Új privát üzeneted érkezett!

Beigli, nagyon szívesen! És nagyon kíváncsi leszek majd a tapasztalataitokra! Nálunk a nem kifejezetten gyerekorvos homeopata nem vállalta el az újszülött kisfiamat, meg a lányokat is csak úgy ha elõbb gyerekorvos is látta õket, emiatt célszerû lenne kifejezetten gyerekorvos homeopatát választanotok. Mégegy! Mivel tõletek nincs olyan messze Budaõrs, ott vagy egy gyerekorvos homeopata akit nagyon ajánlanak, õ úgy tudom hogy kártyát is elfogad és -legalábbis Budaõrsön - házhoz is megy. A listán meg tudom nézni ha érdekel hogy ki õ és mi az elérhetõsége.

sok sikert továbbra is!

Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!

Norcsi!
Hol lehet ilyen listát szerezni? Én mostanában költöztem a XVII. ker-be és még a régi hagyományos dokihoz járunk Zuglóba, de gondolkodom azon, hogy itt kéne homeopata dokit keresni a gyerekeknek.
Tudnál nekem segíteni?

Elõre is köszi
Magdi


Szia Magdi!

Bemásolom hogy mit találtam a közeletekben a listán amit egyébként a homeopata@axelero.hu címen keresztül lehet kérni a homeopata társaságtól. Mármint aktuálisat, az enyém még nyári. Na jöjjenek a nevek:
Kristóf Krisztina dr. X.,XIV.,XVI.,XVII. 261-0515 8:00-9.00

Gimesi Anna dr. gye. XVI. 409-1464 70-255-7318 k,sz,cs:19-20 h
Wéber Katalin dr. fog+ált. XIX. 201-7432 k-p: 7-9 h
Géczi Edit dr. XX. 284-7942 19:30-20:30
Havasi Marianna dr. gye XXI. 276-1447 20-959-0184
Hemzõ Erika dr. XXI.,Szomor,Bkeszi 20-350-7575
Szóval a felsoroltak közül én egyet ismerek (Havasi drnõ.) hozzá jártunk is, de nem voltam vele megelégedve, a többiekrõl nem tudok semmit se, pedig egyikük párszáz méterre tõlünk rendel. Mégsem hozzá járunk!Kép Az az igazság, hogy a homeopátiánál is az a lényeg hogy megtaláld azt az orvost akiben maximálisan megbízol mind a tudását illetõen mind pedig emberileg. Nálunk ez a taktika kezd beválni, ugyanis igaz hogy a város másik végére járunk dokihoz, korántsem a legközelebbihez, de megéri, mert úgy néz ki hogy bevált. Próbálj tudakozódni hátha valaki ismeri a fenti dokik valamelyikét és jószívvel tudná ajánlani!
Jó választást, szia: Norcsi
norcsi
Lenti
 
 

 
 

Sziasztok!

Nem tudtam eldönteni, hogy hová írjak, így végül a Keres-kínál rovat topicjában írtam Dr. Tóth Ildikóról.

Gondoltam "ideszólok", hátha érdekel valakit!

(Mellesleg, jelezzétek légyszi', ha van egy olyan topic a témában, ami esetleg felváltotta ezt és a fentebb megjelöltet! Jó is lenne, ha nem két helyen kellene ugyanabban a témában keresgélni! Sõt mintha láttam volna egy harmadikat is!)

Beigli
 
 


Igen, három is van! Azért is lenne jó egyre redukálni, csak mindig összevissza történnek beírogatások a másik kettõbe is. Annak idején jeleztem a szerkesztõnek mikor az egyik topicot megnyitottam, hogy a keres-kínálban levõt szüntesse már meg, mert annak tényleg nem ott van a helye, de nem történt meg, így alakulhatott ki ez a káosz.

A lényeg, Beigli itt is gratulálok a babádhoz, meg ahhoz hogy a doktornõ bevált!

Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!

Egerben keresek homeopata gyermekorvost. És lenne néhány kérdésem is a tapasztalt anyukákhoz. Ezek az orvosok háziorvosok is egyben? Mert ahogy olvasgatom a vizit-árakat, elég húzós... Az lenne jó, ha a hagyományos gyógymódokat, gyógyszereket is alkalmazná az hom. háziorvos, de ismerné az alternatívákat, és a kevésbé "agresszív" gyógyszereket/ homeopátiás készítményeket is tudna javasolni. Egerben 1 azaz egy gyógyszertár van, ahol homeopátiás készítményeket lehet kapni, de gyanítom, hogy nem túl széles a skála.
Nálunk is vannak alvás-fogzás problémák, és kistestvér okozta lelki problémák is felmerülhetnek hamarosan, de én nem merek beadni a lányomnak semmilyen szert, ha nem orvos mondja. (Persze õk sem tévedhetetlenek, de én még annyit sem értek sem a hagyományos, sem a homeopátiás gyógyításhoz, és nem szeretném magunkat könyvekre sem bízni.)
Szóval aki Egerben homeopata orvost tud írjon.

Köszi, Lilla
mlilla
 


Szia Lilla!

Egerben az én féléves listám szerint nincs homeopata gyerekorvos, de érdemes lenne felvenni a kapcsolatot a
homeopata@axelero.hu -n keresztül a Homeopata Egyesülettel, hátha azóta bejelentkezett valaki Egerbõl is. Nem lehet erre röviden válaszolni, de egy a lényege (jó lenne ha megkeresnéd a másik két homeopata topicot is, keress rá úgy könnyebb) semmi kockázat nincs ezekkel a szerekkel, túladagolni sem lehet õket, és több a kockázata mondjuk a legenyhébb hagyományos gyógyszernek is mint ezeknek.
Van olyan homeopata orvos aki házi orvosként is mûködik, de ritka mint a fehér holló.Kép Talán szomszéd városban mûködik felétek is, de errõl megintcsak a Homeopata Egy. tudna felvilágosítással szolgálni!

Jó olvasgatást, és egy jó dokit kívánok:

Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


Kedves Norcsi!

Köszi szépen, hogy írtál. Tök balkán Mo. Bp-en kívül. A legközelebbi város 50 km. 20 éves kocsink van, és csak apa vezet, így nem igen megoldható már városban. Sem költségben, sem idõben (pedig mi is mindent a gyerekért, de...)

Azért még érdeklõdöm.

Köszi, Lilla

U.i.: én parázok. Nem nagyon merek beadni semmit, ha nem lehet túladagolni akkor sem. A hagyományos gyógyszerek biztos több veszélyt rejtenek, de mégiscsak orvos mondja, mit mikor mennyit. Pl. pont kamilla tett be a lányomnak 1-2 hónaposan. A szeme váladékozott (késõbb szomdázni kellett), a védõnõ ajánlotta a kamillás vizet.... tiszta csipa lett tõle. Persze álmunkaban nem gondoltuk, hogy a kamillától van. Elhagytuk a kamillát, csak forralt vízzel törölgettük a szémét, és hopp, már jobb is lett. Hát ennyit a természetes összetevõkrõl.
mlilla
 


Szia Lilla! Sajnálom hogy arrafelé nincs ilyen lehetõség, de azért tényleg kérdezd meg az Egyesületet, hátha...
Az tényleg érdekes amit a kamilláról írtál, mivelhogy gyulladáscsökkentõ stb. hatású. Itt talán olyasmi is közrejátszott hogy nem volt mindegy hogy meleg, hideg vagy langyos a letörlésre használt kamillatea, én ilyesmikre tudnék gondolni. Hát igen, orvos nélkül ez sem használható teljes bizonyossággal, de van egy nagyon jó könyv amit én "orvostnemtudunkelérni" idõszakra szereztem be és sikerrel használom: Hogyan gyógyítsuk gyermekünket homeopátiával a címe. Elég nehezen szerezhetõ be de megéri. Nálunk a homeopátiával rengeteg nyavalyából gyógyultunk ki, a kisebbik lányom még antibiotikumot nem is kapott, és mondhatom hogy volt baja elég, pl. most utoljára a bárányhimlõ gyors és kevesebb viszketéssel járó lezajlása is egy részben a homeopátiának köszönhetõ. Nekem sokat segítettek a kis bogyók a harmadik terhességem és szülésem alatt, a kisfiam már pár percesen megkapta a maga ki bogyóját vízben feloldva, és ez segített az átállásban, aklimatizálódásban. Úgyhogy én bátran tudom ajánlani, de persze tényleg egy orvossal együtt! Remélem sikerülni fog és megtapasztalhatjátok hogy gyógyszer nélkül sokkal könnyebben és fõleg egészségesebben lehet gyógyulni, a természet csodálatossága folytán a szervezet öngyógyulási mechanizmusának kiaknázásával.

Szia, és sok sikert:Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


Kedves Norcsi, Phaedra!

Jelentem nincs Egerben homeopata gyermekorvos. Felnõtt hom. orvos van, de ez nekünk nem jó. Különösebb dolgot nem írtak, egy titkárnõ válaszolt az egyesülettõl, a listából írta ki az adatokat. (Én is néztem a honlapot, olvasgattam is, Gyöngyösön sincs. Sõt vidéken ha van is hom.orvos az nem gyerekorvos, pláne nem háziorvos.) Megadta a Gazdagréti Patika számát, hogy onnan rendelhetek készítményt.

Én sajnos nem tudom magam beleásni ebbe a témába. (3 hónap múlva jön a tesó, meg egyebek is vannak.)

Ennyi.
Hihetetlen azért, hogy Eger megye székhely, értelmes város is csak egy van még a megyében (Gyöngyös, ide 50 km.) és ilyen balkáni állapotok vannak. (Off topic: és nem csak homeopata gy.orvos nem terem erre felé, nem lehet bébiszittert találni, ez errefelé holdbéli igény, nincs a belvárosban közönséges zománcozott palacsintasütõ, és húskloffoló sem....)

Van egy másik (velem egykorú) ismerõsöm, annak is olyan a kamilla, mint ördögnek a szenteltvíz. Nem tudom. Valami allergia lehet a barátnõmnél.

Zsófinál nem tudom, hogy a víz hõfoka gond volt-e, de én azt gyanítom, hogy inkább az volt a gond, hogy felesleges volt a kamilla (mint idegen anyag), és a gyulladáscsökkentõ mivolta sem érvényesült, mert nem gyulladás volt a szemén !! Hanem a szembõl orrba vezetõ nyílásban, a könnycsatornában volt egy pici hártya, így nem tudott elfolyni a könny. Ezért jött a könny kifelé, váladék formájában a szembõl. Ezt pedig semmilyen készítmény nem gyógyítja, csak egy kis beavatkozás, amikor ezt a kis hártyát átszakítják. Csak ezt még akkor nem tudtuk. (Ezt el is végezték a Heim Pál k-ban, mert gyermekosztály sincs Egerben. A (felnõtt)ügyeletes szemész meg úgy állt hozzá, mint egy laikus, még értelmesen se tudott válaszolni arra amit kérdezek.)

Mindenesetre köszi lányok, Lilla
mlilla
 


SZia Lilla,
köszi az infót!! Én abban a biz. másik "értelmes városban" kezdtem pont hom. dokin gondolkodni. A tények állása szerint jobb, ha gyorsan el is felejtem... =(
- Adrien
 
 


Sziasztok!

Erdõkertes közelében keresek homeopata gyermekorvost (Veresegyház, Gödöllõ, Vác, Dunakeszi). Újpesten már próbálkoztunk, de egyik orvos sem fogad már új gyermeket, és augusztusig még idõpontjuk sincs.

Elõre köszi a segítséget, Schkriszti
Vendég
 


http://www.vicispharma.hu/orvosok.htm

Homeopata orvosok
(Magyar Homeopátiás Orvosok Szövetségének listája)

--------------------------------------------------------------------------------

Budapest az orvos neve telefonszáma

Budapest I. Dr Deák Veronika 212-4493
Budapest I. Dr Honti Ilona 375-9330
Budapest II. Dr Hidasi Zsuzsanna 316-4290
Budapest II. Dr Pálinkás Zsuzsa 06-30-997-2008
Budapest II. és XIX. Dr Gerő Marianne 376-9650
Budapest II., III. és XI. Dr Kovács Gabriella 316-4285, 385-2515
Budapest III. Dr Sík Ildikó 242-7234
Budapest IV. Dr Molnár Mariann 233-1195
Budapest V. Dr Pintér Piroska 337-9431
Budapest VI. Dr Szabó Beáta 332-3782
Budapest VII. Dr Miklós Anna 342-0149
Budapest VIII. Dr Halász Gabriella 326-7175
Budapest IX. Dr Tasnádi Krisztina 216-5325
Budapest X., XVI. és XVII. Dr Kristóf Krisztina 261-0515
Budapest XI. Dr Horváth Katalin 246-2132
Budapest XI. Dr Zelcsényi Judit 208-5117
Budapest XI. Dr Sasvári Ferenc 06-20-964-4152
Budapest XII. Dr Kürti Katalin 375-7536
Budapest XII. Dr Ince Éva 274-4401
Budapest XII. Dr Pánszky Gyula 356-1578
Budapest XII. Dr Palócz Erzsébet 319-4690
Budapest XIV. Dr Gelléri Julianna 363-6629
Budapest XIV. Dr Tihanyi István 220-5889
Budapest XIV. Dr Kohánka Valéria 220-0230
Budapest XXI. Dr Géczi Edit 420-3888


--------------------------------------------------------------------------------

Vidék az orvos neve telefonszáma

Baja Dr Dérer Cecilia 06-79-321-393
Bicske Dr Kovács György 06-22-350-211
Budakeszi Dr Torbenka Nagyezsda 06-23-451-705
Bük, Bükfürdő Dr Glázer Mária 06-94-358-170
Diósjenő Dr Rados György 06-35-364-004
Dunaharaszti Dr Zarándi Ildikó 06-24-461-039
Érd Dr Heiczman Ágnes 06-23-367-253
Érd Dr Buron Erika 06-23-394-064
Hódmezővásárhely Dr Ágoston Katalin 06-62-246-081
Kiskunhalas Dr Mészáros Mária 06-77-422-293
Mosonmagyaróvár Dr Henn Erzsébet 06-96-215-732
Nyíregyháza Dr Bujdosó Erika 06-42-475-404
Pécs Dr Tőkés Attila 06-20-967-7427
Szeged Dr Hörcher Andrea 06-62-442-732
Szeged Dr Hugyecz Edit 06-62-483-610
Szeged Dr Kalmár Olga 06-62-470-881
Szeged Dr Tóth Ildikó 06-62-432-224
Székesfehérvár Dr Hadházy László 06-22-388-744
Szigethalom Dr Raffay Éva 06-24-410-508

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Partnerereink publikációi

AHOGYAN MI CSINÁLJUK … Homeopátiás protokoll-
javaslat a szülőszobai eseményekhez
Dr. Ördög János szülész-nőgyógyász 2003. 04. 14.

(készült az angol szülésznõk homeopátiás
jegyzete,
Gerhard Köhler orvosi tankönyve, valamint
a jászberényi Erzsébet Kórház szülészetén
szerzett
több éves tapasztalatunk alapján)

http://www.mimnet.hu/0100_hun/index.asp?go=0100_informacio/0200_publikacio/view/ &pid=18

de ha mégsem találod akkor

Partnereink publikációi
Szakmai publikációk
címszó alatt kell keresni

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Van valakinek tapasztalata dr. Rente Judittal? Õ állítólag a XIII. kerületben praktizál, és homeo-s gyerekdoki. Nála le lehet adni a gyerek TB kártyáját? Egyébként mennyibe kerül most egy vizit díja?

Köszi az infókat!

Kép

Kép

Kép
 
 


hey ur link is quite bigacsiga usefull ....
thanks for sharing hereHívnám a biztosítási szolgáltató, azt nézd Dr. Sears honlapján, és hátha van olyan linkeket dr kicsoda oltására eltérő ütemben. Ha tényleg nagyon őrült erről, tudnál vezetni akár NYC kéthetente vagy úgy a védőoltásokat. Vajon a legtöbb Dr.'s tagadja, hogy válasszon egy másik vacc menetrend? Ezután már nem lehet külön, MMR, így mi a kárt a dr távolság a vacc az, amíg ez egy alap vacc menetrend. Is, anyuka, bár te nem DR, akkor érezze magát nagyon jól ismeri a vacc's. Mentünk a távolság programot, és mi pedi hírnök fel. Két másik dr's is nézett ds a chart azóta, és azonnal elkapta a hibát. Az egyik nézett rám, mint egy idióta ... hogyan kéne tudni, hogy hány hónapot kell mennie között egy adott védőoltás? Hát ... én megtanultam, hogy nem fáj, hogy egy kicsit a tetején.

Cool Information Here! 650-393 | 650-575 | 70-270 | 70-271
bctb107
Abaliget
 
 


A homeopátiás kezelés alternatívája csecsemõ hasfájást és a gyermekek emésztési problémák egy egyénileg választott homeopátiás gyógyszert. Chamomilla az egyik közös gyógyszerek kólika, ha a csecsemõ a tipikusan hyperirritable állapot, amely általában társított ezt a gyógyszert, a fentebb leírt módon. Pulsatilla egy másik gyakori gyógyszer a kólika, de a csecsemõk, akik esetében az elõírt általában nagyon ragaszkodó, és azzal az óhajjal figyelem és rokonszenv, bár lehet irritábilis a fájdalmat tapasztalnak, még mindig alapvetõen barátságos. Néhány más, gyakran használt homeopátiás gyógyszerek kólikás csecsemõk Arsenicum, Nux vomica, Natrum sulphuricum, Bryonia, Magnesia phosphorica, Colocynthis, Lycopodium, és a kén. Számos egyéb homeopátiás gyógyszerek (túl sok a lista itt), amelyek alkalmanként adott kólikás csecsemõk.
cavinbill115
Zsombó
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XBabázz lazán! - Teakiadó