Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

tudnátok nekem segíteni milyen orrszívót vegyek.
szerencsére még nem aktuális, de nem szeretnék az utolsó pillanatban kapkodni. Szükség van rá egyáltalán?
fél éves a kicsi lányom

köszi
Szilvi
 


Szilvi!

Porszivósat. Csak azt. Jobb nincs. Sajna valószinű kelleni fog. Kb. 2-3 éves korukig nem tudnak egyedül orrot fújni. A fülgyulladás elkerüléséhez pedig ki kell üriteni az ...üregeket. Ja, és ha szopizik, rettentően zavarja, ha nem kap levegőt. Szerencsés vagy, hogy eddig elkerült az ilyesmi (lányom 7 hós, egy hónapja volt az első takonykórja), de télen elég reális, hogy begyűjtsön az ember egy-két ilyesmit (és kell is valahol, az immunrendszernek)

Ildi

Ildi
 
 


köszi a gyors választ
ti milyet használtok?
többfélét láttam már, nem tudom melyiket vegyem
a másik probléma(?), hogy nekünk központi porszívónk van, melynek csövét több lakás közösen használja. ha náthás gondolom néhány óránként, vagy gyakrabban is szívni kell, egész nap viszont nem tarthatom magamnál a csövet
 

 
 

Szia Szilvi!

Mi meg kézi,pumpásat használunk. Ha folyik az orra akkor tökéletes, viszont jóval halkabb mint a porszívós. A mi dokink szerint a túl erős szívás többet árt mint használ. Nekünk 16 hónapon át tökéletesen bevállt.
Mellesleg pl.éjjel mikor felkel a gyerkőc, nem nagy élmény neki félálomban a porszívóra ébredni.

Bellana
 
 


Sziasztok!

Bellana: akkor nagy mázlista vagy! Ha folyik, kifolyik, akkor "csak" zavarja őt. De ha sűrű, akkor bizony a kézi kevés. Nálunk tipikus, hogy 2. naptól sűrű (nem szükségszerűen sárga is, de az is van)

Még mindig inkább szekálom, mint fülgyuszi. Ezzel együtt lányom bekapcsolás nélkül, sőt üzemszerű használatnál jól kijön a porszivóvalKép

A miénk valam Arianna nevű. Műanyag, nem törik könnyen. Régen még az elsők között vettem (10 éve, akkor még csak a Tűzoltó utcai klinikán lehetett ilyet kapni), az még üveg volt, el is törtem.

Közös cső, hmm (amúgy tök jó lehet). Nem lehet valami rövid, de megfelelő mérető csövet szerezni hozzá?? Mi mondjuk kb 5-6-7-szer szoktuk naponta, (szopi ill alvás előtt) ez elég arra, hogy nyugodt legyek, hogy kiürül és nem fertőződik felül, ugyanakkor nem szekálom többet, mint muszáj.

Ja, még egy. Bellana: dokidnak ajánlom, tegye az orrához!Kép Abszolút nem erős, ezzel az erővel ne fújd az orrodat, mert a túl erős fújás többet árt, mint használKép.

Ildi

Ildi
 
 


Off.
Szilvi!
Milyen az a központi porszívó?
Titati
On
 
 


Kedves Ildi!
köszi
a zaj nem gond, mert a kp-i porszívó nem olyan zajos mintha ott zúgna
csövet meg lehet kapni :-)

Kedves Bellana!
mi a márkája?


Kedves Titati!
a pincében van egy jó erős központi gép. innen a falban mennek fel a csövek a csatlakozókhoz. Így nem kell a gépet cipelni, a zaj a pincében van és az esetlegesen a szűrőn átjutó finom por sem kerül vissza szobába, hanem a házból kirepül. 9 méteres gégecső van hozzá, amit elég könnyű húzni, ráadásul szerencsére egy csatlakozóból elérem az egész lakást. régen folyamatosan dugtostam a porszívót konnektorból konnektorba pedig akkor még harmad ekkora lakásunk volt.
És a legjobb: van egy "szemeteslapát" is, csak elé söpröm a port, bekapcsolom és volt nincs.

üdv
Szilvi
 


Ildi, nekünk bejött, ha van mit szívni, kiszívja.
Ha meg nincs, akkor meg minek kínozni. Az orrcsepp meg nagy találmány, fellazítja amit kell és akkor működik a dolog.
Nekem mellszívóból is kézi volt, sima pumpás, vagy 800ft ha volt. Ennyi körül van az orrszívó is. Nem akarom, hogy ezen vitázzunk,kinek mi jön beKép Sógoromék is porszívóznak, de az kész horror...
Az üzid majd átadom a dokimnak Kép

Szilvi a márkája: R-med és gyógyszertárban vettük.

Az üdvösséghez több út is vezet Kép
Bellana
 
 


Köszi Bellana!

Az orrcsepptől kicsit tartok. Én nem szeretem magamon használni, mert azonnal kimarja a nyálkahártyám, pedig nem vagyok érzékeny típus.
Gyereknek emiatt még inkább nem adnék.
Nálatok nem probléma ez?
 


Szilvi, dehogynem probléma én is aggódok miatta, ezért nem adok csak ha nagyon kell. Lehet kapni valami vizes oldatot amiben nincs semmi extra és nem irritálja a nyálkahártyát. Ez inkább a fűtés szezonban jelentkező szárazságra jó, de meg nem mondom mi a fene az, ha akarod utána nézek. Sokszor csak a száraz levegő miatt dugul be az orra, akárcsak az enyém Kép
Mi párologtatunk is az is segít valamit. Meg a mentolos, vagy eukaliptuszos fürdetők is bejöttek nekünk. Sőt van egy kence amit a baba mellkasára és hátára kell kenni, ez is párolog és tisztítja a kis orrát. Ezzel is tudom csökkenteni az orrcseppezést. A neve: Pulmex Baby -kámformentes.
Üdv:
Bellana
 
 


Sziasztok! A Sterimar tengervízből készült orrspray kitűnően lazítja a váladékot. Ha már szívni kell én is a műanyag arianna típust használom. A lányok már maguknak csinálják.
Amikor kisebbek voltak volt elektromos orrszívónk is. Az fele olyan hangos, mint a porszívós, de nem is olyan hatásos.
 
 


Köszi Bellana!

én az orrcsepptől kicsit tartok, mert nekem szinte rögtön kimarja a nyálkahártyát (pedig nem vagyok érzékeny típus).
gyerekeknél ez még inkább probléma lehet
Nektek nincs ilyen gond?
 


azt hittem nem ment el
bocsi

köszi mindenkinek a tippeket
 


ha már ilyen jól összejöttünk
kedves tapasztalt anyukák :-)
tudnátok segíteni abban is, hogy etessem kanállal a lányom?
még a gyümölcsöknél tartunk, ez a második hét, hogy a tejecske mellett elkezdtük. minden ízlik neki, mindent megkóstolna. de türelmetlen - szerintem.
ölembe ültetem, az első néhány kanállal semmi gond, a fele kijön még, de visszalapátoljuk. úgy 10 perc után elkezd fészkelődni, szopja az ujját.
ha játszunk néhány percet ismét lelkesen tátja a száját, de aztán megint be a ujj a szájba.
így egy harmad alma 1/2 órás programm.
normális ez?
 


A kézi nekem sem jött be, pedig abban a reményben vettük, hogy hátha megúszhatjuk a porszívót mert rettegtem tőle.
Nekünk az első rögtön az első nap eltört, úgyhogy bementem a patikába és vettem egy újat, ami müanyag és nem törik. Szerintem nincs túl nagy különbség a márkák között. Viszont, ha nem tudod a potszívót megoldani, lehet olyat is kapni, amihez a szívókészülék is tartozik (drága).

Orrcsepp ügyben nekünk azt mondta a doki, amikor a Misi meg volt fázva, hogy egy deci forralt vízben oldjunk fel egy kávéskanál sót és egy késhegynyi szódabikarbónát és azt csöpögtessük, oly módon, hogy szívás-csöpi-szívás.

Kaja ügyben még nincs tapasztalatom.
s.kata
 


Sziasztok!
Én is szerencsés vagyok, mert a lányom ezidáig csak egyszer volt beteg az egy éve alatt. Akkor viszont eléggé. Neki óránként kellett szivni az orrát. Nekünk van pumpás /NUK/ is, meg porszivós /Pesztonka/ is. Porszivós párti vagyok. Én a legalacsonyabb fokozatra állitottam a porszivót, kipróbáltam, és nem erős. De igaz, hogy ha sokwattos a porszivó, akkor erős lehet. Ha be van kicsit száradva a váladék akkor sehogy nem szabad szivni, mert feltépődik és az nagyon fáj!! Ha fel akarod neki "higitani" az anyagot, jó a Sterimar is, amit már javasoltak, de van egy oldat, ami erre való. Az a neve, hogy fiziológiás sóoldat, és szemet orrot lehet vele tisztitani. A gyógyszertárban lehet kapni különböző kiszerelésben, sterilt, nemsterilt is. De a Nivea gyárt kifejezetten babáknak valót. Azon van használati utasitás is.

kajcsi:
Mikor kinálod neki? Mert lehet hogy túl éhes ahhoz, hogy tanulgassa a kanállal való evést! Próbáld szopi után, vagy két szopi között! Idő kell hozzá, hogy megtanulja ő is, és te is!
Csak cumisüvegből ne add neki!!!

Betti

KépKép
KépKép
 


Sziasztok!

Sóoldat: (fiziologiás): mi most itthon házilag csináltunk, bár párom azt találta a neten, hgoy a fiziológiás sóoldat 0.9%-os, igy 1 dl vizhez 0.9 g só kell.(két deci vizbe egy McDonalds-os sóKép) Ez valahogy messze nem olyan tömény, mint fentebb van a kiskanalas....
Orrpucolás előtt ezzel lazitom fel.

(nekem anno elsőnél a pumpás volt horror, ahogy dugdostam az orrába, meg küzdöttünk vagy 20 percet veleKép)

Szilvi: kaja ügyben gyere át a hozzátáplálás topikba!

Ildi

Ildi
 
 


Kedves Betti!

a cumi eszembe sem jutott, mert még az anyatejet is csak ritkán fogadja el cumiból.
reggel 1/2 9 -9-kor eszik és délben a séta után kapja a gyümölcsöt. 1-kor eszik utána.
próbáltam teli pocakkal is, de akkor nem érdekli, csak ha én eszem
találkozunk a másik topikban
Szilvi
 


köszi, már át is lestem
valami ördög van a rendszerben, megint nem látom a levelem, tehát újra:
fél 9 -9-kor reggelizik, és séta után délben kapja a gyümit. 1-kor szopis kaja. teli gyomorral nem kér mást, csak ha én eszem.
 


Sziasztok!
köszi mindenkinek a tippeket.
sajnos használnom kellett a friss ismereteket, vasárnap estére taknyos lett kislányom.
vettem orszívót. közben máshonnan kaptam egy ötletet, hátha másnak is jól jön: éjszaka, hogy ne zörögjön a porszívó, ő szívja meg a cső végét. kipróbáltam, tényleg működik.

mégegyszer mindenkinek köszi
Szilvi
 


Sziasztok Anyukák!

Szeretnék érdeklődni, hogy van-e olyan köztetek, akinek a babája szörtyög. Az én 4 hónaposom szörtyög kb. 2-3 hete, de nincs megfázva, nem beteg.
ÉS a dr. csak annyit mondott orrszívózzam. Előtte is tisztítottam finoman pzs-vel, és porszívózom is minden nap, de közvetlenül orrszívás után is képes szörtyögni.
Ez elmúlik majd?

Lilla
 
 


Sziasztok!

Nekem Pesztonka elektromos orrszívóm van (a porszívóstól idegenkedtem a hangja miatt) de mindig nagy aggodalommal veszem elő. Amikor tele van a pici orra, nincs mese használni kell, de...
Ha egyik orrlyukat szívom, a másikat be kell fogni, hogy hatásos legyen. Ilyenkor (mivel orrdít közben a gyerek) látom, hogy a szájpadlás hátul behorpad (nem tudom máshogy megfogalmazni)amikor megszívja az orrszívó. Szerintem ez nagyon rossz érzés lehet neki. Ha nem fogom be az éppen nem szívott orrlyukat, akkor nem horpad a szájpadlás, de nem is jön a trutyi. Pár napja a nagyobb lányomnak (3 éves) is használtam az orrszívót, és Ő el is mondta utána, hogy fáj a szájpadlása. Egészen pontosan megmutatta, hogy hol fáj neki. Ott, ahol a kicsinek és Neki is "behorpadni" látom szívás közben.
Tapasztalat? Vélemény?

Köszi
simine
 
 


Szerintem nagyon jó a porrszívós orrszívó, nekem Csöpi nevezetű van. A nagyobb lányom, most két éves, 15 hónapos korában ordított mikor betegség miatt mindig szívtuk neki, de 2-3 nap után megszokta, és lábon odajött, magának tartotta a csövet.
Most a 4 hónapos fiam 3-4 nap után meg sem nyikkan ha szívom az orrát. A gyerekek attól félnek, mikor lefogják őket. Én a picit sem fogom le. Persze forgatja a fejét, és tovább tart, de NEM SÍR.
Én kipróbáltam magamnak is, szerintem nem fáj. Meg a két gyerekemnek sem fáj, különben sírnának.

Valaki orrváladékozás ügyben tapasztalat? (Kérdés 2vel ez előtt üzenetben)

Lilla
 
 


Szia Lilla!

nekem még felszínesek a tapasztalataim, de nálunk is ez volt. Nekem az jött be, hogy két körben szívom le. Ha szörcsög az első szívás után, néhány perc múlva újra szívom, és akkor kijön a maradék.

Kedves Simine!

nekem is Csöpi van, de én vagyok a porszívó. Így azon kívül, hogy nem zajos, állítható az erősség.
Kinga lányom se sír, csak ha lefogjuk, de a könnyek legalább kimossák a bentrekedt trutyit, s a második körben minden kijön így.
 


Simine!

A porszivósnál én nem fogom be a másik fél orrot. Lhet, hogy akkro ez is előnye?Kép

Ildi

Ildi
 
 


Simine,
én is porszívóst használok, én sem fogom be a másik orrlyukat, és így is teljesen jól kijön a trutyi. Az én lányom három hónapos, sokszor kell szívni neki, mert száraz a levegő a párologtatás ellenére. Ha nehezen vesz levegőt, vagy szörcsög, akkor napközben először Sterimarral szoktam fellazítani, vagy ha este kell, akkor fürdés után szívom le, mert utál fürödni, ezért sír közben, ami fellazítja a váladékot (saját készítésű fiziológiás sóoldatKép). Nálunk nagyon jól tűri, inkább még meg is szokott lepődni a végén, hogy "jé, kapok levegőt!".Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
 
 


Köszi Szilvi, kipróbálom a dupla szívást. Eddig nem akartam annyira inzultálni, mert bár nem sír, de nem a kedvenc időtöltése Petinek az orrszívás Kép De ha neked bejött, kipróbálom. Lilla
 
 


Lilla!

szörcsög még a babád?
Állandóan csörcsög, vagy csak időnként?
szörcsögés ügyben csak ötletem van.
Az én Kingám is képes "csak úgy" szörcsögni néhányat (utána simán venni a levegőt), szerintem tetszik neki a hangja.
A másik pedig, hideg van. Figyeld meg magadat is, nekem is folyik kicsit az orrom kint a levegőn, és ha bejövök a hidegből, csak mi automatikusan megtöröljük azonnal. Én ezt csak páralecsapódásnak hívom. A kicsik csak szívogatni tudják, amíg anya meg nem szabadítja ettől őket.
Remélem másnak van "tudományosabb" magyarázata is.

üdv
Szilvi
 


Szia Szilvi!

Ma kevésbé hallottam szörcsögni, és még nem próbáltam a dulpaszívást, mert ma más merényletet követtem el, beadtam a K vitaminját, amit utál Kép
És ezen kívül is üvöltős napja volt.
Egyébként nem állandóan szörcsög. CSak úgy néha 3-at 4-et. AZ igazság az, hogy a böfi, tejcsi, minden szopás után felmehet az orrnyílásba, vagyis minden szopi után szívi kellene... Kép blöö
Szegény bébi, akkor inkább szörcsögjön egy ici picit.
De a duplaszívást még elkövetem Kép

üdv, Lilla
 
 


Kedves Lilla!

nekem a védőnénim azt mondta, ha a gyereknek nem tetszik valami, úgyis sír. Ha őt nem zavarja a szörcsögés, "csak" Téged, szerintem hagyd rá nyugodtan.

Szilvi
 


Nálunk azért is lenne jó, ha minnél tisztább az orrjárat, mert könnycsatorna elzáródás van (jobb szem 1 szondázás után o.k., balt pedig jövő héten 3.szor szondázzák) és ugye az orrba kellene elfolyni a könnynek. Persze egy kis orrváladék miatt elvileg nem váladékozhat a szeme.

Reggelre egyébként jobban szörcsög, mert éjszaka is szopik 2-3szor is. Böfiztetem is, de csak visszacsorog biztos egy picike.

Egyébként most keveésbé hallom rajta, meg igaz amit írtál, a kinti, benti levegő hőmékséklete is.

Lilla
 
 


Kedves Lilla!

mi hír a pici nózijával? minden "átjárható" már? szörcsög még?

Szilvi
 


Szia Szilvi!

Képzeld, most 5 hónapos múlt, és kezd a szeme is tisztulni, már több hete nincs váladék, és az orra is kevésbé váladékos. Lehet hogy igaz az amit a szemdoki mondott, hogy ahogy nőlnek úgy tágulnak is egy kicsit ezek a nyílások, könnycsatorna, orrjáratba vezető nyílás. Meg biztos kevesebb tejcsi is folyik vissza, büfikor.
Szóval 2 naponta szívom és az elég.
Kép Kép Kép
Ez a gond megoldva.

Lilla

Köszi a segítséget és hogy érdeklődtél. Kép
 
 


Sziasztok!

Ha jár még erre valaki Kép: a Sterimart hogy használjátok?

GyeZsu
 
 


Hogy erted, hogy hogyan? A gyerek a karomon, felig ulve, spray befuj egyikbe, masikba, gyerek tiltakozikKép, kicsit varok, aztan mehet a porszivo.

-Afonya
 
 


Szia Áfonya!

Köszi! Azóta már én is így csináltam. Csak azért kérdeztem, mert úgy emlékeztem, valaki azt ajánlotta, hogy szemcseppentővel cseppentsek belőle az orrába. De ez a porszívós orrszívás elég brutális. Kipróbáltam előtte magamon, és hát nem kellemes. Úgyhogy gyermekemet teljes mértékben meg tudom érteni... Kép

GyeZsu
 
 


Sziasztok!

Kata (9,5) jó náthás lett, úgyhogy ismét porszívózásra szorulunk. Két kérdésem van:
(1) Porszívózással jön takony az orrából, de utána ugyanúgy el van dugulva az orra. Ez normális?
(2) Be kell fogni az éppen nem szívott orrlyukát vagy nem? (Emlékeim szerint amikor magamon kipróbáltam, rosszabb érzés volt, ha a másik orrlyuk nem volt befogva, de úgy tűnik, mintha úgy jobban jönne a takony.)

GyeZsu
 
 


1. dugulás lehet attól is, hogy meg van duzzadva a nyálkahártya, tehát "üres" orrnál is. Erre néha némely orrcsepp működik. (és nagyon nem irigy érte, nekünk ilyeneknél voltak szopisztrájkjaink)
2.én nem fogom be, így is utálja a macerát, szerintem jól működik ez így.
Ildi

Ildi
 
 


Ildi, köszi, a szopival szerencsére nincs baj. A nyálkahártyát a Sterimar is "lohasztja", nem? És milyen gyakran kell porszívózni? Amikor úgy érzem?

GeZsu
 
 


Sziasztok!

Bevallom, nagyot nevettem, amikor (külföldi lévén) orrszívó-hirdetést láttam egy magyar újságban. Soha nem hallottam még ilyenröl, és most hogy belegondolok, el nem tudnám képzelni, hogy ilyet tegyek. (Komolyan, próbálom elképzelni.)

Hogy ON legyek, hallottam, hogy az orrszívástól begyulladhat az orr nyálkahártyája. Nálatok nem?

Kati
 
 
 


Kati, őszintén szólva, nekem már biztos este van, de nem értelek. Milyet tegyél?

Az orrszívózás normálisan effektive ugyanaz, mint az orrfújás. Orrfújástól begyulladhat az orr nyálkahártyája?
Én nem észleltem extra jelenségeket, illetve max annyit, hogy orrvérzésre hajlamos gyerekeimnél előfordult, hogy orrszívózáskor is elindult az orruk, de az a mai napig igaz, hogy takonykórnál érzékenyebbek, könnyebben vérzik az orruk (főleg a két fiam ilyen fajta)

Gyezsu: passz, hogy kinek mi lohaszt, én sok gyereknél sokfélével próbálkoztam egy időben, igaziból látványos eredmények nélkül. Gyakoriság: nálam eléggé a szopi határozza meg még most is, mert ha teli az orra, akkor nem tud, tehát szopi előtt leszívom ált. De a mennyiség a döntő, van, hogy többször kell, meg olyan is, hogy napi eggyel megússzuk. A nagyon híg, folyósat nem szoktam, mert az pillanatok alatt újratermelődik. Amikor sűrűbb, akkor arra ügyelek, hogy napjában egyszer-kétszer le legyen ellenőrizve, ha nem sok jön, akkor megelégszem az eggyel. Kisebb korban talán több kellett most Ancsinál, idén ősszel eddig szerencsére elég lazán intézte az ilyeneket, gyorsabban is, meg kevesebbet kellett szívni.

Ildi

Ildi
 
 


Ildi,

Hát, hogy porszívós orrszívózzak. Nem kötözködni akartam különben. Meg amúgy is, Te sokkal tapasztaltabb anyuka vagy nálam Kép
De biztos, hogy nem erösebben szívja ki, mintha a gyerek fújná? Azt nem tudom, hogy begyulladhat-e a nyálkahártya, de orrfújáskor a tüsszentésnél többszörös erövel fújjuk a levegöt (legalábbis mi felnöttek). Ennek nem tudom mi a jelentösége (itt is este van Kép), talán az, hogy tanácsos óvatosan fújni.

Na nem gagyogok többet, bocs hogy beleszóltam.

Kati
 
 


Kati, az a klassz találmány ebben a porszívós orrszívóban, hogy mégsem lesz túl erős! Úgy van kialakítva. Akkoriban találták ki, mikor a nagyfiam született, én az unokabátyámtól hallottam róla, aki maga is orvos és az ő ismerőse (kollégája, évfolyamtársa? fogalmam sincs már róla) találta fel! Akkoriban még nem is lehetett, csak a Tűzoltó utcai gyerekklinikán kapni, nekem még egy olyan ősi darabom volt! (rendesen üvegből) (amíg el nem törtem, most Ancsinál újat kellett venni)
Azt hiszem, elsőre mindenkinek ijesztően hangzik,mert arra gondolunk, hogy a porszívó szívóerejének megfelelő erővel szívja az orrot, de nem, nem erről van szó!Kép

Ildi

Ildi
 
 


Értem. Kép
 
 


Szia Ildi!

Tegnap este még azt írtam volna a gyakoriságra, hogy ez csak hétvégén volt kérdés, mert ketten kellünk az orrszíváshoz, de ma sikerült nekem egyedül is - mintha Kata megtanulta volna, hogy ez egy szükséges rossz, mert sír ugyan, de nem rúgkapál és kapdossa el a fejét. Szegénykém Kép

GyeZsu
 
 


Szisztok!
Van valakinek tapasztalata a Living Lab orszívóról?Érdekelne..
Köszönöm.Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó