Új privát üzeneted érkezett!

Kérlek segítsetek! Első babámat várom és teljesen tanácstalan vagyok csecsemőmérleg ügyben. Tudom, hogy vásárolhatok is újjonnan és bérelhetek is. De a sok fajta között képtelen vagyok eligazodni! Láttam már hagyományosat, hálósat, digitálisat stb. Melyiknek mi az előnye és a hátránya? Ráadásul van aki kifejezetten elutasítja és van aki támogatja a használatát. Szóval tanácstalan vagyok! Előre is köszi a segítséget!
(Elnézést ha ezt valaki már előttem kivesézte.) Mara
Mara
 


Szia Mara!

Mi béreltünk mérleget, digitálisat. A hálós szerintem elég macerás. Két hónapig béreltük addigra megnyugodtam, hogy minden oké és szépen gyarapszik a baba. De én nagyon "elvetemült" voltam a két hónap alatt, én minden szopi előtt és után is mértem. Ma már nem tenném, de én is mint minden első babás anyuka agyonagódtam a dolgot. Engem megnyugtatott, hogy mindig tudtam a súlyát, de mondom két hónap után már csak a védőnőnél mértük a kicsit. És amiért ilyen rövid ideig kellett csak a mérleg nem érte volna meg venni egyet.
Valószínűleg a következő lurkó már jóval ritkábban, talán hetente lesz mérlegelve.
Egyszóval Mara,ha úgy nyugodtabb lennél ha lenne mérleg a háznál, akkor legyen. Legfeljebb nem méregeted mindig a babát és vissza is viheted ha nem kell.
Üdv:
Bellana
 
 


Szia Mara!
En amellett voksolok, hogy nehogy beszerezz egyet, eleg a meres, amit a dokineni a rendelesen vegez...
En nagyon jol megvoltam nelküle mindket gyerek mellett es legalabb nem idegeskedtem fölöslegesen...bar nalam mindketttö allandoan a cicin logott...Kép(Rebi meg most isKép)

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
 
 

 
 

Mara!
Én egy kicsit túlzásba vittem a méregetést. Az elsö hónapban minden szoptatás elött és után mértem. Nekem nem az volt a baj, hogy esetleg túl keveset eszik, hanem, hogy ne egyen túl sokat, mert mindig többet szopott, mint kéne. Mint elsö gyerekes anyukát, engem nagyon megnyugtatott, hogy tudtam mennyit evett, és a második babánál is mérni fogom, csak már nem ilyen sokszor. 2 hónapos kora ótá csak a rendelöben mérik, mert kölcsönadtam a mérleget a barátnömnek, mivel nekem már elég volt havi egy mérés.

Visszatérve a mérlegre, én vettem egy analog mérleget, amivel sokat szenvedtem, végül visszavittem a boltba, mert szerintem használhatatlan és 10eFt ráfizetéssel kicserélték egy 20eFt-os digitális mérlegre. Szerintem a digitális mérleg kölcsönzése drága, ha jól tudom 2 hónapra 5eFt. Ha több gyereket tervezel és a családban is lesznek babák érdemes venni egyet, különben nem éri meg. Az enyém olyan, hogy le lehet szerelni a baby mérö részét, és rendes mérlegként 20 kg-ig használható. Ha pedig rajta van a baby mérö használhatod konyhai mérlegnek. Ez csak az én véleményem, de a nagy átlag a bérelés mellett van. Egy barátnömnek pl. analóg hálós volt és meg volt elégedve vele.
A védönödet kérdezd meg, mert neki tudnia kell, hogy a te körzetedben hol lehet bérelni.
"Ráadásul van aki kifejezetten elutasítja"
Ezzel nem értek egyet, ha téged megnyugtat akkor kifejezetten hasznos.
Nekem pl. minden héten kérdezte a védönö, hogy mennyit evett a gyerek. Erre csak méréssel tudok válaszolni.
Másrészröl viszont, mi is felnöttünk, pedig Anyukáink idejében még nem méregettek.
Na ha ez alapján el tudod dönteni mi a jó akkor ügyes vagy Kép
Jó babázást

Kriszta
Nyanya
 


Mara!

A hagyományos mérleg csak rra jó, hogy havonta 1x megmérd a súlyát. Én mindíg mértem, felírtam, hozzánk a gyerekorvos is kijárt, így nem is jártunk le az orvosi rendelőbe. ha oda lejárzs,a kkor ott is megmérik havonta. Ez a hagyományos arra tökéletesen alkalmatlan hogy a szopi mennyiségét mérd vele, mert izeg mozog a baba és nem tudsz olyna kicsi mennyiséget pontosan mérni. Az más kérdés hogy állítólag nem is kell a szopi mannyiségét mérni.
Ha csak havonta 1x akarod mérni, arra viszont tökéletes és nem 20e ft hanem 3-4 e Ft.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
 
 


Ja, és én a hyagyományos altt a tálcás, súlyos mérleget értem, ami olyna mint a konyhai mérlegKép
A kórházban volt hálós, amilyen régen a közértekben volt, d eaz hatalmas mérleg, na az elég jól mért.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
 
 


Manó
Ha havonta egyszer akarja mérni az miért 3-4eFt? A rendelöben ingyen mérik. Ha meg a szopit méri érdemes az elsö hónapra digitálist bérelni, akkor még nem mocorog annyira és a szopi mérésére tényleg csak ez alkalmas.
Kriszta
Nyanya
 


Köszi lányok, pont ilyen tapasztalatokra voltam kíváncsi!
Mara
Mara
 


Mara!

Én amellett "voksolnék", hogy nem kell semmilyen mérleg. Én is agyaltam rajta mikor vártam első egyszem fiamat. (most 1 éves) De azon az elven voltam, hogy miért zaklassam szegény babámat? Felébred, éhségtől ordít és akkor még méregessem? Aztán mikor végre cicire kerül és édesen elaludt a tejcsin akkor meg csak azért keltsem fel, hogy lemérhessem mennyit evett? Hát nem elég bizonyíték arra, hogy jóllakott, hogy édesdeden szundít és a szája sarkában még ott csillog az anyatej?Kép
Persze nehezebb a helyzet, ha hasfájós, mert az ember lánya nem tudja mi a baja. Én is az alatt a 6 hét alatt azon paráztam, hogy éhes, de a pisis-kakis pelusok száma megnyugtatott, hiszen ahogy mondják, csak az tud kijönni ami be is ment. Tehát ha sokat pisil, kakil, akkor eleget is evett ahhozKép
A másik amiről tudni kell, ha mégis mérleget használsz majd, hogy az anyatej minősége napszaktól változhat. Pl reggel lehet, hogy többet szopizik a babád, de nem is olyan laktató az anyatej, mint este. Akkor sokkal sűrűbb és laktatóbb, ezért kevesebb is elég belőle. De ezt a mérleg nem tudja és te is csak annyit fogsz látni, hogy a babád kevesebbet szopott, néha bizoy sokkal kevesebbet.

puszi és okos döntéstKép
sasha

Kép
 
 


Sziasztok!

Mara!
Szopitanácsadók azt javasolják, hogy akár naponta méregetni csak akkor kell, ha beteg. Nem csak meg van fázva, hanem koraszülött, sárga (jelentősen), idegrendszeri károsodása van, vagy bármi más olyan, amitől nem működik rendesen. Vagy nem jelzi amikor éhes, vagy nem képes eleget szopizni (lenőtt nyelv, szájpadhasadék), vagy kijön belőle a tej, mielőtt megemésztené (gyomorürülési zavar). A babák 98 százalékának viszont semmi baja. Jól tudja, hogy mennyit akar enni és annyit is eszik. Nem háromóránként, hanem teljesen véletlenszerűen cicizne és ehhez feltűnően nem másra, hanem anyára van szükség.
Van hogy négyfogásos ebédnyit habzsol, van, hogy két kortyot iszik. Egy igény szerint szopizó baba akár 20 perccel a jóllakás után ismét cicire vágyik. Nem csak éhségből, hanem összebújásból is. Mikor mérje az ember???
Az egy étkezés mérése gyerekmacera, ahogy Sasha is leírta. Ha meg csak két kortyot ivott, akkor ideges leszel, ha 15 grammal mutat csak többet a mérleg. Az idegesség pedig nehezítit a tejtermelést. Kép
Ha a doktornéni, vagy a védőnő kérdezi, akkor a helyes válasz, hogy nincs itthon mérleg, majd valamelyik nap elviszem a rendelőbe, jó? Ja! Hogy mennyit eszik? Pont annyit, hogy jóllakott és elégedett legyen.

Ha mégis a mérleg mellett döntesz, akkor bérelni a területi védőnőknél lehet. Digitálisra inkább csak bababoltokban számíts! Személy szerint a számomra látható fizikai változások a megbízhatóak, így a hálósra szavaznék.

Úgy dönts, hogy a lelked nyugodt legyen! (A babákat arra tervezték, hogy annyit egyenek, ami az ideális fejlődésüket elősegítse,(tudod: kicsi, de nem hülye Kép) a ciciket pedig arra, hogy a hozzájuk tartozó gyermeket a neki legjobb és számára pont elég tejjel ellássák. )

Snoopy

KépKép
 
 


Mara!

Én biztos hogy nem vennék mérleget! Nem is akartam az első babánál se, de a védőnő hozott egyet. Engem idegesitett már a kórházban is, hogy az én gyerekem nem annyit eszik, mint a többi! Engem bezavartak a mennyiségek, az átlag..meg minden! Szóval én nem vennék.
De azt is megértem, ha valakit pont ez nyugtat meg!
Az az igazság, hogy csak akkor fogod megtudni, hogy neked/nektek melyik jobb, ha már átestél rajta! Ha szerencséd van, akkor most jól dönteszKép!
Ha esetleg tudsz valakitől kölcsönkérni egy kis időre, akkor addig kiderülne, hogy kell e vagy nem. És ha kell, akkor még mindig tudsz venni..

Betti

KépKép
KépKép
 


Sziasztok!
Akár én is feltehettem volna ezt a kérdést, amit Mara! Legutóbb megkérdeztem a védőnőm, hogy mi a véleménye róla és nagyon meg akart győzni a használatáról. Viszont olyan sokan mondják nekem, hogy őket csak idegesítették a számok. Azt viszont elfelejtettem megkérdezni a vnőmtől, hogy ha van mérlegem, akkor is kell e hurcolni a babát mázsálásra őhozzá, vagy megelégszik-e az én adataimmal. Bár ez lehet, hogy helyi dolog és mindenhol más.
 


Nekem anyósom erősködött, hogy legyen csecsemőmérlegünk, és a végén ő hozott egyet kölcsönbe. Hát, ha 5x mértem, akkor sokat mondok! Én telejsen feleslegesnek találtam.
Ja, és a kórházban is csak 2 napig mértem Kalit Kép

Titati
 
 


Snoopy,
a hozzászólásod úgy, ahogy van, tökéletes!
Kép
Zsóka

Zsóka
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó