Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Fiús anyukák segítsetek! Mikortól kell a fitymát hátrahúzni a fiúknak? Utóljára 4 hónaposan nézte a doki, de nekem úgy tűnik, mintha gondok lennének! Segítsetek!

KépKépKép
 
 


Szia Dikó!

Nekünk a dokinéni már akkor mondta, amikor először volt kint nálunk, pár napos volt Beni. Azóta minden este fürcsinél kicsikéket húzunk rajta, nem fáj neki, de már szépen látszik a fütyije vége a bőr alatt. Viszont minden doki mást mond. Azt hiszem nekünk így jó, legalább később nem rántják le neki, hanem szépen lassan túljutunk rajta. Szerintem ha van vele valami, jobb ha azért orvos is látja!

Majd írj, hogy mi van!
zit
zit
 


Szia zit!
Amikor 4 hónapos volt hátrahúzta neki a doki minden gond nélkül. Aztán azt mondta ne nyúljak hozzá. Most 15 hónapos, és megpróbáltam megnézni mi a helyzet, de meg se moccant, és nagyon sírt Bencu, mintha fájna neki.El viszem majd szerdán, akkor van egészséges rendelés, és majd írok!

Dikó

KépKépKép
 
 

 
 

Szia Dikó!

Te aztán jó korán keltél ma. Kép Miért nem alszol?
Remélem nem lesz semmi gond majd, nem tudom miért sírhatott Bence. Majd szorítok!

zit
zit
 


Szia Zit!
Nem tudtam aludni, ezért írtam ilyen korán, vagy inkább későn!
Köszi, hogy gondolsz ránk!
Dikó

KépKépKép
 
 


Zit!
Minden ok egy kicsit le van tapadva, de ráér. Este fürcsinél huzigatni kell APÁNAK!

KépKépKép
 
 


Sziasztok!
Tudom hogy régi de az én kisfiam két és fél éves és még nem piszkáltuk, ill. én már néztem és elég jól hátra lehet húzni neki, de nem tudom hogy merjem e eröltetni. Egyébként miért kell ahhoz doki hogy hátra huzzák?
Harangozó
 


Általában ha nem megy magától hátra és erővel hátrahúzzák, akkor a felszakadó letapadások tulképpen sérülések, sebek lesznek. Ezeket gondolom fertőtlenitik illetve krémet is adnak általában utána.
(szerintem amit érdemes otthon: ameddig megy, adddig rendszeresen -fürdésnél- hátrahúzni, és azt a részt tisztán tartani. VIszont erőltetni, feltépni otthon semmiképp nem tanácsos. AZ is vitatott, hogy orvosilag mennyi idősen indokolt.)
Ildi

Ildi
 
 


Köszi!
Harangozó
 


Hasonló fütyis gond. Kisfiam most múlt 1,5 éves. Alig tudom neki hátrahúzni a bőrt ill. egy helyen (kb.4mm) nyított nincs teljesen letapadva. Van rá esély, hogy ezt a rést rendszeresen hátrahúzás próbálgatásokkal nagyobbítsam?
Nem akarom, hogy a dokik fájdalmat okozzanak neki.
Kriszta
 
 


Kikisea!
A fiam most 5 éves és mi is ilyen gondokkal küzködtünk.Amig pelenkás nem kell aggodni.Este a fürdésnél huzzátok hátra a bört ameddig enged. Szépen lassan oldodik majd a letapadás és fel is puhul. Nekünk fél éve a doktornéni hátrahuzta mert már teljesen felpuhultnak látta és ez csak kis fájdalommal járt. Egy hétig kamillával mostam neki a fütyijét és szépen helyrejött. Azóta fürdésnél már saját magának felhuzza.
Lné Zsu
 


Sziasztok!
Az én fiam 6 éves, nálunk borsószemnyi nyílás volt, doki javaslatra óvatosan húzogattuk, pici korától, de nem javult, utána kaptunk Alsol kenőcsöt, nagyon picit javult. Doki mondta, várjunk 5-6 éves koráig, hátha a spontán merevedésektől magától megoldódik. Hát nem oldódott meg. 5 évesen megműtötték. Szerencsére jól alakult a dolog, egy olyan eljárást alkalmaztak, hogy kicsi v alakú bemetszéseket csináltak a bőrén, ami azért jó, mert könnyebben gyógyul, nem fáj utána a pisilés, és nem kell tartani a heges összenövéstől. Úgy tudom, ezt nem mindenhol alkalmazzák. Műtét után kb. 2 hétig kellett kenőcsözni, azóta nincs vele semmi gond.
Éva
 


Sziasztok!
Kisfiamnak 7 hónaposan egy kis kézi műszer segítségével hátrahúzta a bőrt a doki bácsi. Nagyon paráztam, először gondoltam, hogy meg sem engedem. Eléggé szűk volt, úgy tűnt, hogy nem is megy. De egy kis próbálkozás után mégis sikerült.
Ezt csak azért írom, mert ha valakinek második gyerkőcnél ennyire kiskorában akar a doki akciózni, akkor ne féljen megengedni. EGyáltalán nem sírt a gyerkőc, nem gyulladt be, nem fájt a pisilés. Ja, és azt mondta még a doki, hogy azért ilyen kiskorában csinálja, mert erre még nem fog emlékezni. Később nagyobb "trauma", ha a fütyijét birizgálják, esetleg műtik.
Cirmi
 


Sziasztok!
Az előző írásokból kiderül, hogy más-más problémáról van szó. Valakinél letapadás, ami húzogatással javul, és a mi esetünkben pedig szűkület, ami csak kis mértékben javul, de a műtétre szükség van. Egyébként, mint már fent említettem a kíméletes eljárást, nem okozott traumát. Mi is nagyon aggódtunk, de szerencsére minden jól alakult.
Éva
 


Sziasztok!
A fenti írásokból kiderül, hogy más-más problémáról van szó. Valakinél letapadás, ami húzogatással megoldható, a mi esetünkben pedig szűkület, ami csak kis mértékben javul, és a műtét szükséges. Mint fent írtam, a kíméletes eljárásnak köszönhetően nem okozott traumát. Mi is nagyon aggódtunk, de szerencsére minden jól alakult, és azóta sincs probléma.
Éva
 


Sziasztok!
A fent írtakból kiderül, hogy más-más problémáról van szó. Valakinél letapadás, ami húzogatással javítható, és a mi esetünkben szűkület, ami csak picit javul, és szükséges a műtét. De mint már fent írtam, a kíméletes eljárásnak köszönhetően, nem okozott traumát. Mi is nagyon aggódtunk, de szerencsére minden jól alakult, és azóta sincs semmi gond.
Éva
 


Ne haragudjatok, de vagy a rendszer bénázik, vagy én. Elküldöm az írást, nem jelenik meg, aztán mégegyszer elküldöm, akkor duplán ott van utána megint köddé válik, most meg már 3x is olvashatjátok. Kitörölni nem tudom, mégegyszer bocsi!
Éva
 


Sziasztok Fiúkat nevelő anyukák! :D
a topic már régóta csendes kavarjuk fel az állóvizet!!!

ez egy olyan kényes téma amiről BESZÉLNI KELL!!! megoszlanak a vélemények és nincs határozott állásfoglalás a kérdésben - engem jelenleg fenemód aggaszt, ugyanis kisfiam 5hónapos és a napokban az orvosi vizsgálaton a dr.bácsi "jaj de szépen feljön már!"-és egy mozdulattal hátrahúzta kisTücsöknek... ordított szegény és vérzett is neki egy picit... :cry: a "recept" hogy húzzam fel neki fürdésnél és töröljem ki a váladékot mert egyébként begyulladhat... megjegyzem eddigi olvasataimban többet ártunk mint használunk vele, ha naponta húzogatjuk - így én a végét tisztogattam csak - ma felhívtam az orvos, nem nyugtat meg hogy azóta hogy megítélésem szerint túlhúzta (!!!) piros szegénynek és látom hol repedt meg a bőr..."kenjem be popsikrémmel és majd elmúlik" volt a válasz - lehet hogy dr.kellene váltanom?!?!
a családban csak lányok vannak nem tud a témához szólni senki akiben bízhatok :oops:
mi a véleményetek?!?! a tapasztalatok a témában?!?!
köszi ha írtok, üdv.gtimi és kisTücsök
 
 


Szia timi erről a dologról tudunk beszélni bővebben már kifejtettem a gyermek betegségek gondok fitymaszűkület topikban ha gondolod gyere át.

Kép

Kép
Kép


évi
 
 


Szia Évi,
nem lelek rá a topic-ra :( segíts pontosan hogy találom meg!!
köszi,timi
 
 


Gyermekbetegségek gondok főcim azon belül fitymaszűkület , legutolsó hozzászólás beke andrea ugy keresd. :P

Kép

Kép
Kép


évi
 
 


áááá vagy úgy, megtaláltam :D
köszi, átnézek :D
timi
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó