Új privát üzeneted érkezett!

Mindenkinek ajánlom Frederick Leboyer:
A gyöngéd születés címu könyvét, amely
egy sajátos a baba szemszögébol írja le
az o megérkezését!
Nagyon jó a könyv, keresétek a könyvesboltokban
illetve Budapesten a Corvin moziban
is lehet kapni!
Kati
Espero
 


szerintem is
Névtelen
 


Én is olvastam és minden vágyam, hogy a következo gyermekem így szülessen.
Tudtok esetleg konkrétan Bp.-en ilyen módszerrel szülést kíséro orvost?
Viszont nagyon nehezen váltok, mert az orvosom kedves, megérto, a kórházzal sincs problémám, ahol szültem ( János). De ott nincs egyágyas szüloszoba, reménytelen tehát a megvalósítás, még ha o támogatná is.
anita (anita)
 

 
 

Anita !

A Tétényi úti kórházban ( Szent Imre ) Bálint Sándor vezet természetes úton szülést. Ő is írt már a Gyengéd születésről.

Szia

Szilvy
Szilvy
 


Sajnos, a Bálint Sándor már nem fogad új pácienseket, helyette tudom ajánlani a testvérét, Mihályt vagy a fiát, Balázst.
Én ugyan még a Sándornál szültem, de a fiával is találkoztam a vizsgálatok alkalmával, nagyon szimpatikus, a Mihályról is csak jót hallottam.

Sziasztok:

Dia
Dia
 


Ez engem is érdekel,de én még ráadásul gátmetszés nélkül is szeretnék szülni.Ne csak a babának,nekem is legyen jó!(ez csak poén)De a gátvédelem nem!Tudtok ilyen helyet?
Klári
 


Én gátmetszés nélkül szültem mindkét gyermekemet, mindenfajta beavatkozás nélkül.
Lányok, csak arra kérlek mindannyiotokat, hogy merjetek kérdéseket feltenni!!!
De ne az "ellentábortól", mert akkor nem csoda, ha téves, pontatlan információkat kaptok.
A "természetes útn való szülés" a kórházban ma Magyarországon még nem azonos a valódi természetes úton való szüléssel. Sok oka van ennek, a legtöbb a kórházi, kötelező szabályok miatt van. Kevés olyan orvos van, aki látott már függőleges helyzetben történő szülést, pedig háton fekve szerintem a gátmetszés egyenesen hasznos...
Akit érdekel, attól kérdezzen, aki csinál ilyeneket.
Én, mielőtt az otthonszülés mellett döntöttem, elmentem több kórházi tanfolyamra és az otthonszülősre is! Szerintem ez a legkevesebb, amit az ember lánya megtehet magáért.
Csak merjetek kérdezni, ne hagyjátok magatokat hitegetni...
Sok sikert mindenkinek!
Ilon
Névtelen
 


Én úgy tudom, hogy a gátmetszést nem csinálják ha nem szükséges. Viszont az elsõ babáknál, általában kell, hogy nem repedjen a kismama anikor kitolja ababát. de ez annyira sok mindentõl függ, hogy ki mennyire tágul, .. erre nincs recept.
Nekem a babám még mindig farfekvéses, jövõ hónapban szülök, elsõ baba. Az orvosom azt mondta, ha nem fordul meg muszáj lesz császározni, mert elsõ szülésnél, még nincs kitágítva a szülõcsatorna, és nagy kockázattal is járhat ha nem a fejénél fogva húzzák ki a babát.
És én azért nem szeretnék otthon szülni, mert ha bármi komplikáció akad, akkor mit csinálnak otthon velem? Márpedig nem lehet elõre megjósolni, hogy mi fog történni.
Névtelen
 


Kedves Névtelen!

Én 32 évesen az elso babámat farfekvéssel hüvelyi uton szültem meg. Gátmetszésem volt, de csak azért, mert a szülés faros volt és így a gátmetszés kötelezo volt.

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Kedves Névtelen, éppen azt kértem, és probálom mindenkinek javasolni, hogy kérdezzen!
Mit csinálnak otthon velem - ezt ha az orvosodtol kérdezed, egész más választ kapsz, mintha pl. utánaolvasol egy erröl szolo könyvben.
Egyébként én is azt irtam, hogy hanyatt fektetésnél biztonságosabb lehet a gátmetszéssel valo szülés és ez egyébként országos viszonylatban 90% körül van, ugy tudom.
Bigacsiga is azt irja "kötelezö volt". Akkor vajon tényleg akkor csinálják csak, ha "szükséges"?
Sok sikert!
Ilon
Ui.: a babát ugy tudom meg lehet forditani: tegyél mirelit kaját (amit ebédre akarsz fözni) zacskostul a fejéhez, attol majd arrébb megy. Kép)
(Van, akinek ez bevált... Naponta többször, keveset kell probálni azt hiszem.)
Ui.: Nagyon fontos, hogy az ember megbizzon a dokijában, de TE szülsz!
Névtelen
 


Ilon!

Egy farfekvéses szülésnél az ember nem kockáztatja meg, hogy beszorul a gyerek feje és ott fullad meg.
Ugyanis ilyenkor a popsija születik meg eloször és utoljára a feje ami nagyobb mint a popsija és ezért ez az egyik kockázat benne.

bigacsiga Kata

Ui: Én úgy tudom, hogy ha a baba farfekvéses kizáró tényezo az otthonszülés.
bigacsiga
 


Egyetertek, de miert gondolod, hogy meg tud fulladni, amikor meg rajta van a koldokzsinor?
Névtelen
 


Névtelen!
Egy Dévény módszerrel dolgozó gyógytornász mondta egyszer, hogy a hüvelyi úton született faros babák 70%-nál van kisebb nagyobb probléma.
Amúgy láttál már szüléssérült, oxigénhiányos gyereket?????
A köldökzsinór a gyerek mellett van, és szerintem némileg az is nyomódik (először a gyereket szülöd meg, csak aztan a lepényt.)
Névtelen
 


Kedves Előző Névtelen!

El tudok képzelni olyat, hogy a gyerek azért sérül a születés közben, mert húzzák vagy nyomják, vagy másképp siettetik a folyamatot.
Nem vagyok orvos, de úgy tudom, normál esetben a szülés közben felfokozódott légzés miatt a mama és a baba vére is telitődik oxigénnel, ezért rövidebb ideig tartó oxigénhiányt minden gond nélkül ki tud bírni a baba.
Ezt a fajta (ösztönös fájdalomcsillapító) légzést egyébként kórházban és sok más helyen nem engedik, mert az orvosok szerint ez ájulást okozhat. Nekem pl. egyszer véradásnál nem engedték, amikor még semmit nem tudtam ilyesmiről, de ösztönösen igy próbáltam venni a levegőt, hogy csökkentsem a kellemetlen érzést.
Tudom, hogy ez a téma mély érzelmeket kavar fel, mégis jó lenne továbbra is kulturáltan beszélgetni róla.

Sziasztok!
Ilon
Névtelen
 


Egy gyerek nem egy játékbaba, ami ha selejtesre sikerült, majd visszaviszed a boltba.
Mely érzelmek? Vannak, akiknek az életük szól erről. A gyengéd születés rendben van, de csak addig, amig a babád nincs veszélyben. Jó lenne nem átesni a ló túloldalára.
Egy faros szüles régen, amikor otthon szültek az asszonyok, akkor is veszélyesnek számított, csak akkor nem volt más lehetőségük.

Egy ezek szerint nem kulturált beszelgetést folytató Névtelen.
Névtelen
 


Sziasztok!
A könyvet nem olvastam, a kismama újságban megjelent cikket igen, és a riportot láttam a tévében. Nem esünk át kicsit a ló tulsó oldalára?
Most annyira propagálják a szoptatást, hogy akik nem sokáig tudnak szoptatni, rossz anyának érzik magukat. Annyira jót akarunk a gyerekünknek... és jön valaki (nagy tudású, szakember) és mi rohanunk otthon szülni. És elfelejtjük, hogy az orvostudomány ma már megment 60 dkg-os koraszülötteket, és az anya pocijában megmûtenek magzatokat. És nagyon igyekszenek a maguk módján és kereteik között, hogy a szülés ne legyen borzasztó élmény. Amíg nincs gond, hagyjanak békén, de nekem fontos, hogy tudjam, hogy ott van mellettem a mûtõ, a csecsemõ intenzív.
És persze a párom Kép
A doktor úr ugyanis azt mondja "ez csak az anyára és a gyerekre tartozik"
Akkor hogyan láthattam volna a férjem szemében a könnyeket, amikor megszületett a kislányunk?

A faros szülésrõl jut eszembe...
olvastam, hogy régen a nagyon profi orvosok képesek voltak szülés közben megfordítani a babát.
Hogy az anya e közben mit élt át, azt inkább hagyjuk Kép
Ma már nincs akinek ebben gyakorlata lenne, vagy egyáltalán ismerete, hiszen szinte azonnal császároznak. Nem gondolom jobbnak a régi módszert, csak érdekes...

Üdv.
Malacka
Malacka
 


Sziasztok!

Farosról valaki nyitott egy oldalt, feltéve egy szép adag infót, ajánlom mindenkinek.
Egyébként én a császáros szobában találkoztam egy anyukával, akinek faros volt a babája. Végigkínlódott x óra vajúdást, a doktornõje azon a véleményen volt, hogy megpróbálja megfordítani a babát. Szóval x óra szenvedés után újabb szenvedések a próbálkozások során, végül a doktornõ "feladta" és császár lett belõle. Ezek után az anyuka annak rendje és módja szerint a császár minden kínját is végigszenvedte.

Tényleg, Ilon, Érden a papák ott vannak? Mi ott a vélemény errõl? Leboyer dr. ezen gondolata ugyanis engem is mellbevágott, párom ott volt a normál szülésemen és a császáron is, és mindkettõ olyan élmény volt, hogy örülök, hogy megoszthattuk egymással.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi
 


Kedves Ildi!

Érden a papák is ott lehetnek a szülésnél, de a felkészités során a pároknak valami egészen különleges élményben lehet részük. Számomra az is fontos, hogy a párom azt is el tudja fogadni, hogy a megfelelő pillanatban esetleg nincs szükségem rá!
Érdekes, hogy mindkét szülésemnél abban a pillanatban, amikor kibújt a baba, a párom "már" vagy "éppen" nem volt mögöttem! És más szülésekről is tudok, amiknél a mama mintha "kihasználta volna" azt a pillanatot, amikor a papának dolga volt odakint... Kép)
Ilyen szempontból a papának szerintem nehéz a helyzete, mert ehhez azért kell egy jó adag alázat is azt hiszem - mármint amit a Leboyer is irt, hogy tulajdonképpen lehet, hogy férfinak ott nincs is keresnivalója. Szerintem jó, ha mindenki, aki részt vesz a szülésben, tudja rugalmasan kezelni ezt a kérdést.

Ilon
Névtelen
 


farfekvés
[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/1476.html?" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/1476.html?[/url]#POST32688
Névtelen
 


Sziasztok!
Miskolcon is elérhetõ a szülésre felkészítõ assziszt oktatás. Pontosabban: hatféle eljárás, amit a papa és a mama megtanulhat azért, hogy a terhesség alatti fájdalmak a minimálisra csökkenjenek, a vajúdási idõ lényegesen rövidebb és fájdalommentesebb legyen, valamint a szülésnél a baba a legkevesebb fájdalommal tudjon születni. A gátmetszést is nagy valószínûséggel el lehet kerülni így. A "szülés utáni depressziót" meg lehet vele elõzni. Ezenkívül az esetleges gyengélkedés idejét le lehet rövidíteni. Hívjatok bátran bõvebb információért:
20/458-24-36 vagy 30/417-24-64
Névtelen
 


Sziasztok!
Ha valakit érdekel MÁV KÓRHÁZ/DR HARSÁNYI LEHEL vezet le így szülést. Én is e módon szültem nála, jók a tapasztalataim.Ezt le is írtam itt a babaneten ANYASÁG-GYENGÉD/CSENDES SZÜLÉS címen. Ha valakit érdekel olvassa el.Moncsúr
moncsur
 


Tud valaki a Sote I.számú (Baross utcai) Klinikán, vagy a MÁV kórházban, olyan orvost aki gátmetszés nélkül vezeti le a szülést, és rendes orvos. Légyszíves azt is írja meg mennyi pénzt kér a vizsgálatokért és a szülésért.
Vica
 


Kedves Vica!

Én a MÁV-ban szültem és úgy tudom, ha komplikáció mentes a szülés a mama bármely kívánságát teljesítik. Én csak az én orvosom tarifáit tudom, leírtam az Anyaságon telül a gyengéd/csendes szülés topikon belül. Ha érdekel látogass el oda is.
Üdvözlettel:Moncsúr Kép
moncsur
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó