Új privát üzeneted érkezett!

2 éves a kislányom külön szobába vanmár egy éves kora ota de valahogy én is ott ragadtam szeretném otthagyni csak nehéz lelkileg. kérdésem az hogy az ö szempontjábol jó lenne ha végre éjjelre is egyedül maradhatna?


Illetve jöna a kisteso februárba az újszülött az ö szobájába tegyem vagy maradjak a szülöi szobába 3-4 hónapig a csecsemövel s ha már átalussza a gyermek az éjszakát teygem a lányomhoz? mi a legjobb? nem fogja kirekesztve érezni a nagyobbik gyerekem emiatt magát?
joys84
Adony
 
 


Szia! Nekem 2 gyerkőcöm van és másfél éves volt a nagy, mikor a pici született. Én el tudtam volna szakadni a nagytól, de nagyon rossz alvó volt és muszáj volt a szobájában aludni. A kicsit is oda tettük, mert ő is rossz alvó volt eleinte meg természetesen a férjem is. Ő tehát külön aludt és pedig a gyerekszobában felnőtt ágyon és a két gyerek külön rácsos ágyban. Oda ugrok és azt a gyereket veszem magam mellé vagy altatom vissza akit kell. Most már jobb a helyzet, de nagyon unom. Szerintem hamarosan kiköltözöm, mert már a kicsi is egy éves lesz.
bera8230
Nagykőrös
 
 


@joys84:


Szia!

Az együtt alvásnak sok előnye van. Nem kell feltétlenül egy ágyban aludni a gyerkőccel, az is elegendő, ha egy szobában alusztok. Ha Te akkor érzed magad a legjobban, ha a közeledben van, akkor miért ne alhatnátok együtt? Hosszútávon viszont az egy ágyban alvás nem a legjobb megoldás, mert a kicsik nagyon megszokják.Erről egy hasznos cikk: http://otthonunk.hu/2013/10/31/az-egyutt-alvas-elonyei/

 
 

 
 
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó