Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok !

Szeretnem megtudni hogy van-e kozuletek valaki
is aki a babanak ful-homerovel meri meg a lazat.
Azert kerdezem mert nekem hoztak egyet Mo.-rol
( Thermotech ) es eszrevettem,hogy az eredmeny
nagyon elter a popsiba valo merestol.
(Tudom onnan 0.5-t le kell vonni)
A fullbe 37.4-volt a popsiba meg 39.3 es szerintem
ez orult nagy kulonbseg! Szegeny kislanyom
egesz nap sirt en meg abban a jo hitben hogy
nincs laza ( hisz a fulmero 37 fole nem is ment!)
nem adtam neki semmit.Hat utana majdnem elajultam!
Nektek is tortent mar ilyen?
Ha igen akkor varom hozzaszolasaitokat!
Csilla
LCsilla
 


Kedves Csilla! Mi is meg akartuk venni a fulhomerot, de elotte tanacsot kertunk az orvosunktol, akit nagyon realisan gondolkodo embernek tartok. szoval o azt mondta, hogy a fulhomero csak akkor mutat jo erteket, ha szakember vagy mar nagy gyakorlattal rendelkezo ember meri vele a lazat. Mivel az csak egy bizonyos szogben forditva, egy specialis pontos mer a fulben pontos lazat, es ezt allitolag nagyon nehez megtanulni. Mert nem eleg bedugni a fulbe, hanem valami kis mozdulattal el kell forditani a helyes iranyba, es "amatorok' nem mindig talalkjak meg azt a pontot. Ezert mi meg sem vettuk, rendes popsihomerot hasznalunk.
kerj meg egy szakembert, ha tudsz, hogy mutassa meg pontosan a fulhomero hasznalatat.
ja, kedves Csilla, hogy van a leanyod? Mert ugy tudom, hogy a te Sophied annyi idos, mint az en Dorkam, es most lesznek egyevesek!!!!!!( he nem te vagy, bocsi a tevedesert)
Udv
Eva
Eva
 


Kedves Eva !

Szerintem igaz amit irtal (ill.amit a dokid
mondott ) ugyanis a kivancsisag kedveert
(na meg hogy mergelodjek mennyi penzt dobtam
ki, igaz le volt arazva Ft 6.000-re) szoval
megmertem magam is es honaj alatt is ugyanannyit
mutatott mint a fulembe.De mikor a fulembe dugtam
direk jol beleforditottam(amit Sophienal nem
merek megtenni nehogy fajdalmat okozzak!) !
Ugyhogy lehet hogy tenyleg jol bele is kell
nyomni. Hat nem tudom majd meg probalkozok.
Mindenesetre elegge elkenodtem :-(((((
Igen nemsokara mi is 1 evesek leszunk!
Meg nem tud menni de mar jo uton halad (csak
kezzel segitve megy ). Ti ?Fogak?(Valaszolhatsz
a gyermekeinkrol topicba is hogy ne legyen itt off
Apropo! Rendezel szuletesnapi "buli"-t neki?
Ha igen nyithanank egy topicot : Szuletesnapi
"buli"otletekkel! Mit gondolsz?
Szia, Csilla
LCsilla
 

 
 

Sziasztok!

Ez a fülhõmérõ egy nagy fogás volt attól, aki anno kitalálta, pláne aki elkezdte terjeszteni. Én is kitaláltam, hogy lehet a popsis hõmérõbõl pár másodperc után végeredményt mondani, párom utánajárt a dolognak, de sajna, már más is kitalálta, így nem lehetett levédetni. (Különben lassan lehetne a piacon, nem lenne drágább, mint egy normál elektromos popsis hõmérõ, de nem egy-két perces, hanem kb. 10 mp-es lehetne) Szóval nem tudom, megéri-e valakinek otthoni viszonylatban ez a füles dolog, pláne, hogy ez van vele, amit Csilla írt.
Egyébként, ha elég sokat mértetek már digitálisban popsiban, szerintem ti is érzitek az elsõ egy-két számból, hogy mennyi lesz a végeredmény, vagy nem? (nekünk mérés közben pár mp.ként kiírja, hol tart, és ennek a változási sebességébõl elég jól megbecsülhetõ (méréssel pontosan számítható) a végérték)
Amúgy van valakinek egyébként tapasztalata ezzel a fülessel? Úgyértem jobban elviselik ezt a babák, mint a popsisat?
Ildi
Pethes Ildikó
 


Sziasztok,
én pont az ellenkezõ táborba tartozom, nekünk teljesen bevált a fülhõmérõ, de az igaz, hogy ki kell tapasztalni. Azért vettük, mert a lányunk egy rövidebb kórházi kezelés után szinte rohamot kapott minden alkalommal, amikor mûszerekkel próbáltál közeledni felé, aztán meg úgy éreztem,hogy egy bizonyos kor fölött popsiban mérni a gyerek számára nem túl méltóságteljes dolog. Szóval: igaz a bizonyos szög, ez részletes el van magyarázva a használati utasításban, de egy hozzá értõ orvos is meg tudja mutatni. A fülét nem lehet vele megsérteni, hisz nem tudod olyan mélyre benyomni, hogy azzal sérülést okozz (így van kiképezve, hasonló a baby fülpucoló pálcikához). Elõször tapasztald ki magadon, de ha nem vagy benne biztos, hogy jó az eredmény, meg kell mérni háromszor egymás után UGYANABBAN a fülben, és a legmagasabb érték számít, nem az átlag. Nekünk egy idõ után sikerült (én is hasonlítottam más lázmérõkkel mért eredményekkel), és eljutottunk oda, hogy mostmár minden lázmérõ kb. ugyanazt az eredményt mutatja. Szóval nem a lázmérõ a gond, csak a technikája. Gyakorolni pedig addig kell, amíg nem vagy beteg, hisz akkor pánikhangulat sincs. Sok szerencsét. Andi
Névtelen
 


Sziasztok,
kicsit off, de én í nyárom vettem digitálisat, mert a majd' 3 éves Ábel fiamnak akkor még hónaljban nem lehetett mérni, popsiban meg már nem hagyta. De úgy veszem észre, hogy nem igazán pontos, több tized (!) fokot is téved. Ildikó, mintha errõl írtál már volna vhol. Mik a tapasztalataid? Megbízzak benne ? (kb. én is úgy jártam, hogy 36, vmennyit íret kis, én meg a kezemmel éreztem a lurkó testén, hogy minimum hõemelkedése van, és tényleg az volt).
köszi
Zsóka

ui: Nekem a gfyerekorvos anno azt mondta, hogy a higanyos tíz perces hõmérõt ne 10 percig tartsam bent, hanem amíg mozog a higanyszál, az kb. 5 perc...
zsóka (zsók
 


Sziasztok!

Az én tapasztalataim szerint hónaljban nem szerencsés a digitális, mert nem tudod kontrollálni, hogy most reális helyen van-e, jól mér-e, aztán meg ha csipogott, akkor derül ki, hogy nem reális ami kijött. A digitálisok elve az,hogy a változást figyeli, és ha az kisebb, mint egy gyárilag beállított érték, akkor közli, hogy kész. Na most, ha kicsit kijjebb nyílik az a bezárt hónalj, akkor simán összejön, hogy a következõ pont az elõzõhöz képest nem lenne kellõen több, és csipogni fog. Nekem legalábbis ez volt a tapasztalatom, és hónaljban inkább higanyosat használok, azt idõnként kiveszem (az alap x percet megvárva) és ha az újravisszatevés után egy-két percre megnézve nem változott akkor elhiszem az eredményét.
Egyébként még a popsis mérésrõl annyit, én is filóztam sokat, hogy nem feltétlen méltóságteljes már nekik, de három gyereknél nem mindegy hogy háromszor 10 avagy háromszor 2 perc alatt van meg az esti-reggeli sorozat. (ha csak egyet kell, avagy nem itthon csináljuk, akkor én sem mindig ezt használom). De szerencsére nekem nagyon szépen elfogadják most is.
(ez egy fura dolog, nagyfiam néha nagyfiú, "anyu menj ki mert öltözöm, fürdök", máskor meg ott rohangászik a tesóival fürdés elõtt abszolút csupaszon, ha hagynám akár fél óráig is)
Ja, mégvalami. Elvileg a popsi és a hónalj között kb. fél fok különbség van. És elvileg valahol a hónaljas érték 36.5 körül reális, estére kicsit több, reggel kevesebb. De. Az elsõ gyerekkel hetekig kínlódtunk, mert volt egy megfázés, megszokás lett a mérésbõl, és bár a megfázás elmúlt, a popsis érték estére 37.6-37.8 körül volt, ami ugyebár hõemelkedésnek minõsíthetõ. Mászkáltunk egy csomó helyre, de nem volt semmi baja. Azóta tudom, hogy egy csomó minden befolyásolja még a hõt, így pl. a lakás hõmérséklete - anno panel volt, 26 fokkal télen (nyitott ablakkal 24 fok), ki is derült, ha le bírtuk 24-re hûteni a lakást, a gyereknek is lejjebb volt a hõm.-je. Ugyanígy a rohangászás stb. is elég sokat tud változtatni a gyerek egészséges hõm-jén is. Érdemes idõnként egészségesen is mérni a gyereket, hogy az ember ilyen szempontból ismerje a gyerekét!
Sziasztok:
Ildi
Pethes Ildikó
 


Szia Ildi!

Én is hasonlókat tapasztaltam mint Te.
Valahol meg azt olvastam, hogy a no és férfi alap testhomérséklete nem egyforma a férfié mindig egy pár tized fokkal magasabb ami a nemébol adódik.
Valóban hozzá tesz a lakás homérséklete is. Így nyugodtam bele az elso gyereknél többszöri mérésre én is, hogy az o egészséges alaphoje 37 fok. Ennek ellenére a másodiknál ezt már elfelejtettem és amikor megszületett állandóan nézegettem, mert langyosnak éreztem. Aztán kitavaszodott elmúlt a fütési szezon és elmúlt az aggodalmam is. (fiúk a gyerekek)

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Sziasztok!

Nekünk csak jó tapasztalataink voltak a fülhõmérõvel.Encsi most múlt 1 éves és szinte születésétõl kezdve használjuk. Mi úgy csináltuk,hogy elõször megmértük fülbe és utána ellenõriztük popsiba higanyos hõmérõvel. Nem sok gyakorlás kellett hozzá és pontosan mértünk.(max. egytizedes eltéréssel). Többször is óriási segítség volt,hogy 1 msp. alatt megtudtuk mérni a lázát, még alvás közben is és fel sem ébredt a baba. Szerintem érdemes próbálkozni vele.
viki (viki)
 


Sziasztok!

Nekünk is nagyon bevalt a fulhomero, csak most van vele egy olyan bajunk ( 1 ev nem tul intenziv hasznalat utan ), hogy pontosan 1°C-kal többet mutat, mint amennyi valojaban a gyerek homerseklete! Nem egy tizeddel, hanem 1°C-kal!

Nem tud valaki segíteni, hogy ez mitöl lehet?
Az elem jo benne!!!

Elore is koszi, Dia
Dio
 


Ha konzekvensen egy fokkal mer tobbet, akkor egyszeru a dolog, minden mert es leolvasott ertekbol le kell vonni egyet!
Javaslom, hogy a fulhomero mellett tartsatok mindig ceruzat es papirt, vagy ha megengedhetitek magatoknak, akkor szamologepet. (Elegendo, ha a negy alapmuveletet tudja!)
Full-homero
 


Dia!

Milyen márkájú a fülhőmérőtök? Mi Omron-t vettünk, és ahhoz teljes körű garancia van. Szervíz mit mond?

Üdv:

Zita
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó