Új privát üzeneted érkezett!

Lányom 3 éves és maszturbálni szokott.
Nem lelki sérült. Arra is rájöttem, hogy nem hiányt pótol ezzel a cselekvéssel.Mégis aggaszt, hogy késõbb mit okozhat.
Amúgy rengeteg energiával rendelkezõ gyerek és mégtöbb érzékiséggel. Talán szexuálisan túlfûtött lesz?
Tanácstalan vagyok abban hogyan kezeljem ezt a dolgot.
Szívesen venném ha hozzászólnátok.
Üdv: Zsuzsa
 
 


Azt okozza késõbb, hogy ha negatív élmény nem éri akkor valószínúleg egészséges nemi életet fog élni. Kép Szinte minden gyerek csinálja. Amelyik nem az is, csak nem feltûnõen. Én csak arra szoktam néha figyelmeztetni a lányomat (indokolt esetben) hogy piszkos kézzel nem fogdossuk a puncit, mert attól megbetegszik.
Egyébként egy másik topicban már beszélgettünk egy sort errõl a témáról, azt is nézd meg. Kép
Üdv.
Malacka
 
 


Nálunk a fiam fogdossa este elalvás elõtt a kukiját. Nem tudtam, szóljak-e neki, aztán beszéltem Pelével, ez tök normáélis, max. annyit kell neki mondani, hogy mások elõtt ne csinálja Kép. Ha mástól, játéktól, stb. nem vonja el, akkor minden rendben.
A Malacka által említett topic címe: Játék nemi szervvel
üdv
Zsóka

Zsóka
 
 

 
 

A dolog természetes. A szakértõk is ezt mondják.
Én is csináltam, de a mamám mindig rámszólt. Azt hittem bûnös dolog. Ez késõbb visszahatott rám és elég rosszul kezeltem a szexualitás kérdését.
Névtelen
 


Sziasztok!

Nekem is a kislányommal van ez a "probléma". Tudom, hogy természetes ebben a korban (4 éves), de mégis aggaszt, hogy valami más állhat a hátterében....nem tudom..
A szitu az szokott lenni, hogy este fürcsi után, áll a fürdőkádban, és a két kezével dörzsöli magát, és a csípőjét mozgatja.
Máskor pedig a nappaliban a párnával csinálta, amíg a konyhában voltam.
Tudom, hogy természetes, de félek, hogy valami lelki dolog miatt csinálja...
Névtelen
 


Bori vagyok
Névtelen
 


az én lányom kb.egy éves kora óta csinálja. Most két és fél éves. Mindenre mászik aminek sarka van , pelenkástól és anélkül is dörzsöli magát. Rászólok,de hiába. Szörnyű ciki, mert nyíltan csinálja, vensdégek idegenek előtt étteremben, mindenhol és bármikor. Azt vettem észre hogy azért köthető vmihez, pl. ha fáradt, unatkozik, vagy kakilnia kell ( a szobatisztaság ezen szakasza egy kicsit nehezebben megy). Szóval cicki és nem tudok mit csinálni. sajnos ez a kedvenc időtöltése. Szerintem nem normális. Szerintetek egy pszichológus tud segíteni vmennyire??? Szegeden tudtok -e ajánlani vki normálisat?
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó