Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Gyermekem lassan két éves lesz. Kedvenc videója a Toystory. más mesét nem hajnlandó nézni, ezt viszont még álmában is emlegeti. Szeretnék könyvet, ne adj isten valódi woody vagy Buzz bábut vásrolni. Ha tudjátok hol lehet hozzáférni válaszoljatok kérlek. Most a videókazetta dobózával alszik el. Annyira szereti őket.
ÜDV: Mary
Cím: mbt@matnet.hu
Mary
 


Bocs kicsit kapodva írtam, él sok hibával.Írjatok, ha valami hasonló történt veletek.
Boldog Új Évet Mindenkinek.
Mary
mary
 


A pontos címem: mbt@matavnet.hu
Bocs mary
mary
 

 
 

Kedves Mary,
Nem korai ennek a gyerkőcnek tv-t, videót néznie? Ha kapnál könyvet, esetleg bábut, jobb lenne, ha video helyett te olvasnál fel belőle, el is játszhatnátok. Régebben a McDonaldsban a Happy Meal menüben voltak bábuk, szerintem hívd fel a központjukat.
Névtelen
 


Kedves Mary, az a helyzet, hogy nálunk Dani fiam volt igy a Bogár élete című filmmel. És kedves névtelen, hiába próbáltam neki bármilyen más könyvvel vagy akármivel előhozakodni, nem kellet neki más csak a bogarak. Még mi sem nézhettünk semmit a tv-ben, amit mondjuk nem nagyon sajnáltam. De mostanra elfelejtődött a dolog, pedig régebben nagy vitáink voltak miatta. Vehettem én neki kifestőtől kezdve a könyvet, csak a film érdekelte. Elmúlt, most más mániái vannak, pl a Teletubbie-k. A kenyeret is csak akkor tudom megetetni vele, ha azt mondom rá, hogy "tabikenyér". Mi jöhet még???
Üdv
Éva
Éva
 


Sziasztok!

Szerintem a gyerekek azokat a dolgokat szeretik meg amiket megmutatnak nekik illetve odaadnak.
En sem a Toy Storyt sem a Teletubbiet nem adnamóvodás kezébe . Annyi más nekik való meseék, figurák vannak! Muszáj mindig a divatot követni? Egyébként láttam a toy Storyt ("hivatalból", mert a munkaadóm is részt vett a készítésében) és eléggé elszörnyülködtem. Ez nem egy gyerekfilm!
Nem szándékztam megbántani senkit csak a véleményemet adtam a témához!
Sziasztok,
Antonia
antonia
 


Sziasztok!

egy bizonyos fokig egyetértek Antóniával, de a saját tapasztalatom mást mutat... Nem tartozunk a tv-függő fajtába, egyetlen rajzfilmunk van meg videón, és inkább nézem a gyerekekkel a Vukot a tv-ben, mint pl a japán marhaságokat. De most a fiam egyik unokatestvére Pokémon őrületben szenved, és a fiam is követeli a Pokémonos dolgokat, bár magát a rajzfilmet még nem látta. Ilyen esetben mi a teendő? Hogyan zárhatom el ezektől a hatásoktól a gyerekeket?
Nem akarom a Teletubbiekat védeni, de azt pszichológusok tervezték, direkt picike gyerekeknek. Nezz meg egyszer egy részt: a figurák kerekdedek, nagyszeműek, és ami lényeg: szeretik egymást és ezt ki is fejezik. Az epizódok tempoja lassú, egy apro ember számára is követhető. Szóval, ha választani kellene, akkor már inkább a Teletubbiek, mint mondjuk a Tom és Jerry, ami tele van agresszióval. Bár a aTeletubbiek is igazándiból azért idegesítők, mart egy egész szülőrabló iparág épül rájuk.
Bocsi, ha hosszú voltam,
Üdv
Éva
Éva
 


Sziasztok!
Én is csatlakoznék Évához. Nikikém 4 éves, sosem nézte még a Pokemon rajzfilmet, de a két nagyobb fiú unokatestvérnek és az óvodának "köszönhetően" úgy ismeri a Pokemonokat, mintha minden nap azt vetítenénk neki. Ez ellen nem tudsz mit tenni, legfeljebb csak annyit, hogy próbálod elterelni róla a figyelmét, mondjuk éppen a Teletubbie figurákkal, rajzfilmmel (hiszen - sajnos - ezekről beszélnek az oviban, utcán, játszótéren).
A Teletubbie rajzfilmet egyébként nem is bánom, hogy megnézi, hiszen sokat lehet belőle tanulni. Mármint azokból a részekből, amiket a gyerekekkel vesznek fel.
K.Tímea (Valamiért nem fogadja el az azonosítómat, úgyhogy névtelenül kell bejelentkeznem)
Névtelen
 


Sziasztok!

Én immár több mint 7 év tapasztalatából szólok. (hú, de hangzatos lett). Szóval mi is küzdöttünk egy darabig, gőzöm nem volt róla, mi az a Pokémon, amikor a szülinapi buliba menő gyermekem közölte, hogy az ünnepelt pokémon labdát szeretne... Ő se látott addig otthon ilyet, mégis tudta mi- micsoda. Ma pedig már lemond inkább az egész hétvégi tévézésről, csak azt az egy filmet nézhesse meg.
Azt hiszem, közösségbe járó gyermekeink esetén a köznépszerű filmek nézésének tiltása nem jár eredménnyel, csak méginkább érdekli és nyúz érte. Inkább az lenne a helyes, hogy utána (közbe?) megbeszéljük a gyermekkel, hogy mi butaság a filmben, hogy tisztában legyen azzal, mi a valóság, és mi a rossz. Nem egy színvonalas sorozat a Pokémon, sőt a 150 figurájával direkt a figurák adta üzletre épül, na de ha jobban belegondolunk, mi felnőttek is beveszünk egy csomó dolgot, ami igaziból csak azért van, hogy rabolja a pénztárcánkat. Amúgy pl. a legutóbbi rész egész nézhető volt, még a pozitív érzelmek is kellő arányban voltak jelen benne.
Amit még tehetünk, hogy igyekszünk tartalmas és értelmes alternatív programokat kínálni gyermekeinknek.
Ildi
Pethes Ildikó
 


Sziasztok!
Nálunk ez úgy van otthon, hogy a gyerekeink tudják, vannak műsorok, amiket mi (mármint a szülők) egyszerűen utálunk és eleve nem is kapcsoltuk be ezekre a tv-t sose. Persze, megnézik, de szerintem fontos, hogy közben magukban tudják hova tenni.
Nagyon egyetértek Pethes Ildivel: mást kínálni nekik, és lehetőleg egész a kezdetektől, még mielőtt beüt a toystory-dolog.
Amúgy a dolog csak folytatódik a tv-ben, minden korosztály folyamatosan megkapja a maga vacak sorozatait... Mi is.
Egy szintén "többéves távlattal" rendelkező mama:
Kriszta
kriszta
 


Sziasztok!

Valószínüleg a mi módszerünk egyedi és ritka is.
Ugyanis nálunk a Tv csak este 8 után van bekapcsolva amikor a gyerek már agyban van. Ez már 3 éve igy müködik és müködik. Sokkla több idönk van egymásra es nincs vita, hogy a sok értéktelen müsör közül mit ne nézzünk. Én eleve az ilyen üzletre épülő , külföldről jövő dolgok ellen vagyok. Hacsak azt nézzük, hogy mi is a Teletubbie? Magyarul is elfelejtünk lassan?
Az óvodában nálunkis látott már ilyet mégse lett belőle cirkusz, mert van helyette más szerintem klasszabb játék. Ilyen alapon minden útjába eső új játékot meg lehetne venni mert tetszik nekki. Szóval mindenképpen rajtunk múlik!
Antonia
antonia
 


Kedves Névtelen!

Nem Tudom van-e gyermeked??
Azt sem tudom, hogy örüljek-e annak, hogy a majdenem kétéves lányom rajong a Toystroy videóért, egyet viszont tudok örülök ha néha kicsit magamra hagy, mert éppen a videót bámulja.
Közben fözők, netán dolgozom a számítógépen, vagy éppen rendesen WC-zek. Ha nincs gyermeked ugy sem érted, ha van akkor meg tudni fogod mire gondolok.
Szereti ezeket figurákat, sőt rajong értük. Nem hiszem, hogy ezzel én ártok neki.nem érzek lelkiismeret furdalást, mert én nagyon sokat foglalkozom a gyermekemmel. Nem adtam bölcsödébe mint sokan, mert már nem bírták.De örülök ha néha kicsit magamra hagy.
Meg akarom neki venni a bábukat( bár nem tudom hol?) mert szereti őket.
Kedves Éva!

Jó volt olvasni a soraidat, hogy más is járt már így, és hogy ugy is kinövi majd.
A Woody kenyér még nem jutott eszembe, Teletubikenyér ez aranyos. egyébként a Teletubik is szerintem aranyosak és szerintem tényleg kisgyermekeknek tervezték. A filmet megnézi a lányom, egyébként megakartam venni neki és fél tőle, vagy legalábbis huzodozik,ki érti ezt???
Egyébként is nem fogom tudni őt megvédeni, ha már közöségbe jár és valami épp sláger lesz.
mint ahogy hiába beszélünk mi szépen itthon/ami nem teljesen így van)elkerül oviba és mást fog hallni,nem hiszem ettől Ő rosszabb mint más.
Kevdves Antónia!

Szerintem meg a Toystroy egy nagyon aranyos kis film, nézd meg a bábukat, a mimikájukat, nem beszélve a szinkroról ami nagyon jó.
Van gyermeked, ne mond azt, hogy nem lett jó ha néha elvan magába is?? Mit árthatsz ezzekkel a filmekkel, a világtól ami körülöttünk avan akarod megóvni?? Nem biztos hogy sikerül.
És én ugy érzem nevelem annyira jól a gyermekem, hogy nem veszek meg mindent amit szeretne, de én nagyon szertném ha venni tudnék neki egy Woody vagy Buzz bábut, mert talán akkor végre aludna is éjszakáként.
Nem akartam senkit megbántatni.
TOVÁBBRA AKÁR KÜLFÖDRŐL IS VÁSÁRLNÉK TOYSTOY BÁBUKAT.
vÁROM SZERETTEL A HOZZASZOLÁSOTOKAT.
ÜdV:
Mary
Mary
 


Nálunk UPC kábeltévé van ezen a Minimaxot szoktuk nézni nem rendszeresen alkalom szerüen. Mivel ezt a magyarnyelvü adót a Jankovics Marcell lektorálja és engedélyezi remélem nem kerül be olyen rajzfilm ami a gyerekek lelki békéjét megrongálja.

Egyébként pont az év végén esett meg velünk az a dolog, hogy ki kellet mosni a nagyobbik fiam arcüregét, mert már egyik antibiotikum sem segített. A kórház kórtermei színes tv-vel voltak felszerelve. A kedves novérke egybol bekapcsolta a Cartoon Network-öt, hogy jobban teljen az ido. 4 óra hosszára voltunk vendégek, de én azt hittem felrobbanok és a végén 3 óra elteltével pánik szerüen kapcsoltam ki a tv-t, alig vártam, hogy hazamehessünk, mert olyan rajzfilmeket adtak, hogy az én felnött agyamat is megfeküdte. (Kisfiú kisállatot kapott ajándékba és vállogatott kínzásokat hajtott végre rajta. Szegény kis hörcsög szabályszerüen félt és rettegett a gyerektol.) És akkor még csodálkoznak, hogy milyenek az amerikai gyerekek meg sok az eroszak mikor már rajzfilmen is ezt sulykolják beléjük.
Egyébként ezt az adot itthon nem is szoktuk nézni, de ezután az élmény után nem is akarom.

Kata
bigacsiga
 


Igazad van, Kata, a Minimax tenyleg nagyon jo. Azt ios tudom, hogy azert jottletre, hogy a sok eroszakos rajzfilmmel konkuraljon, es olyanokat vetit, mint a Vuk, a Frakk, Kukori es Kotkoda, regebben volt a Mazsola is. Sok gondot forditanak a kornyezetvedelmi nevelesre, a tajekoztatasra, vetitik az Egyszer volt, hol nem volt sorozatot is. Szoval megprobalnak ertekeket kozvetiteni. Az is szimpatikus, hogy nincs telepakolva reklamokkal. Az biztos, hogy ha mar feltetlen tevet nez a gyerek, akkor legyen az valami ilyesmi, mint a Minimax.
Udv
Eva
Eva
 


Mary!

Én egy időben gyüjtögettem a lányomnak a Walt Disney könyveket, ezeknek a régebbi számait is fel lehet lelni a Corában, vagy az Auchanban, szerintem nézd meg ott. Nekem van egy figurám bár fogalmam sincs kiő a filmből mert én nem láttam, azt hiszem a főszereplő, egy pasi westernszerkóban, még valami happy meal menühöz kaptuk, ha annyira meg van gárgyulva a fiad érte én szivesen elküldöm, inkább azzal aludjon mint a kazetta dobozával.
A "tábbi"örület nálunk is megy a lányom hangosan sikítozik, valóságos extázisba esik tőlük, majd megőrül értük, és mikor naívan be akartam ruházni neki egy figurára, mert aranyosan, puhák, pont olyan ölelgetnivaló, alvósfigurák, de majd hanyattestem mikor megláttam az árát, egyszerűen elképesztő hogy 7, sőt 13 ezer forintokért árulják őket. Így aztán kapott egy elég színvonaltalan könyvet helyette a "négy boldog teletábi" címmel, de nagyon tetszik neki.
Az ismerősöm mindig elllenezte a Barbie őrületet, aztán elég volt hogy oviba menjen a gyerek rögtön be kellett szerezni egyet. Az oviban egyébként tiszta presztizsharc megy az ovisok között, hogy kinek melyik Disney kazettája van meg, és az a nyerő ha neked a legújabb is megvan már. Elképesztő.
A pokémontól meg ki vagyok akadva,mert én még azt sem tudom hogy az micsoda. Emlékszem az a verekedős japán figura is mekkora szám volt, aztán hogy lecsengett az is.(Most nem jut eszembe a neve, de egy részt annak idején megnéztem én is, a fickó az allenséget úgy tette ártalmatlanná hogy már elnézést a vulgáris stílusért, de szó szerint felszívta az orrváladékát szembeköpte vele az ellenségez aki ebbe belefulladt vagy mi.) Szerintem ezeket a japán mesefilmeket ki kellene tiltani. Nem ut eszembe a neve a figurának, de ilyen fekete hajúfickó volt, biztos tudjátok kiről beszélek.

Zorkanya
Zorkanya
 


Az a figura a Dragon Ball volt, amit úgy tudom egy idő után be is tiltottak. Ezzel teljesen egyetértek, hiszen az egész a halálról, küzdésről, ölésről és harcról szólt. Hogyan lehet a legkönnyebben és leghatásosabban megölni az ellenséget. Egyszer láttam belőle egy részt és teljesen felháborodtam azon, hogy ilyet le lehet vetíteni a gyerekeknek. Egyébként az is felháborít, hogy hétvégén délután három és négy között a Herkules és Xéna sorozatok menne, hiszen a gyerek (mondjuk vendégségben) bármikor megláthatja véletlenül, hogy is ölik egymást az emberek. A legváltozatosabb módon: lefejezés, kínzás, stb. Ezt kell látniuk a mai gyerekeknek? Komolyan mondom, én sem merem napközben bekapcsolni a TV-t, ki tudja mire számíthatok.

K.Tímea
Névtelen
 


Kedves Mary!
AZt hiszem ha sikerülne szerezni neki bábut, az nagyon jó lenne neki, mert legalább meg tudja fogni, megölelni.

Kedves Timi!
Nálunk ez úgy van, hogy otthon ezeket nem nézzük meg, mert meg van tiltva és kész, és elmondjuk nekik, hogy miért: amiket te írsz, pont azt. Ha vendégségben látja, azt nem tudod kivédeni, de az messze nem árt annyit, mintha minden nap nézné. AMúgy szerintem jól teszed, ha nem kapcsolod be csak úgy, én már kizárólag konkrét műsorra engedem bekapcsolni.

Sziasztok
kriszta
 


Kedves Kriszta!
Igen, nálunk is így van. Csak konkrét műsorokra kapcsoljuk be a TV-t és most már csak nyolc után, amikor Niki lefeküdt. Nyáron nincs is gond, hiszen egész álló nap kint vagyuk az udvaron, de amikor télen az ember beszorul a négy fal közé....

K.Tímea
Névtelen
 


Sziasztok!
Presztízsharc: Az én gyerekeim szerintem megszokták, hogy az iskolában vannak, akik cikizik őket, hogy hú te nem láttad ezt vagy azt. De nehogy már mások szabják már meg nekem-nekünk, hogy mit tartsak értékesnek vagy rombolónak.

Szia Timi!
Tarts ki! Nekem már nagyobbacskák a gyerekeim (13 és 11 évesek), és a TV-veszély nemhogy csökkenne, hanem egyenesen fokozódik!
Kriszta
kriszta
 


Kedves Kriszta!
Megpróbálunk kitartani, és felvenni a harcot. Néha úgy érzem, nem is kellene a Tv, de ha belegondolok, hogy milyen jó kis természetfilmeket szoktunk nézni, akkor igazán sajnálnám...
K. Tímea
Névtelen
 


Kedves Zorkanya!

Nagyon meghatott a kedvességed, hogy felajánlottad a Woody bábut. Történt ugyanis hogy a férjem a Lurdyház egyik játékboltjában talált egy kb. 15 cm muanyag bábut. Látni kellett volna mikor a lányom meglátta. Megható volt. Ugyhogy egyenlore köszönom a lehetoséget, nagyon kedves volt toled.
Talán egyenlore beéri ennyivel.
Üdv: Mary
mary
 


Mary!


Az Auchanban láttam Toystory 2 Disney könyvet- 1795 ft- ha érdekel.

Zorkanya
Zorkanya
 


Mary!

Vettetek Toy story bábut?
Gyerköc mit szólt hozzá?

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Minimax rajongók!!

Megtudnátok mondani hogy mikor (pontos idõ) szokott lenni a magyar népmesék ?? Fel akarom venni, de sohasem tudom elcsípni...

Zorkanya
Zorkanya
 


Zorkanya!

Van honlapja musörújsággal. Nézd meg ott.
www.minimax.hu

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Sziasztok Lanyok!

Hat hozzank is eljutott a Toystory orulet!
A mult heten mindharman betegek voltunk ( apa, anya, gyerkoc ), es bevallom oszinten, video ele ultettem a haromeves fiamat es az egesz csalad egyutt nezte volna a szomszedtol kolcsonkert Disney-videokat, ha nem mindig ugyanazt kellett volna elorol es elorol vegeignezni.
Nahat ez volt a Toystory!
Eddig nekunk meg csak videokazettaink sem voltak, mert nem vagyok hive a TV bamulasanak, de most meg a csapbol is ez folyik!

Egy vigaszom van csak, hogy nem az elso resz a slager ( mert az szerintem elegge brutalisra sikeredett azzal a szornyu fiuval ), hanem a masodik ami szerintem egy kedves tortenet.

Nade most jon a fo gond!

A kisfiam nagyon szeretne egy Toystory babut!
Mar minden jatekboltot vegigneztunk, de semmi!

Kedves Zorkanya!

HA meglenne meg az a Woody figurad, es eladnad, én nagyon szivesen megvennem!
HA tudsz, kerlek irj a dianasoltesz@freemail.hu cimre!

De ha barkinek lenne egy feleslegesse valt Buzz figurája ( o az a zold szinu urhajos bacsi ) nagyon szivesen megvennem azt is!

Elore is koszi a segitsegeteket!

Diana

sajna csak nevtelenul tudom elkuldeni, mert ha beirom a nevem, nem fogadja el
haliho
 


Szia Diana!
Van Gyõrben egy Huro nevû játékbolt, ami amerikai játékokat árul.Itt mindenféle Toy storis figura van, Mindenféle méretben, eredetiek. A cím 9024 Gyõr Orgona u. 10.Ez a kábeltévé udvarán van.Raktárbolt, de bárki vásárolhat, és nagyon kedvesek. Ha többféle játékot veszel, még alkudozni is lehet.Láttam fiú és lány figurát, lovat,az ûrhajós fiút(nem jut eszembe a neve), stb.
Ha van esetleg ismerõsöd,vagy nem laksz messze érdemes megnézni.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Az Osanban kulcstartó nagyságuakat lehet kapni. Volt több fajta is, de én csak cowboyruhásra emlékszem... Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok Lanyok!

Köszi a segitsegeteket, igy kozelebb erzem magam a celhoz...

Zsomimama!
Nem tudod veletlenul a bolt telefonszamat, mert pech, de senki ismerosom nincs Gyorben, mi pedig Miskolcon lakunk.


Kedves Bigacsiga!

Köszi, az Osanba talan hamarabb eljutok!

Köszi megegyszer Lanyok!

Diana
haliho
 


Helló mindenkinek!
Amint olvasom a leveleket láttom mennyi érdklődő van Toystory figurákra.Nekem is van három gyermekem ,és ők is imádják a ezt a mesét.A kis fiam Buzz-t,a két kislányom pedig Woddyt és jessyt kértek karácsonyra,de őrület sehol se lehet kapni.Ha valaki tudja hol tudnék vásárolni ,és válaszolna nagyon őrülnék.
email:bayer.norbert@freemail.hu Köszönöm.Ildikó
 


Sziasztok! Toy Story rajongó 7-8 évesek számára készület egy játékos szókincsbővítő és szövegértést fejlesztő könyv Játékos tanulás címen. A gyerekek szórakoztató feladatokat oldhatnak meg, miközben elmerülnek a szavak mesés világában... Szerintem nagyon klassz!
angela1221
Miskolc
 
 


Kedves Topiklakók!

Még ma játékba lehet szállni az Aquaworld családi belépőért! Csak egy komment kell hozzá a Babanet valamelyik cikke alatt, és Ti is esélyesek vagytok a holnapi sorsoláson!

És még mindig várjuk a Ti történeteteket! 1-2 gépelt oldal terjedelemben, wordben, szülésről, gyermekvállalásról, problémákról, gyerekekről, a szülőségről, az életről, a gyereknevelésről, a párkapcsolatról. Ide: szerkeszto kukac babanet pont hu

Ha pedig még nem csatlakoztatok a Facebook rajongói csoportunkhoz, akkor gyorsan tegyétek meg!

Fontos! A Facebook megváltoztatta a beállításokat, ezért, ha a továbbiakban is szeretnéd látni a Falon a Babanetes bejegyzéseket, akkor állítsd át a Beállításokat úgy, hogy minden ismerősöd és lájkolt oldalad látni szeretnéd. Vagy: lájkoljátok a Babanetes bejegyzéseket, netán ott is szabad kommentelni!

További szép napot:

Dia
dia
Budapest
 
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó