Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Lassan 7 hónapos lesz a kislányom, és azt vettem észre, hogy a cumisüvegbõl már nem jön elég gyorsan neki a tej. Vettem egy Avent varázsitatót, hogy ahhoz szoktassam hozzá, de nem hajlandó megszívni. Fintorogva kitolja a szájából, vagy sír, ha már nagyon éhes. Ki tudna segíteni, hogyan lehetne hozzászoktatni, hogy rájöjjön, hogy abból is lehet inni? (Egyébként korábban csak az Avent cumit volt hajlandó elfogadni, más cumiból pl. nem volt hajlandó inni.)
Köszi, sziasztok: Orsi

Orsi
 
 


Szia Orsi! Szerintem elõbb próbáld meg szívószállal itatni, biztosan menni fog, mi is a 8. hónap környékén kezdtük. Ha rájön, hogy csak úgy jön belõle, ha szívja is, akkor a varázsitatóval is hasonlóan fog próbálkozni-szerintem. A szívószállal ivás lényege is az, hogy annyi folyadék jut a szájába, amennyit szív. Egyébként én sem akartam cumisüveget adni a lányomnak, azért próbálkoztam a szívószállal...Mellete pedig (cicin kívül) az Avent csõrös üveget használjuk, aminek nagy gumi csõre van. Biztosan ismered! Remélem, tudok segíteni tanácsommal! Üdv: wee
wee
 


Orsi!

Az a varázsitató amin a szelepes cumi van, és pohár alaku?

Mi ugyanis a cumisüveghez vettünk egy szelepes cumit és az enyém sem hajlandó inni belõle. Pedig pont azért találtam ki, mert a sima szilikon cumit nagyon hamar szétrágta miután kijöttek a szemfogai. Ezt most nem ugy kell érteni, hogy állandóan a szájába van a cumisüveg, csak addig van ott amíg az a másfél deci tea elfogy egy ivásra, csak annyira hegyes a foga, és ivás közben rágcsálja.

A csõrõs sem jött be nekünk, mert azon meg túl gyorsan jön a tea és az én csemetémnek az a mániája, hogy elfekszik ivás közben a másik kezével meg morzsolgat. Különben tud inni pohárból is, sõt a kis szivószálas üditõbõl is, de legjobban a cumiból szeret. Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 

 
 

Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat, úgy látszik marad a cumi még egy darabig, aztán legközelebb újra próbálkozunk.
Lehet, hogy olyan itatót kéne kipróbálni, amelyik nem szelepes, és egybõl jön a tej.
Ha vkinek van még egyéb ötlete, szívesen venném.
Sziasztok: Orsi

Orsi
 
 


Orsi!

Nekem olyan meredek ötletem van, hogy hagyd a csudába ezeket a hiper-szuper mama pénze hadd fogyjon találmányokat. Fogj egy sima poharat, és próbáld ki a pohárból itatást. Enyémeknek se cumisüvege, se semmilyen csõrös akármilye nem volt, és szomjan se haltak, tehát elhihetõ, hogy muszáj volt nekik valahogy inni. Meg tudnak tanulni az ekkora babák már pohárból inni. És a spórolások kívül még egy legyet is ütsz egy csapásra: nem kell néhány hónap múlva átszoktatni a csõrrõl a normál pohárra. Nincs többé cipekedés akárhova mész, mert sima pohár minden rokonnál akad, nincs katasztrófa, ha a kedvence eltörik. Próbáld ki!

Ildi

Ildi
 
 


Orsi!

Vedd ki belõle a szelepet, ha úgy akarod, és próbáljátok ki úgy. Nagyon könnyû kivenni.

Gabi
 
 


Orsi!

Esetleg próbáld meg az Avent cuccokat forgalmazó Pro-mama Kft. tanácsadási telefonszámát felhívni: 363-29-03. Hátha tudnak erre is valami tippet adni.

BMárti

BMárti
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a segítséget. Most fel kell függesztenem a próbálkozást, mert szegénykémnek nõ a foga, és egy kissé nyûgös. Nem akarom újabb tanulnivalóval nyaggatni.

PIldi:
Sajnos a pohárból itatást nem lehet vele még elkezdeni, mert nagyon finnyás az új dolgokra, és minden a nyakába zúdult a pohárból, mert nem volt hajlandó még hozzáérni sem a pohár széléhez. Inni is csak az Avent cumiból hajlandó, a NUK cumit egybõl kitolja, pedig a játszócumija is NUK.

BGabi:
Ha elmúlt a fogzási nyûgösség, kipróbálom szelep nélkül az itatót. Az eszembe sem jutott, hogy esetleg kiszedhetném a szelepet. Köszi

Sziasztok: Orsi

Orsi
 
 


Orsi!

Az én kislányom is kapott Avent szelepes itatót. Az elsö két nap ö sem tudta, hogy mi az, mit kell vele csinálni. Tettem bele fincsi folyadékot, és a kezébe adtam, miközben feküdt. Elkezdte nézegetni, forgatta, harapdálta, aztán bekapta a csört is, rágogatta, aztán beleszivott. Rájött, hogy jön belöle valami, azóta iszik belöle.
Szóval szerintem türelem, rá kell jönnie, hogy mi az, add a kezébe, pár nap múlva nagyon ügyesen fog belöle inni!
Hiszen te tudod, hogy az egy itató és szivni kell belöle a folyadékot, de a baba még ilyet sosem látott, és mivel elmagyarázni neki úgysem tudod, egy megoldás van, rá kell, hogy jöjjön.

Lara
 
 


Ildi!

Igazad van a pohárral kapcsolatban, hogy abból is meg tud tanulni inni, de azért egy ilyen szelepes itatónak is megvannak az elönyei. Pl. mikor megyünk sétálni, az itatót beteszem a táskámba, és hiába döl el, nem folyik ki belöle a folyadék. Bárhol meg tudom itatni belöle a babát. Poharazni az uccán a babakocsiban elég nehézkes, mert otthon gyorsan átcserélem rajta a ruhát, ha leissza, de az uccán ez nehezebb.
Vagy pl. ha felébred, a kislányom szeret inni. Szelepes itatóból fekve is tud inni, mert csak akkor jön belöle a folyadék, ha szivja. Pohárból nehezen inna fekve.

Persze megértem azt is, aki nem vesz ilyet, mert drága és tényleg enélkül sem hal szomjan a baba, de én ezt egy kényelmes megoldásnak találom, aztán ha már nagyobb lesz egy pár hónap múlva, esetleg már jár, akkor jöhet a pohár.

Lara
 
 


Szia Orsi!
Ha mégsem akarod "tönkretenni" a jó drága varázsitatót, ami késõbb még jól jöhet, akkor itt van még egy jó ötlet.: Nálunk nagyon jól bevállt az AVENT csõrös(cumis)üveg, aminek jó puha a csõre, mivel gumiból van, nem mûanyagból és lyuk helyett egy picit nagyobb rés van rajta. Így nem ömlik a baba szájába és nem is lesz szokatlan neki, mivel puha, mint a cumi. Ezután pedig hamar megtanul majd magától pohárból inni... Mi is ezt használjuk, már a baba 5 hónapos kora óta. Adhatsz belõle tejet és italt is egyaránt. Szerintem érdemes ezzel próbálkozni, mert nem olyan drasztikus a változás a baba számára. Üdv: wee
wee
 
 


Wee
Nem tudom, mért tenné tönkre Orsi azzal a varázsitatót, hogy kiszedi belõle a szelepet, amikor egy egyszerû mosogatás alkalmával is ki kell szednie??

Orsi
Avent cumiból is létezik több féle. Ha esetleg tudod, akkor vedd tárgytalannak ezt az írást. Van olyan, amin szintúgy pici rés van, mint a csõrön, és nagyon jól jön belõle a tejcsi, vagy amit éppen adni akarsz. Az én fiam is abból iszik, a mai napig, nem akar leszokni róla.

Gabi
 
 


Sziasztok!

Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokan hozzászóltok a témához. Nagyon köszönöm. Nem is tudom hirtelen, melyik ötlettel próbálkozzam. Wee: Jónak tûnik, amit írtál. Szerintem is az a gond, hogy nem a megszokott puha szilikoncumi kerül a szájába, és azért tolja ki.
Gabi: Nem a variábilis cumira gondolsz? Vettem olyat is, amikor a fõzeléket próbáltuk. Azt itta rendesen, de most nem hajlandó abból meginni a tejet. Nem tudom, miért. (A varázsitató elõtt ez volt az egyik próbálkozás.)
Egyébként most úgyahogy megelégszik a cumijával.
Lara: Próbáltam már a kezébe adni, hogy nézegesse, de csak egy pillanatig érdekli, még a szájába sem veszi, és már más után nyúl. Lehet, hogy aztán egyszer mégiscsak a szájába veszi.
Köszi az ötleteket, sziasztok: Orsi

Orsi
 
 


Sziasztok !
Egy gyors ötlet, nekünk nagyon bejött egy egyszerû sport kupakos fél literes üveg, igaz abból sem lehet fekve inni, de a nagyobbak már élvezik. Mi másfél éves kortól használjuk.
Andi
 
 


Orsi!

Ha nem jön eléggé a tej a cumiból, miért nem próbálod meg az 3-as Avent cumit? Ezen 3 Lyuk van, gyorsan folyik belõle a tej. Vagy pedig az Avent variábilis cumiját.
A Pro-mama-nál a Dorozsmai úton meg tudod venni. Õk a forgalmazói. Nekünk Nyíregyházán van ilyen boltunk, onnan ismerem õket, no meg a 9 hónapos fiam által.

Üdv, Éva
 
 


Sziasztok!
Az én javaslatom, ha még aktuális...,hogy vedd ki a szelepet pár napig, amig megismerkedik vele. Ha már issza visszateheted. Ezt csínáltam, nekem bejött. A Daninak fõzeléket próbáltam cumisüvegbõl itattni, nem kellett neki és mellesleg utána el sem fogadta ekkor volt 5 hónapos. Maradt a Varázsitató!

puszi Xsara

KépKép
Kép
xsara
Érd
 
 


Sziasztok!

Nekünk nagyon bevállt a varázsitató, elsõ perctõl kezdve tudott inni belõle a kisfiam. Egyetlen gondom van vele, képtelen vagyok megnyugtatóan elmosogatni. Ti hogyan csináljátok? A csõrébe nem fér bele semmi, csak a fültisztító pálcika, a szelepje meg végképp kész katasztrófa. Lassan terjedõ sötét foltok vannak a csõre belsejében és a szelep puha részén, és semmivel nem tudom letakarítani. A szelep kemény mûanyag részének meg annyi a kis zege-zuga, hogy borzasztó. Kép Eleinte egy darabig simán le lehet öblíteni, utána (kb. egy hónap múlva) meg már semmi se használ, csak a csere. Tudtok valami jó módszert rá?

BMárti

BMárti
 
 


Szia Márti!

Lehet kapni olyan pici üvegmosót, ami befér a csõrébe, azzal egészen jól ki lehet mosni.Sajnos egy idõ után már csak a csere segít.
Remélem tudtam segíteni.

Xsara

KépKép
Kép
xsara
Érd
 
 


Szia Xsara!

Próbálkoztammár azzal a pici üvegmosóval, ami a cumik kimosásához való (arra gondolsz?), de ebben a lapított csõrben szvsz nem sokat ért. Pont a kritikus részeket, a hajlatokat nem tudtam vele rendbe tenni. Kép Nekem ott a fültisztító pálcika jött be, de az is csak átmenetileg, aztán tényleg csak a csere. Persze biztosan attól is függ, hogy mit iszik belõle a gyerek, mert pl. a sárgabarack lé örökre befogta.

BMárti

BMárti
 
 


Szia Márti!

Épp ezért használok kettõt, egyet a tápszerhez, egyet a gyümölcslevkhez.
Sajnos csak akkor nyugszom meg, ha (néha napján) kifõzöm õket. A színe sajnos ekkor is megmarad!
puszika
Xsara

KépKép
Kép
xsara
Érd
 
 


Szia Xsara!

Köszi, kifõzni én is szoktam, de ezt most végül jól kidobtam. Szerintem a gyümölcstea tett be neki. Nálunk is kettõ van, egy sima kis áttetszõ teás üvegen van az egyik, abból szokott Lacika vizet kapni, és egy 2 dl.-es igazi varázsitatós üveg, amibõl gyümölcslevezik. Nálunk a tápszer szerencsére még nem volt napirenden, de már éppen filóztam rajta, hogy ha elválasztom tavasszal a gyerkõcöt, akkor mibõl kellene majd az elválasztási tápszert adni neki. Ezek szerint arra is jó a varázsitató?

BMárti

BMárti
 
 


Szia!
Igen erre is tökéletesen megfelel! Sajnos a Dani -betegség miatt- már elválasztotta magát. Nekünk is a gyümölcslevek fogták be az itatót.

Xsara

KépKép
Kép
xsara
Érd
 
 


Xsara!

Köszi az infót! Kép

BMárti

BMárti
 
 


Sziasztok!
A varázsitató tisztításáról szeretnék kérdezni. Lehet, hogy már volt róla szó, csak nem tudom elolcvasni a hozzászólásokat. a szelep alatti műanyag/gumi lapot még fel tudom elmelni, hogy kitisztítsa alatta, de a szelepbe nem tudok behatolni. Tegnap benne maradt a narancslé, és egy kissé bizarr volt az íze ma, hogy finom legyke. Lenne vmi ötletetek? Köszi, Páfrány
 
 


Ajjaj, előbb gondolkoznom kéne, aztán írni.-)))
az előbb jól szétszedtem a szelepet...
P.
 
 


Sziasztok,

ha vki még jár erre, és tud vmi megnyugtató magyarázatot adni, annak nagyon örülnék.
Van egy Avent varázsitatónk, aminek - akárhányszor mosogattuk el, vagy főztük ki - mindig műanyag szaga és -íze maradt. Ez normális?

Köszi,
Szilvi
 


Sziasztok! Igen, ez tényleg igaz. Ráadásul, a víz is átveszi, pár óra alatt. Én Is tapasztaltam. Jól esne nekem is egy magyarázat.
R.
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó