szélcsövet minden nap használtuk, nagyritkán 2x is. Akkor is olvastam ám amit irtál, de nem birtam nézni ahogy szenvedett. Azóta naponta csak 1-2x van kaka, de mivel nem fáj a pocakja ezért nem aggódom, hiszen jól érzi magát. A kaka is magától távozik úgyhogy nem szokott hozzá szerencsére!Kép December 9-én volt 2 hónapos és megkaptuk az oltást is. A doki le is mérte: 62 cm és 6500 g!!!! 55 cm-el és 3540 g-al született! 20 nap alatt 900 g-ot hizott!Kép

Kicsit off volt a vége bocsiKép
sasha

Kép
 
 


Dia írta: Sasha!

Ha csak anyatejes a kicsi, akkor úgy az 5-6. héten már nem fogja telerakni minden alkalommal a pelust, hanem akár több nap is eltelhet, mire sikerül egy adagot produkálnia. Ez elvileg attól van, hogy mostanra szokott hozzá a szervezete az anyatejhez, és mivel tökéletesen bomlik, alig marad utána salakanyag. (Borinál a csúcs a 8 nap volt.) Viszont gázok attól még lehetnek. Sõõõõt!
Azt tudom tanácsolni neked, hogy esetleg figyeld meg, hogy az elsõ tejbõl vagy a hátsó tejbõl pakol sokat a pociba. Az elsõ tej ugyanis tele van laktózzal (meg immunanyaggal), aztán ezt még nem tudják tökéletesen bontani. Jó kis buborékokat tud gerjeszteni a belecskékben.
A meleg borogatást próbáltad már? Lehet kapni melegvizes palackot (késõbb is tuti használjátok majd), töltsétek meg, törülközõbe vele, aztán rá a pocakra. Kell neki egy kis idõ, amíg hat, de tuti enyhít a görcsökön. Ja, és esetleg Sab Simplex, Espumasin cseppek vagy Gripe Water...

Ja, és lassan vehetsz neki egy lufit is.Kép Az mindig bejön.Kép Bori a legnagyobb bömböléseket is képes volt abbahagyni, ha meglátta, és órákon keresztül sikongatva húzgálta, ha a kezére, lábára tettem... Bár õ akkor úgy 7-8 hetes volt. De hátha leköti valamennyire.

Egyébként emlékszem, milyen hihetetlenül idegölõ tud lenni az állandó pocakfájás. Bori is minden etetés után minimum másfél órát bömbölt. Borzalmas volt, néha azt se tudtam, fiú vagyok-e, vagy lány. Volt, hogy vele együtt bõgtem, mert nem tudtam, mit tegyek, hogy segítsek rajta. Aztán a végén csak elmúlt, mégpedig tényleg úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva, egyik pillanatról a másikra. És lett egy mosolygós, gügyögõs, kommunikatív, édes pici lányom.Kép Aki most már egy minitornádó.

Szóval, kitartás, ha tanácstalan vagy, gyere és írj nekünk, tuti tud valaki valami hasznosat mondani.

Puszi és mielõbbi pocakfájás-mentességet Gabi babócának:

Dia


Szia!

Az én kislányommal ugyanez van, amiket te írtál, de már elmúlt 3 hónapos, de a hasfájás nem múlik.
Már gondolkodtam valami szakemberen...
Ja, a másik dolog, amit nem tudok eldönteni: teáztassam, vagy ne? Félek, hogy hozzászokik a cumisüveghez, és egy idő után nem fog szopizni. Csak sajna nagyon szereti a teát...
 


Valaki jár erre még??
Vendég
 


Az unokám is ilyen sírós baba volt, élete első hat hetében a család agya ki volt lúgozva teljesen az állandó csecsemősírástól (abban az időszakban még nálunk laktak, aztán elköltöztek, aztán elváltak, aztán a lányom ujra idejött a kisgyerekkel, hözben kialakítottunk neki egy külön lakást a házunkban).

Nála - utólag, mikor okosabbak lettünk - kiderült, hogy ilyen problémák voltak:

-délutánra egyszerűen kifáradt a sok új benyomástól (pedig nem vitték társaságba vagy hasonló) . Azóta is kifárad délutánra és ha nem alszik legalább 3 órát, hisztis. (Most 4 éves). Éppen emiatt kelle elhoznom az ovodából ebéd után, mert ott másfél óra van belekalkulálva ebéd után.

- fájt a hasa. Fiúgyerek ugye... mikor kapta ezeket a lötyiket (grippewater, espumisan stb) akkor javult, de igazán csak akkor, amikor kapott pár kiskanál alamelevet is a szoptatások után. Illetve közben.

-éhes volt!!! A lányomnak kevés volt a teje, szoptatott rendületlenül, hála az akkor éppen fénykorát élő LLL kampánynak itt az interneten, és a tápszerre úgy tekintett, mint valami méregre. Aztán amikor 5 hetesen a gyerek végre kapott tápszerpótlást a szopás után, mert rábeszéltem (igen!) , és egyfolytában aludt elájulva 4 óra hosszát, akkor feladta, és a szoptatás után mindig megkínálta tápszerrel is. Így szépen sikerült a családból egyedüliként 6 hónapig anyatejet adnia a kicsinnek, azóta sincsen semmi baja mellesleg.

-Egyébként azóta is sírósabb mint a többi gyerek... a bölcsiben is ezt a jelzőt kapta a gondozónőktől pl. Fiúgyerek lévén sírósabb mint egy kislány, ha megüti magát sír, ha nem tetszik valami sír... hát én csak remélem hogy kinövi, de mi így szeretjük.

Üdv: eszterlánc


@sasha:


látom ti is használtátok a szélcsövet, mi is megtaláltuk a gyógyszertárban :). én kérdeztem a védőnőt, hogy nem szokja-e meg, ha ezt használjuk, de azt mondta, hogy nem! ahhoz elég sokszor kellene használni :).nálunk csak ez tudott segíteni a pici szorulásán, csak ajánlani tudom.
lara03
Budapest III. kerület
 
 


lara03

nem lehet annyit használni a szélcsövet, hogy megszokja:) amúgy tényleg ez a fajta szélcső, bár nem tudom Ti melyiket hazsnáltátok/hazsnáltjátok nagyon szuperül segít a babának. Mi a baby windet vettük, annyira könnyű a használata!:)
anna0726
Budapest III. kerület
 
 


Mi használtunk szélcsövet, és nem szoktak hozzá a gyerekek. A végén van egy ütköző használat előtt egy kis popsi krémet kentem rá, így nem volt annyira kellemetlen nekik. Használat után meg nagon könnyen tudtam tisztítani.
kovianna
Budapest XV. kerület
 
 


Szélcső mellett az én kislányomnak a gripe water baby és colief csepp együtt segített a hasfájáson.
 
 


Sziasztok! mi használtunk szélcsövet azt a fajtát, aminek ütköző van a végén, nem szokott rá a baba,emellett a gripe water babyt is kapott.
magetta
Budapest XV. kerület
 
 


Mi a gripe water babyt és szélcsövet hazsnáltunk egy fél éve. Előtt e sok mást próbáltunk, de azok nem segítettek.
kjehna
Debrecen
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó