Új privát üzeneted érkezett!

Kép végre sikerült apa segitett képszerkesztővel kicsinyiteni kell a képet az (acdsee50) programmal

Kép

Kép
Kép


évi
 
 


Kép

Kép

Kép
 
 


látom ő is szeret a szekrénybe mászni :roll: Bálint is eleven igazi örökmozgó.hHa nem vagyok indiszkrét fiatal anyuka vagy? :wink:

Kép

Kép
Kép


évi
 
 

 
 

Szia Évi!
Nagyon aranyosak a fiúk.
Nem vagy az, 30 éves leszek augusztusban.
Te hány éves vagy?
Milán is egy igazi kis csibész,meg se áll egész nap.:-)
Andi

Kép

Kép
 
 


Szia andi ! Májusban töltöm a 31-et. Viszonylag jo arány a gyerekekhez igy egyszerre nőnek fel és nem leszek nyanya mire eljön a felnöttéválásuk. :P De lehet hogy te nem igy látod. Képzeld Máténak kibujt az első foga este 10-ig csak sirt adtam neki egy kis gyogyit attól végre alomba sirta magát. Szokatlan egy kicsit mert Danikáek észre sem vették afogzást. És hogy ez nelegyen elég ahányszor eszik mindig bekakil azt mondják a foga miatt. Na de félre a probémákkal. Nálatok mi a hejzet? Ha eljön az ideje be adod oviba Milánt, vagy vársz még vele? :roll: Most megyek kocsonyát főzök ,Apa már régóta ohajtja az ünnepre nem főztem a gyerkőcök nem szeretik igy akkor olyat főztem amit mindenki szeret.
Szia Évi :P

Kép

Kép
Kép


évi
 
 


Szia Évi!
Gratulálok Máténak a fogacskához.
Szegénykém akkor megszenvedett vele.:-(
Milán is nehezen viseli a fogzást,de szerencsére már nem
sok van hátra.Ő is sokkal többször és hígabbat kakilt olyankor.
Ha összejönne a kistesó akkor csak jövőre adnánk be oviba.
Szerintebb jobb lenne neki ha nem kellene a tesó
érkezésével szinte egyidőben még otthonról is "elszakadnia".
Te hogy gondolod?
Nálatok hogy viselték a nagyok a pici érkezését?
A két "nagyfiú" ovodába jár?
Egy kis kóstolót szívesen fogadunk a kocsonyából.:-)
Szia
Andi

Kép

Kép
 
 


Szia Andi itt vagyok Nekem szerencsém volt épp a nyári szünetben érkezett máté és a fiukszépen hozzászoktak. Nem érezték hogy jobban foglalkozom a kicsivel,addigra mire oviba mentek összenőttünk.Amugy imádják a tesót. A kocsonyát kétszer kellett főzni de végül sikerült :P Küldenék szivesen de messze vagy Évi

Kép

Kép
Kép


évi
 
 


Farsang 2007 február 24-én szombaton!
Farsang, jelmezvásár, jelmezbemutató jelmezbál!

http://www.szulokhaza.com/szulokhaza_pr ... ujabb.html

Helyszín:

Szülők Háza Családi Központ és Játszóház
Budapest XI. Gazdagrét, Eleven Center
1118 Bp., Rétköz utca 7. I. emelet (P2 szint)

Program:

10:00 - 11:00 Kreatív játékok, kalandfal, alkotó
foglalkozás (kézműves)
11:00 - 12:00 Varázserdő: zenés drámajáték a
gyerekek részvételével
12:00 - 13:00 Jelmezvásár, könyvvásár,
arcfestés, farsangi köröm az anyukáknak
- szünet -
16:00 - 17:00 Kreatív játékok, kézművesség,
kalandfal
17:00 - 18:00 Bábelőadások
Hol lakik az idő?
Manómese
18:00 - Zenés jelmezbemutató: mutasd meg
magad, és ha kedved van, mondj verset, énekelj,
táncolj az otthon készített, vagy a délelőtt itt
vásárolt jelmezedben; ajándékok a résztvevőknek.

Árak:

Gyerek jegy:
1.500,- Ft / gyerek (1-14 év)
Kísérő jegy:
500,- Ft (14 év fölött)
Családi jegy:
3.000,- Ft / család
 


Sziasztok!

Foglalkozik ezen a topicon még valaki az éjjel ébredős babákkal?


Nekem a következő lenne a problémám, A kisfiam közel 7 hónapos. Az éjszakák nálunk úgy néznek ki, hogy ha elalszik este, akkor legkésőbb fél 12-kor felébred. Nincs el az ágyában, nem kell neki a cumi sem ilyenkor, csak cicin hajlandó visszaaludni. Mivel már nem nagyon van erőm ilyenkor ülve szoptatni,mindig odaveszem közénk és ott is alszik el. Ha én is visszaalszom, akkor ha felébredek, visszateszem az ágyába, de max 1-1,5 óra és megint ébren van. De sűrűn előfordul olyan is, hogy ha felébred, nem hajlandó visszaaludni. Nem sír, csak nyöszörög. Viszont már eléggé kivagyok, nem tudok rendesen pihenni, arról már nem is beszélve, hogy napközben sem alszik sokat, így napközben sem nagyon tudok pihenni.
Esetleg van valami ötleted, hogy mit lehetne csinálni, hogy többet aludjon? Én már megelégednék egy 6 óra hosszas alvással is, de ez nálunk eddig csak egyszer fordult elő, igaz az éppen a szülinapomkor. Azóta sem többet!

Kérlek, segíts!

Vagy ha valaki másnak van ötlete, azt is szívesen fogadom!
Egy nagyon álmos és fáradt anyuka!
Kép Próbál egyedül felállni!
 


Sziasztok!
Én is ebben a cipőben járok. Szívesen beszélgetek a témáról, illetve a problémáról, de sajnos nem tudok írásban. Hívj, ha van kedved! Tel.: 703391245
Jó egészséget és kitartást minden kedves anyukának!

Judit


Sziasztok,

nem tudom, jókor van-e hogy bekapcsolódjak, vagy már mindent megbeszéltetek telefonon? :))
Nekem is 7 és fél hónapos a babám és vannak gondok az alvásával. Este nagyon könnyen elalszik (szopin) úgy fél 10 körül, aztán reggel 8 körül ébred. Hogy közben hányszor ébred, az változó. 3-5 hónapos kora körül általában hajnalig (5-7) aludt egyhuzamban, és azóta folyamatosan jön előre az első ébredése. Utána viszont már nem tud mélyen visszaaludni és 1,5-3 óránként ébredezik reggelig. Most ott tartunk, hogy fél 1-kor kel először. Persze korábban is voltak ilyen "hullámvölgyek", de ez most már elég hosszúra nyúlik és a helyzet egyre rosszabb.
Egyébként még az a szerencse, hogy szopival mindig vissza lehet altatni (én egyébként is fekve szoptatok mindig és egy szobánkban van a kiságya, szóval a családi ágyban altatom vissza és ebben szerintem nincs semmi rossz, mondjuk ehhez betoltuk az ágyat a falhoz, hogy tudjak közben is pihenni és ne azon parázzak, hogy mikor fog leesni), fél óra után leválasztom és megy vissza az ágyába. Kivéve hajnalban, akkor már együtt maradunk, ennyi nekem is jólesik vele összebújni.
Szóval nem is volt semmi baj eddig, 2x-3x fél óra nem nagy ügy. De mostanában elég sokat okosodott és teljesen az az érzésem, hogy azt gondolja: na, ha anyám tegnap kivett 1-kor, akkor most 3/4 1-kor kelek, megnézzük, meddig bírják! :) És a legrosszabb, hogy megváltozott a sírása is, eddig rendesen sírt és előfordult, hogy ha kibírtam 10 percet, néha visszaaludt. De most szabályosan hisztizik, magán kívül visítozik, szörnyű! Akkor sem hagyja abba, ha kiveszem, csak a szopi. A végcél gondolom az, hogy egész éjszaka rajtam csünghessen. De ezt nem lehet engedni, mert szétcsapja a hasát, nappal nem tud enni, fáradt, nyűgös. szóval elhatároztam, hogy ezt letöröm. Tegnap el is kezdtük, 5 percig hagytuk sírni, aztán kivettük és megmondtuk neki határozottan, hogy most nem lesz szopi, mert alszunk, szeretjük, itt vagyunk, puszi-puszi, simogatás, visszatevés. Ez ment 3x, aztán sértődötten és hüppögve befordult a fal felé és elaludt. Szerintem ez már siker, kíváncsi leszek a ma éjszakára.
írjatok, ha van valami tippetek, módszereket vagy csak véleményetek.

Üdv
Viki
 


sziasztok,
olyan gondja van valakinek - rajtam kívül, hogy az éjszaka közepén akár 2 órát is vidáman forgolódik a baba az ágyban? nem sír, semmi nyűgösség - általában - csak úgy tesz, mintha reggel lenne. Ja, 9 hónaposak vagyunk:-)

Köszönet a véleményekért.

Beusa
Kép
 
 


Szia Beusa,

nálunk is előfordult már ilyesmi. De legtöbbször sírás a vége ennek az állapotnak is. Megmondom őszintén irigyellek, hogy nincs hiszti. Ha nálunk ez lenne mindig, azt hiszem aludnék mellette vidáman. Hát még apu! :)
Viccet félretéve, mi tartja ébren? Mert valami biztos szórakoztatja, ha fenn van. Szerintem erre kéne rájönni. Egyébként emiatt van vele valami gond? Fáradt másnap?

Üdv
Viki
 


Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket, tanácsotokat kérni a problémámra. A kisfiam 10 hónapos, egyáltalán nem hisztis, mindig jókedvű, vidám, kiegyensúlyozott gyermek. Egész nap fülig ér a szája, jön, megy, játszik, mindent megeszik, mindent szeret, neki minden jó, bárhová lehet vele menni, szóval mondhatni olyan gyerek, amiről az ember álmodik, addig a pillanatig, míg nem kerül a sor az alvásra. Kezdjük ott, hogy napközben csak a babakocsiban hajlandó aludni a teraszon, minél hidegebb van, annál jobban. Bent esélytelen, már meg sem próbálok szenvedni a benti altatással. Van hogy kitolom, és mire betakargatom már alszik is, és 2-2,5 órán át fel sem ébred, majd délután alszik újra ¾ órát, és este is szépen és könnyen elalszik az ágyikójába. Ez megy napokig, és egyszer csak beüt a ménkű, és sem nappal sem este nem hajlandó elaludni. Akkor is jó kedve van, de mikor már majd le esik a hogy feje olyan fáradt, és megpróbálom letenni, jön az iszonyatos ordítás. S olyankor mindegy hogy kint vagy bent teszem le, mindegy hogy állok vagy ülök vele, hogy ringatom vagy mászkálok, éneklek vagy mesélek, magam mellé veszem és én is lefekszek vele…semmi nem jó, csak ordít. Persze ilyenkor már a játék sem megy, mert folyton csak elesik, elalszik a bébi kompban, de ahogy leesne a feje azonnal felébred és dühösen elkezd ordítani, hogy ő nem akar aludni. Ilyenkor egész nap csak szenvedünk, és ha nagy nehezen elaludna, 20 perc múlva ordítva ébred. Majd eltelik így 4-5 nap, és újra jön a Pálfordulat, a gyermekem alszik mint egy kisangyal.
És a rossz periódusa általában úgy kezdődik, hogy elalszik este rendesen, majd egy óra múlva felébred, és onnantól kezdve lehetetlen visszaaltatni vagy éjfélig, mert Ő vigyorog állva az ágyba, és ha ránézel elkezd kacagni. Tündér édes, de aludnia kéne…Tegyük hozzá, hogy a jobb napjaiban sem alszik mélyen. Ha kint alszik falat is véshetnek ellette, arra sem ébred fel, de ha bent, akkor egy hajszál nem eshet le, mert azonnal ébren van. Ráadásul éjszaka bármelyik periódusában ha a szájához teszem a kiejtett cumit, azonnal elfogadja, és elkezd cumizni, szóval sosem alszik igazán mélyen. Ugyanez az ivás. Akárhányszor teszem a szájához a cumisüveget, azonnal iszik, pedig alszik közben. Nagyon felületesen alszik. És habár az orvosok csak nagy szemet meresztenek, Ő még 10 hónaposan is minden nap hajnal 1-kor felébred, és megissza a fél adag (120 ml) tápszerét, majd zokszó nélkül alszik tovább. Olyankor már sosem kell altatni, mert félig alva issza meg, viszont anélkül nem hajlandó visszaaludni.
Nem tudom van-e köztetek valaki, ki szenvedett hasonló problémáktól, de talán tudtok okosat mondani, mert nekem már nincs több ötletem az altatásra.
Előre is köszönöm a tanácsokat.

Amia

 
 


SZia Amia!
Nem segítene, ha nyitott ablaknál aludna?
Az én kisfiam 14 hónapos és 3 napja alussza át az éjszakát, addig két-háromszor szopott éjszakánként szintén félig alva.

Anna (9 gyermek anyja)


Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy betolakodom! Az AVKF óvodapedagógus szakán vagyok végzős hallgató, egy 8 hónapos kislány és egy 2 és fél éves kisfiú Anyukája.

Óvodás gyermekek Anyukáitól kérnék segítséget.
A szakdolgozatom témája az Egészséges életmódra nevelés az óvodában. Kutatást kell végeznem, ehhez állítottam össze egy kérdőívet.

A kérdőív kitöltésében kérem a segítségeteket.
Akinek lenne egy kis ideje arra, hogy ezt megtegye, kérem jelezzen az alábbi e-mail címen és küldöm a kérdőívet: zina81@citromail.hu

Természetesen név nélkül, teljes titoktartásban.
(A végén egy statisztika készül belőle)

Előre is köszönök minden segítséget!
További szép napot mindenkinek!!!!

Üdv.: Bea
 
 


Sziasztok,

Kezdő vagyok még itt a fórumon, segítségre lenne szükségem. Van egy tündéri 6 hónapos kislányom, aki sajnos mostanában egyre gyakrabban ébred éjszakánként. Visszaaltatni könnyű, de kezdek belefáradni a rohangászásba (gondolom ez sokaknak ismerős).

Tanácstalanságomban már a neten kezdtem böngészgetni, és ráakadtam egy elektormos könyvre: Vida Ágnes, Álomba ringató praktikák. Szerintetek érdemes erre beruházni, van valakik aki ismeri??

Előre is köszi a segítséget.

Üdv.

Nóra
 
 


Én olvastam, nagyon jó a könyv is és a hanganyagokból is sokat tanultam. Már 10 hónaposak voltunk akkor, amikor megvettem és sokat segített.
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó