Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Az óvodás gyermekem jövőre iskolába készül, de nem nagyon tudok választani. Több iskolát is ajánlottak, nyílt napokra is elmegyek majd, de szeretném, ha már tapasztaltak leírnák a véleményüket, mire kell figyelnem. Köszi!
Andi
 


Mondjuk arra, hogy már nyílt ilyen topik. Kép
Névtelen
 


Szia Andi!
Én is ugyan ebbe a cipőbe járok,habár nálunk tavaly is felmerült ez a kérdés,de úgy döntöttünk hét évesen megy iskolába,így kétszer járjuk a nagy csoportot.Annyiféle módszerek,szakok vannak olyan sok a kérdés.
Ti mi alapján választottok tanítónénit?
Üdv:Adél
Adél
 

 
 

Kedves Névtelen!
Hol nyílt ilyen topik, mert én nem találtam?

Kedves Adél!
Mi nem igazán tanítónénit, inkább iskolát választunk. A tanítónéni, bármilyen kedves, szimpatikus, bármennyien dícsérik, lehet, hogy éppen a gyereknek nem lesz szimpatikus. Szerintem fontosabb, hogy jó közösségbe kerüljön, sok barátja legyen, és az iskolában a tehetségét segítsék elő, legyen többféle tanulási lehetősége (mondjuk fakultációk, különórák). Mindenki azt mondja, hogy a tanítónéni a legfontosabb, de nekem, ha az általános, közép- és felsőiskolákat nézem, egy kezemen meg tudom számolni, hány jó tanárom volt.
Andi
 


Sziasztok!

Szeretném leírni a véleményemet és a mi kis történetünket. Kislányom Laura 6 éves (ápr. 29.)
Meg voltam róla győződve, hogy nálunk nem is lesz kérdés az iskola hiszen Laura már 1 évvel ezelőtt magától!! megtanult írni, olvasni. Amikor a fejlesztő pedagógus véleményét kérdeztem és azt mondta, hogy sokat gondolkodtak rajta, hogy engedjék -e Őt vagy eltnácsolják, enyhén szólva szíven ütött, meg az egész családot is. Az indok az volt, hogy túl maximalista a kislány meg akar felelni mindenkinek és nem meri a feladatokat megcsinálni mert fél, hogy rossz lesz. Minden egyes ceruza vonás után várja a helyeslést, megerősítést. Tehát nem az értelmi képességeivel van probléma hanem a lelke éretlen még. A kedves ,drága Óvónénink fogalmazta jól: egy gyermek nem akkor iskola érett ha (nagy nehezen) elbírja cipelni a hátán a táskát...
Miután megkaptam a kritikát irány a nevelési tanácsadó. Kaptunk egy tündéri pszyhológus nőt aki elmagyarázta, hogy ne aggódjak akkor ha Laura nem megy még iskolába mert a mostani első osztályok fele 1 évvel idősebb lesz és ha amúgy is bizonytalan a gyerek miért érezze magát még kevesebbnek az idősebb, okosabb gyermekek között. Én megértettem és bár a döntés az enyém, mostmár szeretném ha maradna még 1 évet a nagycsoportban és fejlődne lelkileg, értelmileg hiszen jól érzi ott magát és azt az egy évet lehet, hogy fizikailag elveszem tőle de tulajdonképpen csak adok neki. Én azt tudom tanácsolni minden bizonytalan szülőnek, hogy mérlegeljen és vegye figyelembe azt,hogy a gyereknek mi a jobb.
Üdvözlettel: Jucy
 
 


Nem véletlenül mondja Vekerdi évnyertesnek az "évveszteseket". Kép

Virág
Virág
 


Nekem ezt az oldalt ajánlották,de látom ez már rég kihalt.

 
 


Kedves Babanetezők!

Nagyobbik gyermekemmel iskolaválasztás elé nézünk. Még januárban belefogtam a terep felderítésébe. Konzultálok az ovis csoporttársak szüleivel és elkezdtem az iskolák felderítését. Nálunk (BP. Zugló) 16 önkormányzati iskola van és 3-4 nem önkormányzati. Ahogy megyek az erdőbe befelé, egyre inkább kétségbe esem. Mi jó a gyerekemnek? Vannak elvakult "elitisták", akik kizárólag a kéttannyelvű illetve istálló-szerű iskolában hisznek. Vannak azon szülők, akik alapítványi iskolát keresnek, ahol még játszva, un. gyermekközpontúan tanulnak a gyerekek. Én pedig állok tanácstalanul...
A lányom egy érdeklődő, nyílt gyerek, Imádja a meséket és az ismeretterjesztő műsorokat. Képes a nagy világatlaszt akár egy órán át is nézegetni. Jobban ismeri az állatokat és a csillagokat, bolygókat, mint én. Teljesen egyedül megtanult olvasni. Óvoda után sokszor elvonul itthon, Pöttyös Pannit, Boribont olvasni. Szeret origamizni. Nem dicsekedni akartam ezzel, csak egy kis "jellemrajz". Ugyanakkor félénk, inkább csendes, nem harsány, nem extrovertált típus. Most mit válasszak? Olyat szeretnék, ahol tovább fejlődhet, nem unatkozik (hiszen már sokat tud), de nem hajtják halálra, nem utáltatják meg vele a tanulást, nem ölik ki belőle a természetes kíváncsiságot.
Segítsetek! Kérlek benneteket, hogy írjátok meg, hogy ti hogyan csináltátok illetve, aki ismeri Zuglót és tud jó iskolát, írjon róla!

Előre is köszönöm.


Kedves Kisfarkas69!

Én is új BABANETEZÖ vagyok és a lányom is most megy isibe szeptemberbe.Nekem az oviba azt tanácsolták, hogy abba az iskolába irassam ami a legközelebb van hozzánk.Ott keressek olyan tanitónénit aki kedves,aranyos és persze a lányomnak is tetszik.Igy, mi egy egyházi iskolát választottunk .KIslétszámú osztályokat inditanak,odafigyelnek a gyerekek lelki fejlödésére is.Eddig nagyon pozitiv benyomást tett ránk ,pedig nem járunk minden héten templomba.De szerencsére ez nem akadály ,hogy felvegyék.Budapesten ,ott ahol te laksz nem ismerem mi a helyzet.... de ha sokat utazik nap mint nap az biztos nem jó.ÜDV:DIADORA
 
 


A Regnum Katolikus Általános Iskola várja gyermekközpontú intézményébe, elsősorban 6. évfolyamára önmagukra és környezetükre igényes tanulók jelentkezését felekezeti hovatartozástól függetlenül.
Amit kínálunk: magas szintű erkölcsi nevelés, egyéni bánásmód, tehetséggondozás, alacsony osztálylétszám (10-15 fő), sportolási lehetőségek. (sí-iskola, íjászat, foci, néptánc).
Iskolánk jól megközelíthető, nagy zöld területtel , biztonságos játszótérrel rendelkezik.
www.regnumiskola.hu
Kép
 


Kisfarkas!
Azóta így vagy úgy nyilván eldölt a kérdés, hogy hova irattad be gyermekedet. De minden iskola, illetve óvodaválasztás elött álló szülönek ajánlom Vekerdy Tamás könyvét, Gyermekek, óvodák, iskolák a címe, szerintem nagyon jó, aki tényleg a gyermeke érdekében szeretne intézményt választani, annak feltétlen érdemes elolvasni. Nálunk most fut körbe az összes gyerekes rokonnál, barátnál a könyv, tényleg nagyon jó.Sajna azt nem tudom, boltban hol kapható, én netes antikváriumban találtam, 800Ft-ért.
Cseri
 


Cseri!

Én jelenleg otthonoktatáson gondolkozom (most 3 éves a kislányom), de még semmi nem biztos. Fel fogom kutatni a könyvet, ha Magyarországra megyünk, köszi hogy ajánlottad!

Kati
 
 


Sziasztok!
A mi középső gyerkőcünk is ősszel kezdi a sulit. A nagylánynál,(most hatodikos) úgy választottunk, hogy elmentünk a nyílt órákra azokhoz a tanárokhoz, akik a válaszhatók között voltak, majd elmentünk a gyerekkel is, hogy megismerhesse ő is tanító nénit. A mi általunk kiszemelt pedagógus órájáról legörbülő szájjal jött haza. Így másikat választottunk, és nagyon jól döntött a GYEREK! A másik szempont az volt, hogy minél több lehetősége legyen a gyerkőcnek az intézményen belül, és ne kelljen délutánonként egyik helyről a másikra cipelni, hanem ott megkap bármilyen pluszt, amihez kedve van.(úszás, zene, második idegen nyelv, kézműves-, színjátszó-,sportszakkörök) Így kipróbálhat több dolgot, és kiderül, hogy mihez van kedve, tehetsége. Egyébként a középsővel most járunk előkészítőre, ahol megismerkednek a gyerekek egymással, a tanárral, és angoloznak egy kicsit, meg rajzolós-színezős feladatokat csinálnak. Nagyon élvezi a gyerek, és így nem lesz idegen neki a környezet. Ez Pécsett van, a Bp-i sulikról nincs infóm, de szerintem mindenképpen a tanító néni a legfontosabb nam az intézmény.
Éva
 


Engem a Bp. XI. kerületi iskolák érdekelnének.
Kinek van taapsztalata a farkasréti iskoláról, az Arany János 12 évfolyamosról, ill. a Köbölkúti úti iskoláról? Megközelítés szempontjából ugyanis ezek jöhetnek szóba, ill. talán még a Gazdagréti Csíki hegyek utcai általános..

Üdv: eszterlánc

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó