Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Még új vagyok itt. Kérlek segítsetek nekem.
27 éves vagyok. Tavaly szeptemberben sikerült teherbe esnem, de sajnos novemberben elhalt a kicsi. missed ab. 7.héten Nagyon megviselt az eset, de még mostanában is sírok, ha eszembe jut, vagy eszembe juttatják. Persze túl kell tenni magam, talán ha sikerülne, jobb lenne.

Tudjátok, jobb ha több orvos készenlétben van, hát nekem volt már négy(nem párhuzamosan).
Mindannyian azt mondták, hogy a hormonháztartásom rendben! De képzeljétek el, hogy az 5. doki ezt írta:
"A 7 hetes magzati elhalast minden esetben (csaknem minden esetben) a sargateshormon-termelés elégtelensége okozza, tehát cikluszavar kovetkezménye. Az összes lelete semmit sem ér, mert pont a lényeg maradt rejtve. A stressz ugyanis letiltja a szaporodast, részint az ovuláció, részint a beágyazódás szintjén. Ez az Ön problémája, mely gyógyszerekkel és némi lelki gondozással biztosan gyógyítható."
A lényeg: \red {A ciklusom változó: 35-42 között}, tehát evvel van a gond!
A kérdésem hozzátok, akik szültek vagy már több hónaposak: Kérlek benneteket, hogy írjátok meg, hogy a CIKLUSOTOK milyen? Hány napos, pontos-e, stb.?
PL. 1. mindig 28 napra
2. 30-32 között

Elõre is köszi! Hozzátok akarok tartozni!

Nikie
 
 


Nikie!
Nem árt egy pontos ciklus, de nem elengedhetetlen. Ez biztos, most várom a másodikat! Csak akkor volt pontos a ciklusom, amikor fogamzásgátlót szedtem az örökös pontatlanság miatt. Amikor abbahagytam, hogy babázhassunk végre, akkor 35-45 napos volt és így persze nagyon nehéz volt elsõre teherbe esni, mert a "középidõ" nem középen van. Hõmérõzés, PG 53 segített meghatározni a fogamzóképes napokat. A szülés után 30-35 napra jött meg, de a mostani pocaklakó alig 1 hónap próbálkozás után sikeredett, tehát "bejáratódott" az útvonal Kép
A stressz sokat árt, az elsõ gyerekem az elsõ harmadban majdnem ráment. (Átkozott munkahely!) Na de csak sikerült mégis!
Ne arra gondolj, hogy a Te hibád volt a vetélés, hanem arra, hogy a picinek volt valami baja, azért nem maradt meg. Nem késtél le még semmirõl! Legközelebb pedig, hidd el, sikerülni fog! Sok szerencsét!

bocs, most nem írom alá, mert nem szeretném névvel kiteregetni az ügyeimet
névtelen
 


Szia Nikie,

Most 21. hetes terhes vagyok,ez a második terhességem.Az elsõ terhességem vetéléssel végzõdött,kb.7-8 hetes lehetett a magzat.Sohasem volt normális ciklusom,volt,amikor 30,volt,amikor 45 napra jött meg a menstruációm.Teljesen kiszámíthatatlan volt a ciklusom.Ennek ellenére mindkét teherbe esésem nagyon hamar bekövetkezett.Nem kell izgulni,sikerülni fog.A vetélések azért jönnek létre,mert
1.,fejlõdési rendellenessége van az embriónak.
2.,nem jól tapad.

De általában semmi más gond nincs.
Névtelen
Névtelen
 

 
 

haló nIKI,

Az elsõ terhességem nekem is missed abortussal zárult, de az én dokim semmi olyan zagyvaságot nem hordott össze mint ez a sárgatest dolog. Kórházban dolgozom, igaz a háttérszolgálatban, de a legjobb dokikkal konzultáltam, és mindegyik azt mondta, ha egy baba nem akar megszületni akkor az úgy van jól!!!! Persze én is sirtam, nagyon féltem hogy sosem lesz gyerekem, hiába mondta a doki hogy annyi gyerekem lesz még hogy meg is unhatom. Nekünk azt mondták 6 hónapot várjunk. Errõl is megkérdeztem legalább tiz dokit (mert vetélés után csak 3 hónapot javasolnak) mind azt mondta, hogy várjuk ki a 6 hónapot. Kivártuk, és bár az én ciklusom is csak akkor volt rendszeres amikor tablettát szedtem, szinte azonnal állapotos lettem, és Balázs ma 15 hónapos. Ráadásul ismét babát várunk, ami ugy készült, hogy Balázs még szopikált akkor, emiatt 2 héttel le vagyunk maradva, tehát 2 héttel azután fogant, hogy elvileg kellett volna.
Niki hidd el semmi bajod, biztos vagyok benne hogy hamarosan gyönyörû kisbabád lesz és a babanet más oldalait fogod böngészni ha lesz rá idõd......
MOst csak pihenj, utazgass, napozz és élvezd azt a rövid idõt amit a pároddal kettesben tölthetsz.
Edusmamee
edusmamee
 


Nikie!

Csak támogatni tudom az elõttem szólókat: Nem a ciklus szabályosságától függ! Soha életemben nem volt 2x ugyanannyi nap a két vérzésem között, 27 és 40 nap volt a két véglet. Sõt, ha gyógyszert szedek, akkor is 29-30 nap. Ennek ellenére csak rám kell nézni, és máris terhes vagyok... és rendben ki is hordom. Nyugi! Biztos, hogy ha egy baba "el akar menni", annak oka kell legyen! Inkább menjen el egy fogyatékos, és szülessen utána egy egészséges, mint hogy évekig kínlódj miatta...
Cili
 


Lányok!
Köszi az infókat, de tévesen hoztam létre ezt a topicot(elkeseredésemben). Ma már tudom, hogy mi a megoldás, és sokkal jobban vagyok.
Puszi
Nikie
 
 


2.Névtelen Kép
Bocs, de amit írtál a vetélés csupán csak 2(!!!) okáról, hát az édeskevés.

1.névtelen Kép Cili Kép
Az a tény, hogy neked ilyen változó ciklushosszal sikerült a babuci, az egy dolog. Csupán csak szerencséd volt.

Na Edusmame, amit meg Te mondassz, ahhoz nem fûzök hozzá semmit, de megsúgom, hogy ne nagyon hangoztasd, mert nagy marhaság! Azokkal az orvosokkal meg nem akarok találkozni!(Már van hasonlókkal tapasztalatom, sajnosKép)

Nikie
 
 


Kedves Nikie!
Egy másik topikban olvastam, hogy te is a SOTE ARO-ra jársz.
Én is sorstárs vagyok, most értem a részletes (terheléses) hormonvizsgálat végére. Egy hónap múlva lesz konzultáció, akkor már a hormon eredmények birtokában.
Valószínûleg valami hormon probléma lehet, mert rendszertelen a ciklusom. Szeretném megkérdezni, hogy ilyenkor mi a séma? Egybõl hsg-re megy az ember lánya, vagy elõbb gyógyszerrel rendezik a ciklust? Milyen alternatívák vannak?
Elõre is köszi,
lilia
lilia
 


Kedves Lilia!
Elõször Uh-val megnéznek, majd a leletek alapján megállapítják mi a baj. HSG a késõbbiekben lehet, pl. a petevezetékek elzáródását tárja fel. Ha elõtte sikerül a babuci persze nem lesz a HSG-re szükség -így legyenKépKépKép
Sok sikert!
Nikie
 
 


Köszönöm a segítséget, kívánom, hogy nálatok is minél hamarabb jelentkezzen a baba!
lilia
lilia
 


Bocs Nikie hogy hozzá szóltam, ehhez a dologhoz. És mégis mit ne hangoztassak?? Mert hogy ez nem igazán derült ki. Talán másoknak segitene az információ.
Mégegyszer elnézést igérem mégegyszer senkibe nem próbálok lelket önteni a saját tapasztalataim alapján.
edusmamee
edusmamee
 


Nikie,
tényleg tévedés volt létrehoznod ezt a topicot. Egyébként te az a fajta ember vagy akinek ha bánata van azokba rúg bele akik szeretnének segiteni neked????????
Nem csodálom hogy elment a baba, mert tényleg megfelelõ lelkiállapot kell hozzá. Talán a többieknek ezért sikerült a változó ciklus ellenére teherbeesni és egészséges babákat szülni (mindenféle sárgatest hókuszpókusz nélkül), mert lelkileg fel merték dolgozni, és rendben vannak pszichésen. Erre gondolom nem gondolsz, csak arra hogy aki nem tudományosan támaszt alá dolgokat az sik hülye. Igaz????
Fate, aki hisz abban, hogy minden betegségnek lelki eredete van
Fate
 


Ezúton kérek elnézést azoktól, akiket megbántottam, nem volt szándékomban.

FateKép Edusmamee Kép
Ne mondjátok, hogy a ciklushossz nem számít! Sajnos lényeges pont. Igen, lehet mondani példákat, hogy 40-50 napos ciklussal is szülnek, vagy nincs is vérzése évekig, aztán hirtelen terhes lesz. Ezek mind-mind kivételek! Hogy ne csak én mondjam ezt, alá is támasztom különbözõ orvosok véleményével:

"Rendszertelen ciklussal is szülnek, mert rendszertelenül is lehet peteérés. Csak sokkal nehezebben. Ismertem egy nõvért, aki minden védrekezés és ciklus beállítás nélkül pontosan 8 évenként lett terhes és szült gyereket. Így 24 éves házas volt, amikor a 3-ik gyermekét szülte. Szerintem mindkét fázissal baj van a 40-50 napos "ciklus" esetén, és ilyenkor nehezen lesz terhes valaki, és gyakrean vetéléssel fejezõdik be a terhessége."

Sõt, mindezekre nem 1 vetélés után kellene igazából felfigyelni, hanem még a terhesség elõtt:

<FONT COLOR="0000ff">"A terhességre felkészülés mára már szinte egy önálló tudománnyá vált, melyet "perikoncepcionális (fogamzás körüli) gondozásnak" nevezzük. Lényege az alábbiakban foglalható össze:
1.Ki kell szûrni minden olyan nemi szervi betegséget (mind a férjnél, mind a feleségnél), melyek veleszületett rendellenességet vagy vetélést, koraszülést okozhatnak. Ezek között fôleg a fertôzések kiszûrése a fontos
2.Gondoskodni kell arról, hogy normális, ovulációs ciklusai legyenek. Ennek érdekében érdemes mérni az ébredési hômérsékletet.
3.3 hónapig gondoskodni kell e szervezet egészének optimális állapotáról, így nem szabad alkoholt, koffeint fogyasztani, a dohányzást teljesen abba kell hagyni.
4.Kerüljön sor részletes nôgyógyászati vizsgálatra, beleértve a rákszûrô vizsgálatot is."</FONT>

Igen, most ezek után felmerül, hogy kinek a kötelessége figyelmeztetni az elmondottakra a babát akaró párt? Természetesen az orvosnak! Nem elég annyit mondani, hogy "Jöjjön vissza, ha pozitív a teszt." Ezt a legkönnyebb mondani. Ez épp olyan, mintha én azt mondanám pl: Dehogy telepítek/vagy ajánlok én bármilyen víruskeresõ szoftvert, majd akkor teszek valamit, ha összeomlott a rendszer!
Egy kicsit hasonló a kettõ, nem?
Szóval:

"Az orvostudományban a véletlen szerepe is nagy, egy-egy sikeresnek látszó esetbõl azonban nem szabad köveztekeztetéseket levonni, mert a többieknek ártunk vele."

"A terhesség szempontjából a sárgatesfázis a kritikus. A ciklusdiagnosztika" azért ennél bonyolultabb és feltétlenül szakorvosi segítséget igényel."

A vetélés okairól:
"A 7 hetes magzati elhalast minden esetben (csaknem minden esetben) a sargateshormon-termelés elégtelensége okozza, tehát cikluszavar kovetkezménye. A stressz ugyanis letiltja a szaporodast, részint az ovuláció, részint a beágyazódás szintjén."

Egyszóval a sárgatestfázis nem hókuszpókusz, nem zagyvaság, hanem nagyon is lényeges. Ti mindezt csak azért nem tudtátok, mert nem érintett benneteket. Én is csak néhány hónapja ismerem mindezt. És a cikluszavar a stresszel is összefügg nagy mértékben. Ha hallgattam volna az elsõ dokira, akivel a vetélés után beszéltem, akkor azóta már lett volna egy ugyanilyen "élményem", persze csak lehet, nem biztos.

Pszichés okokról még:
Igen, a babuhoz megfelelõ lelkiállapot kell.
Azt hiszem, hogy pont én kezdtem rávilágítani a babaneten a pszichés okokra. Egy másik topicban olvashatsz errõl: ITT

Az, hogy én milyen ember vagyok, azt ne fejtegessük, mert néhány mondatból nem állapítható meg, éppúgy nem, mint az sem, amit Edusmamee Te írtál: "legjobb dokikkal konzultáltam". Biztos, hogy a legjobb dokik voltak õk? Mi alapján tudtad meghatározni? Nagyon elkeserítõnek találom azt, hogy sok orvossal beszéltél és a vetélésed okára csak a vállukat rántották. Az is kicsit mérgesített Edusmamee, hogy "hidd el semmi bajod", mivel ezt mondták nekem tavaly, és mi lett belõle...

Köszönöm amúgy a segítségeteket, úgy gondolom, hogy most inkább én nyújtottam nektek infót, és majd a lányaitoknál ne feledkezzetek meg a fenti orvosi véleményekrõl. Ne várjátok meg, míg egyszer elvetélnek...

Nikie
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó